پزشکی و سلامت بیماری‌ها

اختلال افسردگی

ekhtelele_afsordegi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اختلال افسردگی”

اختلال افسردگی

اسلاید 1: اختلال افسردگیکارشناس ارشد روانشناسی بالینیسید ابوالفضل رضوی

اسلاید 2: فصل اولاختلالات خلقی :نشانه آن افسردگی است

اسلاید 3: شادی (مانیا)افسردگی اساسی (یک قطبی)

اسلاید 4:

اسلاید 5: اختلال های خلقیخلق به حالت شادی یا ناشادی غالب و پایدار فرد گفته می شود. یک انتهای آن غمگینی مفرط که افسردگی اساسی نامیده می شود و نشانه اصلی آن غم واندوه زیاد است.ویک انتهای آن شادی مفرط که مانیا(شیدایی) معروف است نشانه آن احساس سرخوشی و پر نیرویی افراطی است.

اسلاید 6: اختلال افسردگی اساسی (افسردگی یک قطبی)افسردگی رایج ترین اختلال روانیدارا بودن پنج مورد از نه مورد به مدت دو هفته :خلق افسردهازبین رفتن علاقه وفقدان لذت در همه فعالیت هاکاهش و افزایش وزن واشتهابی قراری فیزیکیخستگی یا فقدان انرژیاحساس گناه و بی ارزشیکاهش توانایی برای تفکر و دودلیبی خوابی و پر خوابی در همه روزها افکار عود کننده به مرگ ؛داشتن افکار خودکشی

اسلاید 7: مشکلات افراد افسرده نشانه های انگزیشی : ا فراد ا فسرده انگیز ه ای برای عمل ندارند ، ممکن است روز ها پشت سر هم بی حرکت بنشینند. در نوع شدیدتر : فلج ارادینشانه های شناختی : از دیدگاه بک ؛ نظر منفی نسبت به خود؛ آینده ودیگراننشانه های فیزیولوژیکی : از دست دادن اشتها و وزن

اسلاید 8: شیوع شناسی حدود 5 درصد از جمعیت کل به طور بالینی افسرده اند؛17 درصد در طول زندگی احساس افسردگی داشته اندکه 8درصد زنان و 5 درصد مردانسن معمول برای شروع افسردگی بین سنین 24 تا 29 سالگی است .در زنان دو برابر مردان است .

اسلاید 9: اختلال افسرده خویی فرد نزدیک به 2 سال برخی نشانه های افسردگی اساسی را دارد.اختلال در خواب در اشتها؛ آشفتگی خواب؛ انرژی کم و...اختلال در شخصیت نیز دارند .

اسلاید 10: افسردگی مضاعفنوعی از افسردگی که فرد علاوه بر اختلال افسرده خویی دوره افسردگی اساسی را نیز تجربه میکند .نشانه های شدید تر و بهبودی کمتر را دارد .

اسلاید 11: علل افسردگی ( درون زاد و افسردگی برون زاد)DSM-IV افسردگی درون زاد همراه با مالیخولیا می نامد، کندی روانی- حرکتی ؛بی علاقگی به زندگی ؛ احساس گناه و رفتارخود کشی افسردگی برون زاد بدون مالیخولیا ؛ ویژگی های درون زاد را ندارد .

اسلاید 12: سبب شناسیی افسردگی اساسعوامل ژنتیک مکانیسم های زیست شناختیعوامل اجتماعی ـ فرهنگی

اسلاید 13:

اسلاید 14: عوامل ژنتیک طبق گفته مک گافین دوقلوهای یک تخمکی 46 درصد و دوقلوهای دو تخمکی 20 درصد شانس ابتلا به افسردگی را دارند .

اسلاید 15: مکانیسم های زیست شناختیانتقال دهنده های عصبی نوراپی نفرین و سروتونین در سبب شناسی افسردگی دخیلند .مهم ترین ناحیه دخیل در افسردگی سیستم لیمبیک است .

اسلاید 16: عوامل اجتماعی ـ فرهنگیفشارهای اجتماعی ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد .افراد دارای محرومیت اقتصادیبرخی رخدادهای تنش زا قبل ازدواج یا تولد فرزنددو شغله بودن زنان (خانه داری ؛ کار بیرون از منزل )

اسلاید 17: تبیین های روان تحلیلیفروید افسردگی را فرآیندی شبیه به غمگینی توصیف کرد .افسردگی بهنجار ناشی از یک نوع از دست دادن فرضی و نمادین است .شخص افسرده احساسات منفی خود نسبت به فردی که به نظر می رسد او را طرد کرده است درون فکنی می نماید .افرادی مستعد افسردگی هستند که در گذر از مرحله رشد دهانی با شکست مواجه می شوند، زیرا آنان در این مرحله یا بیشتر از حد یا کمتر از حد ارضاء شده اند .

اسلاید 18: تبیین های رفتارینظریه های رفتاری در مورد افسردگی به فرآیند شرطی شدن کنشگر تاًکید دارند .لوینسون میزان کم تقویت اجتماعی مثبت را عامل افسردگی می دانند .که منجر به خلق پایین و کاهش در رفتارها می شود که پاداش های اجتماعی را در بر دارند .مورد دوم ممکن است فرد از تعامل های اجتماعی دوری گزیند که موجب کاهش تماس های موقتی او می گردد که این امر موجب نوعی محرومیت فرد از همدلی یا توجه دیگران نسبت به خود شود که منجر به برنامه تقویتی دیگری که نفع ثانوی نامیده می شود.

اسلاید 19: درماندگی آموخته شدهمارتین و سلیگمن معتقدند که : افسردگی از این امر ناشی می گردد که فرد یاد می گیرد محیط فیزیکی یا اجتماعی خارج از کنترل شخصی او است .نشانه های شبیه افراد افسرده مانند: فقدان انگیزش ، انفعالی بودن و توقف یادگیری

اسلاید 20: این مدل رفتاری توسط ابرامسون مورد تجدید نظر قرار گرفت که معتقد است افسردگی حاصل سه اسناد برای رویداد های منفی است .اسناد درونی ( تقصیر من است)اسناد کلی ( تلاشم فایده ندارد )اسناد پایدار ( همیشه برای من رخ می دهد )

اسلاید 21: تبیین های شناختی بک معتقد بود که افسردگی از پاسخ های شناختی نادرست به رویدادهای که انسان را تحت تاٌثیر قرار می دهند ناشی می گردد .افسردگی پاسخ فوری به افکار منفی اتوماتیک است .از دیدگاه بک دو ساز و کار موجب افسردگی می شود:مثلث شناختی که شامل :1- باورهای مربوط به خودمان 2- باورهای مربوطبه رخدادها و افراد دیگری که بر روی ما تاُثیر دارند 3- باور های مربوط به آینده مان

اسلاید 22: مثلث شناختی که شامل :1- باورهای مربوط به خودمان 2- باورهای مربوطبه رخدادها و افراد دیگری که بر روی ما تأثیر دارند 3- باور های مربوط به آینده مان پنج خطای منطقی که عبارتند از : استنباط دلخواه ، انتزاع گزینشی ، تعمیم مفرط ، بزرگنمایی و کوچک نمایی ، شخصی سازی

اسلاید 23: نظریه افسردگی واقعیت گرا این نظریه بر این معتقد است که ممکن است حق با افراد افسرده باشد و شاید ما اشتباه می کنیم . شاید افسردگی یک اختلال نباشد بلکه بر عکس قضیه صادق باشد . هاجا وبک می گوید که ممکن است افراد افسرده واقعاً در ارزیابی جهانشان دقیق تر از آنانی باشند که افسرده نیستند .

اسلاید 24:

اسلاید 25: دارو های ضد افسردگی سه دسته از باز دارنده ها شامل :مونوآمین اکسید ، سه حلقوی و باز دارند های جذب مجدد سروتونین

اسلاید 26: MAOI مثل فنلزین و ترانیل سیپرومین ، عمر انتقال دهنده های عصبی را افزایش می دهند سه حلقوی ها مثل آمی تریپتیلین ، دسی پرامین ، ایمی پرامین و نورتریپتیلین از جذب مجدد زود هنگام آمین های بیوژنیک در نورون های پیش سیناپسی جلوگیری می کنند بدین ترتیب تاُثیر تحریکی خود را بر این نورون ها افزایش می دهند .باز دارنده های جذب مجدد گزینشی جایگزین برای داروهای سه حلقوی و مونو اکسید شده اند .

اسلاید 27: الکتروشوک درمانی عبور کوتاه مدت یک جریان الکتریکی از مغز برای ایجاد صرع گونه تحت کنترل ،جهت دست یابی به بهبودی در یک حالت نابهنجار روانی است .معایبی دارد از جمله فراموشی کوتاه مدت ، مرگ های احتمالی ، بوجود آمدن مشکلاتی برای یادگیری و حافظه

اسلاید 28: شناخت درمانیدرمان شناختی به وسیله بک مطرح شد . یک دوره آموزشی است که در آن فرد رابطه بین شناخت ها و هیجانات و رفتارش را یاد می گیرد .

اسلاید 29: خودکشی خود کشی نه یک اختلال خلقی است نه منحصراً به افسردگی مربوط می شود . اما افسردگی با خودکشی ارتباط دارد .رایج ترین اختلال های روانی مربوط با خود کشی افسردگی ، اختلال مربوط به مصرف مواد و اسکیزوفرنی است .

اسلاید 30: سبب شناسی خودکشیعوامل اجتماعی فرهنگیتبیین های روان تحلیل گرانهتبیین های شناختی

اسلاید 31: عوامل اجتماعی- فرهنگیدر بین متاهل ها کمتر و در بین مطلقه ها بالاتر است .زنان سه برابر مردان دست به خودکشی میزنند .در بین نوجوانان سطوح بالای هیجانی ونیز مشکلاتی در مورد مسایل جنسی می تواند از اقدامات به خودکشی باشد .

اسلاید 32: الگوی نظری اجتماعی خود کشیتوسط امیل دورکیم‌ ارايْه شد که سه نوع خودکشی وجود دارد :بی هنجاری : زمانی رخ می دهد که ساختار اجتماعی که فرد درآن قرار دارد موفق به فراهم آوردن حمایت لازم به آن فرد نیست .خودکشی نوع خواهانه : زمانی رخ می دهد که فرد عمداً خود را به خاطر رفاه حال دیگران و جامعه فدا سازد .خودکشی خودخواهانه : در بین افرادی رخ می دهد که هنجارهای اجتماعی را به راحتی نمی پذیرند .

اسلاید 33: تبیین های روان تحلیل گرانه طبق نظریه فروید خودکشی نشان دهنده یک آرزوی سرکوب شده برای کشتن یک موضوع محبوب از دست رفته است . نوعی عمل انتقام جویانه محسوب می شود .

اسلاید 34: تبیین های شناختیدر تبیین های شناختی افرادی که دست به خودکشی می زنند نقص هایی در حافظه و مهارت های حل مسَله دارند . طبقه نظریه راد که بک آن را ساخته اجزای اساسی مثلث شناختی است که عبارتند : خویشتن بی ارزش ، دوست نداشتنی ، نالایق و درمانده ، دیگران به صورت طرد کننده ، سوء استفاده کننده ، قضاوت کننده ،و آینده نومیدانه تلقی می گردد .

اسلاید 35: اختلال های عاطفی فصلیبه وسیله روزنتال مطرح گردید با این ویژگی ها :1- یک رابطه زمانی منظم بین شروع یک دوره افسردگی ویک زمان مشخص از سال . 2- بهبودی کامل در یک زمان خاص از سال .3- در دو سال گذشته دو دوره افسردگی اساسی که با این ملاک ها تطابق داشته باشند رخ داده باشد . 4- تعداد افسردگی فصلی بیشتر از تعداد افسردگی غیر فصلی باشد .

اسلاید 36: ویژگی های sAD کاملاً متفاوت از افسردگی اساسی است .شامل افزایش اشتها و میل زیاد به کربو هیدرات ها همراه با افزایش وزن ، افزایش طول مدت خواب ونیز نشانه های دیگر افسردگی می شود .دوره زمستان معمولاً از آبان شروع می شود و تا پنج ماه طول می کشد . تعداد زنان بیشتر از مردان است .

اسلاید 37:

اسلاید 38: فرضیه ملاتونین هورمونی است از غده صنوبری در قاعده مغز تحت تأثیر تاریکی ترشح می شود . معمولاً در مغز میانی و هیپوتالاموس یافت می شود . خواب و تغذیه را کنترل می نمایید .

اسلاید 39: فرضیه چرخه های شبانه- روزیفرضیه تغییر فرضیه ملاتونین است .در نگه داری اختلال خلق نقش مهمی دارد .طرح کننده این فرضیه لوی و همکاران است که معتقدند افسردگی بهنجار می تواند از کمبود خواب ناشی از آشفتگی در سیکل چرخه خواب و بیداری بوجود آید.

اسلاید 40: فرضیه سرتونیناین فرضیه می گوید حداقل برخی از مکانیسم های زیر بنایی SAD متفاوت از مکانیسم های اشکال دیگر افسردگی نیست . سرتونین در اشتها و خواب دخالت دارد .

اسلاید 41: درمان اختلال عاطفی فصلیدو داروی انتخابی برای درمان SAD سرترالین و فلوکستین است . درمان با نور درخشان نیز اثر دارد . که فرد روزانه چند نوبت به مدت یک الی سه هفته تحت تاٌثیر نور شدید قرار می گیرد .

اسلاید 42: اختلال دو قطبی (مانیک- دپرسیو )افراد مبتلا به اختلال دو قطبی هر دو دوره های افسردگی و مانی را تجربه می کنند .در سنین جوان تری ایجاد می شود .اغلب برای فرد فلج کننده است .به سرعت حرکت می کنند ، بلند و سریع صحبت می کنند مکالمه های آنان غالباً پر از مزاح است . پر زرق و برق هستند .

اسلاید 43: طبق ملاک های DSM-IV-TR مانیا حداقل شامل سه مورد از موارد زیر است :1- عزت نفس کاذب یا خود بزرگ بینی2- کاهش نیاز به خواب3- پرحرفی یا نیاز به ادامه صحبت4- پرش افکاریا تجربه این که افکار در حال مسابقه با یکدیگرند.5- حواس پرتی6- فعالیت مفرط یا تحریک پذیری روانی- حرکتی7- اشتغال مفرط به فعالیت های دارای خطر

اسلاید 44: اختلال دو قطبی نوع Iافراد دوره های متغیری از افسردگی و مانیا را تجربه می نمایند که هر کدام هفته ها و ماه ها دوام می یابد . ممکن است چند دوره از مانیا یا افسردگی را پشت سر هم تجربه نمایند .

اسلاید 45: اختلال دو قطبی نوع IIدوره های افسردگی مسلط هستند .دوره های مانیا خیلی شدید نیستند .خلق افراد بین دوره های از هیپومانی وافسردگی شدید در نوسان است .هیپومانی : به افزایشی در فعالیت گفته می شود که از حد طبیعی بالاتر، ولی از حالت مانیا کمتر است .

اسلاید 46: اختلال خلقی نوع Iشایع تر است شیوع کلی اختلال دو قطبی در بین زنان و مردان تفاوتی ندارد اما به نظر می آید زنان دوره های افسردگی را بیشتر از مانیا تجربه می کنند .معمولاً بین سنین 20 الی 30 سالگی رخ می دهد .

اسلاید 47: اختلال ادواری خوییاختلالی مزمن است که حداقل 2 سال ادامه می یابد .فرد نشانه های افسردگی اساسی را به طور خفیف و هیپومانی را به صورت دوره ای تجربه می کند . افراد مبتلا به این اختلال شدیداً در معرض ابتلاء به اختلال دو قطبی کامل قرار دارند .کمتر از یک درصد جمعیت را مبتلاء می کند .

اسلاید 48: سبب شناسی اختلال دو قطبیعوامل ژنتیکمکانیسم های زیست شناختیتبیین های روان تحلیل گرانهمدل شناختی

اسلاید 49: عوامل ژنتیکبرای دوقلوهای یکسان 72درصد وبرای دوقلوهای غیر یکسان 14 درصد اعلام شده است.

اسلاید 50: مکانیسم های زیست شناختیهورمون های مانند سروتونین و نوراپی نفریننظریه پردازان معتقدند مانیک- دپرسیو حاصل فرایندهای زیستی خود اصلاحی است .

اسلاید 51: تبیین های روان تحلیل گرانهمانیا به عنوان یک مکانیسم دفاعی افراطی در مواجهه با حالات هیجانی ناخوشایند یا تکانه های نامقبول در نظر می گیرند.معمولاً دوره های مانیا به دنبال دوره های افسردگی می آیند .

اسلاید 52: مدل شناختیمانیا یک واکنش دفاعی علیه افسردگی است .ترکیبی از عزت نفس پایین و معیارهای غیر واقع گرایانه از موفقیت امکان دارد موجب دوره های از افسردگی و مانی شود .

اسلاید 53: درمان اختلال دو قطبیمعمولاً قرص های لیتیوم بی کربنات جهت تعدیل کردن نوسانات خلقی به کار می روند .لیتیوم باعث افزایش فعالیت سروتونین ،تنظیم فعالیت پیامبران ثانوی یا تنظیم فعالیت سدیم و پتاسیم درون نورون ها می گردد.

اسلاید 54: school_psy.rzb.irجهت دریافت فایل های جدید به وب سایت ذیل مراجعه فرمایید

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید