Freeze Drying
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحيم
اسلاید 2: کارگاه اصول عملیات واحدموضوع:Freeze Dryingاستاد:مهندس موسی زادهگرداورندگان:محسن فلاح –مهدی محقق منتظری-مهران ابراهیمی1388
اسلاید 3: Freeze dryingچیست؟عملیاتی که درطی آن آبگیری انجام می شود که به نامهای منجمد کردن ویا crodesieation که به معنای خشک کردن اجسام درلوله های خالیازهوایا به طور کلی درغیاب هوا می نامند.
اسلاید 4: علم خشک کردن یخاین روند عبارت است ازحذف ملایم رطوبت از محصول آبی ، بدون تغییر بیولوژیک یا خواص ساختاری و شیمیایی آن است .
اسلاید 5: خشکاندن انجمادیعملیاتی پیچیده که در همه جنبه های زیرتوصیف میشود: انجماد کردن خشک کردن نفوذ خلاء قشری از مایع که روی محصول قرار می گیرد کنترل جنبه های اساسی در طول خشک شدن یخ
اسلاید 6: نحوه ی عملکردFreeze Drying:با منجمد کردن اجسام وکاهش فشار و گرمادادن مستقیم به ماده به منظور جداکردن آب ازفاز جامد وتبدیل به فاز گازی است.
اسلاید 7: نمودار تاثیر خنک سازی تصعید
اسلاید 8: موارد کاربرددرجه حرارت حساس برای نگهداری محصولاتی باغشائ بیولوژیکی مانند:آنزیمها،پلاسمای خون،واکسن و...برای رسیدن به تعادلهای شیمیایی و برای کاتالیزگرهای بیولوژیکیبرای تهیه ی محلولهای سودمند برای مشکلات خاص زایمانبرای بهتر شدن نگه داری درانباروبهبود فروش دربازار برای محصول نهایی
اسلاید 9: انجماد در مرحله اول محصول محتوی آب،منجمد می شود.کاهش درجه حرارت باعث حفظ ساختار ماده میشود . درجه حرارت محصول پایانی باید پاینترازدمای اتکتیک باشد.
اسلاید 10: دمای اتکتیک(TEU)دمائی است که ماده حل شده در آن از هر گونه شکل گیری ساختاری پس از حلالی که حذف شده ممانعت میکند.
اسلاید 11: دمای اتکتیکمهمترین عامل تعیین کننده یک نمونه در یک زمان کهlyophilization می شود .بطور کلی هر چه سطح مواد منجمد بیشتر باشد lyophilization سریتعروهرچه ضخیم تر باشد،آهسته تر انجام میشود .فشار بخار به درجه حرارت اتکتیک و غلظت جسم حل شده بستگی دارد
اسلاید 12: چگونه یک نمونه منجمد می شود دو روش انجام وجود دارد که استفاده از هر کدام بستگی به نوع ظرف نمونه دارد: حجم کوچک(کمتر از چند میلیمتر) نمونه در یک ظرف شیشه ای کوچک قرار داده شده است یخ زدن در فریزر با قاعده انجام می شودحجم بزرگ تا حدود100mL در هر ابعادی انجام میشود.
اسلاید 13: دلایل خشک کردن محصولزمانی که محصول محتوی آب باشد منجمد میشود.هنگامیکه رطوبت باقی مانده باشد محصول شیمیائی باعث تغییرات آنزیمی میشود.
اسلاید 14: خشک کردن اولیه در مرحله دوم هدف،حذف آب زیاد که به صورت یخ است انجام می شود.(این آب غیر پیوندی است).برای این کار یک منبع یکنواخت انرژی بصورت گرما به بلورهای یخ اعمال میشود (تصعید).
اسلاید 15: خشک کردن ثانویه بیشترآبهای غیرپیوندی ویخ زده بوسیله پروسه تصعید بر طرف شده است،امّا محصول دارای مقدارکمی آب پیوندی است که برای افزایش عمرمفید آن باید حذف گردد.
اسلاید 16: برداشت آب از نمونه،بیش از حد به ضخامت یخ بستگی دارد و ممکن است در طول خشک شدن لایه یخ ذوب شود انجام سریع باعث تشکیل کریستالهای کوچک در خشک شدن یخ می شود و حجم مهمی را کاهش میدهد گرچه برای حفظ ساختار میکروسکپی روش خوبی است انجام آهسته تر منجر به تولید کریستالهای بزرگ یخ می شود که موجب بهبود بهره میشود.
اسلاید 17: عوامل ایجاد رطوبت باقی ماندهماتریس محصول در هر دو حالت منجمد و تصعید می شود.خلع در محفظه خشک شدن.
اسلاید 18:
اسلاید 19: معایب خشک کردن انجمادی فوق دمای شاخصفقدان ساختار فیزیکیخشک کردن ناقصافت انحلال پذیریکاهش فعالیت یا ثبات
اسلاید 20: معایب خشک کردن انجمادی پائین تر از دمای شاخصبازده ضعیفهزینه بالادوره طولانتر از حد ضرورت
اسلاید 21: میکروسکوپ خشک کننده لیوستات2
اسلاید 22: تجزیه کننده مقاومت و DTA لیورم 2
اسلاید 23: نتیجه نهائیچرخه لیوفیلیزاسیون یک عملیات کسترده وپیچیده است درصنعت کاربرد وسیعی دارد وبراساس نوع تقاضا فرایند طراحی میشود.
اسلاید 24: پایان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.