amozeshe_narmafzar_matlab

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آموزش نرم افزار MATLAB”

آموزش نرم افزار MATLAB

اسلاید 1: آموزش نرم افزار MATLABمهر 1385 بسم الله الرّحمن الرّحيم

اسلاید 2: MATLAB نرم افزاری برای انجام کارهای ریاضی، آماری، مهندسی و....می باشد.MATLAB=MATrix Laboratory(آزمایشگاه ماتریسی) در اوايل دهه 1970 توسط Cleve Moler, به وجود آمد.در اوايل دهه 1980 با زبان C بازنويسي شد.در 1984 شركت Mathwork تأسيس شد. جديدترين نسخه آن MATLAB 7.3 است.

اسلاید 3: MATLAB در نقش یک ماشین حسابساده ترین کارهایی که با MATLAB می توان انجام داد همان اعمالی است که یک ماشین حساب معمولی انجام می دهد. جمع، تفریق ضرب و تقسیم

اسلاید 4: MATLAB در نقش یک ماشین حساب (ادامه)بعد از اجرای نرم افزارچند window(پنجره) ظاهر می شود. یکی از این پنجره ها command window نام دارد. در این محیط دستورات MATLAB نوشته و اجرا می شوند.

اسلاید 5:

اسلاید 6: انجام کارهای ساده محاسباتی

اسلاید 7: آشنایی با بعضی قابلیت های MATLABتعریف و استفاده از متغیرهامحاسبات ماتریسینوشتن M-file (Script نویسی)دستورات حلقه و شرطدستورات ورودی-خروجیساخت و احضار توابعرسم نمودار

اسلاید 8: استفاده از متغیرهابا نوشتن دستور x=23 متغیری به نام x در حافظه ایجاد می شود و مقدار 23 در آن ریخته می شود.اگر دستور به صورت x=23 نوشته شود MATLAB مقدار آن را مجددا نمایش می دهد و اگر به صورت x=23; نوشته شود MATLAB آن مقدار را نشان نمی دهد.در MATLABنیاز به تعریف متغیر وجود ندارد.همه متغیرها از نوع double (8 بایت) فرض می شود.MATLAB زبانی حساس به حالت حروف (Case sensitive) است.

اسلاید 9: با استفاده از دستور whos می توان فهمید چه متغیرهایی تاکنون تعریف شده است.با استفاده از دستور clear می توان یک متغیر را از حافظه پاک کرد.متغیرها تا زمانی که clear نشوند در حافظه باقی می مانند.دستور clc برای پاک کردن پنجره command به کار می رود.

اسلاید 10:

اسلاید 11: متغیرهای توکار pi : عددRealmax: بزرگترین عدد حقیقی قابل نمایشRealmin : کوچکترین عدد حقیقی قابل نمایشInf: بی نهایت

اسلاید 12: تعریف ماتریس و محاسبات ماتریسینحوه تعریف ماتریسبرای تعریف ماتریس فوق در MATLAB به صورت زیر عمل می کنیم:AA=[3 -9 4; -5 3 6]AA=[3 9 4]

اسلاید 13: محاسبات ماتریسیجمع و تفریق با + و -ضرب دو ماتریس (با ابعاد m*n و n*p) : با *ترانهاده ماتریس: با نکته اگر بخواهیم عناصر دو ماتریس را نظیر به نظیر در هم ضرب کنیم به جای * از .* استفاده می کنیم../ برای تقسیم نظیر به نظیر استفاده می شود.^ براي به توان رساندن ماتريس به كار مي رود. مثلا A^2 ، A*A را محاسبه می کند. .^ : به توان رسانی نظیر به نظیر A.^B

اسلاید 14: مثالA=[1 2 3;4 5 6;3 4 7];B=[2 3; 1 1;4 5];در اینجا یک ماتریس 3*3 به نام A و یک ماتریس 2*3 به نام B تعریف کرده ایم.C=A*Bاین دستور ضرب ماتریسی A در B را انجام می دهد و حاصل که ماتریسی 2*3 است در C قرار می گیرد.D=B*Aاین دستور اشتباه است چون نمی توان یک ماتریس 2*3 را در ماتریس 3*3 ضرب کرد.E=A^2ماتریس 3*3 A را در خودش ضرب می کند. حاصل ماتریس 3*3 E است.F=B^2خطا اعلام می شود. چون B^2 یعنی B*B . اما نمی توان یک ماتریس 2*3 را در 2*3 ضرب کرد.G=B.^2این دستور درست است و معادل B.*B یعنی ضرب نظیر به نظیر عناصر B است.

اسلاید 15:

اسلاید 16: چند دستور پرکاربرد در ایجاد ماتریس ها و بردارها A=[ ];یک ماتریس تهی ایجاد می کند x=0:0.1:1یک بردار ایجاد می کند که عنصر اول آن 0 است. عناصر بعدی با اضافه کردن 0.1 (گام افزایش) به دست می آیند تا زمانی که به 1 برسیم.یعنی:x=[0 0.1 0.2 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7 0.8 0.9 1]x=0:4اگر مانند این مثال، گام افزایش ذکر نشود 1 در نظر گرفته می شود:x=[0 1 2 3 3];

اسلاید 17: script نویسی –m فایلهابه جای نوشتن دستورات در پنجره command و اجرا شدن به صورت تک تک،می توان مجموعه ای از دستورات را در یک فایل قرار داد. MATLAB دستورات موجود در این فایل را اجرا می کند. به این فایل script یا m file می گوییم.نحوه نوشتن m file: مجموعه دستورات مورد نظر را در یک ویرایشگر می نویسیم. فایل را با پسوند .m ذخیره می کنیم.MATLAB هم خود یک ویرایشگر برای انجام این کار دارد که با انتخاب file/new/m-file اجرا می شود.

اسلاید 18:

اسلاید 19: بعد از نوشتن m file با انتخاب گزینه debug/run، برنامه اجرا می شود.

اسلاید 20: دستورات حلقه و شرطدر MATLAB مشابه زبان های برنامه نویسی دستورات حلقه و شرط وجود دارد.دستور forfor x=1:0.1:2 <یک یا چند دستور>endx از 1 تا 2 با گام 0.1 تغییر می کند.

اسلاید 21: دستور whilewhile شرط >دستور یا دستورات<endدستور ifif شرط >دستور یا دستورات<end

اسلاید 22: دستور if-elseif شرط>دستور یا دستورات<else>دستور یا دستورات<end

اسلاید 23: دستور switchswitch متغیر case مقدار1 >دستور یا دستورات<case مقدار2>دستور یا دستورات<otherwise>دستور یا دستورات<endاگر هیچ یک از case ها برقرار نباشند بخش otherwise اجرا می شود. نوشتن این بخش اختیاری است.

اسلاید 24: نکته: عملگرهای مقایسه ای در MATLAB:> < >= <= ==(مساوی) ~=(نامساوی) & (و منطقی) | (یا منطقی) ~(نقیض)مثالx=4;y=5;if (x==4 & y==2)z=1;else z=4;endz برابر 4 خواهد شد.

اسلاید 25: دستورات ورودی و خروجی در MATLABدستور input برای گرفتن ورودی از كاربر به کار می رود:x=input(‘Enter a number or matrix:’);در اجرا، ابتدا پیغام Enter a number چاپ می شود. سپس منتظر می ماند تا کاربر عدد یا ماتریسی وارد کند. این عدد یا ماتریس در x قرار می گیرد(صفحه بعد).تابع disp برای چاپ پیغام یا مقدار متغیر به کار می رود:dips(‘hello’)پیغام Hello را چاپ می کند.x=[3 4; 5 6];disp(x)مقدار متغیر x را چاپ می کند. disp(‘The value=‘) , disp(x)با استفاده از علامت , می توان چند دستور را با هم در پنجره command اجرا کرد (صفحه بعد)

اسلاید 26:

اسلاید 27: نوشتن تابع در MATLABدر MATLAB مشابه زبان های برنامه نویسی می توان برای برنامه تابع نوشت .

اسلاید 28: نوشتن تابع توسط کاربریک m file به صورت زیر ایجاد می کنیم (کلماتی که با رنگ قرمز مشخص شده اند باید عینا نوشته شوند):function y=afun(a,b)>یک سری دستورات <afun اسم تابع است. y برگشتی تابع است.a و b ورودی تابع.بعد از نوشتن m file آن را با نام تابع (در اینجا afun) و پسوند .m ذخیره می کنیم.سپس می توان در پنجره command ، تابع را اجرا کرد. مثلا اگر بنویسیم afunc(3,4) ، 3 به جای a و 4 به جای b قرار می گیرد. تابع اجرا می شود و مقدار y به دست آمده نشان داده می شود.مي توان تابعي با چند خروجي داشت function [y,t,x]=afunc(m)

اسلاید 29:

اسلاید 30: نكات در مورد نوشتن تابعنام تابع بايد هم نام با m file باشد. مي توان در يك m file چندين تابع داشت. اولين تابع در آن، تابع اصلي خوانده مي شود و بقيه زيرتابع گفته مي شوند. اسم m file بايد هم نام با اين تابع اصلي باشد.متغیرهای موجود در یک تابع محلی هستند و توسط توابع دیگر قابل دسترسی نمی باشند.در صورت وجود چند تابع در یک m-file تنها احضار تابع اصلی در پنجره command امکان پذیر است. البته توابع داخل m-file می توانند یکدیگر را احضار کنند.

اسلاید 31: روشی دیگر برای احضار تابعمی توان در یک تابع تابعی دیگر را که در یک m-file دیگر است احضار کرد. مشروط بر اینکه این m-file در همان دایرکتوری تابع قرار داشته باشد.

اسلاید 32: توابع کتابخانه ایتوابع مثلثاتی: sin، cos، tan، asin، acos، atan exp (نمایی)، log (لگاریتم طبیعی)، log10 (لگاریتم در مبنای 10). Factorial _محاسبه فاکتوریل) floor (جزء صحیح)، fix (قسمت صحیح)، ceil (سقف)، sqrt (جذر) ، abs (قدرمطلق).inv (وارون ماتریس)، eye (ایجاد ماتریس واحد)، zeros (ایجاد ماتریس حاوی فقط صفر)، ones (ایجاد ماتریسی با عناصر فقط یک)،

اسلاید 33: مثالx=[0 0.1 0.2 0.5]y=sin(x)y، برداری است حاوی سینوس عناصر x(صفحه بعد):x=[1 2 ;3 4];y=inv(x)y وارون ماتریس x است.y=eye(4)ماتریس واحد با ابعاد 4*4 ایجاد می کند.

اسلاید 34:

اسلاید 35: b=zeros(4,3)یک ماتریس 3*4 با عناصر صفر ایجاد می کند. x=ones(4,3)ماتریس 3*4 با عناصر یک ایجاد می کند.

اسلاید 36:

اسلاید 37: رسم نمودار دستورات متعددی برای رسم نمودار در MATLAB وجود دارند .تابع plot(x,y) نمودار y را بر حسب x رسم می کند. x=0:0.01:3.14;y=sin(x);plot(x,y);مجموعه دستورات بالا نمودار y=sin(x) را در بازه [0, 3.14] رسم می کند. نکته: نقاط داده شده گسسته هستند. اما تابع plot با اتصال نقاط رسم شده به یکدیگر یک نمودار پیوسته را نشان می دهد. تابع Stem همان کار plot را انجام می دهد منتها نقاط را به هم وصل نمی کند و نمودار گسسته ایجاد می کند.

اسلاید 38:

اسلاید 39: رسم نمودارهای سه بعدیهدف : رسم تابع z=f(x,y)نکته مهم: اگر مثلا x=1:3 و y=1:2 ، z به ازای همه (x,y) ها مقدار باید داشته باشد. (1,1)، (2,1) ، (3,1) و.... دستور meshgrid برای ساخت این نقاط به کار می رود:[x ,y]=meshgrid(1:3,1:2);

اسلاید 40:

اسلاید 41: تابع plot3(x,y,z) برای رسم z=f(x,y) به کار می رود:[x,y]=meshgrid(-3:0.01:3,-3:0.01,3);z=exp(-x.^2-y.^2);plot3(x,y,z);نمودار exp(-x^2-y^2) z= را رسم می کند. این تابع منحنی را به صورت یک سری خطوط رسم می کند.

اسلاید 42:

اسلاید 43: دستورات mesh و surfmesh: منحنی را به صورت شبکه شبکه با خطوط رنگارنگ رسم می کند.surf: منحنی را به صورت شبکه شبکه با خطوط رنگارنگ رسم می کند و به علاوه داخل شبکه ها را هم رنگ می کند.

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید