charbi_va_lipid

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “چربی”

چربی

اسلاید 1: چربی

اسلاید 2: چربی ها یا لیپیدها بعد از کربوهیدرات یکی از فراوانترین مواد آلی در طبیعت می باشند که از مولکول های هیدروژن، اکسیژن و کربن تشکیل شده است و فرمول ساختاری آن ها CH3(CH2)nCH2CO2H می باشد.به صورت متوسط 20 تا 30 درصد رژیم غذایی به چربی ها اختصاص می یابد .در ورزشکاران استقامتی با فعالیت های زیر بیشینه مصرف چربی ها اهمیت می یابد.یک فرد عادی70 کیلویی با درصد چربی در حدود 15 تا 25 درصد از وزن بدن تقریبا به اندازه 100000 کیلوکالری ذخیره انرژی دارد .مقدمهبدن انسان تقریبا قادر است به طور نامحدود چربی در سلول های بافت چربی ذخیره نماید که عمدتا تعداد این سلول ها از طریق ارث تعیین می شود.

اسلاید 3: چربی ها(تری گلیسرید یا تری اسیل گلیسرول) به عنوان یک عامل تامین کننده انرژی محسوب می گردد و هر گرم از آن توانایی تولید نه کیلوکالری انرژی را دارد همچنین در ذخیره، حجم اندکی را به نسبت کربوهیدرات ها به خود اختصاص می دهد.چربی ها در ترکیب با کربوهیدرات، گلیکولیپید را تشکیل می دهدکه در ارتباط سلولی و همچنین شناخت سلول ها بوسیله سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد.چربی ها(فسفولیپید و کلسترول) در ساختمان غشا نقش دارند .نقش چربی هاچربی ها(کلسترول) در سنتز هورمون های استروئیدی و جنسی ایفای نقش می نمایند و از این طریق در تنظیم متابولیسم سهیم هستند.نمکهای صفراوی به وسیله کبد ساخته می شوند و این ترکیبات از مشتقات کلسترول هستند.

اسلاید 4: محافظت بدن از ضربات مکانیکی می تواند از طریق چربی های ذخیره در بدن صورت پذیرد.چربی ها در حمل ویتامین های محلول در چربی همانند ویتامین های A, D, E, K نقش دارند .تشکیل غلاف میلین به دور آکسون سلول های عصبی بر عهده چربی هاست .نقش چربی هاچربی ها(فسفولیپید) در انعقاد خون ایفای نقش می نمایند.تنظیم دمای بدن تا حدودی بر عهده چربی هاست.

اسلاید 5: طبقه بندی چربی هاچربی ها را بر اساس اینکه دارای پیوند های یگانه یا چند گانه در ساختمان مولکولی می باشند به چربی های اشباع و غیر اشباع طبقه بندی می نمایند. چربی های اشباع عموما منابع حیوانی دارند در حالی که چربی های غیر اشباع اکثرا گیاهی اند.روش اول :

اسلاید 6: طبقه بندی چربی هاچربی ها را بر اساس اینکه از طریق غذا وارد بدن میگردند و یا در درون بدن و توسط کبد ساخته می شوند به چربی های اگزوژن و آندوژن تقسیم بندی می نمایند.روش دوم :چربی ها را بر اساس ترکیبات موجود در ساختمان به چربی های ساده(اسید و الکل چرب) و چربی های مرکب(فسفولیپید و تری گلیسرید) تقسیم بندی می نمایند.روش سوم :چربی ها را بر اساس استحکام پیوندها به چربی با توانایی هیدرولیز شدن(تری گلیسرید) و بدون تاثیر در فرآیند هیدرولیز(کلسترول و استروئیدها) تقسیم بندی می نمایند.روش چهارم :

اسلاید 7: طبقه بندی چربی هاچربی ها را بر اساس خاصیت مولکولی به چربی های غیر قطبی یا هیدروفوب (تری گلیسرید) و چربی های دو قطبی یا آمفیبیلیک (فسفولیپید، گلیکولیپید) تقسیم بندی می نمایند.روش پنجم :چربی ها را بر اساس زنجیره کربنی به چربی با زنجیره کوتاه(کمتر از 6 کربن)، متوسط(6 تا 10 کربن) و سنگین(12 تا 24 کربن) تقسیم بندی می نمایند.روش ششم :چربی ها را بر اساس اهمیت و سنتز شدن در بدن به چربی های ضروری(امگا 3 و 6) و غیر ضروری تقسیم بندی می نمایند.روش هفتم :

اسلاید 8: هضم چربی هادهان : لیپاز زبانی که توسط غدد ابنر زبان ترشح می شود سبب شکسته شدن 30 درصد از تری گلیسرید های موجود در غذا به گلیسرول و اسید چرب می گردد. نقش دهان در هضم چربی ها بسیار اندک است که به خاطر توقف کوتاه غذا در دهان می باشد. معده : لیپاز معدی تاثیر بسیار اندکی بر شکستن تری گلیسرید به نسبت لیپاز زبانی دارد. لیپاز معدی و زبانی در درون معده سبب شکسته شدن تری گلیسرید به گلیسرول و اسید چرب می گردند ولی مقدار تاثیرگذاری هر دو بسیار اندک است.

اسلاید 9: هضم چربی هاروده کوچک : از آنجایی که چربی ها غیرقطبی می باشند و در محیط روده حل نمی گردند، از صفرا نمک های صفراوی آزاد شده که سبب امولسیون چربی ها می گردد. این نمک های صفراوی اطراف چربی ها را احاطه کرده و تولید میسل می نماید و از این طریق چربی ها را از یکدیگر مجزا می کند. آزاد شدن نمک های صفراوی سبب فعال شدن کولیپاز پانکراس نیز می گردد. در دئودنوم روده با فعال شدن کولیپاز، لیپازهای پانکراسی فعال شده و سبب شکسته شدن کامل چربی ها می شود.PhospholipidLisophospholipid + Fatty acidPhospholipas

اسلاید 10: هضم چربی هاTriacylgryserolDiacylglyserolMonoacylglyserol + Fatty acidCholestrolesterCholesterolروده بزرگ : در روده بزرگ واکنشی بر روی چربی ها صورت نمی گیرد.Cholestrolester hydrolazDiacylglyserol + fatty acidTriacylgryserol lipazDiacylglyserol lipazMonoacylglyserolGlyserol + Fatty acidMonoacylglyserol lipaz

اسلاید 11: جذب چربی ها جذب چربی ها در دهان، معده و روده بزرگ بسیار ناچیز است. بیشترین جذب چربی ها در دئودنوم و ژئوژنوم در روده کوچک اتفاق می افتد. در جذب چربی ها در روده کوچک سلول های براش بوردر روده ایفای نقش مینمایند. در بزرگسالان 95 درصد چربی مصرفی و در کودکان 85 تا 90 درصد چربی مصرفی جذب می گردند. جذب چربی ها در سلول های براش بوردر و به دلیل قطبی بودن غشا سلولی از طریق انتشار ساده روی می دهد. چربی ها پس از ورود به شیلومیکرون ها وارد جریان لنفاوی شده و سپس از لنف به جریان خون و در نهایت به کلیه بافت ها توزیع می گردند.

اسلاید 12: MAG, GlycerolFatty acidsCholesterolChylomicron

اسلاید 13: حمل چربی ها در خونچربی ها از دو طریق در خون حمل می گردند : از طریق لیپوپروتئین ها( شیلومیکرون، VLDL ، LDL ، HDL ) از طریق پروتئین آلبومین(اسید چرب)از بین لیپوپروتئین ها، شیلومیکرون مسئول حمل چربی های اگزوژن و VLDL ، LDL ، HDL مسئول حمل چربی های آندوژن می باشند.

اسلاید 14: مسیرهای احتمالی چربی ها تری گلیسیرید موجود در لیپوپروتئین ها در نزدیک سلول های چربی از طریق عمل آنزیم لیپوپروتئین لیپاز به گلیسرول و اسیدهای چرب شکسته میشود که این مواد پس از ورود به سلول مجددا با یکدیگر پیوند خورده و در فرآیند لیپوژنز درگیر می گردند همچنین استات و گلوکز موجود در جریان خون نیز می تواند در فرآیند چربی سازی سهیم شود . با شروع فعالیت و افزایش هورمون های گلوکاگون و آدرنالین و در حالت گرسنگی طولانی مدت با کاهش انسولین، آنزیم لیپاز حساس به هورمون فعال شده و لیپولیز آغاز می گردد.

اسلاید 15: مسیرهای احتمالی چربی ها با شروع روند لیپولیز، تری گلیسیرید به اجزا سازنده یعنی اسیدهای چرب و گلیسرول شکسته می شوند . اسیدهای چرب آزاد از طریق پروتئین آلبومین در خون حمل شده و به سلول های عضلانی جهت اکسیداسیون هوازی نقل مکان می نمایند. گلیسرول آزاد نیز می تواند از طریق جریان خون به کبد منتقل شده و در آنجا به دی هیدروکسی استون فسفات تبدیل شود که از طریق گلیکولیز به پیروات و از طریق گلوکونئوژنز به گلوکز تبدیل می شود .

اسلاید 16: Endothelial cellFat cellFatty acids,glycerolLipoprotein lipaseChylomicronTriacylglycerolto LiverTriacylglycerol

اسلاید 17:

اسلاید 18:

اسلاید 19: اکسیداسیون چربی اسیدهای چرب پس از ورود به سیتوزول سلول عضلانی در فرآیند استری شدن درگیر شده و تولید اسیل کوآنزیم آ می نمایند که یک فرآیند انرژی خواه است . اسید چرب استری شده جهت شروع فرآیند اکسیداسیون به شکل زیراز غشاهای میتوکندری گذر کرده و وارد آن می گردند :

اسلاید 20: اکسیداسیون چربی هر اسید چرب به تعداد (C/2) استیل کوآنزیم آ (هر استیل کوآنزیم آ معادل 12 مولکول ATP است) و به تعداد [(C/2) -1] چرخه بتا اکسیداسیون( هر چرخه معادل 5 مولکول ATP است) تولید می کند.

اسلاید 21: کتون بادی ها کتون بادی ها یک محصول جانبی از اکسیداسیون اسیدهای چرب است که در میتوکندری سلول های کبد و کلیه تولید شده و به عنوان ماده غذایی به مصرف سلول های مغزی و قلبی می رسد . در شرایط گرسنگی طولانی مدت، کتوژنز روی می دهد. کتون بادی ها شامل استون، بتادی هیدروکسی بوتیرات و استواستات است که از این میان استواستات به قند خون تبدیل می شود، همچنین استواستات و بتا هیدروکسی بوتیرات توانایی تبدیل شدن به استیل کوآنزیم آ را نیز دارند ولی استون تنها از طریق تنفس و ادرار دفع می شود .

اسلاید 22: سهم مواد غذایی در تامین انرژی فعالیت

اسلاید 23: سهم مواد غذایی در شدت های مختلف

اسلاید 24: سهم مواد غذایی در حجم های مختلف

اسلاید 25: سهم چربی و کربوهیدرات در بار های مختلف تمرینی

اسلاید 26: لیپیدها و فعالیت های ورزشی منابع اسیدهای چرب در حین فعالیت بدنی عبارتند از :تری گلیسرید موجود در لیپوپروتئین هااسیدهای چرب آزاد شده از سلول های چربی پس از تاثیر گذاری کاتکولامین هااسیدهای چرب آزاد شده در سلول های عضلانی پس از تاثیرگذاری کاتکولامین ها تحقیقات نشان داده است که در فعالیت های بدنی با شدتی معادل 65 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی سهم کربوهیدرات ها و چربی ها در تامین انرژی یکسان است که با افزایش شدت، سهم کربوهیدرات و با کاهش آن سهم چربی افزایش می یابد.

اسلاید 27: لیپیدها و فعالیت های ورزشی افراد ورزشکار به نسبت افراد غیر ورزشکار چربی بیشتری مصرف می نمایند زیرا : افزایش جریان خون و دانسیته مویرگی، اسیدهای چرب آزاد بیشتری را در اختیار سلول عضلانی قرار می دهد. ذخایر تری گلیسرید در این افراد بیشتر است. حساسیت به هورمون اپی نفرین در سلولهای عضلانی و چربی افزایش می یابد. توانایی بهره وری از کتون بادی ها بیشتر می شود. دانسیته و سایز میتوکندری ها افزایش می یابد. مقادیر آنزیم های اکسیداتیو بیشتر می گردد. انتقال اسید چرب آزاد از سطح سلول به میتوکندری افزایش می یابد.

اسلاید 28: لیپیدها و فعالیت های ورزشی نتایج ضد و نقیضی در خصوص بارگیری چربی قبل از تمرین و مسابقه وجود دارد ولی اکثر مطالعات نشانگر آن است که بارگیری چربی هیچگونه اثر مثبتی بر عملکرد ورزشکاران ندارد.بعضی از مکمل های غذایی که ساختمانی لیپیدی دارند عبارتند از : تری گلیسرید با زنجیره متوسط گلیسرول کارنیتین هیدروکسی سیترات اسید لینولئیک

اسلاید 29: لیپیدها و فعالیت های ورزشیمصرف این ماده علاوه بر اینکه سبب مشکلات گوارشی نمی گردد در تامین ذخایر در دسترس تری گلیسریدی سلول های عضلانی نقش چشمگیری دارد.تری گلیسرید با زنجیره متوسط :گلیسرول در حین فعالیت های استقامتی طولانی مدت جهت تامین قند خون مفید است و از آن جایی که در ورزشکاران استقامتی سبب نگاهداری آب و تنظیم دمای بدن می گردد مورد استفاده قرار می گیرد.گلیسرول :

اسلاید 30: لیپیدها و فعالیت های ورزشیمصرف کارنیتین سبب افزایش مصرف اسیدهای چرب آزاد شده و از این طریق مصرف گلیکوژن را در حین فعالیت های استقامتی کاهش می دهد. همچنین اکسیداسیون پیروات را تسهیل کرده و سبب افزایش جریان خون به بافت فعال می گردد.کارنیتین :این ماده از طریق مهار کردن آنزیم سیترات لیاز سبب افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب می گردد.هیدروکسی سیترات :مصرف این ماده در تمرینات مقاومتی سبب افزایش توده عضلانی می گردد.اسید لینولئیک :

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید