کریسپر CRISPR
اسلاید 1: آشنایی با تکنیک CRISPR/Cas9استاد گرامی: اعضای گروه:
اسلاید 2: مقدمه ای بر سیستم CRISPR/Cas9 کریسپرروشی برای دانشمندان جهت حذف یا وارد کردن تکههای خاص DNA به درون سلول ها با دقتی باور نکردنی است که فرصت هایی را برای انجام کارهایی که واقعا در گذشته غیرمحتمل بودند، فراهم میکند. این روش برای مهندسان زیستی همچون یک ابزار برش و چسباندن است. روشی سریع، ارزان و بسیار دقیق تر از تکنیک هایی که قبلا برای ویرایش ژن استفاده می شده و دارای طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی بالقوه است.نام این روش مخفف تناوبهایِ کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای است و به زبان ساده ، به معنی بریدن و جدا کردن ژن معیوب از ترکیب ژنتیکی سلول میباشد.کریسپر میتواند هر ژنی را در هر کدام از 23 کروموزوم انسان تغییر دهد، بدون آنکه به جهش ژنتیکی نیاز داشته باشد .با کشف سیستم CRISPR CAS9 دانشمندان اکنون قادر به خاموش کردن(KNOK OUT) و وارد کردن(KNOK IN) هر ژنی در هر نقطه ای از ژنوم میباشند.فناوری CRISPR همین حالا هم برای تغییر DNAدر سلول های موش ها و میمون ها و دیگر موجودات نیز استفاده میشود. اخیرا دانشمندان چینی نشان دادند که آنها حتی توانستهاند از فناوری CRISPR برای تغییرات ژنی در جنین انسان استفاده کنند و دانشمندان در فیلادلفیا نشان دادند که آنها میتوانند از CRISPR برای برداشتن DNAاز یک ویروس HIVادغام شده از سلول های انسان مبتلا استفاده کنند.
اسلاید 3: این سیستم اولین بار در باکتری ها و آرکئی ها CRISPR Cas9 به عنوان یک سیستم ایمنی میکروبی شناخته شد. کریسپر بخشی از DNAپروکاریوت بوده که حاوی تناوب های کوتاه توالی های بنیادین است و در واقع روشی دفاعی در سلول های پروکاریوتی میباشد که سبب القای مقاومت به محتوای ژنتیکی بیگانه مانند آنچه در پلازمید و یا فاژها وجود دارد می شود. در حقیقت برخی از باکتری ها دارای سیستم ساده کریسپرـ کَس ۹ برای ویرایش ژن می باشند که برای پاسخ به عوامل مهاجم نظیر ویروس ها بکار می رود و این فرآیند مانند سیستم ایمنی برای آنها تلقی می شود.کریسپر در باکتری ها قسمتی از DNA باکتری را قطع کرده و در تهاجم بعدی به باکتری برای شناسایی پاتوژن کمک میکند.جایگاه های ژنی کریسپر در۴۰ درصد باکتری های توالی یابی شده و ۹۰ درصد آرکئی های توالی یابی شده مشاهده شده است و بیش از یک جایگاه در باکتری ها می تواند برای آن وجود داشته باشد.
اسلاید 4: مکانیسم سیستم CRISPR/CAS9 در پروکاریوت ها
اسلاید 5: در سال ۱۹۸۷ میلادی، زمانی که تیم تحقیقاتی به سرپرستی یوشیزومی ایشی نو «Yoshizumi Ishino» در دانشگاه «Osaka» به مطالعه یک باکتری به نام E.coli میپرداختند، برای اولین بار با تکرار غیرعادی یک توالی در DNA ارگانیسمها روبهرو شدند. اهمیت بیولوژیکی این توالی، درگذر زمان ناشناخته باقیمانده بود. دیگر محققین نیز، چنین توالی را در DNA باکتریهای دیگر یافتند. آنها این توالی را CRISPR نامیدند که البته اساس این توالی، تا سال ۲۰۰۷ میلادی نیز، رمزآلود باقی ماند.زمانی که محققین در حال مطالعه بر روی باکتری استرپتوکوک بودند، نشان دادند که این توالی، عملکرد بسیار مهمی داشته و بهعنوان قسمتی از سیستم ایمنی باکتری عمل میکند. باکتریها همواره توسط ویروسها موردحمله قرار میگیرند. بنابراین برای مبارزه با ویروسها، آنزیمهایی تولید میکنند که برای کشتن ویروسهای متخاصم مورد استفاده قرار میگیرد. سپس آنزیمهای دیگری، کدهای ژنتیک ویروس را خارج و تقسیم نموده و سپس در فضای کریسپر ژنوم خود باکتری، ذخیره میکند. تاریخچه کشف کریسپر
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.