آفات زبان
اسلاید 1: اَللِّسانُ سَبُعٌ إِن خُلِّىَ عَنهُ عَقَرَ؛زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد. نهج البلاغه (صبحی صالح) ص 478 ، ح 60
اسلاید 2: آفت های زبان1- دروغ گفتن: دروغ گویی علاوه بر اینکه عذاب الهی را در روز جزا در پی دارد، در همین دنیا نیز سبب از بین رفتن اعتماد نسبت به فرد و تنهایی او می شود. دروغگو یا می خواهد به وسیله دروغ چیزی را بدست آورد یا قصد دارد خودش را از مشکلی رهایی بخشد. فرد دروغگو در این حالت فراموش می کند که هیچ قدرتی بالاتر از قدرت خداوند نیست. گاهی افراد به دلیل علاقه ای که به فرد دارند، در تعریف کردن از او زیاده روی می کنند، یا به سبب دشمنی و کینه ای که با کسی دارند، دروغ می گویند و خود را در معرض گناهان فراوانی قرار می دهدند.امام حسن عسکری(ع)می فرمایند: زشتی ها همگی درخانه ای جمع شده اند که کلید آن دروغ است.ائمه (علیه السلام) همواره تأکید داشته اند که دروغ گفتن موجب نابودی ایمان می شود و انسان را از هدایت الهی محروم می سازد. همچنین دروغ، حافظه انسان را ضعیف می کند و به قول مشهور«دروغگو کم حافظه است». عادت به دروغ گفتن، موجب فقر و تنگدستی انسان نیز می شود؛ چرا که برکت از زندگی انسان می گریزد.
اسلاید 3: 2- غیبت کردن: بد گویی پشت سر دیگران و آشکار ساختن عیب های آنان یکی از بزرگترین گناهان نزد خداوند است که عذاب سخت الهی را در پی دارد. برخی از مردم به اشتباه گمان می کنند که سخن آنها وقتی غیبت به شمار می رود که آنچه درباره دیگران می گویند، واقعیت نداشته باشد، در صورتی که اگر آن مطلب هم واقعیت نداشته باشد هم تهمت و هم دروغ می شود. حتی وقتی ما با چشم خودمان هم چیز ناپسندی را از کسی می بینیم، حق نداریم آن را برای دیگران بازگو کنیم. قرآن درباره این عمل زشت می فرماید:سوره حجرات آیه 12
اسلاید 4: در اسلام توصیه فراوانی به برادری، موّدت و صمیمیت می شود؛ بنابراین، تعاون و رفاقت میان مسلمانان اهمیت بسیاری دارد.وقتی افراد درباره همدیگر غیبت می کنند، کینه و ناراحتی نسبت به یکدیگر را در دل خود می پرورانند. کسانی که به غیبت گوش می دهند نیز دیگر نمی توانند مانند گذشته به فردی که درباره او بدگویی شده، اطمینان داشته باشند. از این گذشته فردی که درباره اش بدگویی شده اگر بداند که همه از عیب های او باخبر شده اند، انگیزه ای برای ترک کردن اشتباهاتش باقی نمی ماند.خداوند در مجازات غیبت کننده کارهای نیکش را به حساب کسی که از او غیبت شده می نویسد و توفیق انجام کارهای نیک را نیز از غیبت کننده می گیرد.بهترین راه درمان غیبت این است که انسان هیچ گاه از عیب ها و کاستی های خود غافل نباشد و تلاش کند عیوب خود را برطرف سازد.
اسلاید 5: 3- ناسزا گویی: یکی دیگر از گناهان زبان، فحاشی و زشت گویی است. بسیاری از نزاع ها و درگیری ها با یک دشنام آغاز می شود.رواج کلمات زشت و فحاشی در جامعه سبب می شود که حیا از میان برود؛ به همین دلیل است که بزرگان دین همگان را از این عمل زشت نهی کرده اند. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: خداوند بهشت را بر هر فحش دهنده بدزبان که برایش مهم نیست چه می گوید و دیگران درباره او چه می گویند حرام کرده است.کسانی که فحش می دهند، معمولا وقتی این عمل زشت را انجام می دهند که:_عصبانی می شوند و نمی توانند خشم خود را مهار کنند._قصد شوخی دارند و می خواهند دیگران را بخندانند._برخی نیز به دلیل تربیت نادرست، سخنان زشت را به زبان می آورند.علمای اخلاق برای ترک این عادت ناپسند، راهکارهایی ارائه کرده اند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:_ دوری از کسانی که فحش می دهند._ اندیشیدن به اینکه چه کار زشت و ناپسندیانجام می دهند._ توجه داشتن به اینکه فحش دادن چه برکاتی از زندگی آنان حذف می شود.
اسلاید 6: با تشکر از همراهی شماامیدوارم از دیدن این پاورپوینت لذت برده باشید.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.