ct_scan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “Ct-scan”

Ct-scan

اسلاید 1: Seyed Ali Hosseini (B.Sc., RT, MR, CT)Supervisor, Medical Imaging DepartmentRajeie Cardiovascular Research & Medical CenterIran University of Medical Sciences

اسلاید 2: a breif review on Ct-scanning physicsA Presentation by: SEYED ALI HOSSEINI

اسلاید 3: مواد حاجب Contrast Mediaداروهایی که به صورت روتین در تصویربرداری پزشکی استفاده شده و جهت تصویرسازی از اندامهایی کاربرد دارد که از یکدیگر کنتراست بسیار پایینی را دارا میباشند.کاربرد دیگر این داروها، در به تصویرکشیدن Wash in و wash out بافتهای طبیعی و پاتولوژیک میباشد. ((Delay Enhancement

اسلاید 4: مواد جاجب Contrast Mediaاین داروها را از نظر اسملاریته به سه دسته: هایپر اسمولار Hyper Osmolar، لو اسمولار Low Osmolar و ایزو اسمولار Iso Osmolar تقسیم میشوند.هایپر اسمولار: اسمولاریته بالاتر از خون دارندلو اسمولار: اسمولاریته پایینتراز خون دارندایزو اسمولار: اسمولاریته برابرخون دارند

اسلاید 5: مواد جاجب Contrast Mediaبهترین و کم عوارض ترین نوع مواد حاجب، داروهای ایزو اسمولار میباشند.

اسلاید 6: عدد سی تی CT Number اساس تهیه تصویر در سی تی اسکن بر پایه ضریب تضعیف خطی بافتهای مختلف بدن از یکدیگر استوار است.ا زآنجایی که اختلاف بین این ضرایب بسیار اندک و محدود بوده، نمایش تصویر دارای کنتراست خوبی نمیباشد. لذا ان ضرایب را در یک عدد ثابتی ضرب نموده تا کنتراست تصاویر بدست آمده ایده آل باشد.

اسلاید 7: عدد سی تی CT Number عدد سی تی = ] x k ضریب جذب خطی آب / ( ضریب جذب خطی آب - ضریب جذب خطی بافت)[

اسلاید 8: کانونشنال / سیکوئنشیال Sequential / Conventionalنوعی از نحوه جمع آوری داده ها بوده که در طی یک اسکن از یک مقطع بدن، تیوب اشه ایکس یک حرکت 360 درجه ای را به دور مریض پیموده و در این حین تابش خود را انجام داده و تخت ثابت میماند؛ آنگاه تابش اشعه ایکس متوقف شده و تخت به منظور تصویربرداری از مقطع بعدی یک گام به جلو حرکت کرده و ثابت میماند و تابش بعدی آغاز میگردد.

اسلاید 9: اسپیرال / هلیکال Helical / Spiralنوعی از نحوه جمع آوری داده ها بوده که در کل زمان اسکن، تیوب اشه ایکس در حال تابش بوده و تخت به حرکت پیوسته خود ادامه میدهد.

اسلاید 10: کانونشنال / سیکوئنشیال Sequential / Conventional

اسلاید 11: زمان چرخش تیوب (Rotation time)مدت زمانی که طول میکشد تا تیوب اشعه ایکس یک حرکت 360 درجه ای را به دور بیمار طی کند.

اسلاید 12: زمان اسکن Scan time کل زمانی را که طول میکشد تا از یک نمونه اسکن انجام شود ، را گویند.زمان تصویربرداری در روش اسپیرال از یک نمونه مشترک کمتر از زمان تصویربرداری همان نمونه در روش کانونشنال میباشد.

اسلاید 13: زمان اسکن Scan time S time

اسلاید 14: Pitchعبارست از مسافتی که تخت به ازای چرخش 360 درجه تیوب طی می کند تقسیم بر ضخامت مقطع.یعنی زمانی که ضخامت مقطع10 MM ومسافتی که تخت به ازای چرخش360 درجه تیوب طی می کند 10 MM باشد پیچ برابر 1 می شود.هر چه سرعت حرکت تخت بیشتر باشد صورت کسر بیشتر می شود. نسبت پیچ بیشتر از 1 می شود.هر چه سرعت حرکت تخت کمتر از ضخامت مقطع باشد نسبت پیچ کمتر از 1 می شود.

اسلاید 15: Pitchبهترین تعادل بین زمان اسکن و کیفیت تصویر را در پیچ ( (PITCH=1 داریم. یعنی آن وقتی است که مسافت طی شده توسط تخت به ازای چرخش 360 درجه تیوب برابر ضخامت مقطع باشد. هر چه عدد Pitch کوچکتر باشد، جزییات بیشتری را در تصاویر تهیه شده میتوانیم مشاهده کنیم. اما در Pitch های کوچکتر، زمان اسکن افزایش یافته و همینطور دوز جذبی بیمار و استحلاک دستگاه نیز افزایش می یابد.

اسلاید 16: Pitch

اسلاید 17: سرعت حرکت تختTable Feed مسافتی را که تحت در واحد زمان طی میکند.هرچه Table Feed بیشتر باشد Pitchهای بالاتری اعمال میگردد

اسلاید 18: سرعت حرکت تختTable Feed

اسلاید 19: ضخامت مقطع Slice Thicknessاندازه واکسلهای مورد مطالعه را در راستای عمود به صفحه تصویربرداری، تعیین میکند. که این اندازه بسته به نوع مطالعه و اطلاعاتی را که میخواهیم از آن تصویر استخراج نماییم، متفاوت میباشد.به طور مثال، جهت تصویربرداری پانکراس ST=2mm و مطالعه روده ها ST=5mm استفاده میگردد.

اسلاید 20: ضخامت مقطع Slice Thicknessافزایش ضخامت مقطع سبب کاهش دور جذبی بیمار و افزایش کنتراست تصویری و کاهش Pitch میگردد. کاهش ضخامت مقطع سبب بر طرف نمودن آرتیفکت اثر میانگین گیری بافتی میگردد.

اسلاید 21: ضخامت مقطع Slice Thickness

اسلاید 22: فاصله بین مقاطع Gapبه فاصله بین وسط دو اسلایس متوالی را Gap گویند. که میتواند منفی، مثبت و یا صفر باشد.گپ تنها در جمع آوری داده ها به روش کانونشنال کاربرد دارد.

اسلاید 23: کولیماتور Collimatorصفحات سربی جهت هدایت و محدود کردن میدان تابش اشعه میباشند که در دستگاههای جدید سی تی اسکن مولتی اسلایس شامل دو دسته اند: Pre-patient CollimatorPost-Patient Collimator (Detector Collimator)

اسلاید 24: کولیماتور CollimatorCollimator

اسلاید 25: سینگل اسلایس سی تی اسکن Single Slice CT Scanنحوه جمع آوری داده ها در این نوع دستگاهها از نوع حجمی بوده و از تابش پیوسته اشعه ایکس استفاده میکنند.در طراحی این دستگاهها، از یک ردیف دیتکتوری در راستای محور Z دستگاه استفاده شده و بیم اشعه ایکس، تنها دارای پهن شدگی در راستای محور ایکس میباشد.

اسلاید 26: سینگل اسلایس سی تی اسکن Single Slice CT Scan

اسلاید 27: مولتی اسلایس سی تی اسکن Multi-Slice CT Scanنحوه جمع آوری داده ها در این نوع دستگاهها از نوع حجمی بوده و از تابش پیوسته اشعه ایکس استفاده میکنند.در طراحی این دستگاهها، از چندین ردیف دیتکتوری در راستای محور Z دستگاه استفاده شده و بیم اشعه، علاوه بر پهن شدگی در راستای x در راستای Z نیز افزایش یافته است.

اسلاید 28: مولتی اسلایس سی تی اسکن Multi-Slice CT Scanyzx

اسلاید 29:

اسلاید 30: Artifacts

اسلاید 31: سخت شدگی دسته پرتو    (Beam hardening)این آرتیفکت در نتیجه افزایش میانگین انرژی دسته اشعه در حین عبور از بافتها بوجود می آید. همانند سایر دستگاههایی که از اشعه برای تولید تصویر استفاده می کنند در دستگاه های CT نیز دسته اشعه مورد استفاده تک انرژی نیست و شامل طیفی از انرژی ها است.

اسلاید 32: سخت شدگی دسته پرتو    (Beam hardening)مثلاَ وقتی در CT از انرژی KVP 120 استفاده می کنیم دسته اشعه حاوی انرژی های kev120-25 است. این آرتیفکت در زمانی که اشعه x مسیرهای متفاوتی را طی می کند نیز بوجود می آید.مثلا زمانی که ناحیه بررسی کروی شکل باشد اشعه های مرکزی بیشتر از پرتوهای کناری تضعیف می شوند. این آرتیفکت به صورت نوارهای تیره یا خطهایی در تصاویر مشاهده می شود.

اسلاید 33: سخت شدگی دسته پرتو    (Beam hardening)برای کاهش یا حذف این آرتیفکت می توان از فیلترهای اشعه پاپیونی (bowtiefilter) که یکنواختی دسته اشعه را افزایش می دهند استفاده کرد و یا از تکنیک های با kvp بالا استفاده کرد. امروزه نرم افزارهایی عرضه شده اند که می توانند اثرات این آرتیفکت را در تصاویر کاهش دهند.

اسلاید 34: سخت شدگی دسته پرتو    (Beam hardening)

اسلاید 35: آرتیفکت حرکتی(patient motion Artifact) این آرتیفکت در نتیجه حرکت بیمار در حین تصویربرداری به وجود می آید.این آرتیفکت به صورت خط ها یا رگهای مستقیم در تصویر مشاهده می شوند اگر حرکات بیمار ارادی باشد می توان با توجیه بیمار و گوشزد کردن اهمیت بی حرکت ماندن در حین تصویربرداری همکاری بیمار را جلب کرد.

اسلاید 36: آرتیفکت حرکتی(patient motion Artifact) در مورد بیمارانی که قادر به همکاری نیستند و یا حرکات غیر ارادی مثل ضربان قلب باید از زمانهای اسکن کوتاه یا Gated CT2 استفاده کرد و یا با استفاده از وسایل ثابت کننده وضعیت بیمارانی را که قادر به همکاری نیستند را تثبیت کرد.

اسلاید 37: آرتیفکت حرکتی(patient motion Artifact) اگر حرکت زیاد باشد نمی توان با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری این خطاها را تصحیح کرد. چون با جابه جایی voxel ها در حین تصویربرداری اعداد CT بشدت دچار به هم ریختگی می شوند و باید آزمون تکرار شود ولی در مواردی که حرکت محدود است می توان با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری این خطاها را تصحیح کرد. به عنوان مثال شرکت shimatzu از نرم افزار MAC3 برای کاهش آرتیفکت ناشی از حرکت استفاده می کند.

اسلاید 38: آرتیفکت حرکتی(patient motion Artifact)

اسلاید 39: آرتیفکت حرکتی(patient motion Artifact)

اسلاید 40: آرتیفکت فلزی (Metal Artifact )این آرتییفکت در اثر وجود مواد فلزی به همراه بیمار یا درون بدن بیمار بوجود می آید . وجود موادی مثل پروتزهای فلزی، مواد پرکننده دندان، گیره های جراحی و ضربان ساز قلب داخل بدن بیمار باعث به وجود آمدن این آرتیفکت میشود.این نوع آرتیفکت به صورت خطهای سفید که گاهی به شکل ستاره ای در اطرااف جسم فلزی دیده میشود.

اسلاید 41: آرتیفکت فلزی (Metal Artifact )دلیل بوجود آمدن این نوع آرتیفکت این است که جسم فلزی جلوی رسیدن اشعه به دتکتور را می گیرد و چون بالاترین تضعیف در بدن مربوط به استخوان است به تمام voxel های موجود در مسیر این پرتو عدد CT 1000 که مربوط به استخوان است اختصاص می یابد و با چرخش تیوب در مجموع این خطوط به شکل ستاره ای دیده می شود.

اسلاید 42: آرتیفکت فلزی (Metal Artifact )برای برطرف کردن این نوع آرتیفکت باید مواد فلزی را که خارج از بدن بیمار قرار دارند برداشت . همچنین میتوان با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری و بازسازی مجدد تصویر این آرتیفکت را حذف کرد.

اسلاید 43: آرتیفکت فلزی (Metal Artifact )

اسلاید 44: اثر میانگین گیری بافتی (Partial vollume Artifact)این آرتیفکت زمانی به وجود می آید که voxel شامل چند بافت با اعداد CT متفاوت باشد در این حالت عدد بدست آمده نتیجه میانگین گیری از اعداد CT بافتهای موجود در voxel است.. به عنوان مثال اگر یک voxel شامل خون عدد، CT = 40 ، قسمت خاکستری نخاع عدد، CT = 43 و قسمت سفید نخاع عدد ،CT = 46 باشد،‌ عدد CT اختصاص یافته به این voxel 43 است در مشاهده تصویر این طور به نظر می رسد که voxel فقط شامل قسمت خاکستری نخاع است در مواردی که اختلاف عدد CT بافتهای موجود در voxel زیاد است عدد اختصاص یافته به voxel مربوط به بافت متراکم است.

اسلاید 45: اثر میانگین گیری بافتی (Partial vollume Artifact)یکی از متداول ترین جاهایی که این نوع آرتیفکت روی میدهد حفره خلفی جمجمه است و در ناحیه برجستگی داخلی استخوان پس سری و هرمهای پتروس مشاهده می شود.بهترین راه برای برطرف کردن این نوع آرتیفکت استفاده از مقاطع نازکتر است.

اسلاید 46: اثر میانگین گیری بافتی (Partial vollume Artifact)

اسلاید 47: آرتیفکت حلقه ای (Ring Artifact)این آرتیفکت مختص دستگاههای CT نسل سوم است و زمانی بوجود می آید که دتکتورها کالیبره نباشند، در ساخت مشکل داشته باشد و یا بهره تبدیل آنها متفاوت باشد.با چرخش دتکتورها به همراه تیوب و جابجایی دتکتور معیوب یک حلقه در تصویر مشاهده می شود.برای برطرف کردن این آرتیفکت دتکتورها باید کالیبره شوند و در صورت معیوب بودن باید تعویض شوند.

اسلاید 48: آرتیفکت حلقه ای (Ring Artifact)همچنین می توان از الگوریتمهای خاص بازسازی تصویر که به این متظور تهیه شده اند برای کاهش اثر این نوع آرتیفکت استفاده کرد.

اسلاید 49: 6- آرتیفکت مربوط به (FOV ) این آرتیفکت زمانی رخ می دهد که ناحیه مورد تصویربرداری بزرگتر از FOV چهل سانتی متر و قفسه سینه بیمار cm50 باشد قسمتی که خارج از FOV قرار دارد مقابل دتکتور ها را سد می کند و دسته اشعه را تضعیف می کند ولی به تصویر درنمی آید و باعث بوجود آمدن خطهایی در تصویر می شود برای حذف این آرتیفکت باید مطمئن شویم که FOV بزرگتر از ناحیه مورد تصویربرداری است.

اسلاید 50: آرتیفکت حلقه ای (Ring Artifact)

اسلاید 51: CT SCANNING positioning & proceduresA Presentation by: SEYED ALI HOSSEINI

اسلاید 52: HAED & NECK

اسلاید 53: Head & neck Pathology

اسلاید 54: خونریزی مغزیخونریزی مغزی(Intracranial hemorrhage ) نوعی خونریزی داخلی درون فضای جمحمه است که به دلیل پاره شدن عروق مغزی بر اثر ضربه به سر، فشارخون بالا، آنوریسم عروقی و دلایل دیگر رخ می‌دهد.انواع:اپی‌دورالساب‌دورالساب‌آراکنوئیدداخل مغزیداخل بطنی

اسلاید 55: خونریزی مغزیخونریزی می تواند حاد یا مزمن (مانند خونریزی ساب‌آراکنوئید) باشد. تشخیص قطعی اغلب با سی‌تی‌اسکن یا MRI ممکن می‌گردد و در صورت تأیید٬ درمان فوری(در جهت کاهش فشار داخل‌مغزی، قطع خونریزی و رفع ادم مغزی) ضروری است.

اسلاید 56: هیدروسفالیهیدروسفالیHydrocephalus) ) در پزشکی به وضعیتی گفته می‌شود که مایع مغزی-نخاعی تولید شده در شبکه کوروئید٬ بیش از اندازه در بطن‌های مغزی و دیگر حفره‌های مغز انباشته گردد و منجر به ا.فزایش حجم آن‌ها شود. در کودکان زیر دو سال به‌خاطر بازبودن سوتورهای کرانیکال (درزهای استخوان جمجمه) منجربه بزرگ شدن غیرطبیعی در جمجمه (بالای سر) شده ولی در بزرگ‌سالان با اختلال در راه رفتن و حافظه نمود میابد

اسلاید 57: هیدروسفالی

اسلاید 58: مالفورماسیون شریانی - وریدیمعمولا مادرزادی میباشند.در این بیماری، دیگر مویرگها ارتباط بین شرایین و وریدها نبوده و شرایین و وریدها به طور مستقیم به یکدیگر میپیوندند.این ساختارها تنها در مغز بوجود نیامده و در هر ساختار دیگری نیز میتوانند بوجود آیند.

اسلاید 59: مالفورماسیون شریانی - وریدی

اسلاید 60: کولستیتومانوعی توده غیر سرطانی و پیش رونده بوده که از تجمع و تکثیر سلولهای کراتینی پوششی سنگ فرشی در ناحیه ماستویید و یا گوش میانی بوجود می آید.این ضایعات به مرور زمان استخوانچه های گوش میانی را از بین برده و یا بیس استخوان اسکال را از بین میبرند و وارد مغز شده و سبب عفونت آن ناحیه میگردند.این ضایعات به طور معمول عفونی بوده و سبب ترشح دائم وعفونی از گوش میگردند.

اسلاید 61: کولستیتوما

اسلاید 62: نوروم آکوستیک / شوآنومانورومای آکوستیک (تومور عصب شنوایی) یا شوانومای وستیبولار (تومور دهلیزی سلول‌های شوان)، تومور خوش‌خیم عصب هشتم جمجمه‌ای است.از علائم این بیماری وزوز مداوم گوش و به تدریج کاهش شنوایی و عدم تعادل است. تومورهای زاویه مخچه – پل مغزی فشار به اعصاب جمجمه‌ای مخچه –ساقه مغز و بطن چهارم ایجاد می‌کنند . فراوانترین علامت در نوروم آکوستیک کاهش شنوایی بوده است (در ۸۷٪ بیماران) و شمار قابل توجهی از این بیماران سردرد، سرگیجه و فلج فاسیال (چهره‌ای) نیز داشته اند. نورم آکوستیک در دهه‌های ۳و ۴و ۵ و در زنان شایعتر است.

اسلاید 63: نوروم آکوستیکگفته شده که استفاده طولانی مدت از تلفن همراه، احتمال ابتلا به تومور مغزی نوروم آکوستیک را زیاد می‌کند. گاهی روش درمان تومور قطع عصب زوج VIII است .

اسلاید 64: نوروم آکوستیک

اسلاید 65: آدنوم هیپوفیزانواع از دیدگاه بیولوژیک : آدنوم ، آدنوم Invasive ، کارسینوماآدنوما یا تهاجمی ( و مترشحه ) و یا غیر تهاجمی ( و غیر مترشحه ) میباشندآدنوما های غیر تهاجمی و غیر مترشحه از دیدگاه بالینی خوش خیم تلقی میشوندآدنوماهای بالا 1 cm «ماکرو آدنوم» نامیده شده و زیر 1cm «میکرو آدنوم». اکثر آدنوم های ایجاد شده از نوع میکرو آدنوم میباشند

اسلاید 66: آدنوم هیپوفیزماکرو آدنوم شایع ترین علت hypopituitarism بوده و اغلب از نوع غیر مترشحه میباشد.آدنومای تهاجمی معمولا به لایه دورا، استخوان جمجمه ، و استخوان اسفنویید حمله میکنند.

اسلاید 67: آدنوم هیپوفیز

اسلاید 68: Head & neck CT scanning techniques

اسلاید 69: Contrast MediaRoutin Exams: Dose: 1 ml/kgFlow Rate: 2- 2.5 ml/sAngio:Dose: 1.5 – 2 ml/kgFlow Rate : 4 - 6 ml/sNote: all of the doses above are for IC=320 mg

اسلاید 70: Positioning LinesIfraorbitomeatal line

اسلاید 71: X-ray Attenuation in Cranial CT (in Hounsfield Units)Gray matter 35–45White matter 20–30Cerebrospinal fluid 4–8Circulating blood 40–50Clotted blood 60–110Tissue calcification 80–150Fat –60 to –70Air –1000

اسلاید 72: Headاندیکاسیون:بدون: خونریزی های مغزی ، آنفارکت مغزی ، دمانس ، هیدروسفالی ، ترومابا و بدون: توده و ضایعات مغزی ، مالفورماسیون های شریانی-وریدی ، متاستاز، آنوریسم، و همچنین برای علائمی مانند سردرد و تشنجScouts:AP and lateralScan type: ConventionalScan plane:TransverseStart location:Just below skull baseEnd location:Just above vertexReference angle:Angle gantry parallel to supraorbital meatal line (avoid lens of eyes)Recon 1 Algorithm:StandardWindow settings:140 ww/40 wl posterior fossa; 90 ww/35 wl vertexReconstruction (slice thickness/interval): 5.0 mm/5 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 73:

اسلاید 74: Skull Base (Posterior Fossa)اندیکاسیون :تومور ناحیه Posterior fossa، خونریزی ، مالفورماسیون شریانی-وریدی، ترومبوزهای سینوس دورالScouts:AP and lateralScan type: ConventionalScan plane : Transverse (coronal images may also be of benefit)Start location:Foramen magnumEnd location:Through petrous ridgesReference Angle gantry : parallel to supraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm:StandardWindow settings:140 ww/40 wlReconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 1.25 mm/1.25 mm

اسلاید 75:

اسلاید 76: Temporal Boneاندیکاسیون :بدون : کولستیتوما ، بیماری های التهابی ، شکستگی ها ، بررسی ایمپلنت های گوش میانی و داخلیبا و بدون : تومورهای IAC، نا شنوایی ، نورومای آکوستیک ، شوآنوماScouts:AP and lateralScan type : convetionalScan plane:TransverseStart location:Just below the mastoid processEnd location:Just above petrous ridge (include entire mastoid, internal auditory canal, and external auditory canal)Reference Angle : gantry parallel to infraorbital meatal line (be sure patient’s head is straight and not rotated in the head holderRecon 1 Algorithm:BoneWindow settings:4000 ww/ 400 wlReconstruction (slice thickness/interval): 0.625 mm/0.625 mm Recon 2 Algorithm: StandardWindow setting: 140 ww/40 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 77:

اسلاید 78: Temporal Bone ( Another Scan after the first Scan )Scouts: lateralScan type: conventionalScan plane:CoronalStart location:Just anterior to the temporomandibular jointEnd location:Just posterior to the mastoid (include entire mastoid, internal auditory canal, and external auditory canal)Reference Angle : Angle gantry perpendicular to the infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm:BoneWindow settings:4000 ww/ 400 wlReconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: StandardWindow setting: 140 ww/40 wlSlice thickness/interval : 1.25 mm/1.25 mm

اسلاید 79:

اسلاید 80: Sinus Screenاندیکاسیون :سینوزیت های حاد و مزمنبرای هر گونه عمل جراحی بینی، تهیه مقاطع CORONAL نیز علاوه بر مقاطع آگزیال الزامی است.Scouts: lateralScan type: convetionalScan plane: CoronalStart location:Mid sellaEnd location: Through frontal sinusReference angle: Angle gantry perpendicular to the orbital meatal lineRecon 1 Algorithm:StandardWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 81:

اسلاید 82: Trauma Facial Bonesاندیکاسیون :برای بررسی های شکستگی های استخوان های صورت و یا آسیب های بافت نرم.Scouts:AP and lateralScan type: spiralScan plane:TransverseStart location: Just below mandibleEnd location: Just above frontal sinusReference angle: Angle gantry parallel to infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm:StandardWindow settings:350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625Recon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 1.25 mm/0.625Reformations in Coronal Plane in the same Slice Thickness and Interavals are NECESSARY

اسلاید 83:

اسلاید 84: Orbitsاندیکاسیون :بدون: تروما ، جسم خارجیبا و بدون : توده های داخل اوربیت ، اوفتالموپاتی های تیروییدی ، التهاب ، عفونتGROUP1.Scouts:AP and lateralScan type:conventionalScan plane:TransverseStart location: Just below orbital floorEnd location: Just above orbital roofReference angle: Angle gantry parallel to infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm: softWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 85:

اسلاید 86: OrbitsGROUP2.Scouts: AP and lateralScan type: conventionalScan plane: CoronalStart location: Mid sphenoid sinusEnd location: Anterior frontal sinusReference angle: Angle gantry perpendicular to the infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm: softWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 87:

اسلاید 88: Sellaاندیکاسیون :آدنوم های هیپوفیز ، توده های هیپوفیزی و اطراف هیپوفیزGroup 1.Scouts:AP and lateralScan type: conventionalScan plane:TransverseStart location: Just below sellar floorEnd location: Through dorsum sellaeReference angle: Angle gantry parallel to infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm: softWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/1.25Recon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 1.25 mm/1.25

اسلاید 89:

اسلاید 90: SellaGroup 2.For Dynamic Hypophysis Imaging, perform the CORNAL exam after CM injection in:30 sec1 min2 minScouts: lateralScan type: convemtionalScan plane: CoronalStart location: Anterior clinoidEnd location: Through dorsum sellaeReference angle: Angle gantry perpendicular to the infraorbital meatal lineRecon 1 Algorithm: softWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/1.25Recon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 1.25 mm/1.25

اسلاید 91:

اسلاید 92: Neck (Soft Tissue) ( with / without )اندیکاسیون :آنومالی های عروقی ، توده های گردنیاگر بیمار ایمپلنتی فلزی در ناحیه فک تحتانی داشت، برای کاهش آرتیفکت فلزی، اسکن را به دو گروه کوچکتر تقسیم کرده و از زاویه دهی گانتری برای کاهش آن استفاده کنیدScouts: AP and lateralScan type: HelicalScan plane:transverseStart location: Just below the aortic archEnd location: Just above the frontal sinusReference angle: ----Recon 1 Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm /1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm /1.25 mmReconstruct from just below mandible to clavicular heads in the BONE WINDOW & Slice-Thickness/Gap of 2.5 mm/1.25 mm

اسلاید 93:

اسلاید 94: Cervico-Dorso-Lumbar

اسلاید 95: Cervical Spineاندیکاسیون :شکستگی در رفتگی های این ناحیه Scouts: AP and lateralScan type: spiralScan plane:TransverseStart location: Just above skull baseEnd location: Mid T1 (include all cervical spine vertebrae, unless a level is specified)Reference angle: No gantry tiltRecon 1 Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.50 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/1.25 mmReformations: in Coronal and SagittalAlgorithm:Bone ( 4000/400 )Slice thickness/spacing : 2.0 mm/2.0 mm

اسلاید 96:

اسلاید 97: Thoracic Spineاندیکاسیون :شکستگی در رفتگی های این ناحیه Scouts: AP and lateralScan type: spiralScan plane:TransverseStart location: Just above T1End location: Just below T12 (include all thoracic spine vertebrae, unless a level is specified)Reference angle: No gantry tiltRecon 1 Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.50 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/1.25 mmReformations: in Coronal and SagittalAlgorithm:Bone ( 4000/400 )Slice thickness/spacing : 2.0 mm/2.0 mm

اسلاید 98:

اسلاید 99: Lumbar Spineاندیکاسیون :شکستگی در رفتگی های این ناحیه Scouts: AP and lateralScan type: spiralScan plane:TransverseStart location: Just above L1End location: Just below S1 (unless a level is specified by radiologist)Reference angle: No gantry tiltRecon 1 Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wlReconstruction (slice thickness/interval): 2.50 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneWindow setting: 4000 ww/400 wlSlice thickness/interval : 2.5 mm/1.25 mmReformations: in Coronal and SagittalAlgorithm:Bone ( 4000/400 )Slice thickness/spacing : 2.0 mm/2.0 mm

اسلاید 100:

اسلاید 101: Thorax

اسلاید 102: Thoracic Pathology

اسلاید 103: بیماری مزمن انسدادی ریهبیماری مزمن انسدادی ریه (Chronic obstructive pulmonary disease ) یا COPD) ) یک بیماری مزمن ریوی است که مشخصه آن انسداد پیشرونده مجاری تنفسی به صورت برگشت‌ناپذیر است. COPD دارای سه زیر مجموعه است: آمفیزم, برونشیت مزمن و بیماری مجاری هوایی کوچک (SAD ) این بیماری با کاهش مداوم عملکرد تنفسی در طی زمان و دوره‌های از تشدید علایم همراه است..

اسلاید 104: بیماری مزمن انسدادی ریهاین بیماری با سرفه همراه خلط و دوره‌های تشدید تنگی نفس مشخص می شود. در این بیماران انجام کارها با دست در وضعیت بالای تنه سخت است در حالیکه در وضعیت همسطح بدن ضعف دست ندارند. COPD یک بیماری پیشرونده است و به تدریج تا حد اختلال تنفسی در حین استراحت و نیاز دائم به اکسیژن پیشرفت می کند.

اسلاید 105: بیماری مزمن انسدادی ریه

اسلاید 106: برونشیت مزمندر برونشیت مزمن٬ التهاب مزمن و تخریب لوله‌های نایژه‌ای(برونش)، با یا بدون حضور عفونت فعال وجود دارد.این بیماری تشخیص بالینی دارد. وقتی فردی حداقل به مدت ۲ سال پی در پی و هر سال حداقل در بیشتر روزهای ۳ ماه پی در پی سرفه‌های خلط دار (پروداکتیو) داشته باشد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه COPD تلقی می‌شود.

اسلاید 107: برونشیت مزمندر برخی بیماریهای شغلی مانند پلاستیک سازی و محیط دارای آزبست نیز برونشیت مزمن شایع است.اکثرموارد علت این بیماری مصرف سیگار است.این بیماری با دفع خلط فراوان وسرفه شروع میشودکه ابتدا در فصول سرد سال است وسپس در تمام سال این علایم ادامه می یابد.علایم شایع سرفه مکرر، تنگی نفس، خلط و تنفس سطحی است

اسلاید 108: برونشیت مزمن

اسلاید 109: آمفیزمآمفیزم به معنی نابودی پارانشیم ریوی است که منجر به از بین رفتن خاصیت ارتجاعی ریه و از بین رفتن دیواره آلوئول‌های ریه می شود.آمفیزم به معنی نابودی پارانشیم ریوی است که منجر به از بین رفتن خاصیت ارتجاعی ریه و از بین رفتن دیواره آلوئول‌های ریه می شود.از بین رفتن کشش شعاعی ریه در پی این پروسه٬ منجر به افزایش تمایل مجاری هوایی به روی هم افتادن(کولاپس) شده در نهایت موجب پرهوایی ریه و محدودیت جریان هوا در ریه‌ها و گیر افتادن هوا در ریه می شود

اسلاید 110: آمفیزم

اسلاید 111: آمفیزم

اسلاید 112: پنوموتوراکسپنوموتوراکس (Pneumothorax) به معنی وجود هوا در حفره جنب می‌باشد که مانع باز شدن کامل ریه می‌شود.پنوموتوراکس دارای انواع مختلفی است که شامل پنوموتوراکس اولیه (خودبخودی) و ثانویه (باز) می‌باشد.

اسلاید 113: پنوموتوراکسپنوموتوراکس اولیه: هوا از یک سوراخ یا شکافی در ساختمان داخلی دستگاه تنفس (مانند برونش، برونشیول، آلوئول) به درون فضای پلور راه یابد. پاره شدن کیسه‌های هوایی کوچک در ریه در اثر آسم، آبسه، آمپیم ریه، آمفیزم. گاهی علت مشخصی ندارد. شکسته شدن دنده‌ها بطور شایع منجر به پنوموتوراکس بسته می‌شود.

اسلاید 114: پنوموتوراکسپنوموتوراکس ثانویه: در پنوموتوراکس باز یا ثانویه هوا از طریق یک سوراخ در دیواره قفسه سینه یا دیافراگم وارد فضای پلور می‌گردد. پنوموتوراکس شدید معمولاً به دنبال ترومای قفسه صدری روی می‌دهد. زخم‌های نافذ قفسه سینه مثل زخم چاقو یا گلوله و ... اجازه ورود هوای آزاد به فضای جنب را داده و از این طریق باعث روی هم افتادگی ریه می‌شوند.

اسلاید 115: پنوموتوراکسوقتی که هوا وارد حفره پلور شود و نتواند خارج گردد پنوموتوراکس فشارنده پدید می‌آید و فشار در حفره پلور بالا می‌رود و باعث جابجایی مدیاستن به سمت مخالف طرف مبتلا می‌گردد. پنوموتوراکس فشارنده اورژانس پزشکی است

اسلاید 116: پنوموتوراکس

اسلاید 117: پنوموتوراکس

اسلاید 118: پلورال افیوژندر روند این وضعیت، فضای پلورال از مایعی به غیر از مایع پلورال پر میشود. به طور مثال: خون (هموتوراکس)، چرک ( پیوتوراکس ) ، مایع سرمی ( هیدروتورکس ) و...

اسلاید 119: پلورال افیوژن

اسلاید 120: برونشکتازی برونشکتازی (Bronchiectasis ) بیماری مزمن گشاد شدن نایژه‌ها است که با تنفس بدبو همراه است.این اتساع مزمن نایژه‌ها، فراخ‌شدگی غیر قابل برگشت قسمتی از درخت نایژه‌ها در شش است.معمولاً ناحیه درگیر، فراخ شده، ملتهب و قابل روی هم خوابیدن (کلاپس) می‌باشد. در نایژه‌فراخی اغلب، عامل بیماری‌زایی مانند عفونت‌های مکرر همراه با انسداد مجاری تنفسی موجب آسیب به نایژه‌ها و نایژک‌ها شده است.

اسلاید 121: برونشکتازی

اسلاید 122: آتلکتازیآتلکتازیAtelectasis عبارت است از جمع شدن یک قسمت از یا تمامی یک ریه‌. این وضعیت باعث عدم جذب اکسیژن به مقدار کافی از ریه می‌شود. دیدن آتلکتازی در رادیوگرافی قفسه سینه شایع است.آتلکتازی حاد اغلب به دنبال اعمال جراحی ( به خصوص جراحی قفسه سینه یا شکم ) و یا کمبود سورفاکتانت در نوزادان روی می دهد ( سندرم دیسترس تنفسی نوزادان ). سایر علل آتلکتازی حاد عبارتند از صدمه به قفسه سینه یا شکستگی دنده‌ها و زخم نافذ مثلا در تصادف رانندگی.

اسلاید 123: آتلکتازیاصولا انسداد برونشها و برونشیولها (مجاری هوایی کوچک یا بزرگ ریه‌) به هر علتی می تواند موجب آتلکتازی شود این علل عبارتند از :ترشحات مخاطی در اثر عفونت ریه، تومور داخل مجرا، تومور یا رگ فشارنده خارج مجرا، استنشاق جسم خارجی، فیبروزکیستیک و بزرگ شدن گره‌های لنفاوی، فیبروز پرده جنب بر اثر بیماریهایی مانند آزبستوز، آتلکتازی جذبی و آمبولی ریه.

اسلاید 124: آتلکتازی

اسلاید 125: Thoracic CT scanning techniques

اسلاید 126:

اسلاید 127:

اسلاید 128:

اسلاید 129:

اسلاید 130:

اسلاید 131:

اسلاید 132:

اسلاید 133: Routine Chestاندیکاسیون :عفونت ، توده ، پایو توراکس ، بررسی آنومالی های یافت شده در تصاویر CXR ، بررسی بیماری های مادرزادی قفسه سینه ، ترومتScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: Just above lung apicesEnd location: Just below costophrenic angles (note: for known or suspected lung cancer, end just below adrenal glands)Breath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/1.25Recon Algorithm: StandardWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/1.25

اسلاید 134:

اسلاید 135: Lung Noduleاندیکاسیون :بررسی ندول های ریویScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: Just above lung apicesEnd location: Just below costophrenic anglesBreath-hold : InspirationRecon 1 Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.0 mmRecon 2Algorithm: StandardWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.0 mmAlgorithm: StandardRecon 2 Slice thickness/interval : 1.25 mm/0.625 mm

اسلاید 136:

اسلاید 137: High-Resolution Chest CTاندیکاسیون :آزبستوز ، آسیب های تنفسی ، بیماری های پارانشیمال ، بیماری های منتشر ریوی ، برونشکتازی ، بیماری راه های هوایی کوچکGROUP1. Supine InspirationScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: Just above lung apicesEnd location: Just below costophrenic angles (note: for known or suspected lung cancer, end just below adrenal glands)Breath-hold : InspirationRecon 1 Algorithm: BoneWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/1.25 mmRecon 2 Algorithm: BoneSlice thickness/interval : 1.25 mm/10 mm

اسلاید 138: High-Resolution Chest CTGROUP2. Supine ExpirationScouts: AP and lateralScan type: conventionalStart location: Just above lung apicesEnd location: Just below costophrenic angles (note: for known or suspected lung cancer, end just below adrenal glands)Breath-hold : ExpirationRecon Algorithm: BoneWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/20 mm

اسلاید 139: High-Resolution Chest CTGROUP 3. Prone InspirationScouts: PA and lateralScan type: conventionalStart location: CarinaEnd location: Just below costophrenic anglesBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: BoneWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/20 mm

اسلاید 140:

اسلاید 141: Tracheobronchialاندیکاسیون :آنومالی های تراکئوبرونکیال مادرزادی ، بررسی تنگ شدگی های تراکئال ، ترکئومالاسی، گرفتگیهای راهای هوایی با اجسام خارجیدر حال اسکن، دستان بیمار در طرفین وی قرار بگبردGROUP1. Supine InspirationScouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: 7 cm below the carinaEnd location: 1 cm above the epiglottisBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon Algorithm: StandardWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mm

اسلاید 142: TracheobronchialGROUP2. Supine ExpirationScouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: 7 cm below the carinaEnd location: 1 cm above the epiglottisUse the same start/end location and RAS coordinates as group 1Breath-hold : ExpirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue);Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon Algorithm: StandardWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mm

اسلاید 143:

اسلاید 144: Chest Abdomenاندیکاسیون :عفونت ، توده ، تروماGROUP1. Venous Scan of ChestStart the scan in 30 seconds after the start of injectionScouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: Just above lung apicesEnd location: Just below costophrenic anglesBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/1.25Recon Algorithm: StandardWindow settings: 1500 ww/−700 wl (lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/1.25

اسلاید 145: Chest AbdomenGROUP2. Venous Scan of AbdomenBegin 50 seconds after the start of the contrast injectionScan type: HelicalStart location: Just above diaphragmEnd location: 1 cm below iliac crestBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); Reconstruction (slice thickness/interval): 5.0 mm/5.0 mm

اسلاید 146:

اسلاید 147:

اسلاید 148: Abdomen & Pelvis

اسلاید 149: Abdomen & pelvis Pathology

اسلاید 150: کارسینوم هپاتوسلولاربه نام هپاتوما بدخیم نیز شناخته میشودمعمولا به دنباله ابتلا به هپاتیت B و C و یا سیروز کبدی ایجاد میشود ( هم بیماری هپاتیت و هم اعتیاد به الکل سبب سیروز کبدی میگردند ).

اسلاید 151: کارسینوم هپاتوسلولار

اسلاید 152: کارسینوم هپاتوسلولاربه رگ زایی درون تومور توجه کنید

اسلاید 153: کارسینوم سلولهای جزیره لانگرهانستوموری نسبتا غیر شایع در ناحیه درونریز پانکراس میباشد.حدود 1/3 درصد از تمام سرطانهای پانکراس را شامل میشود

اسلاید 154: کارسینوم سلولهای جزیره لانگرهانسP: ناحیه Enhanced شده با مرکز نکروزه شدهفلش: ناحیه Enhanced شده

اسلاید 155: سرطان سلولهای کلیویاین بیماری به نام «هایپرنفروما» نیز شناخته میشود.منشا آن لوله های پیچیده نزدیک کلیوی است.شایع ترین نوع تومورهای کلیوی است.از کشنده ترین تومورهای کلیوی نیز میباشد.

اسلاید 156: سرطان سلولهای کلیویعلائم این بیماری معمولا مخفی میمانند و زمانی که این بیماری خود را نشان دهد، در وضعیتهای بسیار پیشرفته ای قرار دارد.علائم:هماچوریدرد پهلوتوده ای در ناحیه شکمیتبکاهش وزنتعریق شبانهفشار خون

اسلاید 157: سرطان سلولهای کلیویدر 20% از بیماران، سندرم پارانئوپلاستیک نیز وجود دارد. این سندرم ناشی از ترشحات هورمونی خود تومور بوده و یا به علت واکنش بدن علیه توده بوجود می آید.سندرم پارانئوپلاستیک معمولا ارگانهایی از بدن را درگیر میکند که مورد هجوم تومور قرار نگرفته اند.در این سندرم موارد زیر بوجود می آید:آنمیکلسیم خون بالاپلی سیتمی ( تعداد کل گلبول های خونی بالا )ترومبوسیتوز ( تعداد پلاکت بالا)

اسلاید 158: سرطان سلولهای کلیوی

اسلاید 159: سرطان سلولهای کلیوی

اسلاید 160: ملانومابه تومور با منشا سلولهای ملانین دار گویند. این تومور بدخیم اصولاً یک تومور پوستی است. درمان آن در مراحل اولیه جراحی و برداشتن ضایعه‌است.بروز ملانوما با تابش طولانی مدت نور آفتاب مرتبط است.متاستازهای این نوع سرطان میتوانند نواحی Abd. را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

اسلاید 161: ملانوماCT images, (window center, 70 HU; width, 200 HU) in a 58-year-old man with metastatic melanoma

اسلاید 162: پانکراتیتپانکراتیت یعنی التهاب لوزالمعده (پانکراس). پانکراتیت یا به صورت حاد بروز می‌کند یا مزمن.

اسلاید 163: پانکراتیت حادبسته به خصوصیات اپیدمیولوژیک مناطق مختلف علل متفاوتی دارد.. در کشور امریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی اکثر موارد پانکراتیت حاد به دنبال مصرف الکل است.در ایران اغلب موارد (۵۰٪ موارد) پانکراتیت حاد ناشی از سنگ‌های صفراوی است. بیشترین شیوع سنی در گروه سنی ۵۰-۴۱ سال است.

اسلاید 164: پانکراتیت حاد مرگ و میر پانکراتیت حاد حدود ۱۰٪ است.علائم پانکراتیت حاد عبارتند از: درد شکمی شدید، تهوع، استفراغ، تعریق، درد عضلانی، تورم و نفخ شکم، بی حالی، تب، افت فشارخون و حتی شوک

اسلاید 165: پانکراتیت حادپانکراتیت حاد اگزوداتیو در CT اسکن

اسلاید 166: پانکراتیت مزمنپانکراتیت مزمن معمولاً در پی حملات مکرر پانکراتیت حاد بروز می‌کند زیرا لوزالمعده در بین حملات کاملاً بهبود نمی‌یابد. لوزالمعده در جریان این عارضه، به تدریج توانایی تولید آنزیم‌های گوارشی و هورمون‌های ضروری مانند انسولین را از دست می‌دهد.. التهاب پانکراس ناشی از خودهضمی بافت آن توسط آنزیم‌های پانکراس به ویژه تریپسین می‌باشد.

اسلاید 167: پانکراتیت مزمنعلایم پانکراتیت ممکن است به صورت: دردهای مداوم یا متناوب در ناحیه فوقانی شکم احساس شوند (علایم با غذاخوردن تشدید می‌شود و دوره‌های درد گاه یک هفته طول می‌کشد)تهوعاستفراغاتساع شکمزردی (یرقان)اسهال چربکاهش وزن

اسلاید 168: کولیت ایسکمیکشرایطی است که در طی آن خونرسانی به قسمتی از روده بزرگ مختل شده و سبب التهاب و نکروزه شدن آن میگردددر افراد سالخورده شیوع داردشایع ترین نوع از میان ایسکمی های دستگاه گوارش استاین بیماری به دنباله : بسته شدن عروق منطقه ای ، فشار خون پایین ، لخته خون ایجاد میشود.

اسلاید 169: کولیت ایسکمیک

اسلاید 170: بیماری کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می‌شود که می‌تواند هر قسمتی از لوله گوارش را درگیر کند هرچند بیشتر روده باریک درگیر است.بیماری می‌تواند تمام لایه‌های روده را درگیر سازد و حتی موجب فیبروز شود.

اسلاید 171: بیماری کرون شایع‌ترین ناحیه درگیر ایلئوسکال است. بین ضایعات معمولاً نواحی سالم وجود دارد. این بیماری تظاهرات خارج روده‌ای نیز دارد مانند آرتریت و ضایعات پوستی.

اسلاید 172: بیماری کرون

اسلاید 173: همانژیوم کبدییک تومور خوش خیم است که از سلولهای جدار عروق خونی (اندوتلیوم) منشا میگیرد.شایع ترین نوع تومورهای کبدی میباشدتشخیص آن اغلب تصادفی بودهمعمولا نزذیک به حاشیه کبد قرار دارد

اسلاید 174: همانژیوم کبدییافته های CT :Noncontrast : often hypoattenuating relative to liver parenchymaArterial phase : typically discontinuous, nodular, peripheral enhancement (small lesions may show uniform enhancement)Portal venous phase: progressive peripheral enhancement with more centripetal fill in.Delayed phase: further irregular fill in and therefore iso- or hyperattenuating to liver parenchyma

اسلاید 175: همانژیوم کبدی

اسلاید 176:

اسلاید 177:

اسلاید 178:

اسلاید 179: Abdomen & pelvis CT scanning techniques

اسلاید 180: Routine Abdomen Pelvisاندیکاسیون :شک بر توده شکمی ، آبسه، درجه بندی تومورScouts: APScan type: SpiralStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below symphysis pubisBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 400 ww/50 wl (soft tissue)l; 150 ww/70 wl (liver—for slices that contain liver); 1500 ww/–700 wl (lung—for slices that contain lung)Reconstruction (slice thickness/interval): 5 mm/5 mm

اسلاید 181:

اسلاید 182: non-Arterial- Venous-delay Liverاندیکاسیون :تومورهای هایپرواسکولار کبدی ، هپاتوسلولار کارسینوما ، متاستازهای کارسینویید ، متاستازهای تیروییدی ، کارسینومای سلولهای کلیوی ، کارسینومای بافت پستان ، ملانوما ، سارکوماThree-phase(4phase) liver for suspected hemangioma; repeat group 4Scouts: AP and lateralScan type: spiralGROUP1. Arterial ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: At iliac crest (or through entire liver)Breath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); 150 ww/70 wl (liver)Reconstruction (slice thickness/interval): 5 mm/5 mm

اسلاید 183:

اسلاید 184: Pancreasاندیکاسیون :پانکرآتیت ، تومورهای پانکراسScouts: AP and lateralScan type: spiralGROUP1. Arterial ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: At iliac crestBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 0.625 mm/0.625 mm

اسلاید 185:

اسلاید 186: Mesentericاندیکاسیون :بیماری ایسکمی روده ، خونریزی، اعمال جراحی تومورهای سیستم گوارشScouts: AP and lateralScan type: HelicalGROUP1. Arterial ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below symphysis pubisBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.8 mm

اسلاید 187: MesentericGROUP2. Venous ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below symphysis pubisBreath-hold : InspirationIV contrast none ----- Scan delay:35 secondsOral : noneRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.8 mm

اسلاید 188:

اسلاید 189: Appendicitis/Diverticulitisاندیکاسیون :آپاندیسیت ، دیورتیکولیتScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below symphysis pubisBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 5 mm/5 mmReconstruct from the 3cm above the iliac crest through the pubic symphisis with the sane windowing and the ST/Gap equal to 2.5 mm/1.25 mm

اسلاید 190:

اسلاید 191: Colonographyاندیکاسیون :بررسی های روده متعاقب کولونوسکوپی های ناموفقScouts: AP and lateralScan type: spiralGROUP1. Supine ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: At lesser trochantersBreath-hold : InspirationIV contrast : NoneOral : Inflate colon with CO2. (Check scout for air; if not sufficient, administer additional CO2 and repeat scout.)Recon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/1.25 mm

اسلاید 192:

اسلاید 193: Adrenal Mass (With Delay)اندیکاسیون :توده های آدرنالScouts: AP and lateralScan type: spiralGROUP1. Noncontrast ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below kidneyBreath-hold : InspirationIV contrast : noneOral : noneRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 1 mm/1 mmNote: Place ROI on affected adrenal. If measure is 10 HU or less, end the examination. If greater than 10 HU continue with groups 2 and 3.

اسلاید 194: Adrenal Mass (With Delay)GROUP2. Contrast-Enhanced ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: At iliac crest (or through entire liver)Breath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); 150 ww/70 wl (liver)Reconstruction (slice thickness/interval): 5 mm/5 mmAll scan parameters the same as group 1

اسلاید 195: Adrenal Mass (With Delay)GROUP3. Delayed ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: At iliac crest (or through entire liver)Breath-hold : InspirationIV contrast none ---- 15 minutes delay from the 2nd scanOral : noneRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue); 150 ww/70 wl (liver)Reconstruction (slice thickness/interval): 5 mm/5 mmAll scan parameters the same as group 1

اسلاید 196:

اسلاید 197: Renal MassExamples of clinical indications:Known or suspected renal massScouts: AP and lateralScan type: spiralGROUP1. Noncontrast ScanStart location: 2 cm above kidneysEnd location: 2 cm below kidneysBreath-hold : InspirationIV contrast : noneOral : noneRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mm

اسلاید 198: Renal MassGROUP2. Delayed ScanStart location: Just above diaphragmEnd location: Just below symphysis pubisBreath-hold : InspirationRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mmAll scan parameters the same as group 1

اسلاید 199:

اسلاید 200: Renal Stoneاندیکاسیون :سنگهای مجاری کلیوی ویا سیستم ادراریScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: 2 cm above kidneysEnd location: Symphysis pubisBreath-hold : InspirationIV contrast : noneOral : noneRecon Algorithm: StandardWindow settings: 350 ww/50 wl (soft tissue)Reconstruction (slice thickness/interval): 2.5 mm/2.5 mmReconstruct the pelvis in a seperate reconstruction in the true pelvical view ith the same parameters.

اسلاید 201:

اسلاید 202: M.S.K.

اسلاید 203: Musculoskeletal system CT scanning techniques

اسلاید 204:

اسلاید 205:

اسلاید 206:

اسلاید 207:

اسلاید 208:

اسلاید 209: Shoulder/ScapulaPositioning: Patient supine, affected arm at side. Opposite arm above head.Scouts: APScan type: spiralStart location: Just above acromioclavicular jointEnd location: Just below scapular tipRecon 1 Algorithm: boneWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 1.25 mm/0.625 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 210: Shoulder/ScapulaMPRs: Bone algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Oblique-axial (Fig. 22-6A) 2. Oblique-sagittal (Fig. 22-6B) 3. Oblique-coronal (Fig. 22-6C)

اسلاید 211: WristPositioning: Patient prone, affected arm over head and extended; arm oblique. Alternative: Patient supine, arm at side.Scouts: APScan type: spiralStart location: Just proximal to distal radioulnar jointEnd location: At proximal metacarpalsRecon 1 Algorithm: boneWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 0.625 mm/0.3 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 0.625 mm/0.3 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 212: WristMPRs: Bone plus algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Axial (Fig. 22-7A) 2. Coronal (Fig. 22-7B) 3. Sagittal (Fig. 22-7C) 4. Oblique-sagittal (Fig. 22-7D)

اسلاید 213:

اسلاید 214: ElbowPositioning: Patient prone, affected arm over head and extended; arm oblique. Alternative: Patient supine, arm at sideScouts: AP and lateralScan type: spiralStart location: Just above elbow jointEnd location: Just below radial tuberosityRecon 1 Algorithm: boneWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 1.25 mm/0.625 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 215: ElbowMPRs: Bone plus algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Axial (Fig. 22-8A) 2. Oblique-coronal (Fig. 22-8B) 3. Oblique-sagittal (Fig. 22-8C)

اسلاید 216:

اسلاید 217: Hip/Proximal FemurPositioning: Patient supine, legs flat on table (no cushion or wedge under knees).Scouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: Just above sacroiliac jointsEnd location: 4 cm below lesser trochanters (include entire fracture if present)Recon 1 Algorithm: boneWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 1.25 mm/0.625 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 218: Hip/Proximal FemurMPRs: Bone algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Axial (Fig. 22-9A) 2. Coronal to femur (Fig. 22-9B) 3. Sagittal to femur (Fig. 22-9C)

اسلاید 219:

اسلاید 220: Knee/Tibial PlateauPositioning: Patient supine, legs flat on table; tape feet togetherScouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: Just above patellaEnd location: Just below fibular headRecon 1 Algorithm: bone plusWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 1.25 mm/0.625 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 1.25 mm/0.625 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 221: Knee/Tibial PlateauMPRs: Bone algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Axial (Fig. 22-10A) 2. Coronal (Fig. 22-10B) 3. Sagittal (Fig. 22-10C)

اسلاید 222:

اسلاید 223: Ankle/Distal TibiaPositioning: Patient supine, legs flat on table. Use foot holder or tape feet togetherScouts: AP and lateralScan type: HelicalStart location: Just above tibial plafond (just above ankle joint)End location: Through calcaneusRecon 1 Algorithm: bone plusWindow settings: 2000 ww/500 wl (bone) Reconstruction (slice thickness/interval): 0.625 mm/0.3 mmRecon 2 Algorithm: StandardSlice thickness/interval: 1.25 mm/0.625 mmWindow setting: 350 ww/50 wl

اسلاید 224: Ankle/Distal TibiaMPRs: Bone algorithmSlice thickness/interval: 2 mm/2 mmPlanes: 1. Axial (Fig. 22-11A) 2. Coronal (Fig. 22-11B) 3. Sagittal (Fig. 22-11C)

اسلاید 225:

اسلاید 226: Thanks for your Attentio

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید