asib_shenasi_ejtemaee_dar_khanevadeh

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آسیب شناسی اجتماعی در خانواده”

آسیب شناسی اجتماعی در خانواده

اسلاید 1: سرفصل های آموزشی1- ساختار خانواده و آسيب پذيري كودكان2-کارکرد بهنجار و نا بهنجار خانواده.3- ويژگيهاي والدين آسيب ديده و خانواده نابسامان4-عوامل مؤثر بر بزهكاري نوجوانان.5- روشهاي كاهش آسيب هاي اجتماعي

اسلاید 2: بیان موضوع:توسعه‌ی دنیای صنعتی و غرق شدن انسان‌ها در معضلات و مشکلات ناشی از شرایط موجود ، افزایش آسیب‌های اجتماعی و سردرگمی و گاهی احساس ناتوانی در برخورد با ره آورد دنیای تکنولوژی ، آثار وعواقب شومی را به دنبال داشته است که یکی از مهم‌ترین و شکننده ترین عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی ، معضلات ، مشکلات رفتاری ، روحی و روانی انسان‌ها را می‌توان در آشفتگی و فروپاشیدگی خانواده‌ها دراثر نابساماني خانوادگی و ترک رسالت تربیتی فرزندان توسط والدین جست‌وجو کرد.

اسلاید 3: اهمیت و ضرورت توجه به خانوادهقوام و نظام سلامت اجتماعی وکاهش آسیب‌های اجتماعی و رضایتمندی از زندگی را باید در خانواده جست‌وجو نمود. دین مبین اسلام نیز از نهاد خانواده قوی‌ترین حمایتها را نموده و برای حفظ و بهبود کارکردهای آن اهمیت زیادی قائل است و با ارائه قوانین و روش‌های خردمندانه قوام و نظام آن را تضمین نموده است. جمهوری اسلامی ایران نیز به دلیل اهمیت و قداست خانواده و نقش تعیین کننده و مهم آن در فرهنگ اسلامی در اصل دهم قانون اساسی، خانواده را به عنوان کانون اصلی هدایت و رشد انسان‌ها و عامل پیشرفت و تعالی فرهنگ جامعه تلقی می‌نماید.

اسلاید 4: خانواده بنیادی ترین کانون تربیت از آنجایی که رفتار بشر و اساس شخصیت فرد بستگی به موقعیت‌ها و شرایط خاص محیطی، تربیتی و آموزشی دارد و لحظه لحظه‌ی برنامه‌های زندگی در دوران کودکی، نوجوانی وجوانی او ترسیم کننده‌ی مسیر آینده‌ی زندگی فردی و اجتماعی او می‌باشند،تمامی نهادها به ویژه خانواده‌ها و متولیان امور فرهنگی و اجتماعی، باید کارکرد مناسب خود را به گونه‌ای که تضمین کننده‌ی سلامت جسمی و روانی آن‌ها بوده و مهارت زندگی کردن مطلوب را داشته باشند، برنامه‌ریزی نمایند.

اسلاید 5: آسیب های تنبیه کودکانبدرفتاری عاطفی دادکشیدن و فریاد زدن بر سرکودکان تهدیدهای مختلف تنبیه فیزیکی وجسمی فرزندان کودک آسیب دیده درون ، مسئول بخش مهمی از خشونت و ظلم در جهان است. ( برگرفته از کتاب بازگشت به خانه)

اسلاید 6: مهرورزی به کودک و برقراری ارتباط با اونیازهای کودک، نیازهای وابستگی است یعنی نیازهایی که برآورده شدن آنها وابسته به دیگری است. تا زمانی که کودک را درنیابیم و از او محافظت نکنیم ،او به ایفای نقش خود واقف نگردیده، در بزرگسالی رفتار وی به صورت آسیب اجتماعی بروز و نمود خواهد یافت.

اسلاید 7: آسیب شناسی درخانوادهتوقع بیش از توان از فرزندان بدرفتاری بسیاری از خانواده‌ها عدم توجه و عدم وقوف و آگاهی به شیوه‌های ارتباطی سالم و صحیح اعضا خانواده نا آشنایی با خواسته ها و نیازهای کودکان ، نوجوانان ناتوانی در فراهم نمودن کانونی گرمی وبا نشاط درخانواده ناتوانی در شکوفایی استعداد و توانمندی فرزندانضروری است اولین هسته اجتماعی جامعه ( خانواده ) فضای مناسبی را برای تمرین زندگی و ایجاد پختگی در فرزندان و ایجاد مهارت‌هایی برای اداره اموراجتماعی توسط فرزندان فراهم آورد .

اسلاید 8: نقش خانواده درآسیب های روانی و اجتماعی فرزندانتحقیقات نشان می‌دهد ریشه اکثر بزهکاریها و رفتار ضد اجتماعی کودکان و نوجوانان از روابط نامساعد، اختلافات و نابسامانی ها و ناسازگاریهای زناشویی یا آسیب‌هایی همچون اعتیاد ، طلاق و مفاسد اخلاقی نشأت می‌گیرد و خانواده نقش اساسی را در بروز انحرافات اجتماعی ایفا می‌کند.

اسلاید 9: پنج عامل برای داشتن یک خانواده موفق :برای داشتن خانواده ای بدون تنش و درگیری می توان مجموعه فعالیت هاییرا انجام داد که برخی از آنها عبارتند از:1- محبت و پذیرش را در خانواده خود ایجاد کنید.الف) علی رغم همه مسائل و مشکلات ، به اعضاء خانواده، وقت و زمان خاص اختصاص دهید.ب) در هفته زمان هایی را صرف بازی و سرگرمی با فرزندان کنید.ج) به فرزندان کمک کنید اهدافی برای خود مشخص و به آنها تحقق بخشند.د) در فرزندان خود این باور را ایجاد کنید که اگر به انجام کاری متعهد باشند و فعالیت های لازم برای آن عمل را انجام دهند، به آن اهداف دست می یابند.هـ) به فرزندان خود امکان دهید تا در زمینه های مختلف (موسیقی ، علوم ، هنر ،مدیریت، ورزش ، سفر و ...) تجربه کسب کنند. در این راه شما نیز ذهنی باز و پذیرا داشته باشید و سعی نکنید که علائق خود را به فرزندانتان دیکته کنید.

اسلاید 10: الف) به گونه ای عمل کنید که روند زندگی شما قابل پیش بینی باشد، زمان غذا خوردن ، خواب ، تماشای تلویزیون ، صحبت با هم، دید و بازدید و ... می طلبد که قابل پیش بینی با شد. این امر ،امکان برنامه ریزی را به اعضاء خانواده می دهدب) فرصتی را برای فعالیت های تفریحی خانوادگی اختصاص دهید.ج) به همراه خانواده خود کارهای داوطلبانه انجام دهید.د) ارزش های خانوادگی خود را به روش های مختلف از جمله صحبت کردن در مورد آن تقویت کنید.هـ) برای رفتار معیار هایی قائل شوید.و) مسئولیت تصمیمات خود را بر عهده بگیرید.2- سعی کنید زندگی خانوادگی تان آهنگ مشخصی داشته باشد. پنج عامل برای داشتن یک خانواده موفق :

اسلاید 11: الف) برای برگزاری جشن های مختلف تدارک ببینید.ب) داستانهای خانوادگی تعریف کنید.ج) رسوم خاصی را برای شام خوردن برقرار کنید.د) برای فعالیتهای مذهبی برنامه ریزی داشته و باهم عبادت کنید.هـ)به صورت خانوادگی به مکان های دینی و مذهبی (مسجد یا امام زاده) بروید.3- رسوم و سنت هایی را در خانواده خود برقرار کنید.پنج عامل برای داشتن یک خانواده موفق :

اسلاید 12: الف) در خانه در مورد مسائل کم اهمیت و جزئی هم صحبت کنید، و تشویق فرزندان به صحبت کردن در مورد خود.ب) موقعیت یا زمینه ارتباط را تغییر دهید، در محیطی امن و راحت و بدون سلسله مراتب قدرت صحبت کنید .ج) خودتان را با خواسته ها و نیاز های فرزندتان هماهنگ کنید؛ اگر فرزندتان کاری انجام می دهد که در وهله اول برایتان قابل درک نیست ، نباید او را سرزنش کنید یا مورد انتقاد قرار دهید؛ بلکه خود را با او سازگار کنید ، سعی کنید بفهمید در زندگی و در دل آنها چه می گذرد و سپس بدان واکنش متناسب نشان دهید. لازمه این عمل احترام گذاشتن متقابل به علائق یکدیگر است.د) درباره موضوعات مهم مثل مذهب ، سیاست و یا مسائل جامعه یا حتی خانواده صحبت کنید. این عمل می تواند اعتماد به نفس فرزندان را تقویت و مهارت های ارتباطی آنان را بهبود بخشد.4-در روابط خود نقش فعالی داشته باشید.پنج عامل برای داشتن یک خانواده موفق :

اسلاید 13: الف) پیش از آنکه بحران پیش آید ، آماده باشید ؛ لازمه این امر آگاهی از علائم هشدار دهنده بحران است. برخی از این علائم هشدار دهنده عبارتند از : گرایش به بزهکاری و خشونت ، سوء مصرف مواد ، فشار روانی شدید ، افسردگی ، به خطر انداختن خود یا دیگران .ب‌) در هر حالت سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید .ج) احتمال خطر را از بین ببرید ، گاهی این امر با تماس با پلیس و قطع رابطه فرزند با دیگری ممکن می شود.د) در جهت حل مشکل عمل کنید و به اشخاص کاری نداشته باشید. (مثلاً با فرزند در مورد عمل خلافش دعوا نکنید)هـ) فاصله ها را کنار بگذارید ، از انتقاد یا متهم کردن دیگران و بی تفاوتی نسبت به مشکلات بپرهیزید. به یاد آورید که زندگی خانواده یا عضوی از خانواده در خطر است .و) با قربانی بحران ارتباط برقرار کنید.5-چگونگی مقابله با بحرانها را یاد بگیرید .پنج عامل برای داشتن یک خانواده موفق :

اسلاید 14: دختر ، 12 ساله ، دانش‌آموز دوره راهنمایی ، تک فرزند ، مادر او سال‌ها پیش طلاق گرفته و دختر به همراه پدر و نامادریش زندگی می‌کرده اما پس از مدتی متوجه می‌شود نامادری مشکل اخلاقی دارد و سعی می‌کند او را نیز به راه نادرست بکشاند ، پدر نیز بعلت اعتیاد و بیکاری و به تبع مشکلات عدیده اقتصادی بدون داشتن عواطف پدرانه با نامادری همراهی می‌کند و در جهت رشد فساد در جامعه تلاش می‌نماید. رفت ‌وآمد افراد مشکوک به خانه پدری و اخاذی از آن‌ها توسط والدین، چیزی بود که دخترک را آزار می‌داد و در نهایت باعث بر ملا شدن همه چیز گردید. او آنچه را در دل داشت برای مدیر مدرسه بازگو کرد و با کمک مدیر مدرسه و آموزش و پرورش و نیروی انتظامی موضوع تحت بررسی قرار گرفت و عدم صلاحیت خانواده تأیید شد . ضمن برخورد قانونی با خانواده ، دخترک از آن‌ها گرفته شد و به مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست سازمان بهزیستی استانتحویل گردید . مصادیق واقعی

اسلاید 15: خانواده در طي نخستين سالهاي زندگي كودك بر اثر تماس نزديك و دايمي با او، نقش قابل ملاحظه ايي در شكل گيري شخصيت و رفتار وي دارد. محيط گرم و دوستانه خانواده که در آن پدر و مادر و اعضای دیگر خانواده، دارای روابط خوب و صميمانه هستند معمولا كودكاني سالم، با شخصيتي مثبت و فعال بار مي آيند كه بازتاب عشق و علاقه خانوادگي را به صورت كار و كمك به ديگران نشان مي دهند. بر عكس، خانواده از هم پاشيده ، زندگي در محيط هاي آلوده و منحرف كننده ، عدم مراقبت دقيق والدين ، بي توجهي به امر تعليم و تربيت فرزندانشان ،تعارض ها و اختلال هاي خانوادگي و كانون سرد و بي روح و عاطفه خانواده اساس كجروي ها را در كودكي پايه گذاري مي نمايد واثرات نامطلوبي بركجروي فرزندان دارد.خانواده در سلامت يا عدم سلامت رواني فرزندان چه نقشي دارد؟

اسلاید 16: كودكان محصول خانواده بي تفاوت چه ويژگي هاي شخصيتي دارند؟فرزندان اين گونه خانواده ها به علت عدم مواجهه با موانع در زندگي، زماني كه وارد جامعه مي شوند به خاطر نداشتن تجربه كافي، به راحتي تسليم شرايط محيطي شده و شخصيت شكننده ای خواهند داشت.كودكان محصول خانواده گسسته چه ويژگي هاي شخصيتي دارند؟افرادی افسرده مضطرب احساس سردرگمی در زندگی دارای اختلالات شناختي و هيجانيبروز رفتارهاي ضد اجتماعي

اسلاید 17: •احساس آرامش، شادي و رضايت داشته و براي خود و ديگران ارزش قايل هستند.•داراي ذهن خلاق هستند.•با مشاهده موفقيت ها احساس عزت نفس كرده و بر تلاش خود مي افزايند.•نه هيجاني و نه نا اميدند.•از خودشان انتظار واقعي دارند.•به خودشان دروغ نمي‌گويند.•باور دارند كه مورد قبول و احترام ديگران هستند.•نسبت به خود صريح و رو راست هستند.•در يك كلام از اعتماد به نفس و عزت نفس بالايي برخوردارند.ويژگي هاي خانواده هايي كه با فرزندان خود ارتباط موثر دارند كدامند؟

اسلاید 18: ناکامی ها یا محرومیت های کودکان در ارضای نیازهای اصلی از علل بزهکاری آنهاست. کودک ناکام،هنگامی که می کوشد تا خود را از عدم تعادل عاطفی رهایی بخشد به طور ناخود آگاه دو راه بیشتر در پیش ندارد، 1- بزهکاری 2- روان نژندی .انتخاب این دو، بستگی دارد به این که فشارها و نيروهاي سركوبي كداميك بر ديگري فائق آيد. اگر تمايلات سركوب شوند روان نژندي بروز مي كند و اگر كودك امكان مقاومت در برابر فشار محيط را از دست بدهد و نتواند خود را ارضاء كند لاجرم دست به جنايت مي زند.وجود خلاء عاطفی در خانواده چه اثراتی بر فرزندان دارد؟

اسلاید 19: نتایج پژوهش ها ی علمی درخصوص تأثیر خانواده بر بزهکاری فرزندان شفیع آبادی (1360)، سخت گیری بیش از اندازه همراه با رفتار خصمانه را موجب رفتارهای بزهکارانه می‌داند.احدی (1369)، متعقد است نظارت توأم با تببین و توضیح موجب کاهش رفتار بزهکارانه می‌گردد .بارکت (1993)، میزان رفتار مذهبی والدین در خانواده را بر کاهش رفتار بزهکارانه و عدم انتخاب دوستان بزهکار مؤثر می‌داند.کاردک و شیلرز (1997)، آشفتگی خانوادگی، میزان همبستگی در خانواده، نگرش والدین ونحوه اعمال نظارت والدین بر نوجوانان را با بزهکاری مرتبط دانستند. ترنیز (1988)، اظهار می دارد یکی از عوامل مرتبط با رفتار بزهکارانه میزان احساس تعلق و وابستگی نوجوانان با والدین است.استاتین و همکاران ( 2000)، دریافتند میزان آگاهی و اطلاع والدین از رفت ‌وآمدهای نوجوانان یک عامل پیش‌بینی کننده کارآمد و مؤثر در بزهکاری است.سیکفوس راتر و همکاران (2004)، بیان کردند که آشفتگی و تعارض خانوادگی و رفتار خصمانه والدین با نوجوانان موجب رشد خشم و رشد خشم، موجب رفتار بزهکارانه نوجوانان می‌گردد .

اسلاید 20: چرایی شروع آسیب شناسی اجتماعی از خانواده تنگناها نواقص و محدودیت‌های محیط زندگی = عوارض واختلالات فردی و خانوادگیریشه تمام هنجارها و ناهنجارهای اجتماعی در نحوه عملکرد خانواده خلاصه می شود.لذا هر کدام از اعضای خانواده، به نقش صحیح و درستی که درزندگی لازم است داشته باشند، می بایست واقف و آگاه شوند.

اسلاید 21: راهکارها ی کاهش آسیب های اجتماعی در خانواده1- آموزش درست اندیشیدن و درست فهمیدن به فرزندان. 2- آموزش توانایی اجتماعی شدن و آشنایی با ارزش‌ها و قوانین و مقررات اجتماعی به فرزندان و کمک جهت تکمیل رشد اجتماعی آنها. 3- تقویت مهارت فرزندپروری والدین و یادگیری نظم قاطعانه و اجرای آن برای فرزندان. 4- مورد توجه و احترام قرار دادن فرزندان و واداشتن فرزندان به پذیرش خود با همه کمبودهایشان.

اسلاید 22: راهکارها ی کاهش آسیب های اجتماعی در خانواده5- دور داشتن فرزندان از عوامل وحشت ، اضطراب ، پریشانی ، دل نگرانی و دادن اعتماد به نفس. 6- آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندان، کنار آمدن با هیجانات و فشارهای روانی و استفاده از ظرفیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محیط خانواده وجامعه . 7- تقویت توانایی درک و تجزیه وتحلیل صحیح در فرزند و ایجاد تعادل بین آزادی و مراقبت فرزندان.

اسلاید 23: هرچه بيشتر وقتمان را با فرزندان خود بگذرانيم شاهد تقويت ارتباط موثر و پايدار درزندگي بوده و از آسیب پذیری و آسیب دیدگی فرزندان جلوگیری خواهیم کرد و در نتیجه خانواده ای سالم و جامعه ای امن خواهیم داشت .

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید