علوم تجربی

MDA متر، اندازه گیری EC آزمایش

mda

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “MDA متر، اندازه گیری EC آزمایش”

MDA متر، اندازه گیری EC آزمایش

اسلاید 1: MDA متر، اندازه گیری EC آزمایش

اسلاید 2: پيش زمينه و هدف: آترواسكلرور و بيماري عروق كرونر قلبي ((CAD، عامل مرگ و مير در کشورهاي صنعتي و هم چنين کشورهاي در حال توسعه مي باشد. مالون دي آلدهيد محصول نهايي پراکسيداسيون ليپيدهاست. روش هاي متعددي براي ارزيابي پراکسيداسيون ليپيدها ارايه شده است هدف اصلي از اين مطالعه تحقيق و ارزيابي روش هاي تيوباربيتوريک اسيد(TBARS) و کروماتوگرافي با کارايي بالا(HPLC) براي تعيين و مقايسه مالون دي آلدهيد (MDA) در گروهي از مبتلايان به تنگي عروق کرونر و افراد شاهد بوده است.

اسلاید 3: مواد و روش کار: افراد مورد مطالعه شامل ٤٧ نفر شاهد و ٥٣ نفر مبتلا به CAD بودند. نمونه خون بعد از يک شب ناشتا ماندن تهيه و سرم جدا گرديد. براي اندازه گيري MDA ابتدا پروتئين هاي سرم با استفاده از محلول تري کلرواستيک اسيد رسوب داده شده و با عمل سانتريفوژ جدا گرديد. محلول صاف شده رويي با اسيد تيوباربيتوريک در حرارت ٩٥ درجه سانتيگراد و به مدت ٥٠ دقيقه واکنش داده شد. براي تعيين MDA به روش تيوباربيتوريک اسيد، مجموعه رنگي حاصل در طول موج 532 نانومتر سنجش شد. براي روش HPLC، 20 ميکروليتر از مجموعه رنگي حاصل به ستون فاز معکوس HPLCتزريق و پس از شستشو به روش ايزوکراتيک، مجموعه رنگي حاصل جداسازي و با دتکتور مريي در طول موج 532 نانومتر اندازه گيري شد.

اسلاید 4: بحث و نتيجه گيري: اگر چه روش HPLC روش دقيق و صحيحي براي اندازه گيري MDA در مايعات بيولوژيک مي باشد، ولي اين روش وقت گير و پر هزينه است. بنابراين با ايجاد شرايط مناسب و بهبود کيفيت در روش تبيوباربيتوريک اسيد مي توان نتايج قابل قبولي را از اين روش انتظار داشت و از آن براي کارهاي روتين آزمايشگاهي و مطالعات اپيدميولوژيکي استفاده نمود. بر اساس اين مطالعه و هم چنين مطالعات قبلي، سطح سرمي MDA در بيماران عروق کرونر بالاتر از افراد شاهد بوده و بدين ترتيب اندازه گيري MDA به عنوان يک عامل خطرساز مستقل و يا به عنوان شاخصي از وجود آترواسکلروز و بيماري هاي قبلي عروقي مطرح مي باشد.

اسلاید 5: آزمایش اصول کار با دستگاه اسپکترفتومتر مقدمه:اسپكتروفتومتر يا طيف سنج يك دستگاه آزمايشگاهي اوليه است كه جهت خواندن نتايج آزمايش‌هايي كه واكنش آن‌ها از نوع End point هستند به كار مي‌رود. اين دستگاه ميزان جذب يا عبور طول موج‌هاي مشخصي از انرژي تابشي (نور) از يك محلول را اندازه گيري مي‌كند بيشترين كاربرد آن در آزمايشگاه، در بخش بيوشيمي است.اساس كار اسپكتروفتومتر همانند بسياري از دستگاه‌هاي آزمايشگاهي، بر اندازه گيري ميزان نور جذب شده توسط يك محلول رنگي است كه طبق قانون بير-لامبرت ميزان جذب نور متناسب با غلظت ماده حل شده در محلول است.  

اسلاید 6: روشهای طیف سنجی براساس بر هم کنش تابش الکترومغناطیسی با ماده بنیان گذاری شده است و چون امواج الکترومغناطیس، حاصل کاهش سرعت ذرات با بار الکتریکی است بنابراین توسط ماده جذب شده و سبب افزایش سرعت ذرات می گردد. علاوه بر این انرژی نورانی در بر هم کنش با ماده و جذب آن توسط ماده، باعث برانگیختن ماده به ترازهای انرژی بالاتر می گردد.بنابراین بسته به شدت و قدرت انرژی وارده به ذره با ماده بر هم کنش کرده و پدیده خاصی را سبب می گردد که اساس اندازه گیریهایی نظیر اسپکتروفتومتری را تشکیل می دهد.

اسلاید 7: كاليبراسيونكاليبراسيون اسپكتروفتومتر، فرايندي است كه در آن مراحلي جهت تضمين صحت كار دستگاه به‌كار گرفته مي‌شود. اين روش تضمين مي‌كند كه اندازه گيري‌هاي به دست آمده توسط وسيله مورد نـظــر دقـيــق هـسـتـنــد. روش كــالـيـبــراسـيــون بــراي مدل‌هاي مختلف متفاوت است با اين حال اكثر تـولـيـدكـنـنـدگـان كـتـابـچـه راهـنـمـايـي را كـه شـامل جزئيات كاليبراسيون و نحوه كار با دستگاه است، براي استفاده كاربران فراهم مي كنند.اسپكتروفتومتر قادر است تا به عنوان فرستنده و گـيــرنــده نــور عـمـل كنـد. ايـن وسيلـه بـراي آنـاليـز نمونه‌هايي از ماده تست، توسط عبور نور از درون نمونه و خواندن شدت طول موج‌ها مورد استفاده قــرار مــي‌گـيــرد. نـمــونــه‌هــاي مـخـتـلـف نـور را بـه روش‌هـاي مختلـف فشـرده مـي‌كننـد و بـه محقق اجازه مي‌دهند تا توسط بررسي رفتار نور هنگام عبور از نمونه مورد نظر، با ساختار آن بيشتر آشنا شوند. در كاليبراسيون اين وسيله، از يك محلول مرجع جهت تنظيم صفر دستگاه استفاده مي‌شود. 

اسلاید 8: نحوه كار با اسپكتروفتومتر D 20/20 1-دستگاه را روشن كنيد. اجازه دهيد تا به مدت 15 دقيقه گرم شود.  2-طول موج مورد نظر را با دكمه قرار گرفته در كنار محفظه نمونه تنظيم كنيد. 3-محفظه نمونه را بررسي كنيد تا از خالي بودن آن مطمئن شويد. دكمه مربوط به تنظيم صفر را كه در جـلـو و سـمـت چـپ اسـپـكـتـروفـتـومـتـر اسـت، بچرخانيد تا مقدار صفر را نمايش دهد. 4- براي اطمينان از پاكيزگي و كاهش اشتباه در نتايج اندازه گيري، از دستكش استفاده كنيد. 5- كووت را با آب مقطر پر كنيد و آن را در نگـه دارنـده قـرار دهيد. كووت را به سمت پايين فشار دهيد تا در جاي خود تراز شود. دقت كنيد كه خارج كووت تميز و خشك باشد. 6-دكمه كنترل نور را كه در جلو و سمت راست دستگـاه قـرار دارد، بچـرخانيد تا مقدار عبوري يا جذب را بخواند. 7-سپس كووت نمونه را در محفظه قرار دهيد. مقدار نشان داده شده را ثبت كنيد.

اسلاید 9: اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپکتروفتومتر1- منبع نورانی‏‎Light Source2- عدسی ها: 3- شکافها (slits)4- منوکروماتور(monochromators)5- محل نمونه:6- دتکتور (نور سنج7- رکوردر (الکتریک سنج)

اسلاید 10: اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپکتروسکوپ اسپکتروفتومتر از دو بخش اسپکترومتر و فتومتر تشکیل شده است. اسپکترومتر بخشی است که نور منوکروم را ایجاد کرده و دارای منبع نور، عدسی، شکافها، منوکروماتور (صافی، منشور یاGrating system) می باشد. بخش فتومتر دارای اسباب سنجش نور می باشد.1- منبع نورانی: منبع نور مورد استفاده در اسپکتروفتومتر بسته به ناحیه مورد استفاده، متفاوت می باشد. برای نورهای مرئی از لامپ تنگستن استفاده می شود که نورهایی با طول موج بین 350 تا 800 نانومتر ایجاد می کند. و برای نورهای ماوراء بنفش (UV) از لامپ جیوه، هیدروژن استفاده می شود. این لامپها در ناحیه بین 200 تا 600 نانومتر بکار می روند. در دستگاههای پیشرفته تر هر دو نوع لامپ وجود دارد.

اسلاید 11: 2- عدسی ها: (آینه ها): برای کنترل کردن مسیر نور، وجود عدسی لازم است. به جای عدسی ها از آینه هایی که به شکل نیمدایره یا محدب ساخته شده اند می توان استفاده نمود.3- شکافها (slits): در هر اسپکتروفتومتری دو شکاف وجود دارد: یکی را شکاف ورودی و دیگری را خروجی می گویند. شکافها رل مهمی در جداکردن نور دلخواه با طول موج مشخص دارند. به همین جهت اندازه این شکافها بسیار مهم هستند. بیشتر دستگاهها پیچی دارند که اندازه این شکافها را می توان برحسب احتیاج تغییر داد. هر چه طول این شکافها بیشتر باشد پهنای نور عبوری (band-pass) بیشتر بوده و دامنه طول موج آن نیز زیاد می باشد و به عبارت دیگر نورهای دیگری که مورد نیاز نیستند عبور می کنند. این نور اضافی را Stray light می نامند

اسلاید 12: 4- منوکروماتور(monochromators): اشعه نورانی پس از عبور از عدسی ها و شکاف مقدار و مسیر آنها کنترل شده سپس به دستگاهی که می تواند نور پلی کروم را به منوکروم تبدیل کند وارد می شود. پس نوری با طول موج مشخص و انتخابی به وجود می آورند. دو نوع منوکروماتور وجود دارد منشور و Grating.5- محل نمونه: ظرف محتوی نمونه را سل یا کووت (cuvett) می نامند که از جنس شیشه، کوارتز یا پلاستیک است. برای اندازه گیری شدت رنگ محلولها و بلانک بکار می رود. سلهای شیشه ای و پلاستیکی برای ناحیه مرئی به کار می رود و در ناحیه ماوراء بنفش از سل کوارتز استفاده می شود. طول سلها معمولا 1 سانتی متر است و سلهایی با طول cm 1/0 تا cm 10 نیز موجود می باشد. محل قرار گرفتن نمونه بسته به اینکه دستگاه جایگاه جدا برای رفرنس (بلانک) دارد یا نه، Single beam و Double beam نام دارد.

اسلاید 13: 6- دتکتور (نور سنج): نور پس از عبور از عدسیها و شکافها و منوکروماتور به محلول لوله آزمایش رسیده و از آنجا به نورسنج می رود. اسباب منوکروماتور، نور دلخواه و با طول موج مشخص را به لوله آزمایش می تاباند. رنگ این نور مکمل رنگ محلول است. اگر رنگ محلول سبز- آبی (مثل تعیین مقدار گلوکز بوسیله ارتو تولوییدین) به طول موج nm  495-475 باشد رنگ فیلتر- منشور یا گریتینگ باید نارنجی یا نزدیک آن با طول موج بین nm 620-600 باشد. چون رنگهای نارنجی مکملش سبز-آبی است. بنابراین وقتی منوکروماتور رنگ مکمل رنگ محلول را به لوله آزمایش می تاباند مقداری از آن به وسیله محلولی که در لوله وجود داشته و بستگی به غلظت مواد مورد آزمایش دارد ،جذب شده و بقیه آن به نورسنج می رسد.

اسلاید 14:

اسلاید 15:

اسلاید 16:

اسلاید 17:

اسلاید 18:

اسلاید 19: بررسی تاثیر قارچ تریکودرما بر روی جوانه زنی تحت تاثیر شوری

اسلاید 20: مقدمهبه منظور بررسي اثر شوري بر جوانه زني و شاخص تحمل به تنش گياهچه چند رقم گندم، آزمايشي به صورت فاکتوريل ودر قالب طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار در دانشگاه بوعلي سينا همدان انجام شد. تيمارها شامل پنج رقم گندم (الونلد، توس سايسون، نويد و بزوستايا) و شوري حاصل از نمک کلريد سديم در پنج سطح ( صفر،200،150،100،50 مولار) بود. نتايج نشان داد که با افزايش شوري درصد جوانهزني، طول ساقهچه، طول ريشهچه و وزن خشک گياهچه گندم کاهش و ميانگينمدت زمان جوانه زني بذر افزايش يافت. بين ارقام گندم در صفات مورد بررسي تفاوت معني داري وجود داشت. به غير از صفتدرصد جوانه زني، در ساير صفات، اثرات متقابل رقم در شوري معني دار گرديد. دو رقم الوند و نويد با افزايش سطح شوري درمقايسه با ساير ارقام در صفات طول ساقه چه، طول ريشهچه و وزن خشک گياهچه از شاخص تحمل به شوري بالاتري برخورداربودند. رقم بزوستايا در صفت وزن خشک گياهچه تا سطح 50 ميلي مولار نمک، تحمل به شوري بالايي داشت.املا با افزايش تنش، وزن خشک گياهچه آن به شدت کاهش يافت. رقم سايسون کمترين تحمل به تنش را در صفات گياهچه نشان داد به طوري که طول ساقه چه، طول ريشه چه و وزن خشک گياهچه رقم سايسون در بارترين سطح شوري نسبت به شاهد به ترتيب با 86/8،82/61.7درصد کاهش، نسبت به ساير ارقام افت بيشتري نشان داد.. رقم تو نسبت به ديگلر ارقلام گندم از نظرصفات گياهچه، داراي تحملي حد واسط به شوري بود.

اسلاید 21: جمع فلزات سنگين به دليل ايجاد سميت در خاكهاي كشاورزي ميتواند تهديدي براي توليد گياهان زراعي باشد. از طرفي مطالعات زيادي نشان دادهاند كه كاربرد ميكروارگانيسمها ميتواند بهطور معنيداري سميت فلزات سنگين را كاهش دهد. بههمين دليل در آزمايشي تحت شرايط آزمايشگاهي جوانهزني بذر گندم (رقم N 81 در سطوح مختلف نيترات مس (صفر، 50 و 100 و 150 ميليگرم بر ليتر) و تلقيح با قارچ تريكودرما گونه T. longibrachiatum به صورت فاكتوريل بر پايه طرح بلوكهاي كامل تصادفي با 4 تكرار مورد بررسي قرار گرفت.در اين پژوهش صفات مرتبط با جوانهزني نظير درصد جوانهزني، سرعت جوانهزني، شاخص جوانه زني، شاخص بنيه بذر، طول ريشهچه و ساقه چه، طول گياهچه، نسبت طول ريشهچه به ساقه چه و وزن تر و خشك گياهچه تعيين شد. نتايج حاصل از تجزيه واريانس و مقايسه ميانگين تيمارها نشان داد كه حداكثر درصد جوانهزني و طول ساقه چه در سطوح صفر و 50 ميلي- گرم بر ليتر نيترات مس مشاهده شد. كاربرد قارچ تريكودرما نيز موجب افزايش 12 درصدي طول ساقه چه نسبت به تيمار عدم كاربرد گرديد. همچنين حداكثر طول ريشهچه و گياهچه (به ترتيب 142/34 و246/91 ميليمتر) در سطح صفر ميليگرم بر ليتر مس مشاهده گرديد.

اسلاید 22: در اين آزمايش اثر متقابل كاربرد قارچ در سطوح مختلف مصرف مس بر سرعت جوانهزني، شاخص جوانهزني، وزن تر گياهچه و نسبت طول ريشه چه به ساقه چه معنيدار بوده بهطوريكه حداكثر سرعت جوانهزني در سطح 50 ميليگرم بر ليتر مس با كاربرد قارچ مشاهده شد و سطح 100 ميليگرم بر ليتر مس در كاربرد قارچ از حداكثر شاخص جوانه زني گندم برخوردار بود. وزن تر گياهچه در كاربرد قارچ به همراه سطوح مختلف مس غير از سطح 100 ميليگرم بر ليتر مس و تيمار عدم كاربرد در سطوح مختلف مس غير از سطح 150 ميليگرم بر ليتر مطلوب بوده است. همچنين حداكثر نسبت طول ريشه چه به ساقهچه در تيمار كاربرد قارچ و بدون مصرف مس مشاهده شد. 

اسلاید 23: حضور فلزات سنگين يکي از مهمترين تنشهاي محيطي است که ميتواند منجر به کاهش رشد گياهان شود. تجمع اين فلزات به دليل ايجاد سميت درخاکهاي کشاورزي ميتواند تهديدي براي توليد گياهان زراعي باشد. ازطرفي مطالعات زيادي نشان دادند که کاربرد ميکروارگانيسمها ميتواند سميت فلزات سنگين را کاهش دهد.به همين دليل در پژوهش حاضر اثر قارچ تريکودرما( Trichoderma virens ) و باکتريهاي محرک رشد آزوسپريليوم (Azospirillum brasilense) و ازتوباکتر(Azotobacter chroococcum ) بر بهبود مؤلفه هاي جوانهزني و رشد گياهچه شويد (Aniethum graveolens ) به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار در سال 1391 مورد بررسي قرار گرفت.به منظور بررسي تاثير پرايمينگ شوري بر روي جوانه زني نخود، آزمايشي به صورت فاکتوريل درقالب طرح کاملاً تصادفي در 9 تکرار تحت شرايط گلخانه انجام گرفت. فاکتور اول شامل سهرقم هاشم، آزاد و ICL480 ،4 ، نخود، فاکتور دوم شامل سطوح مختلف پرايمينگ در سه سطح غلظت 58 دسي زيمنس بر متر کلريد سديم و فاکتور سوم شامل دو سطح شاهد و شوري 8 دسي زيمنس بر مترکلريد سديم بود که پس از پرايمينگ اعمال شدند. نتايج نشان داد که شوري سبب کاهش طولريشه چه و شاخص بنيه بذر مي گردد. اثر متقابل رقم و شوري، سرعت جوانه زني و درصد جوانه زني راتحت تاثير قرار داد و پرايمينگ 8 دسي زيمنس بر متر براي رقم ICL480 درصد جوانه زني را در حدمناسبي بهبود داده است. نتايج همچنين نشان داد که ارقام تحت بررسي از نظر طول ساقه چه وريشه چه، وزن خشک ساقه چه، درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني و شاخص بنيه بذر با يکديگراختلاف معني داري دارند. رقم هاشم مقاومترين و رقم ICL480 حساسترين رقم به شوري بود.

35,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید