کنایه
اسلاید 1: کنایهارائه:
اسلاید 2: تعریف کنایهآخرین باب از ابواب چهارگانه علم بیان سنتی کنایه است (مجاز، تشبیه. استعاره، کنایه). کنایه ترکیب با جمله یی است که مراد گوینده معنای ظاهری آن نباشد. اما قرینه صارفه یی هم که ما را از معنای ظاهری متوجه معنای باطنی کند وجود نداشته باشد. پس کنایه ذكر مطلبی و دریافت مطلب دیگر است. این دریافت از طریق انتقال از لازم به ملزوم و یا برعکس صورت می گیرد.
اسلاید 3: چنان که در تعریف کنایه می توان گفت که ذکر جمله با ترکیبی است که به جای معنی ظاهری، مراد یکی از لوازم معنی آن است. به الفاظ و معنای ظاهری. مکنی به(۱) و به معنای مفصود، مکن عنه میگویند. مثلا در جمله در خانه اش همیشه باز است، مراد این است که او مهمان نواز و بخشنده است، زیرا یکی از لوازم مهمان نواز بودن این است که در خانه شخص بر روی مردم باز باشد. باز بودن در خانه مکنی به و مهمان نواز بودن مکنی عنه است.
اسلاید 4: انواع کنایه به لحاظ مکن عنهکنایه از حيث دلالت مکنی به. به مکنی عنه بر سه قسم است:١- کنایه از موصوف (اسم) مکنی به، به لحاظ دستور زبان، صفت با مجموعه چند صفت یا جمله و یا ترکیبی وصفی (صفت و موصوف)، و یا ترکیب اضافی (مضاف و مضاف اليه) با بدلی مضاف و مضاف اليه) است که باید از آن متوجه موصوفی (مکنی عنه) شد.
اسلاید 5: یعنی به طور خلاصه وصف اسمی را بگویم و از آن خود اسم را اراده کنیم:مثلا از ناخن خشک متوجه شخص خسیس و از آزاده تهیدست (۴) منوجه درخت سرو شویم. تبارك الله از آن آب سیر آتش فعل که بارکاب تو خاک است با عنانت هوا انوری مراد از صفات آب سیر آتش فعل، اسب است که موصوف محذوف است.
اسلاید 6: برخی از کنایات به موصوف خاصی تخصیص یافته اند و در این صورت درک کنایه آسان است و به قول قدما کنایه قریب (در مقابل بعید) است: مثلا امیرالمؤمنین کنایه از حضرت علی (ع) است و یا در تعریف انسان گفته می شود: حیوان ناطق.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.