کیاسمای بینایی
اسلاید 1: کیاسمای بینایی
اسلاید 2: مقدمه عصب بینایی دومین زوج از اعصاب مغزی است. از دیدگاه بافت شناسی، لایه هشتم شبکیه معادل لایه سلولهای گانگلیون است. لایه سلولهای گانگلیونی، حاوی جسم سلولی سلولهای گانگلیونی است. آکسون این سلولها که در لایه نهم شبکیه قرار دارند، عصب بینایی یا عصب اپتیک را میسارند. سلولهای استوانه و مخروط شبکیه از راه عصبهای دوقطبی به سلولهای گانگلیونی رسیده و پس از آن عصب بینایی شکل گرفته، وارد فضای کرانیکال شده و در تماس با سلا تورسیکا به طرف نواحی فوقانی مغز یا قسمتهای پایین تر مغز است. یک عصب بینایی حاوی حدود یک میلیون آکسون است. فیبرهای نیمه بینی از هر دو شبکیه، در ناحیه کیاسمای بینایی(Optic chiasma) تقاطع میکنند و به طرف مقابل میروند و به فیبرهای نیمه گیجگاهی(تمپورال) همان طرف میپیوندند و بدین ترتیب، راه بینایی(Optic tract) را در هر طرف ایجاد میکنند. نسبت رشتههای متقاطع به غیرمتقاطع، ۵۳ به ۴۷ بوده و تعداد سلولهای گانگلیونی نیمه بینی(نازال) شبکیه بیشتر است. اکثر فیبرهای راه بینایی(حدود ۹۰%) جهت انتقال پیامها به قشر بینایی، ابتدا وارد هسته زانویی خارجی تالاموس میگردند. بقیه فیبرها به بخشهای پایین تر مغز وارد میشوند. دو ناحیه قشری بینایی وجود دارد که عبارتنداز: قشر بینایی اولیه. این قسمت معادل ناحیه ۱۷ برودمن است که در لوب پس سری(Occipital lobe) مغز قرار دارد. قشر بینایی اولیه، قشر کالکارین نیز نامیده میشود. توانایی دستگاه بینایی برای کشف و تشخیص سازمان فضایی منظره بینایی یعنی کشف شکل اشیاء، درخشندگی قسمتها ی انفرادی آنها، سایه روشن و غیره بستگی به عمل قشر بینایی اولیه دارد. برداشتن این ناحیه باعث ازبین رفتن دید خودآگاه در فرد میشود. قشر بینایی ارتباطی(ثانویه). این قسمت مغز معادل نواحی ۱۸ و ۱۹ برودمن بوده که در تشخیص اشیاء و رنگ نقش دارند. انهدام نواحی ۱۸ و ۱۹ برودمن، به طورعموم درک شکل اشیاء، اندازه اشیاء و مفهوم آنها را مشکل میسازد. صدمه به عصب بینایی ناشی از نرسیدن خون کافی،و گاهی اوقات بعلت “سکته مغزی” عصب بینایی دچار آسیب می شود. نوروپاتی ایسکمیک نوری از عصب بینایی اغلب در افراد بالای 55 سال رخ می دهد و باعث می شود در عصب بینایی اختلالاتی بوجود بیاید
اسلاید 3: آناتومی در کیاسمای بینایی، فیبرهای عصبی از نیمههای هر کدام از شبکیهها در جهات معکوس وارد مغز میشوند. فیبرهایی که از نیمهی هر کدام از شبکیهها عبور میکنند به همان سمت مغز میروند. بخاطر این اتصال، هر نیمه از مغز سیگنالهای بینایی را از ناحیهی بینایی به هر دو چشم میفرستد.
اسلاید 4:
اسلاید 5: *کیاسمای بینایی شکلی x مانند دارد که اعصاب بینایی از آنجا بصورت ضربدی میگذرند. اعصاب بینایی چشمها را به مغز متصل میکند. *بر اساس عقیدهی زیستشناسان، کیاسمای بینایی در طول تکامل اینگونه شدهاست. عقیده بر این است که جهت عکس یا غیر برعکس فیبرهای کیاسیمای بینایی که در جهت کیاسمای بینایی حرکت میکنند، به دو چشم فرد و برای هماهنگی بسیار کمک میکند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.