اختلالات غدد آدرنال کم کاری و پرکاری آدرنال
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: موضوع:اختلالات غدد ادرنال،کم کاری و پرکاری غدد ادرنال و فئوکروموسیتوما
اسلاید 3: اناتومی وفیزیولوژی غدد ادرنالدرهرفرد دوغده آدرنال وجود دارد که هرکدام به بخش فوقانی یکی ازکلیه ها چسبیده اند.بخش مرکزی آدرنال کاتکولامین ها و قسمت قشری آن کورتیکواستروئیدها را ترشح می کند.
اسلاید 4: بخش مرکزی آدرنال بخش مرکزی آدرنال به عنوان بخش از سیستم عصبی خودمختار عمل می کند.تحریک شدن رشته های عصبی سمپاتیک که به طور مستقیم با سلول های بخش مرکزی آدرنال در تماس هستند و به آزادسازی کاتکولامین ها میشود.کاتکولامین ها مسیرهای متابولیکی را تنظیم کرده و با تسریع کاتابولیسم و مواد سوختی ذخیره شده، امکان دستیابی به کالری مورد نیاز از منابع داخلی را فراهم میکند . نتیجه نهایی آزادسازی اپی نفرین آماده کردن فرد به منظور مقابله با چالشهاست. ترشح اپی نفرین باعث می شود جریان خون به بافت هایی که در شرایط اورژانسی نیاز کمتری به خون دارند کاهش یابد و به سمت بافت هایی نظیر عضلات قلبی و اسکلتی که نقش مهمی را در جنگ یا فرار موثر ایفا میکنند،منحرفشود. کاتکولامین ها همچنین باعث آزادسازی اسیدهای چرب آزاد، افزایش میزان متابولیسم پایه و بالا رفتن سطح گلوکز خون می شوند.
اسلاید 5: بخش قشری آدرنال ترشح هورمون ها از بخش قشری آدرنال توسط محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال تنظیم می شود.هیپوتالاموس با ترشح هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین باعث تحریک غده هیپوفیز جهت ترشح ACTH میشود. ACTHترشح شدن هورمون گلوکوکورتیکوئید را از بخش قشری آدرنال تحریک می کند.افزایش سطح هورمون های آدرنال در خون باعث مهار تولید و یا ترشح CRH،ACTHمیشود.
اسلاید 6: بخش قشری آدرنال عملکرد بخش قشری آدرنال جهت بقا و سازگاری بدن با هر نوع استرس می باشد.قسمت قشری آدرنال سه نوع هورمون استروییدی را تولید می کند : گلوکوکورتیکوئیدها(هیدروکورتیزون) مینرالوکورتیکوئیدها (آلدوسترون)هورمونهای جنسی( آندروژن های هورمون های جنسی مردانه)
اسلاید 7: گلوکوکورتیکوئیدها افزایش ترشح هیدروکورتیزون سبب بالا رفتن سطح گلوکز خون می شود.گلوکوکورتیکوئیدها معمولا جهت مهار واکنش های التهابی به دنبال آسیب بافتی و سرکوب تظاهرات آلرژیک تجویز می شوند .عوارض جانبی این داروها شامل پیدایش دیابت شیرین ،استئوپورز، زخم پپتیک ،افزایش تجزیه پروتئین ها و توزیع غیرطبیعی چربی بدن است. تجویز مقدار زیاد گلوکوکورتیکوئیدهای اگزوژن ترشح ACTH و تولید گلوکوکورتیکوئید های آندروژن را مهار میکند، در نتیجه بخش قشری آدرنال دچار آتروفی میشود .قطع ناگهانی گلوکوکورتیکوئیدها اگزوژن ممکن است باعث نارسایی آدرنال شود زیرا غده اتروفی شده نمی تواند دراین شرایط هورمون کافی تولید کند.
اسلاید 8: مینرالوکورتیکوئیدها مینرالوکورتیکوئیدها روی متابولیسم الکترولیت ها اثرات مهمی دارند.این هورمون ها با تاثیر روی اپی تلیوم دستگاه گوارش و توبول های کلیوی باعث افزایش جذب یون سدیم و به جای آن ترشح شدن پتاسیم با هیدروژن می شوند.آلدوسترون هورمون اصلی تنظیم کننده تعادل سدیم در دراز مدت است.پآلدوسترون در پاسخ به حضور آنژیوتانسین در جریان خون ترشح می شود. به دنبال افزایش سطح سرمی آلدوسترون،بازجذب از کلیه ها و لوله گوارش تشدید می شود که نتیجه آن برگشت فشار خون فرد به حالت طبیعی است.
اسلاید 9: هورمون جنسی ادرنال ACTH ترشح آندروژن های آدرنال را کنترل می کند. وقتی اندروژن ها به میزان زیاد ترشح شوند سبب ایجاد صفات مردانه در خانمها ،صفات زنانه در مردان یا رشد جنسی زودرس در کودکان میشود که این حالت اصطلاحاً سندرم آدرنوژنیتال نامیده می شود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.