آذربایجان غربی
اسلاید 1: آذربایجان غربی
اسلاید 2: موقعیت جغرافیاییاستان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران قرار دارد و از شمال به جمهوری آذربایجان وارمنستان، از مغرب به کشورهای ترکیه وعراق، از شرق به استان آذربایجان شرقی واستان زنجان و از جنوب به استان کردستان محدود است. مساحت استان با احتساب دریاچه ارومیه برابر 43660کیلومتر مربع است که سیزدهمین استان بزرگ کشور محسوب میشود و 2/65%مساحت کل کشور را تشکیل میدهد.
اسلاید 3: جمعیتجمعیت استان آذربایجان غربی طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ - ۲٫۸۷۳٫۴۵۹ نفر میباشد که ۴٫۰8% جمعیت کشور را در خود جای داده است و از این لحاظ هشتمین استان پرجمعیت کشور محسوب میشود. از این تعداد 68/58 در صد در نقاط شهری و 31/41 درصد در نقاط روستایی سکونت دارند و بقیه غیر ساکن هستند . طبق این سرشماری از کل جمعیت استان 74/51 %نفر مرد و 26/48% نفر زن هستند . از جمعیت استان آذربایجان غربی 30/40% در گروه سنی کمتر از 15 سال ، 62/55% در گروه سنی 15 تا 64 سال و 08/4% در گروه سنی 65 سال و بیشتر قرار دارند . و تعداد 14 شهرستان و 24 شهر و 36 بخش و 109 دهستان و 3737روستا و آبادی را به خود اختصاص داده است
اسلاید 4: آب وهوا استان آذربایجان غربی به دلیل وجود ارتفاعات متعدد دارای آب و هوای کوهستانی است . کوه های زاگرس که در جهت شمال غرب به جنوب شرق امتداد دارند ، مانع ورود کامل جریانهای مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه به این استان می شوند . گرم ترین ماههای سال در آذربایجان غربی تیر و مرداد است . رودخانه ها 1) زرینه رود (جغاتو) ۲) سیمینه رود (تاتائو) ۳) مهاباد رود ۴) باراندوزچای ۵) شهرچای ۶) نازلوچای ۷) زولاچای جغاتو و تاتائو نامهای محلی رودهای زرینه و سیمینه رود هستند.که توسط اهالی میاندوآب و بوکان مورد استفاده روزمرهاست.
اسلاید 5: جنگلهاکل مساحت جنگل های مصنوعی در استان به 320 هکتار در قطعات متفاوت می رسد که در شهرستان های مهاباد ، ماکو ، خوی ، و بقیه شهر ها به صورت قطعه های کوچک و بزرگ به وجود آمده است جنگلهای طبیعی استان، هرچند که در قسمتهایی از پیرانشهر و مهاباد وجود دارد، ولی مناطق وسیع جنگلی در سردشت قرار گرفتهاست که مساحت آن را بین ۶۰ تا ۸۰ هزار هکتار تخمین میزنند.درختان جنگلی این منطقه بر دو نوع تقسیم می شوند: درختان میوه ای و درختان غیر میوه ای . از درختان میوه ای ، انگور ، بنه ( پسته وحشی ) ، زالزالک و بادام کوهی را می توان نام برد .
اسلاید 6: ارتفاعاترشتهکوههای مرکزی ترکیه و عراق ارتفاعات گردنه قوشچی کوههای باستان ارتفاعات گردنه کيله شین کوه قندیل دره حاجی ابراهیم چیای بینار ارومیه ارتفاع مور شهیدان کوه ته ره غه بوکان
اسلاید 7: دریاچه ارومیه
اسلاید 8: تاثیرنمك درياچه اروميه در درمان بيماريهاي پوستي و دردهاي عضلاني نمک درياچه اروميه از نادر نمکهاي درياچهاي مرده در جهان ميباشد که بدليل وجود گونهاي از سخت پوستان که از کميابترين سخت پوستان ميباشند ( آرتيميا ) و ترکيبات و مواد معدني که از پوسته اين موجود زنده به دست آمده است مشخص شده نمک درياچه اروميه داراي مقادير بسياري از مواد معدني از جمله کلر، سديم، پتاسيم، منزيم، کلسيم، برم، سولفاتها و ديگر مواد معدني به همراه کتون مي باشند که هريک به تنهايي داراي خواص بسياري هستند و در درمان بيماريهاي متعدد از جمله بيماريهاي قارچي و پوستي، دردهاي عضلاني و مفصلي، رفع خستگي و استرس، همچنين بهبود پينه و ترک پا و دست موثر ميباشند
اسلاید 9: ویژگی های فرهنگی و اجتماعیمردن و زبانمذهبمیزان باسوادیموقعیت اقتصادی,اجتماعی
اسلاید 10: تاریخ ومردماز نظر تاریخی، تاریخ باستانی آذربایجان با تاریخ قوم ماد در آمیخته است. قوم ماد پس از مهاجرت به ایران آرام آرام قسمتهای غربی ایران از جمله آذربایجان را تصرف کردند. بعد از تأسیس دولت ماد، آذربایجان به ماد کوچک معروف شد و مشتمل بر شهرهای قدیمی همدان، ری، اصفهان و کرمانشاه بود. ترکها و کردها از گروههای عمده این استان بهشمار می روند. کردها در بخشهای مرتفع غربی و جنوبی استان نشیمن دارند و متقابلاً ترکها در دشتهای پیرامون دریاچه ارومیه و بخشی نیز در دشتهای شمال و جنوب شرقی استان، سکونت دارند. همچنین اقلیت اشوری و ارامنه هم در استان مخصوصا در ارومیه ساکن هستند.در شهر ارومیه که مرکز و بزرگترین شهر استان بشمار میآید در آن گروههای قومی، زبانی، نژادی و حتی مذهبی مختلف زندگی میکنند که جمعیت شهر مرکب از مردمان آذری، کرد و یهودی، ارمنی و آشوری است.
اسلاید 11: مذهب آذربایجان غربی پیوسته مجموعه ای از ملل و فرهنگ های مختلف بوده است . هر کدام از این ملل و فرهنگ ها در هم تاثیر گذاشته و از یکدیگر مسایل و مفاهیمی اخذ کرده اند . وجود مساجد و کلیسا ها و ویرانه آتشگاه در نواحی مختلف استان گویای تاریخ مذهبی آنست . تشیع در ارومیه و شهر های شمالی آن و تسنن در نواحی جنوبی استان از مذاهب عمده است . آشوری ها به مذاهب کاتولیک ها – ارتدوکس ، پروتستان و ارامنه به کلیسای گریگوری وابسته اند .تشیع:72%تسنن:26%
اسلاید 12: میزان باسوادینرخ باسوادي استان را در زمان حاضر بالاي 80% می باشد که پایینتر از میانگین کشوری (85%) می باشد.جمعیت بی سواد در استان آذربایجان غربی ۵۷۳ هزار و ۱۱۰ نفر جمعیت است.براساس سرشماری در سال ۸۵ كل جمعیت باسواد استان ۲ میلیون و ۹ هزار و ۵۴۴ نفر می باشد. نرخ باسواد در مناطق شهری 83/58% و در مناطق روستایی68/90%درصد اعلام شده استنرخ باسوادی مردان شهری 86/29 %و زنان شهری 80/66% و نرخ باسوادی مردان روستایی 74/43%و زنان روستایی 63/21% است.فاصله درصد باسوادی مردان شهری نسبت به مردان روستایی ۱۲/۴۹ درصد و فاصله باسوادی زنان شهری نسبت به زنان روستایی ۱۷/۴۵ درصد است.
اسلاید 13: مرگ و میر مادران باردار براساس آخرين گزارش مجمع جهاني اقتصاد ايران در ميان 128 کشور جهان در مکان 76 ميزان مرگ و مير زنان قرار دارد. گزارش شده است که میزان مرگ و میر زنان باردار در کشور حدود 24 نفر در 100هزار نفر است که این میزان در استان 19 نفر در 100 هزار نفر می باشد
اسلاید 14: عوامل مرگ مادران باردارمهمترين دلايل مرگ و مير زنان در سطح جهان عفونت, مسمويت خوني, خونريزي بيش از حد در هنگام زايمان و بارداري خارج از رحم گزارش شده است.در ايران 60 تا 80 درصد علت مرگ و ميرها را خونريزي ,سختي زايمان,فشار خون بالا و عوارض سقط جنين شامل ميشود. يکي ديگر از عوامل مرگ و مير زنان بار دار که 17 درصد ميزان مرگ و مير را شامل مي شود زايمانهايي است که توسط افراد ناوارد که هيچ دوره آموزشي نديده اند انجام مي شود. سن پايين باروري ،بالا بودن تعداد زايمانها،فاصله اندک ميان دو بارداري و توجه نکردن به تغذيه مادران و دختران از ديگر دلايلي است که بالا بودن ميزان مرگ و مير مادران باردار در استان را شامل می شود.
اسلاید 15: بیماریهای شایع در استانجذامتب مالتسرطان ها
اسلاید 16: جذامدر بيـن بيمـاري هـاي باستانـي، يكـي از قديمـي ترين و معروف ترين آنها، بيماري جذام است كه در عامه مردم ايران به آن خوره مي گويند. جذام (Leprosy)، يك بيمارى عفونى مزمن است كه بيشتر پوست، اعصاب محيطى، مخاط دستگاه تنفسى فوقانى و نيز چشم ها را گرفتار مى كند. چگونگی سرایت و انواع جذام راه هاي انتقال بيماري بدرستي مشخص نيست، ولي به احتمال قوي از راه دستگاه تنفسي فوقاني (مخاط بيني) از طريق عطسه يا سرفه در فضاي محدود و خراش پوست، صورت مي گيرد.پسی – باسیلاری: بیماری جذامی با تعداد نسبتاً کمتر باکتری.مالتی – باسیلاری: چون بیماران جذامی مالتی، تعداد بیشتری از باسیل ها را در بدن خود دارند، بیماری آنها واگیر دارتر خواهد بود، ضایعات پوستی بیشتری خواهند داشت و درمان طولانی تری در انتظارشان است.
اسلاید 17: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني،در آغاز سال 2005 تعداد بيماران مبتلا به جذام در سراسر جهان 286 هزار نفر ثبت شده است. هم اكنون 12 كشور در صدر كشورهايى كه داراى خطر بالقوه براى شيوع اين بيمارى هستند،۹۱ درصد موارد تخمينى جذام را به خود اختصاص داده اند كه بيش از۸۰ درصد موارد مربوط به ۵ كشور اول جهان (هند، برزيل، ماداگاسكار، نپال، موزامبيك) است، اين در حالي است كه 61% افراد مبتلا به اين بيماري در هند زندگي ميكنند. حذف جذام به معناى ميزان شيوع كمتر از۱ يك مورد در۱۰۰۰۰ نفر جمعيت است كه ايران در سال 75 وارد مرحله حذف استاني و در سال 76 وارد مرحله حذف شهرستاني شد. در سال 62، دوازده هزار بيمار جذامي داشت كه در حال حاضر اين رقم كاهش بسيار چشمگيري دارد. كارشناس جذام سازمان بهداشت جهاني اين تعداد را 700 نفر گزارش كرده اند. كه از اين مقدار بيشترين آمار جذامي مربوط به استانهاي آذربايجانعربي و خراسان مي باشد.طبق آخرين گزارشات آمار جذاميان استان آ.غ 28 نفر مي باشد.
اسلاید 18: تب مالتبيماري تب مالت در سراسر جهان وجود دارد ولي اين بيماري به صورت بيماري بومي در ايران است که بيشتر در مناطق غربي و شمال غرب کشور شايع است و استان هاي همدان، آذربايجان و کردستان بيشترين ميزان ابتلا به اين بيماري را دارند. .ميزان شيوع تب مالت در ايران از 24 در 100هزار نفر در سال 79 به 39 در 100هزار نفر در سال گذشته افزايش يافته است.
اسلاید 19: وضعيت تب مالت در ايرانآمار سالیانه تب مالت در ایران تا سال ۱۳۶۸سیر صعودی و پس از آن تا سال ۱۳۷۹سیر نزولی داشته است که این روند از سال ۱۳۸۳دوباره رو به افزایش گذاشته است. تب مالت هم از لحاظ محدوده جغرافیایی و هم از لحاظ تعداد موارد بیماری رو به افزایش است و بیشترین موارد گزارش تب مالت در سال ۱۳۸۵مربوط به استانهای آذربایجان غربی و کردستان بوده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.