آشپزی زمستانی
اسلاید 1: www.tabaye.ir
اسلاید 2: آشپزی زمستانی!
اسلاید 3: زمستان فصل سرد و تر است، هر نوع غذایی که بتواند با این سردی و تری مخالفت کند و بدن را به تعادل برساند ، مطلوب است.بنابراین غذاهایی که مزاج گرم دارند مانند غذاهای شیرین ، غذاهای چرب و ادویه های تند مانند فلفل ، زنجبیل و دارچین می تواند در این فصل بیش تر مصرف شود.البته همه این موارد برای رژیم غذایی افراد سالم است اما اگر افراد بیمار شوند بسته به نوع بیماری رژیم غذایی باید تغییر کند.
اسلاید 4: - سبزی های تند مانند پیازچه ، تره ، شاهی و ترخون را می توان در فصل زمستان بیش تر مصرف کرد.- ماست را با پونه یا با مربای زنجبیل میل کنید.- خوردن ترشی ها اصلاً توصیه نمی شود ، در نهایت می توانید ترشی سیر یا ترشی کِبَر را به میزان کم مصرف کنید.- پنیر در وعده صبح اصلاً توصیه نمی شودپنیر طبعی سرد دارد و فرد را دچار رخوت می کند. اگر در روزهای سرد مصرف شود ممکن است فرد را مستعد سرماخوردگی کند.توصیه می شود پنیر با گردو و آویشن مصرف شود.
اسلاید 5: بهترین آش ، شله قلمکار است:از آن جا که در مواد اولیه این آش، گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل سرما محسوب می شود.- مواد لازم :- گوشت بدون استخوان : نیم کیلوگرم– نخود ، لوبیا چیتی ، ماش ، عدس ، لوبیا چشم بلبلی و برنج : هر کدام یک فنجان– سبزی آش ( جعفری ، گشنیز ، اسفناج ، تره ، ترخون و مرزه ) : به میزان لازم– پیاز داغ : به مقدار لازم– نمک ، فلفل ، زردچوبه ، روغن و نعناع داغ : به مقدار لازم
اسلاید 6: شب قبل حبوبات را خیس کنید.بعد از آن که گوشت و پیاز را سرخ کردید، زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد.سبزی آش را خرد کنید.وقتی گوشت نیم پز شد ، حبوبات را به آن اضافه کنید.وقتی گوشت و حبوبات خوب پخت ، سبزی را به آن اضافه کنید. از آن جا که مدت پخت اش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شده و جا بیفتد. نمک و فلفل را زمانی اضافه کنید که آش خوب پخته باشد. بعد از آن روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. روش تهیه آش شله قلمکار:
اسلاید 7: هلیم را با نخود بخورید:هلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است ، به خصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود. اضافه کردن دارچین به مقدار مناسب هم می تواند این هلیم را برای فصل سرما مناسب کند.مواد لازم :- گندم پوست کنده : یک لیوان و نیم– نخود : یک دوم لیوان– گوشت گوسفند سردست : 400 گرم– نمک : یک پنجم قاشق چای خوری– پیاز متوسط : دو عدد– آب گوشت : دو لیوان– دارچین : به مقدار لازم– شکر : به مقدار لازم– کره : چهار قاشق سوپ خوری
اسلاید 8: روش تهیه هلیم :نخود را 24 ساعت قبل از پخت خیس کنید.گندم را 24 ساعت زودتر خیس کرده و با نمک بپزید. نخود را همراه با پیاز و گوشت پبزید، سپس گوشت پخته را از آب و نخود جدا کنید و بکوبید تا رشته رشته شود. گندم را هم با کمی آب جوش در مخلوط کن بریزید تا کاملاً له شود. اما نخود را با کمی آب گوشت له کنید. این کار را هم می توانید در مخلوط کن انجام دهید. بقیه آب گوشت ، نخود ، گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کرده و بگذارید هلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد. حواس تان باشد که در این مدت هلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.
اسلاید 9: - خورش فسنجان:خورش فسنجان به دلیل حرارت خوبی که گردو به آن می دهد برای این فصل توصیه می شود.این غذا شیرین و چرب است و به دلیل گردوی فراوان می تواند در سرما طبع شما را به سمت گرمی ببرد.مواد لازم :- گردو : 500 گرم– گوشت چرخ کرده : 300 گرم– پیاز : یک عدد– دارچین : سه قاشق چای خوری– رب انار : پنج قاشق غذا خوری– شکر : دو قاشق غذا خوری
اسلاید 10: روش تهیه خورش فسنجان:پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و یک قاشق چای خوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند.با دست کوفته های کوچکی از این مواد درست کرده و داخل روغن سرخ کنید.گردو ها را چرخ کنید ، درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کرده سپس حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید.پس از این که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت سه ساعت گردو ها با آب خوب بجوشند و به اصطلاح به روغن بیفتند.بعد از این که گردوها پخت، رب انار و دو قاشق چای خوری دارچین ، شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید.گوشت های قلقلی را که آماده کرده بودید به خورش اضافه کنید و یک ساعت دیگر هم بگذارید تا گوشت ها درون فسنجان بجوشند.بعد از یک ساعت فسنجان شما آماده است.
اسلاید 11: - سوپ گندم را جایگزین سوپ جو کنید:سوپ هایی مانند سوپ جو به دلیل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند ، به جای آن می توانید از سوپ گندم استفاده کنید که طبعی گرم دارد.مواد لازم :- گندم : یک پیمانه- جعفری : سه پیمانه ، خرد شده- پیاز : یک عدد- هویج : یک عدد- نمک ، فلفل ، زنجبیل و زردچوبه : به مقدار لازم
اسلاید 12: روش تهیه سوپ گندم:مدت 24 ساعت گندم را خیس کنید.بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه کنید.ادویه ها را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید تا کاملاً گندم ها بپزد و به اصطلاح مغزش بشکفد.در پایان هویج را رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده و پیاز به سوپ اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و نوش جان کنید.
اسلاید 13: - هویچ پلو:هویج پلو و کلم پلو هم از جمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون هویج جزء خوراکی های گرم و تر است.بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید.مواد لازم :- هویج : یک کیلوگرم- برنج : یک کیلوگرم- شکر : 200 گرم- روغن کنجد : 6 قاشق سوپ خوری- گوشت چرخ کرده : 500 گرم- زعفران : به مقدار لازم- پیاز : یک عدد – نمک : به مقدار لازم – دارچین : نصف قاشق سوپ خوری
اسلاید 14: هویج را به صورت خلال های باریک خرد کنید و داخل روغن تفت دهید.بعد شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی ، دو جوش ، زیر اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است.حالا پیاز را در گوشت چرخ کرده ، رنده کنید.نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.سپس آن را به صورت کوفته های ریزی در آورید. کوفته ریزه ها را تفت دهید.وقتی برنج را آب کش کردید ، در یک قابلمه به صورت لایه لایه مایه هویج و برنج را بریزید. روش تهیه هویچ پلو:
اسلاید 15: خاگینه:تخم مرغ گرم و زرده اش گرم و تر است و می توان برای بهتر شدن کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه کرد و خاگینه مناسبی تهیه کرد.مواد لازم :- تخم مرغ : دوعدد- پیاز خورد شده: یک عدد متوسط- زعفران: یک چهارم قاشق چای خوری- روغن کنجد: به مقدار لازم- دارچین :یک دوم قاشق غذا خوری- پودر هل : یک دوم قاشق چای خوری- پودر زنجبیل : یک دوم قاشق چای خوری- پودر پسته : یک قاشق چای خوری
اسلاید 16: روش تهیه خاگینه:تخم مرغ ها را با چنگال خوب بزنید.سپس زعفران ، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید.در تابه مقداری روغن بریزید، پیاز را اضافه کنید تا کمی سرخ شود.با قاشق غذا خوری از مایه در روغن ریخته و کمی که سرخ شد آن را برگردانید تا هر دو طرف آن طلایی شود.از مخلوط دارچین ،زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آن را با گردو و پودر پسته تزیین کنید.
اسلاید 17: چلو ماهیچه:در این فصل بیش تر باید از گوشت های قرمز استفاده کنید ، مانند گوشت بره یا گوسفند.در افراد مسن استفاده از گوشت شتر که مزاج گرمی دارد ، مناسب است. گوشت پرنده های کوچک مانند کبک،تیهو و بلدرچین هم گرم است.مواد لازم :- گوشت ماهیچه گوسفندی : نیم کیلو- پیاز : دو عدد- نمک و فلفل و دارچین : به مقدار لازم
اسلاید 18: روش تهیه چلو ماهیچه:پیاز ها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید.حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیازها بگذارید.در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.کمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد.وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.
اسلاید 19: خورش فسنجان (بدون گوشت):مواد لازم:گردوی چرخشده: نصف لیوان.مغز بادام خام چرخشده: نصف لیوانپیاز کوچک: 1 عددسیبزمینی: 1عددهویج: 1عددرب انار: 1 قاشق غذاخوریشیره انگور یا عسل: 3 قاشق غذاخوری سرصافپودر سماق:1 قاشق غذاخوریروغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری،نمک و دارچین و زعفران از هر کدام نصف قاشق چایخوری.
اسلاید 20: روش تهیه خورش فسنجان (بدون گوشت):ابتدا گردو و بادام آسیاشده را با یک عدد پیاز که بهصورت ریز خرد شده، به همراه یک لیوان آب در ظرف مناسب بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.سپس 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک را به آن بیافزایید و اجازه بدهید تا روغن بیندازد.توجه داشته باشید که اگر در حین پخت غلظت خورش بالا رفت، به آن کمی آب سرد بیافزایید.هویج را به همراه سیبزمینی بهطور جداگانه با کمی آب بپزید و آن را در مخلوطکن کاملاً یکنواخت کنید.سپس شیره انگور و دارچین و زعفران را به آن بیافزایید و خوب بههم بزنید و اجازه دهید خورش به مدت 20 دقیقه دیگر بپزد و کاملاً جا بیافتد.در زمان میل کردن غذا هم میتوانید رب انار را به آن بیافزایید و از مزه میخوش و دلچسب آن لذت ببرید.* این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.