گزارش عملکرد واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان ورزقان در سال ۱۳۸۷
اسلاید 1: گزارش عملکرد واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان ورزقان ارائه دهنده : آرزو اصغری کارشناس بهبود تغذیهدر سال 1387
اسلاید 2: 1- تهیه و تنظیم برنامه عملیاتی ، جدول گانت برای کلیه فرآیندها در ابتدای سال . 2- فرآیند پایش رشد کودکان زیر 6 سال :توزیع کارت مراقبت کودکان بین مراکز، تسهیلات زایمانی و خانه های بهداشت .مکمل یاری کودکان زیر2 سال. بازدید از مراکز و خانه های بهداشت و پایش بهورزان در مورد مراقبت تغذیه ای کودکان زیر 6 سال طبق چک لیست
اسلاید 3: تجهیز تمام خانه های بهداشت و مراکز با ترازوی اطفال و میزقدسنج و قدسنج دیواری 3- فرآیند پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید (IDD):انجام نمونه برداری ادرار و پایش ید ادراری برای دانش آموزان 10-8 سالهتوزیع کیت های یدسنجی بین خانه های بهداشت ( اسفندماه )تشکیل کمیته IDD ( 2 جلسه در سال )جمع آوری آمار سنجش نمک مصرفی اماکن عمومی بصورت سه ماهه از بهداشت محیط.
اسلاید 4: آموزش بدو خدمت:9 نفر پزشک طرحی و قراردادی- 4 نفر کارشناس مامایی1 نفر دندانپزشک5- پایش پزشکان تیم سلامت بصورت 3 ماهه ( در پایان فصل) و ارسال نتایج پایش به مرکز بهداشت استان 6- توزیع منابع آموزشی (پمفلت و پوستر) دریافتی از استان:( پوسترهای نمک یددار ، کم خونی فقرآهن ، روغنها ، مقوی و مغذی سازی):
اسلاید 5: 7- برنامه اصلاح الگوی مصرف روغنها و چربیها.آموزش به عموم مردم در خانه های بهداشت توسط پزشکان خانواده و بهورزان بطور مرتب جمع آوری صورتجلسه های آموزشی بصورت 3 ماهه جلسات آموزشی برای متصدیان اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، به تعداد 2 جلسهجلسه آموزشی برای کارکنان و کادر شرکت معدن مس سونگون به تعداد 2 مورد (55نفر)
اسلاید 6: جلسه آموزشی برای مربیان ، بهورزان ، ماموران تیم های سیاری .جلسه آموزشی برای دانش آموزان مدارس
اسلاید 7: تعداد جلسات کمیته های درون بخشی و برون بخشی
اسلاید 8: 9- برنامه حمایت تغذیه زنان باردار نیازمند: شروع از 6 ماهه دوم سال 85 تا اردیبهشت 87( سال 85 بصورت پایلوت در شهر ورزقان) سال 85 : 184 نفرتوزیع سبد غذایی: سال 169:86 نفر سال 24:87 نفر اتمام برنامه- تعداد کل زنان باردار بی بضاعت تحت پوشش در کل برنامه : 277 نفر.
اسلاید 9: برنامه آهن یاری
اسلاید 10: تعداد دبیرستانهای تحت پوشش برنامه : 7 دبیرستان ( 5 شهری – 2 روستایی )تعداد کل دانش آموزان دختر دبیرستا نی : 742 نفر تعداد کل دانش آموزان دختر دبیرستانی تحت پوشش : 742 نفر درصد دانش آموزان دختر دبیرستانی تحت پوشش : 100%تعداد مدارس راهنمایی تحت پوشش برنامه : 25 مدرسه راهنمایی ( 3 شهری -22 روستایی) تعداد کل دانش آموزان دختر راهنمایی :779 نفر
اسلاید 11: - درصد دانش آموزان دختر راهنمایی تحت پوشش : 100% تعداد قرص توزیع شده : 27300 قرص افتتاح برنامه آهن یاری : 1 آبان ماه تعداد کمیته شهرستانی آهن یاری : 2 جلسه (1-28-8-87 و 2-29/5/87)تعداد جلسات توجیهی مدیران و معلمین : 3 جلسه (1-27/6/87 ورزقان 2-10/6/87 خاروانا 3-6/9/87 ورزقان )
اسلاید 12: تعداد ساعات آموزش و نحوه آموزش : 20 ساعت توسط کارشناسان ستادی – 150 ساعت توسط معلمان مدارس ، مربیان و بهورزان خانه های بهداشت بصورت حضوری
اسلاید 13: برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها تعداد روستا مهد شهرستان ورزقان : 12 توزیع غذا : 6 ماه تعداد روستا مهد توزیع کننده غذا : 11 روستا مهد تعداد کود کان تحت پوشش : 260 نفر =25 نفر مسقران – 285تعداد کودکان روستا مهدها : 285 نفر تعداد کمیته هماهنگی با اداره بهزیستی : 3 جلسه ( 17/7/87و24/9/87 و18/2/87) تعداد جلسه توجیهی آموزشی مدیران و مربیان روستا مهدها : 1 جلسه 17/7/87
اسلاید 14: انجام تن سنجی توسط کادر بهداشتی در ابتدا و انتهای برنامه شروع برنامه از 17/7/87 در تمام مهد بجز مهد کودک شهر ورزقان ( شروع برنامه 16/9/87)اتمام برنامه 28/12/87 تمام مهدکودکها بازدید از روستا مهدها در حین اجرای برنامه توسط کارشناس تغذیه آموزش در مهد کودک توسط کارشناس تغذیه مربیان
اسلاید 15: لیست برنامه های آموزشی واحد بهبود تغذیه سال 1386:
اسلاید 16: سال 1387:
اسلاید 17: برنامه های آموزشی : در سال 87
اسلاید 18:
اسلاید 19: پایش و بازدید واحد بهبود تغذیه از مورخه 26/3/87تعداد کل بازدید از مرکز ورزقان و خانه های بهداشت تابعه : 19تعداد کل بازدید از مرکز خارواناو خانه های بهداشت تابعه :6 تعداد کل بازدید از مرکز ارزیل و خانه های بهداشت تابعه : 6تعداد کل بازدید از مرکز جوشین و خانه های بهداشت تابعه :6تعداد کل بازدید از مرکز مستقرانو خانه های بهداشت تابعه : 7تعداد کل بازدید پیش بینی شده برای مراکز و خانه های بهداشت در سال 37:87 بازدید.
اسلاید 20: تعداد کل بازدید در معیت مربی و مسئول مرکز : 30 بازدید درصد کل بازدید از مراکز و خانه های بهداشت : 121% - بیش از 100%
اسلاید 21: شاخص های واحد بهبود تغذیه در سال 86 و 87
اسلاید 22:
اسلاید 23:
اسلاید 24:
اسلاید 25:
اسلاید 26:
اسلاید 27:
اسلاید 28:
اسلاید 29: نمودار تحلیل پایش واحد بهبود تغذیه در سال 87
اسلاید 30: تجزیه و تحلیل پایش واحد بهبود تغذیه : با توجه به تجزیه و تحلیل پایش سالانه مراکز و خانه های بهداشت شهرستان ورزقان فرآیندهای زیر به ترتیب اولویت از لحاظ مشکل حاصل شد :1- مشکل اول : فرآیند مراقبت های تغذیه ای در زنان باردار 2- مشکل دوم : فرآیند تغذیه کودک سالم و مانادر این رابطه :
اسلاید 31: 1- با تجزیه و تحلیل فرآیند مراقبت های تغذیه ای در زنان باردار : عدم آگاهی بهورزان از سئوالاتمشکل 1- نحوه تعیین BMI در زنان باردار و میزان وزن گیری توصیه شده مشکل 2- علل و عوامل مساعد کننده زنان باردار به سوء تغذیه مشکل 3- نحوه رسم منحنی وزن گیری زنان باردار
اسلاید 32: 2- و با تجزیه و تحلیل فرآیند تغذیه کودک سالم و مانا : عدم آگاهی بهورزان از :مشکل 1- طرز مغذی سازی غذای کودک و طرز مقوی سازی غذای کودکمشکل 2- اقدامات پیگیری وضعیت کودکان دچار اختلال رشد و اطلاع از زمان مراجعه کودک به سوء تغذیه
اسلاید 33: برنامه مداخله ای : در رابطه با پایین بودن سطح اطلاعات و اگاهی بهورزان در مورد فرآیندهای :1- مراقبت های تغذیه ای زنان باردار و 2- تغذیه کودک سالم و مانا الف ) برگزاری جلسات آموزشی در این زمینه ها در سمینار ماهانه مربیان و بهورزان ب) برگزاری آموزش توجیهی در مورد چک لیست خانه بهداشت
اسلاید 34: با تشكر از توجه حضار گرامي
اسلاید 35: پايان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.