کلان شهر رشت
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
برچسبهای مرتبط
- آب و هوای رشت
- استان گیلان
- اماكن تاريخی رشت
- اماکن دیدنی رشت
- بارندگی در رشت
- بناهای شاخص شهر رشت
- بناهای شهر رشت
- پاورپوينت کلان شهر رشت
- پاورپوینت
- پاورپوینت آماده
- پاورپوینت رایگان
- پوشش گیاهی رشت
- توپوگرافی
- توپوگرافی رشت
- دانلود پاورپوینت
- دانلود پاورپوینت آماده
- دانلود پاورپوینت رایگان
- رشت
- رشت از منظر تاریخ
- زبان و قوميت رشت
- سپاهیان پتر کبیر
- سردار اسعد
- سوغات رشت
- شهرستان رشت
- صنعت رشت
- صنعت شهر رشت
- کلانشهر رشت
- گیلان
- گیلک
- لرزه خیزی رشت
- هتل های رشت
- یپرم خان
کلان شهر رشت
اسلاید 1: بنام خداکلانشهر رشتRasht Metropolis City (تهیه کننده:مصطفی زکالاب) Producer: Mustafa Zekalab
اسلاید 2: مقدمهرَشْتْ یکی از کلانشهرهای ایران و مرکز استان گیلان در شمال ایران و مرکز شهرستان رشت است. این کلانشهر همچنین بزرگترین و پرجمعیتترین شهر شمال ایران در بین سه استان حاشیهای دریای خزر (مازندران، گیلان و گلستان)وبزرگترین شهر گیلک نشین محسوب میشود. البته بسیاری از مردم این شهر این دریا را کاسپین مینامند.
اسلاید 3: رشت در ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۱۶ دقیقه عرض شمالی واقع شده و فاصله آن از تهران ۳۲۵ کیلومتر میباشد. همچنین شهر رشت با مساحت ۱۸۰ کیلومتر مربع در زمینی مسطح و هموار به ارتفاع ۵ متر از سطح آبهای آزاد قرار دارد. بر اساس سرشماری رسمی در سال ۱۳۹۰ جمعیت آن ۶۳۹،۹۵۱ نفر بودهاست.
اسلاید 4: نام وجه تسمیه رشت در فرهنگ دساتیر، به معنی گچی که بنّایان، سنگ و آجر را به آن محکم نمایند و در لغت نامههای انجمن آراء، آنندراج، فرس اسدی، لغت محلی شوشتری، برهان، ناظم الاطبا و لغت نامه جهانگیری: چیزی که از هم فرو ریزد ـ هر چیزی که از هم فرو ریزد و فروپاشد ـ دیوار مشرف برافتادن. گچ را نیز گویند که بدان خانه سفید کنند ـ لجن و خاکروبه ـ خاک و گرد ـ خاک را گویند ـ رنگ کرده نیز معنی شدهاست. همچنین رشت (به فتح اول) به معنی در فروافتاده در گودی قرار گرفته یا جای پست است. صفتی بود برای هفته بازار رشت و حومه که روزهای یکشنبه در این شهر و روزهای چهارشنبه در آج بیشه حومه رشت تشکیل میشد. رشت بازار یعنی بازار در گودی قرار گرفته و این صفت بدان اعتبار بود که هر پیلهور و یا مسافری که از بخشهای جنوبی، مانند رودبار یا از مناطق غربی مانند فومن یا از مناطق شرقی مانند لاهیجان به سـوی رشت حرکـت میکرد، از منطقهای بلندتر به ناحیهای که در سطـح پایین قـرار داشت سـرازیر میشـد. تدریجاً بازار از آخر نام حذف شد و رشت باقیماند.
اسلاید 5: رشت از منظر تاریخابتدا رشت به صورت قصبهای بزرگ میان یک فضای جنگلی بوده و از آبادیهای کهن ایران بشمار میرفته که نامش در کتاب حدودالعالم به سال ۳۷۲ هجری آمدهاست. این قصبه که در میان دو رودخانه گوهررود و سیاهرود قرار داشت و از این جهت نیز قدمت دیرینه دارد ولی از جهت سابقهٔ شهری اولین بار حمدا... مستوفی در قرن هشتم هجری از این شهر نام بردهاست. حمداﷲ مستوفی گوید: رشت از اقلیم چهارم، هوایش بغایت گرم و متعفن است. حاصلش غله و پنبه و ابریشم و برنج است و مردم آنجا کوهی و بی تمیز باشند. نام قدیمی رشت دارالمرزیا دارالامان بوده که قبل از این دو به آن بیه میگفتند. بیه در لغت نامهها، رود و یا مصب بین دو رودخانه معنی شدهاست و چنین به نظر میرسد که دلیل این نامگذاری قرار گرفتن آن در میان دو رودخانهاست که به مثابه حفاظ و دیوار شهر محسوب میگردید این شهر یکی از مراکز امیرنشین بود که حکامش از امیر بزرگ گیلان بیهپس مستقر در دارالملک فومن، تبعیت میکردند.
اسلاید 6: نقشهٔ گیلان در سال ۱۸۱۸ میلادی. نام رشت به عنوان مرکز و سایر شهرهای گیلان در آن نمایان است.
اسلاید 7: پیش از اسلام ایجاد بنای اولیه رشت را با احتمال زیاد به قبل از اسلام و به دوره ساسانیان نسبت میدهند در حالی که به نوشته برخی از محققان؛ رشت در پیش از اسلام و دست کم در دوره ساسانیان وجود داشته است. و بنا بر روایت دیگری این ناحیه در گذشته دور، زیر آبهای دریایخزر قرار گرفته بود، اما به تدریج و بر اثر رسوب زیاد و تبخیر آب، اراضی گیلان وناحیهای که امروزه به نام رشت معروف است از آب خارج شدند. این ناحیه چون دارای منابع طبیعی مانند جنگل و زمینهای مناسب کشاورزی بوده، به سرعت به صورت دهکدهای درآمده و قابل سکونت شده است. در زمانیکه حکومت ساسانی روبه فروپاشی میرفت، حکمرانی مستقل این دیار را گیلانشاه مینامیدند.
اسلاید 8: پس از اسلام در سال ۱۰۴۵ هجری قمری شهر رشت به دست استپان رازین روس غارت شد. در سال ۱۷۲۲ میلادی نیز سپاهیان پتر کبیر، رشت را تسخیر کردند. سپس روسهای بلشویک در جریان تعقیب هواداران تزار رشت را به تصرف خود درآوردند. رشت در فاصلهٔ سالهای ۱۱۵۷ هـ. ق تا ۱۱۸۴ هـ. ق در وسط جنگلی انبوه قرار داشت. در اطراف نقاط اصلی شهر خانهها نزدیک به هم و در بقیهٔ نقاط خانهها بدون هیچگونه نظمی پراکنده بود. در سال ۱۲۲۳ هـ. ق دارای سههزار خانوار بوده، بازارش از چهار کوچه نامنظم که بخشی از آن با نی و حصیرهای تکه پاره پوشانده بودند تشکیل شده بود. این شهر در آن روزگار شش روز با تهران فاصله داشتهاست. این شهر از محلاتی تشکیل شده که نام خود را از زاهدان و عارفانی که در آن سکونت داشتند گرفتهاست مانند سمابجار (صومعه بجار)، چلهخانه، پیرسرا، استادسرا، آفخرا، علمداران، خواهر امام، سلیمانداراب و غیره. سکونت هر یک از زاهدان یا عارفان یا پیران در قسمتی از قصبه یا شهر موجب بود که پیروان آنان مجاور مراد خود جمع شده و کویی تشکیل دهند و نام مراد خود را بر آن نهند. قسمتی از شهر نیز از پیشهوران و صنعتگرانی نام میگرفت مانند: خمیران یا خمگران، ساغری سازان، صیقلان و غیره.
اسلاید 9: نخستین نقشه رسمی رشت در سال ۱۲۸۷پس از غلبه مسلمانان بر ایران، اولین بار که نامی از رشت به میان آمد، سال ۶۱ هجری قمری بود. در زمان صفویه به ویژه در دوره شاه اسماعیل صفوی، سرزمین گیلان به دو بخش داخلی: «بیه پس» به مرکزیت فومن (و بعدها رشت) و «بیه پیش» به مرکزیت لاهیجان تقسیم میشد. حکومت بیه پیش از ۹۴۳ هجری قمری به خان احمد گیلانی رسید و شاه طهماسب اول صفوی، حکومت بیه پس را نیز به او سپرد. سرانجام شاه عباس اول صفوی گیلان را تسخیر کرد. در زمان سلطنت شاه عباس اول، گیلان استقلال خود را از دست داد. این شهر از سال ۱۰۰۴ هـ. ق به فرمان شاهعباس مرکز استان گیلان و مرکز معاملات نوغان و ابریشم شد که در آن زمان محصول اول گیلان بود. این امر موجب شد که مالکان بزرگ و معاملهگران ایرانی و روسی و یونانی و ارمنی که سر و کار با نوغان و ابریشم داشتند به این شهر رو کرده و بر وسعت آن بیفزایند. از این زمان سنگفرش بازار و سرپوشیدن خندقهای سرگشاده در نواحی مرکزی شهر شروع شد. در سال ۱۰۷۱ هجری قمری، قوای روسیه به دستور پتر کبیر به گیلان حمله برد و رشت را تا سال ۱۱۴۵ هجری قمری در اشغال خود نگه داشت.
اسلاید 10: نخستین نقشه رسمی رشت در سال ۱۲۸۷
اسلاید 11: معاصر یپرم خان و سردار اسعد از فاتحان تهرانقیام مشروطه طلبان در رشت و تصرف رشت و تهرانکمیته سری ستار، که در دوره استبداد صغیر محمدعلی شاه در رشت، گیلان تشکیل شد و هدف از تشکیل آن، اعاده مشروطیت بود. ۴۶ نفر از مشروطه خواهان گیلانی و غیر گیلانی که در آن زمان در رشت بودند، در آن عضویت یافتند و با مساعی آنان بود که انقلاب محرم ۱۳۲۷ ه. ق رشت واقع شد که به نوبه خود منجر به فتح تهران و اعاده مشروطیت گردید. در مقابل این گروه و برای مقابله با شورشهای احتمالی سردار افخم دارالحکومه را به مرکز اوباشان و فراشان سرکوب گر تبدیل کرده بود. به همین جهت مجاهدین گیلان از جمله اعضای کمیتهٔ ستار تصمیم گرفتند به هر وسیلهٔ ممکن سردار افخم را از بین ببرند. حمله آنان به دارالحکومه منجر به رویداد باغ مدیریه گردید. سردار افخم والی گیلان و کسی بود که در جریان تحریم تنباکو و تحصن حاج میرزا حسن آشتیانی و معترضین در میدان ارک تهران به سوی مردم دستور شلیک داد و حدود سی تن را کشته و تعداد زیادی را زخمی کرد. رویداد باغ مدیریه مربوط به روزی است که سردار افخم در مجلس مهمانی در باغ مدیریه رشت حضور داشت، در این روز مجاهدین گیلان از سه نقطه، نخست خانه یوسف خان (معاون دیوان)، دوم از باغ حاجی وکیل و سوم از خانه میرزا کریم خان به سمت باغ به حرکت درآمدند.
اسلاید 12: سپس پانزده نفر آنان همراه معز السلطان مأمور باغ مدیریه شدند و عدهای هم به همراه میرزا حسین خان کسمایی و علی محمد خان تربیت به سمت دارالحکومه حرکت کردند؛ ستون سوم نیز زیرفرمان یپرم خان، مأمور پشت دارالحکومه شدند. این افراد موفق شدند سردار افخم را به ضرب گلوله از پای در آورند. وقتی خبر کشته سردار افخم در شهر پیچید، بلافاصله دیگر گروههای مجاهدین دارالحکومه را تصرف و بر اوضاع شهر چیره شدند و با روحیهٔ مضاعف به تجهیز داوطلبان و آموزش نظامی آنها برآمدند. رویداد باغ مدیریه نه تنها مظهر خشم و نارضایتی گیلانیان علیه ظلم حکام وقت گردید، بلکه بازتاب آن در سراسر ایران روحی تازه به مشروطه طلبان و آزادی خواهان داد و بلادرنگ برخی افراد حکومتی که موضوع انقلاب مشروطه را جدی دیدند به صف مخالفین حکومت پیوستند. از این دست میتوان به سپهدار رشتی اشاره کرد که پس از واقعه باغ مدیریه و به محض اینکه وکیل التجار یزدی و ناصرالاسلام ندامانی مأمور شدند تا به تنکابن رفته و از او بخواهند رهبری مجاهدین شمال را به عهده بگیرد، به سرعت این پیشنهاد پذیرفت و بلافاصله با چند تن از نزدیکان خود و حدود پانصد نفر تفنگچی وارد رشت شد و اداره امور فرماندهی نیروهای انقلابی را به دست گرفت و برای فتح پایتخت به سوی تهران حرکت نمود.
اسلاید 13: یپرم خان و سردار اسعد از فاتحان تهران
اسلاید 14: قیام میرزا کوچک جنگلی میرزا و یارانش در رشتدر سال ۱۳۱۶ هجری قمری در رشت شورش نسبتاً دامنه داری علیه قانون خراج راهداری کارگزاران روس که از ساکنان دهستانها دریافت میکردند به وقوع پیوست. به هنگام جنگ جهانی اول شهر رشت در معرض تاخت و تاز سپاهیان روس و بعد نیروهای انگلیسی و شورشیان محلی قرار گرفت و خرابی بسیار در آن به بار آورد. در سال ۱۹۲۰ میلادی ارتش سرخ باکو را تصرف کرد و وارد بندر انزلی شد. انگلیسیها رشت را تخلیه کردند و با آتش زدن انبارهای خود و انهدام پل سفید رود رهسپار بغداد شدند. این کار موجب شد که حکومتی ضد انگلیسی به ریاست میرزا کوچک خان جنگلی در رشت تشکیل شود. در واقع در این سال گیلان از ایران جدا شده و با تشکیل جمهوری سوسیالیستی گیلان رشت به عنوان پایتخت آن برگزیده شد و تا سال ۱۹۲۱ این وضعیت برای گیلان و رشت برقرار بود. سرانجام قوایی از تهران عازم سرکوبی انقلابیون شد. و در پی آن به موجب قرارداد ۱۳۳۹ هجری قمری (۱۹۲۱ میلادی) که بین دولتهای ایران و اتحاد جماهیر شوروی منعقد شد، گیلان و رشت از نیروهای روسی تخلیه شد. و این ماجرا به شهادت میرزا کوچک جنگلی انجامید.
اسلاید 15: میرزا و یارانش در رشتمیرزا و یارانش در رشتمیرزا و یارانش در رشتميرزا و يارانش در رشتمیرزا و یارانش در رشت
اسلاید 16: توپوگرافی سلسله جبال البرز در قسمت جنوبی شهررشت واقع شده و نزدیک ترین قله بلند به شهر رشت (درفک) به ارتفاع ۳۵۰۰ متر است. نزدیک ترین شهرستان به رشت صومعه سرا است که در فاصلهٔ ۲۶ کیلومتر ی آن قرار دارد. رشت از جانب شمال به دریای خزر و مرداب انزلی، از غرب به رودخانه پسیخان , صومعه سرا و شفت , از جنوب به شهرستان سنگر و رودبار و از شرق به کوچصفهان و لاهیجان محدود است و فاصلهٔ آن تا تهران ۳۲۵ کیلومتر و تا بندر انزلی ۳۰ کیلومتر است. در واقع جلگه حاصلخیز شهرستان رشت توسط کرانههای دریای خزر از سمت شمال، دلتای سفیدرود (آستانه اشرفیه) از جهت شرق، ارتفاعات کوهپایهای- جنگلی رودبار از قسمت جنوب و شالیزارهای جلگه تولمات و فومنات از جهت غرب محدود میگردد. تالاب انزلی در شمال غربی شهرستان رشت واقع شده است. قسمت وسیعی از این شهرستان در ناحیه جلگهای استان گیلان واقع شده و مساحت کمی از آن در ابتدای ارتفاعات و کوهپایههای جنگلی قرار دارد. از مهمترین ارتفاعات محدوده مورد نظر میتوان به سراوان، عزیزکیان، موشنگاه، امامزاده هاشم و غیره اشاره کرد.
اسلاید 17: پوشش گياهيپوشش گیاهی شهرستان رشت به دو دسته جنگلها و مراتع تقسیم بندی میشود:جنگل:جنگلهای طبیعی:این جنگلها به وسیله یک نوع رویش جنگلی مزوفیل مشخص گردیده و متعلق به دوران سوم زمین شناسی است. در جنگلهای این اشکوب درختان راش امتیاز عمده بوده و درختان گونههای بلوط، شمشاد، ممرز، انجیلی ونمدار در آن دیده میشود. جنگل کچا و جنگل موشنگاه جزء جنگلهای طبیعی این محدوده به حساب میآیند.جنگلهای دست کاشت:جنگلهای لاکان: این جنگل حدود ۵۰۰ هکتار مساحت داشته و ۹۰ درصد آن از درختان برگ سوزنی و ۱۰ درصد بقیه انواع توسکا، تبریزی، سپیدار میباشد.جنگل سراوان: حدود ۱۰۰۰ هکتار مساحت این جنگل بوده و صد درصد آن از درختان برگ سوزنی میباشد. در نواحی ساحلی و مردابی شمال نیز جنگلهای خاص این محدوده دیده میشوند به صورت پراکنده بوده و دارای انواع توسکا، بیدو گاهی نیزار میباشند.
اسلاید 18: مرتع:رشت به علت داشتن ناحیه حاشیهای مرداب انزلی و کرانههای دریای خزر و رودخانه سفیدرود و همچنین سایر رودخانههای جاری در منطقه از نظر مرتع در حد مناسبی بوده و به جهت خشک شدن و عقب نشینی بخشهایی از این مرداب این مراتع به وجود آمده و توسعه پیدا میکنند که به اصطلاح محلی به آن قرق کفته میشود. گیاهان تشکیل دهنده این مراتع عبارتند از: مارچنگ، پونه، پیرگیاه، هویج وحشی، شاه پسند وحشی، گزنه، یونجه یک ساله، تمشک و ... . دراین محدوده نی و انواع لی نیز دیده میشود که از انها در تولید صنایع دستی استفاده فراوانی صورت میگیرد. مراتع بوجاق، بیجرخاله، کفته رود جزء مراتع این محدوده به شمار میروند. علاوه بر پوشش گیاهی مذکور، قسمت عمدهای از این سطح جلگهای شهرستان را مزارع برنج تشکیل دادهاند که معیشت ساکنان این شهرستان به آن وابسته است.
اسلاید 19: لرزه خیزیرشته کوههای البرز از یک ناحیه کمانی باریک با طاقدیسها و ناودیسهای موازی شکل گرقته و مرز جنوبی محدب پهناور دریای خزر را تشکیل میدهد. این رشته کوهها، به دلیل پشت سر گذاشتن دورانهای متعدد زمین شناسی از پیچیدگی فراوان برخوردار میباشند. همچنین حرکات کوهزایی در دورانهای زمین شناسی باعث گردیده تا در این نواحی گسلهای فراوانی ایجاد گردد. بنابراین با توجه به زمین لرزههای کوچک و بزرگی که برخی اوقات در این ناحیه اتفاق میافتد نتیجه میگیریم که حرکات تکتونیکی در حال حاضر نیز در این ناحیه ادامه دارد و در مکانیابی ساخت و سازها و سکونت گاههای انسانی باید دقت فراوان صورت گیرد که در غیر این صورت تلفات جانی و مالی فراوان به بار خواهد آمد. گسل اصلی خزر که موازی ساحل جنوب غربی دریای خزر یا موازی خط ساحلی در شمال شرقی استان گیلان است. این گسل در واقع یک پهنه گسستگی به موازات روند اصلی زون البرز میباشد که از رسوبات رودخانهای دوران چهارم پوشیده شده است. گسل خزر در شمال غربی پس از عبور از لنگرود و شمال لاهیجان توسط روند پهنه گسستگی سفیدرود قطع میشود. این گسل در ادامه از چند کیلومتری جنوب فومن عبور مینماید. علاوه بر این گسل، گسلهای دیگر منطقه هم بر روی این شهرستان تأثیر میگذارد، از این رو بر اساس مطالب عنوان شده رعایت اصول فنی-مهندسی برای مقاوم سازی سازهها الزامی میباشد.
اسلاید 20: آب و هوا و دمارشت به سبب ریزش بارانهای ریز و یکریز (باران ریزه) به شهر بارانهای نقرهای لقب داده شده است. در اساطیر ایران باستان الهه باران تیشتر نام دارد و احتمال میرود واژهٔ رشت صورت تغییر یافته تیشتر باشد، چرا که آثار بازمانده از فرهنگ ایران باستان در گوشههایی از فرهنگ بومی گیلان نمودهایی کم رنگ به جای گذاشتهاست.آب و هوای گیلان را از نظر جغرافیایی اب و هوای معتدل کاسپین نامیدهاند که همانند آن نه فقط در داخلهٔ غالب ممالک آسیا، بلکه در هیچ قسمت دیگر ایران هم مشاهده نمیشود، علت این وضع خاص اقلیمی را دو عامل جغرافیایی میتوان دانست: یکی پستی فوق العاده سواحل و دیگری بادهای منطقهای کاسپین که معمولاً در جهت معکوس عقربههای ساعت جریان پیدا کرده و در سواحل جنوبی کاسپین بیشتر از مغرب به وزش در میآیند.بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان هواشناسی، متوسط بارندگی در سال ۱۳۵ روز است. کمترین بارندگی در ماههای تابستان به خصوص مرداد و بیشترین ان در پائیز به ویزه مهر و آبان میباشد. ولی این امر ثابت نیست و گاهی ماههای فروردین، آبان، دی، بهمن و اسفند دارای بیشترین میزان بارندگی در سال میباشد.بارانهای مداوم در رشت و گیلان، مردم این منطقه را وادار نمود، که در ساخت بامهای خود از پوشش مناسبی بهره گیرند و بهترین و مناسب ترین پوششی که برای بامهای خود اختیار کردهاند، استفاده از سفال بودهاست، به طوری که این شهر در سالهای نه چندان دور به شهر بامهای سفالی مشهور بودهاست.
اسلاید 21: روایات مسافران و جهانگردان از آب و هوای شهر رشتهمه جهانگردان و مسافرانی که از رشت دیدن کردند، عمدتاً از رطوبت هوا و بارانهای آن مطالبی گوناگون نوشتهاند.گرببایدوف سفیر روسیه در دوران قاجار در نامهای درباره رطوبت هوای رشت مینویسد:«رطوبت به قدری زیاد است، که حتی از درز ساعت هم عبور کرده و فنر ساعت زنگ میزند»هانری رنه آلمانی که در اواخر قاجاریه به رشت آمده درباره رطوبت منطقه مینویسد: رطوبت به اندازهای در این ناحیه زیاد است، که گمان میکنم تا مغز استخوان ما نفوذ کرده باشد.هم چنین مظفرالدین شاه در اولین سفری که به اروپا داشته، در سفرنامهٔ خود دربارهٔ باران رشت مینویسد:«صبح از خواب برخاستم. دیگر از دست باران نمیدانم چه بنویسم. از یک ساعت به غروب مانده تا الآن که از خواب برخواستم، متصل باران میبارد و معرکه میکند»بادهابادهای غالب در محدوده شهرستان رشت شامل جریانهای غربی، شمال غربی و شمال شرقی میباشد. فصول بهار و تابستان بیشتر در قلمرو بادهای غربی و شمال شرقی قرار دارد. همچنین نوعی باد محلی به نام باد گرم در محدوده این منطقه وجود دارد که چند بار در سال به ویژه در فصل پاییز و زمستان میوزد و دمای هوا را به سرعت بالا میبرد و جهت آن نیز از جنوب به طرف جلگه گیلان میباشد.
اسلاید 22: بارندگیآب و هوای رشت معتدل و مرطوب است. میانگین سالانه بارندگی در این شهر ۱۳۵۹ میلیمتر میباشد. کمباران ترین سال طی ۵۰ سال اخیر سال ۱۹۷۱ با ۹۵۷٫۸ میلیمتر و پرباران ترین سال طی این مدت سال ۱۹۷۲ با ۱۹۶۷٫۶ میلیمتر بارندگی میباشد. تعداد روزهای بارندگی در رشت ۱۳۸ روز میباشد و حداکثر بارندگی در ۲۴ ساعت در مدت آماری ثبت شده، به میزان ۱۷۰ میلیمتر در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۶۲ ثبت شدهاست. بارندگیها در رشت بر پایه رژیم بارشی سواحل دریای خزر، عمدتاً متاثر از سامانههای پرفشار شمالی است.ریزش برفبر اثر تعداد کم روزهای یخبندان در رشت، ریزش برفهای سنگین کمتر اتفاق میافتد و اگر هم برودت هوا باعث نزول برف شود، پایداری آن درازمدت نیست. نتیجهٔ آمارگیری در مورد ریزش برف در رشت نشان میدهد، که در رشت به طور متوسط در سال ۷ روز(۲ روز در دی و ۲ روز در بهمن و ۲ روز در اسفند و ۱ روز در بقیه ماههای سال) برف باریدهاست. با وجود این آمارهای، گاه اتفاق میافتاد که گیلان و رشت مورد حملهٔ استثنایی سرمای قطبی مرکز پرفشار سیبری، یا مراکز پرفشار قطبی روسیه قرار میگیرد و آن وقت است که در این موارد به برف تاریخی زمستان ۱۳۲۸ میتوان اشاره کرد، که گاهی تا ۲ متر اندازی گیری شده که از نظر مردم رشت به پیله برف (برف بزرگ) خوانده شدهاست.
اسلاید 23: میانگین سالانه دمای هوا در رشت ۱۵٫۹ درجه سانتیگراد است. میانگین حداکثر سالانه دمای هوا ۲۰٫۶ و میانگین حداقل سالانه آن ۱۱٫۳ درجه میباشد. اختلاف حداکثر و حداقل دمای سالانه ۹٫۳ درجهاست. حداقل دمای گزارش شده ۱۹- درجه در ۳۰ دی ۱۳۴۲ و ۱۸- درجه در ۱۴ بهمن ۱۳۵۰ و حداکثر دمای گزارش شده ۴۰ درجه در ۲۳ شهریور ۱۳۷۵ میباشد.
اسلاید 24: و یا برف زمستان ۱۳۵۰ که ارتفاع آن در رشت تا حدود ۲ متر (و حتی بیشتر) رسید. برف بهمن ۸۳ رشت:از جمله بی سابقه ترین نزول برف سنگین در رشت، برف بهمن ماه ۱۳۸۳ است که خسارتهای زیادی به اماکن مسکونی، کارخانجات و مراکز عمومی وارد ساخت. بارش این برف از شامگاه روز یکشنبه ۱۸ بهمن آغاز شد و تا بامداد روز جمعه ۲۳ بهمن ادامه داشت و به گفتهٔ منابع خبری ارتفاع آن به۱/۵ تا ۲ متر رسید و یکی از بی سابقه ترین بارش برف در دهههای اخیر بوده به طوری که از سوی مطبوعات و مسئولان به بحران سفید نام گرفت. کل خسارت وارده از سوی مقامات وقت استان ۳۳۳ میلیارد تومان برآورد شدلازم به ذکر است در سال۱۳۸۶ برف شدیدی در رشت شاهد بودیم که کمتر از برف سال ۱۳۸۳ نبود ولی به جهت آمادگی مسولان و مردم به خاطر سابقه برف سه سال قبل میزان خسارات از سال ۱۳۸۳ کمتر بود
اسلاید 25: 133813501386
اسلاید 26: پديده هادر تمام طول سال به علت واقع شدن مراکز پرفشار در مناطق سیبری و قطب شمال، جریانات هوا و باد سرد از سمت شمال به استان گیلان میوزد، اما در فصول سرد سال گاهی به علت استقرار مرکز کمفشار در سطح زمین در منطقه دریای سیاه و یا شمال عراق و یا در شرق ترکیه، جهت وزش باد تغییر نموده و به صورت غیر متعارف از جنوب غربی به سوی گیلان جریان مییابد و پدیده فون یا گرم باد گیلان را پدید میآورد. این بادهای گرم و خشک از جنوب و جنوب غربی به منطقه گیلان میوزند و دمای رشت را در کمتر از چند ساعت تا ۲۰ درجه افزایش میدهد. این پدیده معمولاً با بارش باران و گاهی برف خاتمه مییابد. همچنین مرکز پرفشار سیبری که ابتدا بر روی سرزمینهای پوشیده از برف و یخ سیبری شکل میگیرد با ویژگی یک توده هوای سرد و سنگین در فصول سرد سال تا اوایل بهار به عرضهای پائین تر جغرافیایی کشیدهشده و از جنوب روسیه و از نواحی شمال شرقی کشور وارد ایران میشود و بخشهای وسیعی از کشور از جمله منطقه گیلان را تحت تاثیر خود قرار میدهد. در بعضی از سالها این سامانه با هوای پرفشار و سرد اروپایی ادغام شده و ضمن همراهی جریانات ناپایدار تراز میانی جو، در رشت بارشهای سنگین برف را سبب میشوند.
اسلاید 27: اولینهای شهر رشت در ایران اولین اتوبوس در ایران توسط یک تاجر بلژیکی در شهر رشت به کار گرفته شداولین شعبهٔ بانکی ایران(اولین شعبهٔ بانک سپه):در آغاز سال ۱۳۰۴ شمسی که هنوز اهمیت موسسات اقتصادی و عوامل بازرگانی در شئون اداری و زندگی اجتماعی ایران محسوس نشده بود، ایجاد اولین موسسه بانکی کشور طرح ریزی شد و مامورین اجرای این فرمان با تشکیل شورایی از افراد بصیر و مطلع موفق شدند در چند مغازه واقع در خیابان سپه نخستین بانک ایرانی را در اردیبهشت سال ۱۳۰۴ افتتاح نمایند.سرمایه اولیه بانک ۳،۸۸۳،۹۵۰ ریال از محل موجودی صندوق بازنشستگی درجه داران قشون بود و بدین جهت فعالیت یک سال نخست این بانک به افسران ارتش اختصاص داشت، که با پرداخت وامهای تقسیطی به رفع نیازمندیهای آنان کمک موثر مینمود و چون پیوسته به وسعت دامنه عملیات خود میافزود دوایر بانک به جای وسیعتری که در اول باب همایون از ابنیه قورخانه آماده شده بود، انتقال یافت و در ۲۴ اسفند ۱۳۰۴ اولین شعبه این بانک در شهر رشت افتتاح شد و علاوه بر معاملات درجهداران قشون، به خرید و فروش برات و گشایش اعتبار برای بازرگانان و فعالیتهای بیشتری در امور بانکی و معاملات بازرگانی آغاز گردید.
اسلاید 28: سومین کتابخانه عمومی و اولین کتابخانه ملی ایران با بنا شاخص:شایان ذکر است که نخستین کتابخانه نوین ایران در سال ۱۳۰۰ به همت محمد علی تربیت در تبریز با نام کتابخانه تربیت گشایش یافت دومین کتابخانه عمومی در آستارا غربی ترین شهر استان گیلان در سال ۱۳۰۳ افتتاح شد این کتابخانه نخستین کتابخانهای بود که لفظ کتابخانه عمومی برای آن به کار گرفته شد و در مورد کتابخانه ملی شهر رشت میتوان گفت که فکر تاسیس این کتابخانه ملی در سال ۱۳۰۶ توسط محمد علی تربیت، رییس اداره فرهنگ گیلان، در زمین اهدایی شهرداری رشت به این اداره مطرح شد. در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۰۶ جمعیتی به نام نشر معارف گیلان که هدف آن ساخت کتابخانه ملی بود تشکیل شد و سرانجام در روز پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۱۳ همزمان با جشن هزاره فردوسی کتابخانه مذکور گشایش یافت. این کتابخانه اولین کتابخانهای است که لفظ کتابخانه ملیبرای آن استفاده گردید و احداث بنا ی آن همزمان با ساخت و ساز یک سلسله ابنیه اداری و عامالمنفعه در شمال ایران در دوره عهد پهلوی اول انجام گرفت و نوع معماری آن تقلیدی از معماری شرق اروپا میباشد. (کتابخانه ملی رشت واقع در میدان شهرداری - خیابان علم الهدی) اولین اتوبوس وارد شده به ایران(قبل از دههٔ نود قرن سیزدهم هجری شمسی (پیش از سال هزار و دویست و نود شمسی)):اولین اتوبوس در ایران توسط یک تاجر بلژیکی در شهر رشت به کار گرفته شد، اما به مرور زمان و با توجه به میزان کرایه، سودآوری و زیر ساختهای حمل و نقل توجیه اقتصادی آن رد شد و به همین دلیل اتوبوس به کار گرفته شده به یکی از تجار ایرانی به نام (معین التجار) فروخته شد. اولین داروخانه شبانه روزی در ایران(داروخانه کارون)اولین خانه معلولین و سالمندان در ایران
اسلاید 29: جمعیت شهر رشت پر جمعیت ترین شهر شمال کشور و از جمله کلانشهرهای ایران است. این شهر از جمله شهرهای مهاجر پذیر در استان گیلان محسوب میشود که همین امر بر سرعت رشد جمعیت در این شهر نسبت به سایر نقاط استان افزوده است. جمعیت شهر رشت مطابق نتایج سر شماری سال (۱۳۹۰)۶۳۹،۹۵۱ نفر و جمعیت شهرستان رشت ۹۱۸۴۴۵ نفر است.
اسلاید 30: زبان و قوميت در شهر رشت لهجههای گوناگون از گویش بیهپس از زبان گیلکی رایج است. برخی گیلکی را به نام پهلوی خواندهاند. حمداله مستوفی قزوینی مینویسد: «در گشتاسفی که بخشیست در مجاورت دریای خزر و نزدیک «سالیان»، زبانشان به پهلوی به جیلانی (گیلانی) باز بستهاست.». مستوفی پهلوی را شبیه و وابسته به گیلکی میداند. زبان رسمی جلسات شورای شهر رشت گیلکی است. قاطبه مردم شهر رشت گیلک هستند. گیل به زبان پهلوی «گل=Gel» و به تازی «الجیل» ثبت شدهاست، در نیمه اول قرن میلادی از طرف «کاپوس پلینوس» با نام «گلای Gelaee» معرفی شدهاست. خودزکو در کتاب تاریخ گیلان، به نقل از پلین-و-دوسنت کروآ و دنیس لوپری یه ژت قوم گیل را از اخلاف کادوس قدیم معرفی میکند. که از زمان ژوستینین امپراطور روم پس از دفع حمله آماردها بر ارتفاعات شرقی گیلان مسلط شدهاند. درباره سلاح این قوم نیز گفتهاست عبارت بود از سپر و نیزه و شمشیری که از شانه آویزان میشد و سه زوبین و یک خنجر که به دست چپ میگرفتند. اریستوفن اقوام جنوب خزر را چنین معرفی میکند: از شرق به غرب هیرگانیان – مردها – اناریاکان – کادوس – البانی – کاسپی – اوتیان. استرابن، جغرافیدان عهد قدیم که در فاصله ۴۰ قبل از میلاد تا ۴۰ بعد از میلاد میزیسته و در کتاب ۱۱ فصل ۸ خود آوردهاست که: در نواحی شمالی کوه «پراخواتراس=همان سلسله البرز که حائل بین نجد ایران و گیلان و مازندران است» اقوام گلای Gelaee و کادوس Cadusi و ماردی و بعضی قبایل گرگانی زیست میکنند. و بدین ترتیب جایگاه گیل – گیلان را نشان میدهد.
اسلاید 31: مذهب مردم رشت پیش از ورود اسلام به ایران، گروهی از ساکنان گیلان و دیلمان زرتشتی و گروهی دیگر بت پرست بودند. با آنکه دو نفر کشیش مسیحی در دیلم و دو کشیش دیگر در ری و طبرستان وجود داشتهاند اما آئین مسیحیت پیروان چندانی را در منطقهٔ گیلان به خود جذب نکرده بود. پس از شکست ایرانیان در قادسیه، چهار هزار نفر از سربازان دیلم تصمیم گرفتند به اسلام بگروند و به تازیان در جنگ جلولا کمک کنند، به همین سبب با مسلمانان در کوفه مستقر شدند. از آن به بعد کسانی که از طرف خلیفه بغداد تحت شکنجه و تعقیب بودند میتوانستند در گیلان پذیرایی شوند.در حال حاضر مذهب اکثریت مردم شیعه دوازدهامامی است ولی تعدادی اقلیت مذهبی از سالهای بسیار دور در کنار دیگر مردم رشت زندگی میکنند.
اسلاید 32: خصوصیات اخلاقی و فرهنگی مردم رشت به موجب نوشتههای مورخان سرزمین گیلان تا قبل از حملهٔ شاه عباس به گیلان و قرار گرفتن در تحت تسلط حکومت مرکزی، از سدههای پارینه تا سال ۱۰۰۰ هجری قمری، مستقل بوده و زیر نظر امیران و امرای گیلان اداره میشده و به علت دور دست بودن و دسترس نبودن، کم تر مورد توجه مورخان ایرانی بوده است، و آن چه که در لابلای نوشتهها از مردم گیلان به چشم میخورد، حکایت از روحیهٔ سلحشوری و عدم سرسپردگی به حکومتهای مرکزی ایران بوده است.
اسلاید 33: عباس مسعودی موءسس قدیمی ترین روزنامهٔ ایران یعنی روزنامهٔ اطلاعات در سفری که در نوروز ۱۳۰۷ خورشیدی به گیلان و رشت نموده و گزارشی از این سفر را در روزنامهٔ اطلاعات به چاپ رسانده دربارهٔ علاقه مردم منطقه بر اعتلای فرهنگ و تجددمی نویسد: «حسن تجدد خواهی و فکر آزادی طلبی و معارف پروری در مردمان این شهر (رشت) تا حدی یعنی تقریباً ۲۰ سال زیادتر از ما (تهرانیها) وجود دارد. اهالی رشت از هر فکر روشن و باز و از هر موضوعی که بوی آزادی و ترقی و آبادانی از آن استشمام شود با آغوش باز استقبال میکنند. من یقین دارم اهالی رشت و پهلوی (انزلی)یعنی اکثریت مردمان این دو شهر از حیث تجدد و فکر ترقی خواهی قریب ۲۰ سال از ماتهرانیها جلو هستند.» نیما یوشیج بنیان گذار شعر معاصر فارسی که از سال ۱۳۰۸ تا اواخر ۱۳۱۱ در شهرهای گیلان بکار معلمی اشتغال داشته، ضمن برشمردن خصوصیات مردم گیلان، روحیه تجدد خواهی و علم دوستی آنها را ستوده و در نامهای خطاب به استاد ذبیح اله صفا در این مورد نوشته:«اگر چه رشت یک شهر تجارتی است معهذا اهالی میل دارند سربلند باشند، خط پیشرفت را وجدان به فکر آنها داده است، حتی دهاتیهای آنها که از هیاءت آنها متاءثر میشوم، نزدیک به افکار و احساسات شهری افکار و احساساتی دارند. متمدنین آن که شهری باشند علم و هنر را به غارت میبرند مثل این که آنها را تعاقب کردهاند.»
اسلاید 34: مشاهیر رشت زادگاه و زیستگاه بسیاری از مشاهیر گذشته و معاصر بوده که برخی از آنان نظیر پروفسور فضلالله رضا (واصغ تئوری انفورماسیون) ، پروفسور مجید سمیعی (پزشک برگزیده سال ۲۰۰۳ از طرف رویال کالج کانادا) ، پروفسور حسن اکبرزاده (احراز کننده مدال درجه یک علمی از موسسه تحقیقات و علوم پاریس) دکتر حسن اکبرزاده و دکتر بهزاد (پدر زیستشناسی نوین ایران) دارای شهرت جهانی هستند که تندیس آنها در یک اقدام کم نظیر توسط شهرداری رشت در سبزه میدان رشت نصب شدهاست.تندیس دکتر حشمت واقع در میدان حشمت رشتو همچنین: از مفاخر علمی و تاریخی و فرهنگی و ادبی میتوان ازبزرگان زیر نام برد:میرزا کوچک خان جنگلی، میرزا حسین کسمایی، کوشیار گیلانی، استادپورداوود، هوشنگ ابتهاج(ه. الف. سایه) ، محمد علی افراشته، دکتر حسن عضدی، کریم کشاورز،دکتر محمد معین]، علی رضا پنجهای،عباس امیری، حمیده خیرآبادی،سوسن تسلیمی، فریدون پور رضا، ناصر مسعودی، انوشیروان روحانی، جهان پهلوان محمود نامجوی، خسرو گلسرخی، سبروس شمبسا، محمود اعتمادزاده (م. ا. به آذبن)، محمد روشن، گلچبن گبلانئ، حسبن محجوب،آرسن میناسیان و...
اسلاید 35: تقسیمات شهری گسترش شهرنقشه مراحل توسعه رشت تا سال ۱۳۸۶روند افزایش سطح کالبدی شهر رشت تا سال ۱۳۸۵روند توسعهٔ شهر رشت را میتوان به دو دوره پیش از پهلوی و پس از آن تقسیم کرد:الف) توسعه شهر رشت از آغاز تاپهلوینام رشت در متون تاریخی در کتاب جغرافیایی حدود العالم من المغرب الی المشرق که در سال ۳۷۲ ه. ق. نگارش یافته است، آمده که (رشت از آبادیهای کهن ایران است). شهر کنونی رشت درادوار گذشته به صورت روستایی بین دو منطقه گیلان (بیه پیش و بیه پس با مرکزیت شهرهای فومن و لاهیجان) قرار در دوره شاه طهماسب، رشت اهمیت اقتصادی و سیاسی، داشتفراوانی یافت. با سقوط پایتخت صفویان به وسیله افغانها، استان گیلان به اشغال روسها درآمد. در ابتدا اشغال شهر رشت، برای تأمین زمین تقریباً پانزده مایل به طرف جنوب از بیشه زارها پاک شد.. در دوره قاجاریه، شهر رشت با ساخت و گسترش بازارهای باربندان (ساغری سازان) و ساروق بندان در مرکز شهر، بطور چشمگیری توسعه یافت.
اسلاید 36: ب) توسعه شهر رشت از اوایل دوره پهلوی تا کنونپس از انقلاب مشروطیت و تسلط رضاخان، چندین خیابان جدید (امام خمینی سعدی – علم الهدی و شریعتی) و نقطه تقاطع آنها (میدان شهرداری) احداث شد. بازار به حاشیه خیابانها گرایش پیدا کرد و ساختمانهای مسکونی در محلات قدیمی به صورت متراکم مستقر شدند. شهر از سال ۱۳۳۵-۱۳۲۷ ه. ش از سمت جنوب، جنوب شرقی و جنوب غربی توسعه پیدا کرد و پس از آن تا سال ۱۳۵۰، توسعه شهر درحد شرقی متوقف و در جهت غربی و شمال شرقی متمایل گشت. از ۱۳۵۰ به بعدگسترش شهر در جهت شمال و شمال غربی محسوس تر است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گسترش شهر در جهت شمال و شمال غرب ادامه یافت. احداث شهرک صنعتی در این دوره و مکان یابی دانشگاه گیلان در جاده تهران (جنوب شرق) به توسعه این بخش از شهر منجر شد در واقع شهر رشت طی سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۴ در جهات غرب بهشرق و شمال شرقی توسعه یافته است و از سال ۱۳۶۷ تاکنون نیز توسعه به سمت جنوب غرب، شمال غرب و جاده لاکان است. بیشترین میزان توسعه کالبدی شهر رشت طی سالهای ۱۳۶۱ ۱۳۵۵ با ۲۳۳ درصد و بین سالهای ۱۳۷۲ ۱۳۶۱ با ۲۷۰ درصد است. این در حالی است که طی سا لهای ۶۵ تا ۷۵ جمعیت شهر رشت، ۴۰ درصد رشد داشته است، یعنی از ۲۹۳۸۹۸ به ۴۱۲۵۵۲ نفر رسیده است. همچنین مساحت شهررشت طی سا لهای ۱۳۳۴ تا ۱۳۸۵ از ۶۵۰ هکتار به ۱۰۲۴۰ هکتار افزایش یافته است. این میزان بیانگر ۱۴۷۵ درصد رشد فضایی طی سا لهای فوقالذکر است.
اسلاید 37: نقشه مراحل توسعه رشت تا سال ۱۳۸۶
اسلاید 38: روند افزايش سطح كالبدي شهر رشت تا سال 1385روند افزایش سطح کالبدی شهر رشت تا سال ۱۳۸۵روند افزایش سطح کالبدی شهر رشت تا سال ۱۳۸۵روند افزایش سطح کالبدی شهر رشت تا سال ۱۳۸۵
اسلاید 39: مناطق شهر رشت دارای پنج منطقه شهرداری است که تقسیمات آنها عبارت است از:منطقه یک با 124 هزار و 368 نفر منطقه دو با 123 هزار 599 نفرمنطقه سه با 126 هزار و 307 نفر منطقه چهار با 127 هزار و 517 نفر منطقه پنج با 123 هزار و 709 نفر جمعیت
اسلاید 40: سیاست نهاداستانداریشهر رشت از سال ۱۰۰۴ هـ. ق به فرمان شاهعباس مرکز استان گیلان شد از این زمان به بعد علی رقم کشمکشهای گوناگون با حکومتهای مرکزی ایران و همچنین کشمکشهای درون گیلان رشت همواره مرکز گیلان و اقامت گاه والی گیلان بود در سال ۱۳۰۴ با انتصاب امیراصلان خواجه نوری (نظام الدوله) به سمت استانداری گیلان اولین بار لفظ استاندار برای حاکم گیلان به کار گرفته شد. همچنین در زمان اولین تقسیم بندی استانی کشور که در ۱۹ دی ۱۳۱۶ خورشیدی، با اصلاح قانون تقسیمات کشوری اعمال شد.استان یکم یکی از ۱۰ استان ایران به مرکزیت رشت بود. این استان شامل شهرهای زنجان، قزوین، ساوه، سلطان آباد، رشت و شهسوار میبود.
اسلاید 41: نهاد شهرداریمجموعه بناهای میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا شاه پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰ ه. ش) احداث شده است. اولین شهردار شهر رشت حاج میرزا خلیل رفیعبود که پس از انقلاب محرم ۱۳۲۷ ه. ق رشت که منجر به قتل حکمران گیلان آقابالا خان سردار افخم و تصرف رشت توسط مشروطهخواهان شد، به عنوان نخستین رییس بلدیه (شهردار) رشت تعیین شد. معروف است که نامبرده از طراحان اصلی قتل حکمران گیلان در باغ مدیریه رشت بوده است. به موازات پیشرفت عملیات انقلابی، اقدامات سازندگی نیز آغاز شد. حاجی میرزا خلیل مأمور تأسیس بلدیه (شهرداری) گردید و انجمنی به ریاست حاجی میرزا یوسف خان و عضویت سید مهدی رییسالواعظین، ناصرالتجار، میر احمد امام، حاجی میرزا ابوطالب و میر منصور هدی به نام «انجمن بلدیه» به او کمک فکری میکردند. اصلاحات آن روزی شهر که در اطرافش فعالیت میشد، عبارت بود از: سنگفرش کوچهها و خیابانها (در آن تاریخ اغلب نقاط شهر خاکی و به مجرد ریزش باران غیر قابل عبور بود)، طاق زدن زیر معابر به منظور عبور فاضلاب (گودالهایی که از بارندگی تشکیل میشد که مردم مجبور بودند به گرده افراد سوار شده از منطقه آب گرفته بگذرند) رسیدگی به قصابخانه و نانواها و تنظیفات شهری و شمارهگذاری درشکهها و از این قبیل که هر یک در آن زمان دارای اهمیت خاصی بودند.
اسلاید 42: اولين شهردار رشت
اسلاید 43: کنسولگریروسیه کنسولگری فدراسیون روسیه در رشت نمایندگی دیپلماتیک روسیه در رشت، استان گیلان ایران است. در حال حاضر ماکسیم آناتولییویچ بارانوف سرکنسول و آقای آندرئی الکساندروویچ آلنکین معاونت این سرکنسولگری را بر عهده دارند و حوزه فعالیت آن در پنج استان گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل و آذربایجان شرقی است. این کنسولگری روزانه پذیرای متقاضیان روادید است. در گذشته کشور انگلستان هم دارای کنسولگری در رشت بود که در طی قیام جنگل به اتش کشیده شد.
اسلاید 44: تجارت شهر رشت نزدیک ترین شهر بزرگ به بندر انزلی (بزرگترین بندر شمال کشور) و مرز آستارا (امن ترین مرز زمینی کشور) است این شهر تخلیه گاه بسیار مناسب برای کالاها به مقصد شمال شرق و شمال غرب کشور است و قرار گیری آن در مسیر کریدور شمال جنوب به همراه توریسم پذیری گسترده موقعیت ممتازی در زمینهٔ تجارت برای این شهر فراهم کرده است. همین مسائل باعث شده که این شهر در طول تاریخ به عنوان یک شهر تجاری شناخته شود. هرچند عواملی نظیر عدم ارتباط گسترده تجاری با شوروی سابق و متعاقب آن محور قرار گرفتن خلیج فارس برای صادرات و واردات و همچنین تاءخیر فراوان در تکمیل کریدور شمال جنوب چه از طریق آزاد راه و چه از طریق راه آهن باعث شده بود که نقش شهرهای استان گیلان در تجارت کمرنگ شود ولی امروزه با توجه به وجود پنج کشور در حاشیه دریای کاسپین، تکمیل آزاد راه رشت-قزوین(آزادراه ۱ (ایران))و در شرف افتتاح قرار گرفتن راه آهن قزوین-رشت برای این شهر نقش مهمی در زمینه بازرگانی متصورند. تجارت نظامند و نوین در شهر رشت به سال ۱۳۰۴ بر میگردد. در این سال مطابق دستور فلاحت و تجارت و فواید عامه وقت و بنا به پیشنهاد تجار رشت و به موجب مواد ۱ و ۲ نظام نامه اتاقهای تجارت مصوبه هیاًت وزیران اتاق تجارت رشت با ۱۶ نفر عضو تکشیل شد. حوزه عملیاتی اتاق، استان گیلان بوده، اولین جلسه آن به ریاست آقای حاج علی آقای گیلانی در تجارتخانه ایشان تشکیل گردید.
اسلاید 45: براساس همین نظامنامه در تاریخ ۲۵ تیر ماه ۱۳۰۸ اتاق تجارت رشت همزمان با اتاقهای تبریز، مراغه، مهد، قزوین، ساری تشکیل و رسمیت یافت. اولین جلسه اتاق تجارت در نهم مرداد ماه ۱۳۰۸ در منزل آقای احمد سیگارودی و با حضور (افشار) حکمران گیلان تشکیل شد. در آن زمان مسایل اتاق در روزنامهای به نام روزنامه عصر جدید از انتشارات اتاق تهران منتشر میشد. دوسال بعد انحلال کلیه اتاقها پیش آمد تا اینکه مجلس شورای وقت قانون تاسیس اتاقهای بازرگانی را تصویب کرد و در سال ۱۳۱۰ انتخابات اتاق رشت با حضور حکمران وقت گیلان (افشار) در محل فرمانداری رشت تشکیل شد. در آن زمان دو اتاق یکی به نام بازرگانی و دیگری به نام اتاق صنایع و معادن وجود دات که در سال ۱۳۴۹ این دو اتاق با هم ادغام گردید و به نام اتاق بازرگانی و صنایع و معادن نام گذاری شد. فعالیت اتاق تا پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا با انتخابات هر دو سال یکبار و بعد هر چهار سال یکبار انجام میگرفت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با استناد تلگراف اتاق مرکزی ایران از طرف استانداری گیلان سه نفر به عنوان سرپرست اتاق رشت و به نام هیاًت رپیسه موقت انتخاب و اداره امور اتاق را بعهده گرفتند که این روال تا سال ۱۳۶۲ ادامه داشت و در سال ۱۳۶۲ اولین انتخابات اتاق رشت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام گرفت که طی آن نفر عضو انتخابی و چهار نفر انتصابی به عنوان هیاًت نمایندگان برگزیده شدند. چهارمین دوره انتخابات در تاریخ ۱۳۷۷/۱۰/۲۵ برگزار گردیدو بالاخره پنجمین دوره انتخابات هیاًت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن رشت در تاریخ ۱۳۸۱/۱۲/۷ برگزار شد.
اسلاید 46: آموزش عمومینخستین مدرسه جدید در گیلان در سال ۱۳۱۴ ه. ق در زمان حکومت شعاع السلطنة در گیلان آغاز به کار کرد. در این مدرسه درسهایی مانند: زبان فرانسه، روسی، صرف و نحو، کلیات سعدی و قرائت قرآن تدریس میشد. پس از تأسیس نخستین مدرسه به سبک جدید مدارس دیگری نیز از سوی افراد و انجمنهای مختلف تأسیس گردید. نخستین مدرسه دخترانه به نام «شمسیه» در سال ۱۳۲۷ ه. ق (یعنی پس از گذشت سیزده سال از تأسیس اولین مدرسه پسرانه) به کوشش شیخ علی طالقانی (تنها) تأسیس گردید. اولین هنرستان گیلان نیز به نام «مدرسه فلاحت» به وسیله حاج میرزا حسن خان اسفند یاری (محتشم السلطنة) در سال ۱۳۲۵ ه. ق تأسیس گردید. مدیریت این مدرسه را میسو لافون فرانسوی بر عهده داشت و در آن به تدریس علوم کشاورزی و پرورش کرمابریشم پرداخته میشد. در این رهگذر برخی از خارجیان مقیم ایران و اقلیتهای مذهبی در گیلان مدارسی را بنیان نهادند. در سال ۱۲۹۰ ه. ق ارامنه مدرسهای به نام «انوشیروان» در رشت بنا نهادند. مبلغین پروتستان آمریکایی مدرسه متوسطه پسرانهای، در سال ۱۳۱۳ ه. ق در رشت تأسیس کردند و در پی آن آمریکاییها در سال ۱۳۲۴ ه. ق مدرسه متوسطه دخترانهای نیز تأسیس نمودند. هم زمان با شروع نهضت جنگل (۱۲۹۳ـ۱۳۰۰ ه. ش) مدارسی نیز از طرف جنگلیها تأسیس گردید. جنگلیها در مرامنامه خود، تحصیلات ابتدایی را برای کودکان اجباری نموده و تحصیلات متوسطه و عالی را برای افراد با استعداد مجانی و الزامی دانستند.
اسلاید 47: عالیاولین مرکز آموزش عالی در گیلان، در سال ۱۳۴۴ خورشیدی، با گشایش آموزشگاه عالی پرستاری، آغاز به کار کرد و در پی آن، مدرسه عالی بازرگانی رشت، در سال ۱۳۴۸ خورشیدی و مدرسه عالی پرستاری، در سال ۱۳۵۵ خورشیدی، تأسیس گردیدند. پس از آنها، دانشگاه گیلان، در راستای قراردادی میان ایران و آلمان غربی، در سال ۱۳۵۳ خورشیدی، تاسیس شد و از سال ۱۳۵۶ خورشیدی؛ کار خود را با پذیرش ۱۵۵ دانشجو در ۹ رشته، آغاز کرد. پس از انقلاب اسلامی ایران، مدرسه عالی مدیریت گیلان در لاهیجان و مدرسه عالی بازرگانی رشت، با دانشگاه گیلان، ادغام شدند.
اسلاید 48: صنعت شهر رشت هم مانند سایر شهرهای بزرگ ایران به صنعتی شدن روی آورده است. اما برخی کج نظریها در زمینهٔ بخشی نگری مسئولان و تاکید بر توسعه کشاورزی به صورت محض در دهههای گذشته باعث شد تا عقب افتادگیهای زیادی در این زمینه برای شهر به وجود آید ولی خوشبختانه در طی سالیان اخیر فعالیتها و اقدامات چشمگیری برای توسعه صنعت در رشت انجام گرفته است که باید ادانه یابد. شهرصنعتی رشت در سال ۱۳۵۳ هجری شمسی تاسیس شد. این شهر صنعتی که یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ کشور است در ۱۲ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مکانی بسیار زیبا واقع است. تأسیسات زیر بنایی کم نظیر شهر صنعتی رشت، این مکان را در زمره مناسب ترین محلها برای اجرای طرحهای بزرگ صنعتی قرار دادهاست. سهامداران فعلی شهر صنعتی عبارتند از: شرکت شهر صنعتی البرز، شرکت سرمایهگذاری بانک صنعت و معدن، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شرکت کارگزاری بانک کشاورزی، شرکت ساتکاب وابسته به وزارت نیرو و شرکت خدمات مدیریت غدیر. شهر صنعتی رشت طبق مصوبات اولیه در وسعتی به میزان ۲۲۸۸ هکتار طراحی و ۵۲۰ هکتار آن آمادهسازی و بخش عمدهای به متقاضیان واگذار گردیدهاست که با توجه به برنامهریزیهای انجام شده، بر اساس تقاضا قابل توسعه میباشد.
اسلاید 49: در حال حاضر تعداد ۲۸۰ واحد صنعتی در این شهر وجود دارد که از این تعداد ۱۴۰ واحد در حال کار و ۱۱۰ واحد نیز در حال احداث میباشند. اغلب بانکها در شهر صنعتی رشت دارای شعبه بوده و عملیات بانکی در آنها به سهولت انجامپذیر است. همچنین شعبه سازمان تأمین اجتماعی در شهر صنعتی افتتاح و کلیه امور بیمهشدگان شهر صنعتی در این شعبه انجام میشود. دفتر پست نیز در شهر صنعتی از سالها قبل در حال کار بوده و هم اکنون امور کلیه مرسولات از جمله مرسولات خارجی در این شعبه انجام میپذیرد. در شهر صنعتی رشت سایر خدمات عمومی از جمله ایستگاه آتشنشانی، مرکز مخابرات و پست امداد گاز مستقر و به فعالیت مشغول میباشند. از جمله مهم ترین صنایع رشت عبارتند از:ایران رادیاتورمجتمع فولاد گیلانفولاد امیر کبیرفومن شیمیسبحان داروپارس خزرکاشی خزرکاسپین تامین
اسلاید 50: کشاورزی استان گیلان غنی ترین استان کشور از نظر تولید محصولات کشاورزی است این استان دارای:رتبهٔ نخست کشوری در تولید ماکیانرتبه نخست ایران در کشت مکانیزه برنجرتبه نخست کشور در تنوع محصولاتو بسیاری از مزایای کشاورزی دیگر است و از این بین شهرستان رشت با ۶۴هزار ۲۵۰هکتار زمین زراعی که ۷۵ هزار بهر ه بردار در۶بخش و۱۸دهستان این شهرستان فعالیت میکنند و حاصل آن سالانه ۲۹۵هزار ۵۵۰تن شلتوک است که از این میزان شلتوک ۱۷۷هزار و ۳۰۰تن برنج سفید استحصال میشود و همچنین با تولید ۱۰درصد برنج سفید کشور رتبه اول را در زمینه تولید برنج سفید در کشور دارد و یکی از شهرستانهای برنج خیز کشور است وحدود یک درصد برنج استان را تولید میکند. البته توسعه شهر نشینی باعث کاهش اقبال به کشاورزی شده ولی هنوز هم مزارع کشاورزی حتی در نواحی درونی شهر و در حاشیه خیابانهای شهر دیده میشوند که در بین کلانشهرهای ایران بی نظیر است.
اسلاید 51: حمل و نقل خیابانهای تاریخی شهر رشتشهر رشت همانند دیگر شهرستانهای کشور ایران دارای چهار خیابان اصلی (صلیبی) است. خیابان طالقانی در غرب، خیابان شریعتی در شرق، خیابان امام خمینی (ره) در جنوب شرقی و سرانجام خیابان سعدی در سمت شمال قرار دارد.خیابان طالقانی (بیستون) از سبزه میدان شروع و به پل چمار سرا (چمار سرای کیاب) ختم میشود. بعد از پل چمار سرا اول جاده فومن است. محله چمار سرا در آخر این خیابان واقع میباشد. خیابان فرعی سردار جنگل نیز در همین خیابان قرار دارد.خیابان شریعتی (شاه) از میدان شهرداری آغاز و به پل زرد جوب منتهی میشود. دو خیابان فرعی به نامهای تختی (کوروش) و شهید مطهری در همین خیابان است. بازار و محلههای صیقلان و خواهر امام نیز در این خیابان واقع است. اول جاده لاهیجان (خیابان شهدا) بعد از پل زر جوب شروع میشود. در میانه این جاده دو محله معروف کرد محله و شالکو قرار دارد. گورستان عمومی تازه آباد نیز در آخر خیابان لاهیجان میباشد. این قبرستان بزرگ در حدود شصت سال قدمت دارد. اولین قبرهایش که به تازگی تخریب گردید مربوط به اواخر دهه سی خورشیدی بود. بقعه عارف وارسته پور فقیه علی در روبروی تازه آباد است. این بقعه داخل مسجد بوده و به وسیله قبرستان احاطه شده است.
اسلاید 52: خیابان امام خمینی (ره)، (پهلوی) از میدان شهرداری آغاز و به فلکه فرهنگ ختم میگردد. محله قدیمی خمیران زاهدان در سمت چپ این خیابان قرار دارد. اکثر مراکز اداری شهر در همین خیابان است. تنها تقاطع آن چهار راه میکائیل نامیده میشود. نام گزاری این چهار راه متاثر از شخصی یهودی به نام میکائیل است. کنیسه و مدرسه کلیمیان در مجاورت این چهارراه میباشد.خیابان سعدی از شهرداری شروع و به پل بوسار منتهی میگردد. محلههای استاد سرا و باقر آباد در این خیابان است. شهربانی، زندان شهربانی، کارخانه آرد کوبی نیز در همین خیابان قرار دارند.
اسلاید 53: ورزش ورزش اول و مورد علاقه مردم رشت فوتبال میباشد. اما علاوه بر فوتبال، سایر رشتههای ورزشی از جمله بوکس، سپکتاکرا، فوتسال، پبنگ پونگ، کاراته، تکواندو، شطرنج، والیبال، هاپگبدو و... نیز طرفدارانی در رشت دارد که مردم رشت افتخاراتی را در این رشتههای ورزشی کسب نمودهاند از جمله این افراد سرشناس میتوان به جهان پهلوان محمود نامجوی در وزنه برداری و استاد یعقوب کوچکزاد در ژیمناستیک اشاره کرد. چندین باشگاه ورزشی در شهر رشت فعالیت میکنند:باشگاه فوتبال سپیدرود رشت که از سال ۱۳۴۷ تحت عنوان سلامت رشت و از سال ۱۳۵۳ تحت عنوان سپیدرود تاکنون به فعالیتهای ورزشی پرداختهاست. باشگاه فوتبال استقلال رشت که از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۸۱ در لیگهای سراسری و منطقهای فوتبال ایران شرکت میکرد. باشگاه فوتبال شهرداری رشت در پارک شهر (محتشم) مشغول به کار است.باشگاه فوتبال پگاه گیلان که در سال ۱۳۸۱ با خرید امتیاز باشگاه استقلال رشت تأسیس و در سال ۱۳۸۷ منحل شد. باشگاه فوتبال داماش گیلان که در سال ۱۳۸۷ با خرید امتیاز باشگاه پگاه تأسیس شد. از جمله افراد سرشناس در فوتبال رشت میتوان به ناصر پرشاد ، بیژن تیزکار، مجید جهانپور،برادران هوشنگی،احمد صومی، مسعود فلاح، سید علی افتخاری، بهزاد داداش زاده، امید هرندی، رسول حقدوست و هادی طباطبایی اشاره نمود. شهر رشت دارای دو ورزشگاه عضدی و سردار جنگل میباشد که ورزشگاه عضدی بعد از بازسازی یکی از مجهزترین ورزشگاههای ایران میباشد، ولی گنجایش ورزشگاه سردار جنگل بیشتر است. همچنین در رشت تعداد زیادی سالن سرپوشیده چند منظوره وجود دارد که برای ورزشهای سالنی فوتسال، والیبال و بسکتبال استفاده میشوند.
اسلاید 54: ورزشگاه سردار جنگل رشت در يكي از بازيهاي داماش گيلانورزشگاه عضدي رشت در يكي از بازيهاي داماش گيلان
اسلاید 55: بناهای مهم و تاریخیشهر رشت با توجه به قدمت دیرینهٔ خود جایگاه بناهای تاریخی بسیاری است از جمله مهم ترین آنها ساختمان شهرداری رشت است که شامل ساختمان شهرداری و برج ساعت آن که نماد شهر رشت میباشد و نیز موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران است. مجموعه بناهای میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا شاه پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰ ه. ش) احداث شده است. برج ساعت شهرداری که نماد شهر رشت محسوب میشود، به هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر گیلان در سال ۱۳۶۹ ویران شده بود که چندی بعد به صورت سابق بازسازی گردید. از دیگر بناهای تاریخی عبارتند از:ساختمان استانداری سابق گیلانساختمان پست و تلگراف سابق رشتساختمان هتل ایران سابقعمارت کلاه فرنگیکاروانسرای لات
اسلاید 56: اماكن تاريخي رشت
اسلاید 57: اماکن و بناهای شاخص شهر رشت بزرگترین مرکز رصدخانه شمال کشور در رشت (رصد خانه کوشیار گیلانی -شهرداری رشت) این رصدخانه در واقع یک مجموعه بزرگ علمی، آموزشی و تحقیقاتی میباشد که با مساحت حدود ۱۱۰۰ متر زیر بنا در نزدیکی مرداب عینک در محله صف سر رشت، یکی از کم نظیر ترین رصدخانههای کشور از نظر ابعاد، وسعت و استاندارد بودن میباشد. فونداسیون رصدخانه در ارتفاع ۲۳ متری از سطح زمین در بالای یک برج بتونی مستحکم به قطر ۶ متر قرار گرفته و از بسیاری از نقاط شهر رشت دید دارد. مرکز علوم و رصدخانه شهر رشت بخشهای مختلف به شرح زیر دارد: سالن آمفی تئاتر- کتابخانه - بانک نرمافزار و فیلم - کارگاه آموزش عملی و ساخت ابزارآلات نجومی- رادیوتلسکوپ - سایت رایانه - نمایشگاه عکس و ابزارآلات رصدی قدیم و جدید- فروشگاه عرضه محصولات نجومی و فرهنگی - نماز خانه و برج رصدخانه شامل: گنبد و اتاق کنترل رصدخانه - کلاسهای آموزشی- آسمان نما و گنبد آسمان نما. بیمارستان بینالمللی قائم (عج):بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی بینالمللی قائم (عج) با هدف ارائه خدمات ویژه بهداشتی و درمانی جهت شهروندان داخل کشور و بیماران خارجی با زیربنای حدود بیست هزار متر مربع و در ۵ طبقه احداث شده است و دارای بخشهای تخصصی و فوق تخصصی و همچنین سوئیتهای VIP مخصوص توریستهای درمانی میباشد. این بیمارستان مجهز به سایت هلیکوپتر و همچنین کلیه تجهیزات تشخیصی و درمانی روز دنیا میباشد.
اسلاید 58: حوزه علمیه امیرالمؤمنین (ع) رشت بزرگترین حوزه خاورمیانه:این حوزه با مساحت ۴۰ هکتار با زیربنای ۷۱ هزار مترمربع با اعتباری بالغ بر بیست و پنج میلیارد تومان با ۴ طبقه احداث شده است. فاز نخست این حوزه ۳۰۰ طلبه شامل ۱۵۰ طلبه داخلی و ۱۵۰ طلبه خارجی را پذیرش میکند. این حوزه با حضور آیتالله جعفر سبحانی مرجع تقلید شیعیان، آیتالله محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله رسولی محلاتی، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، نمایندگان گیلانی مجلس شورای اسلامی، استاندار گیلان و جمع زیادی از علما و مدیران دستگاههای اجرایی استان گیلان در پنجم مهر ماه سال ۱۳۹۲ به بهرهبرداری رسید. نخستین خیابان دو طبقه و بزرگ ترین تقاطع غیر همسطح شمال کشور به طول یک کیلومتر:این خیابان دو طبقه به طول یک کیلومتر است و میدان شهید باستانی شعار را به میدان شهید قلی پور متصل میکند. دومین شعبه هایپرمارکت نجم خاورمیانه پس از تهران:فروشگاه نجم خاورمیانه (هایپرسان سابق) شعبه رشت با فضایی بالغ بر ۱۴ هزار مترمربع واقع در ضلع شرقی سبزه میدان رشت دومین شعبه فروشگاه زنجیرهای نجم خاورمیانه میباشد. این فروشگاه دارای امکاناتی نظیر دو طبقه هایپرمارکت، دو طبقه پارکینگ، انبارها، ۲ طبقه فست فود و یک طبقه تجاری است که جهت رفاه حال شهروندان شهرستان رشت با جدیدترین متدهای هایپرمارکت طراحی گردیده است. از جمله امکانات منحصربهفرد این فروشگاه فراهم آوردن شرایطی جهت عرضه محصولات برندهای داخلی و خارجی در یک مجموعه با فضایی آرام و دلنشین میباشد.
اسلاید 59: اماکن دیدنی اماکن دیدنی رشت از این قرارند: بازار سنتی رشت (شامل میدان بزرگ و میدان کوچک و چهارسوقها و کاروانسراها است)خانه موسس بانک سپه موسیو لئوپولد گُدار و خانواده اش محله استادسرا نبش کوچه آتش نشانیبوستان ملت (واقع در چهارراه گلسار، ابتدای جاده انزلی)بقعه دانای علی (واقع در خیابان بیستون)بقعه بی بی و زینب (واقع در خیابان عطاآفرین کوچه بی بی زینب)موزه میراث روستایی گیلان (واقع در جاده رشت - تهران، پارک جنگلی سراوان)کتابخانه ملی رشتکاروانسرای لاتشهرک گلسار رشتشهر بازی رشتشهر شادی رشتقصر بازی رشت (شهر بازی سرپوشیده)باغ پرندگان رشت (ماهان)سل عینک (دریاچه ایی دائمی که در سفرنامهها از ان به وفور یاد کردهاند بطور مثال سفرنامهٔ مظفرالدین شاه به فرنگ)دبیرستان تاریخی شهید دکتر بهشتی (شاپور سابق)
اسلاید 60: آرامگاه خواهر امامآرامگاه میرزا کوچک جنگلی، دلاور نهضت جنگل (واقع در سلیمان داراب)موزه سردارجنگل - خانه میرزا کوچک خان جنگلی (واقع در محله (استادسرا)سبزه میدان (شامل کتابخانه عمومی و تندیسهایی از مشاهیر گیلان) شهرداری رشتموزه رشت (تأسیس ۱۳۴۹ - واقع در خیابان بیستون)خانه سمیعیخانه ابریشمچی (واقع در میدان صیقلان)خانه قدیری رشتخانه حاج میرزا خلیل رفیع (واقع در خیابان استاد مطهری که محل شورای اسلامی شهر رشت میباشد)آرامگاه شهیدان (واقع در جوار بیمارستان پورسینا که آرامگاه چهار تن از شهدای جنبش مشروطیت گیلان است)پارک شهر رشت معروف به باغ محتشم (شامل پارک اصلی که سابقه آن به دوره ناصری میرسد و عمارت کلاهفرنگی رشت و شهربازی)عمارت کلاه فرنگیمسجد صفی (یکی از قدیمی ترین مساجد در رشت)
اسلاید 61: اماکن تفریحی رشت پارکهانمایی از تالاب بوستان ملت رشتنمایی از سبزه میدان رشت در یک روز پاییزینمایی از بوستان کشاورز رشتشهر رشت داری ۴۰ پارک فعال است که بسیاری از آنها مانند سبزه میدان دارای قدمت تاریخی اند. از این تعداد ۱۰ پارک در منطقه یک،۷ پارک در منطقه دو،۱۱ پارک در منطقه سه و۱۲ پارک در منطقه چهار شهر رشت قرار دارند. بسیاری از این پارکها به دلیل آب و هوا و منطقه جغرافیایی رشت به صورت طبیعی و نیمه طبیعی بوده و فقط اسباب خدماتی به آنها اضافه شده است. زیبایی پارکهای شهر رشت دربین پارکهای سایر شهرهای ایران کم نظیر است.[۹۸]البته لازم به ذکر است که گرچه شهر رشت از نظر طراوت محیط زیستی بسیار غنی است و عملاً هر زمین بایری در این شهر به تنهایی یک فضای سبز شهری محسوب میشود اما همین مسئله باعث شده تا آن چنان که باید به سرانه فضای سبز در این شهر توجه نشود ولی در سالهای اخیر فعالیتهای در این زمینه از سوی شهرداری این شهر برای افزایش سرانه فضای سبز انجام شده. از جمله زیبا ترین پارکهای شهر رشت عبارتند از:بوستان ملتباغ محتشمبوستان کشاورزبوستان دانشجوسبزه میدان
اسلاید 62: سینماهای رشت نخستین فیلم در ایران به سال ۱۳۱۱ ساخته شد. این فیلم صامت که «لآبی و رابی» نام داشت به کارگردانی آوانس اوگانیانس عرضه گردید که ابتدا در تهران و سپس در برخی از شهرهای گیلان نمایش داده شد. یک سال بعد فیلم ناطق فارسی «دختر لُر» در بمبئی هندوستان ساخته شد. این فیلم در اغلب شهرهای ایران از جمله رشت روی پرده سینما آمد. آغاز نمایش فیلم در گیلان به دهه ۱۲۹۰ خورشیدی یعنی تقریبن همزمان با آغاز فعالیت هالیوود در امریکا برمیگردد که متعاقب آن اندکی بعد اولین سینما در رشت تحت نام سینما ایران احداث گردید. در این دهه در سالن «اجتماعات فرهنگ» واقع در شمال غرب سبزهمیدان رشت، هفتهای یکبار توسط شخصی به نام «الوشبیک» فیلم نمایش داده میشد. چندی بعد «کریشا مایاک» در این محل سینما ایران را تاسیس کرد. این سینما دارای دو سالن تابستانی و زمستانی بود. قیمت بلیط ۱۰ شاهی، یک ریال و یک ونیم ریال بود. در سال ۱۳۳۶ خورشیدی پرده سینما به «سینماسکوپ» تبدیل شد. سینما ایران تا سال ۱۳۴۵ خورشیدی به کار خود ادامه داد و در این سال تعطیل گردید. در حال حاضر از محل آن به صورت پارکینگ استفاده میشود.[سایر سینماهای رشت عبارتند از:سینما سپید رود (سینما سهیلا سابق)سینما۲۲ بهمن (سینما شهرطلایی سابق)-سینمامیرزا کوچک (سینما آسیا سابق)-سینماانقلاب (تعطیل شده)(سینما کوروش سابق)سینما آبشار (تعطیل شده)-سینما سعدی (تعطیل شده)-سینما قدس (تعطیل شده)-سینما فلسطین (سینما مولن روژ سابق که آتش گرفت و بعد هم تعطیل شد)سینما صحرائی واقع در سبزه میدان رشت که هم اکنون سالهاست به یک پارکینگ خودرو در ورودی استادسرا تبدیل شده است)
اسلاید 63: موزهها شهر رشت با توجه به تاریخی بودن استان گیلان دارای موزههای جذاب و دیدنی است این موزهها عبارتند از:موزه سردارجنگلموزه رشت (تأسیس ۱۳۴۹ - واقع در خیابان بیستون)موزه میراث روستایی گیلان (واقع در جاده رشت - تهران، پارک جنگلی سراوان)
اسلاید 64: هتلها شهر رشت دارای ۶ هتل است. این هتلها عبارتند از:هتل بزرگ کادوس رشت (پنج ستاره)هتل شبستان (چهار ستاره)هتل ارديبهشت (سه ستاره)هتل ساحلی بهارستان رشت (سه ستاره)هتل پردیس (دو ستاره)هتل پامچال (دو ستاره)هتل اردیبهشت (دو ستاره)
اسلاید 65: سوغات رشت گلدوجی، گلیم، بامبو بافی، خراطی، سوفال، پاچ باقلا، گندمین، رشته خشکار، انگور خمس، دوشاب، مغزحلوا، خکاره دبیج، کدو مربا، اخته، ولش، بادرنگ، بهار نارنج مربا، پول پرتقال مربا، آب غوره، رب انار، آلوچه، آب کونوس، شاه بلوط، آب خوج، ترش سیب، ترش انار، خاش کویی، کویی، ترب، فلفل سبز، برگ سیر، سیر ترشی، درار، هفتا بیجار، گینجه واش، خرش، چوواش، چوچاق، تین، بینه، دوشاب برنج، جوکول، برنج، گلوچه سنتئ، گشتائ برنجئ صندوق بوکال
اسلاید 66: شهرهای خواهرخوانده شهر-کشورمسکو-روسیهترابوزان-ترکیهکوتائیسی-گرجستانقازان-روسیهناحیه رشت-تاجیکستانآستاراخان-روسیهمولتان-پاکستان
اسلاید 68: كلانشهر زيباي رشت
اسلاید 69: تعدادي از ساختمانهاي مدرن رشت
اسلاید 70: پايانThe end
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.