کلیات بودجه
اسلاید 1: کلیات بودجهارائه::
اسلاید 2:
اسلاید 3: مقدمهبودجه ی دولت از لحاظ حجم و عظمت،بزرگ ترین سند مالی و از لحاظ اهمیت،مهم ترین عامل مستقل و پویا در سطح کلان اقتصادی است که جهت اداره و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی کشور به کار گرفته می شود. این سند از لحاظ مقدار نسبی و حجم و ترکیب اقلام درآمدها و هزینه ها حایز اهمیت بالایی است.از طریق بودجه ی کل کشور است که دولت می تواند بر سطح متغیرهای کلان اقتصادی،از قبیل سطح پس اندازه سرمایه گذاری ملی،تولیدات واقعی، مصرف کالاها و خدمات، اشتغال و تورم و قدرت خرید واحد پولی و ارزش خارجی آن و غیره تأثیر بگذارد.
اسلاید 4: معنای لغوی بودجه اصل واژه ی بودجه از واژهای فرانسوی که آن هم از انگلیسی اقتباس شده است،می باشد و علتش هم این است که رویهی تنظیم و به تصویب رساندن آن ابتدا از انگلستان شروع شده است. واژهی بوژت (povet) یک واژه ی فرانسوی است و معنی آن کیف چرمی میباشد که وجوه نقد را در آن نگهداری می کنند و حتی در ابتدا در انگلستان صورت های مخارج و درآمدها را در کیف چرمی به پارلمان می آوردند، در آنجا از کیف خارج ساخته و به تصویب می رساندند که در انگلستان باجت(Bullet)نامیده می شد.در بین مردم عادی وقتی سخن از بودجه به میان می آید از کلمه ی بودجه،معنای دخل و خرج و با درآمدها و هزینه های دولت استنباط می شود.این مفهوم برداشتی بسیار ساده و ابتدایی و غیر تخصصی از کلمه ی بودجه است.
اسلاید 5: تعاریف بودجه از بودجه تعاریف مختلفی ارایه شده است اما هیچ یک از این تعاریف را نمی توان تعریقی جامع و کامل دانست.دلیل این امر را می توان این گونه بیان کرد که در زمان های مختلف به دلیل کاربردی که بودجه در آن زمان داشته،برداشت خاصی از آن به عمل آمده است.الف.تعاریفی که بر جنبه ی سیاسی بودجه تأکید دارند.تعاریفی که در این دوره بر بودجه داشتند بیشتر بر جنبه ی سیاسی آن تاکید داشت. در این تعاریف بودجه یکی از اصیل ترین جریانات سیاسی جامعه فرض می شود و نظارت و کنترل بر اجرای بودجه به صورت یکی از موثرترین ابزار تفکیک قوای سه گانه و کنترل این قوا نسبت به هم در می آید.ب. تعاریفی که بر جنبه های اقتصادی و مالی تأکید دارند. در این تعاریف، نظام بودجه بندی به طور اخص از بطن نظریه های اقتصادی به وجود آمده است و تعریف ارایه شده .
اسلاید 6: از بودجه به موارد زیر اشاره می کند ١. یک طرح مالی است که هم به عنوان شالودهای برای پیش بینی عملیات آتی و هم برای کنترل آن عملیات به کار می رود.۲. یک تخمین از مخارج آتی است.۳. یک طرح سیستماتیک برای بسیج کردن و حداکثر استفاده از منابع انسانی، مادی و سایر منابع است؛4. بودجه در اصطلاح کاری،یک برنامه ی مالی است برای مدت محدودی از زمان و بودجه ی دولت عبارت است از برآورد هزینه ها و پیش بینی درآمدها برای یک دورهای آتی که همراه آن درآمدها و هزینه های قطعی سال گذشته و جاری نیز ارایه می شود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.