گوسفندداری
اسلاید 1: گوسفند داری
اسلاید 2: مقدمه :پرورش یا پرواربندی گوسفند یعنی چاق کردن و رساندن گوسفند به حداکثر اضافه وزن یا تولید لاشه جهت تامین گوشت. شیوه هایی که در گذشته برای پرورش گوسفند بکار گرفته می شد پاسخگوی نیاز روز افزون بشر برای دریافت گوشت ولبنیات و پشم و … نبود برای همین انسانها بفکر پرواربندی پیشرفته دام ها افتادند. اگر چه بسیاری از مردمان روستایی و عشایر کشورمان هنوز به پرورش سنتی گوسفندان مشغولند و از این طریق بخش مهمی از فراورده های دامی و گوشت مورد نیاز مردم کشورمان را تولید می کنند.
اسلاید 3: دامداری صنعتی چیست ؟دامداری صنعتی روشی اصولی برای نگهداری متمرکز، اصولی و بهداشتی دام ها می باشد. در دامداری صنعتی هزینه نگهداری از دام ها بیشتر می باشد زیرا به دلیل تمرکز دام ها در محل پرورش، امکان بروز مشکل و بیماری در میان دام ها بیشتر است و به همین دلیل رعایت کامل اصول بهداشتی و فنی یک امر مهم در دامداری صنعتی می باشد که این مساله طبعا هزینه بر است. برای سودهی در دامداری صنعتی رعایت اصول فنی، مدیریت صحیح، بهداشت، تغذیه مناسب، رکودبرداری و حضور دامپزشک در محل دامداری ها حرف اول را می زند زیرا در این روش عدم رعایت نکات علمی و فنی ممکن است خسارت زیادی برای سرمایه گذار ایحاد کند.
اسلاید 4: چرا گوسفند پرواری صنعتی بهتر است؟همانطور که می دانید گوسفند پرواری به روش سنتی به مراتع و بیابانها لطمه زیاد ی وارد می کند. در سال های اخیر به دلیل چرای بیش از حد دام های سبک یعنی گوسفند و بز در روش دامداری سنتی، محیط زیست و مراتع ایران در خطر نابودی قرار گرفته است و روش دامداری صنعتی و پرواربندی بهترین روش برای حفظ محیط زیست و مراتع کشور است. در دامداری صنعتی اصلاح نژادی یکی از اهداف مهم برای تولید دام هایی با نژاد برتر است. در این روش می توان با استفاده از دام های نر با نژاد برتر دام هایی با شیردهی بالاتر و میزان گوشت بیشتر تولید نمود. دولت برای ارتقاء دامداری صنعتی در ایران و آگاهی سازی در این زمینه اقدام به واگذاری وام و حمایت های مالی از سرمایه گذاران و برگزاری دوره های آموزشی می نماید.
اسلاید 5: تفاوت دامداری سنتی و صنعتی :در دامداری های صنعتی دام ها به صورت متمرکز پرورش داده می شوند و آسیب پذیری بیشتر است و رعایت یک سری اصول و فنون و دانش را می طلبد.در دامداریهای سنتی چون نگاه تولید، معیشتی و خانوادگی است، هزینه های نیروی انسانی را لحاظ نمی کنند و تصور اذهان بر این است که قیمت تمام شده نسبت به دامداری های صنعتی پایین تر است، اما اگر بازده تولید و میزان خروجی محصولات در کنار هم قرار بگیرد، خلاف این اثبات خواهد شد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.