اخلاق حرفه ای در کار
اسلاید 1: موضوع : اخلاق حرفه ای در محیط کار استاد:
اسلاید 2: یکی از عمدهترین دغدغههای مدیران کارآمد در سطوح مختلف، چگونگی ایجاد بسترهای مناسب برای عوامل انسانی شاغل در تمام حرفههاست تا آنها با حس مسئولیت و تعهد کامل به مسائل جامعه و حرفه خود بپردازند و اصول اخلاقی حاکم بر شغل و حرفه خود را رعایت کنند. اخلاق حرفهای یکی از مسائل اساسی همه جوامع بشری است.مقدمه:در حال حاضر، متأسفانه در جامعه ما در محیط کار کمتر به اخلاق حرفهای توجه میشود. در حالی که در غرب سکولار، در دانشهای مربوط به مدیریت و سازمان، شاخهای با عنوان اخلاق حرفهای وجود دارد، ولی در جامعه دینی ما در مدیریت، به اخلاق توجه کافی نشده است.
اسلاید 3: مفهوم اخلاق حرفهای در محیط کاردر ابتدا مفهوم اخلاق حرفهای به معنای اخلاق کار و اخلاق مشاغل به کار میرفت. امروزه نیز عدهای از نویسندگان اخلاق حرفهای، از معنای نخستین این مفهوم برای تعریف آن استفاده میکنند. اصطلاحاتی مثل work ethics یا professional ethics معادل اخلاق کاری یا اخلاق حرفهای در زبان فارسی است.در بیشتر تعریفهایی که از اخلاق حرفهای شده است، دو ویژگی دیده میشود: الف) وجود نگرش اصالت فرد و فرد گرایی؛ ب) محدودبودن مسئولیتها و الزامات اخلاقی فرد در شغل، که به نظر میرسد این نگاه به اخلاق حرفهای، نوعی تحویلینگری و تقلیل دادن اخلاق حرفهای است؛ زیرا هویت جمعی و سازمانی در نهادهای مشاغل در کسب وکار، بسی فراتر از شغل فردی اشخاص است. با توجه به همین دیدگاه بود که در این اواخر نیز بحث از اخلاق حرفهای در منابع مدیریتی و بیشتر در آثار و مباحث مربوط به مدیریت منابع انسانی مطرح میشد.
اسلاید 4: ویژگیهای اخلاق حرفهای در محیط کارامروزه در اخلاق حرفهای، تلقی «شما حق دارید و من تکلیف»، مبنای هر گونه اخلاق در کسب و کار است. این مبنا از رفتار ارتباطی فرد، به صورت اصلی برای ارتباط سازمان با محیط قرار میگیرد و سازمان با دغدغه رعایت حقوق دیگران، از تکالیف خود میپرسد.ویژگیهای اخلاق حرفهای در مفهوم امروزی آن عبارتاند از: دارای هویت علم و دانش بودن، داشتن نقشی کاربردی، ارائه صبغهای حرفهای، بومی و وابسته بودن به فرهنگ، وابستگی به یک نظام اخلاقی، ارائه دانشی انسانی دارای زبانِ روشن انگیزشی، ارائه رویآوردی میانرشتهای.
اسلاید 5: اخلاق اداري در محیط کاردر نظامی که اساس آن مبتنی بر فرامین مکتبی همچون اسلام عزیز است وکتاب خداپیامبر گرامی اسلام (ص)و عترت آن بزرگوار راهنمای آن می باشند.برخورد با مردم واخلاق اداری هم باید برگرفته از دستور و فرمایشهای آن عزیزان باشد در این میان نهج البلاغه که برگرفته از سخنان، نامهها وخطبه های مولی الموحدین حضرت علی (ع) میباشد میتوان الگو وسرمشقی برای همه مخصوصا مدیران وکارمندان باشد.
اسلاید 6: 1-از نظر اخلاق فردی ، حلم وحوصله وتسلط بر نفس از ضروریات اخلاقی کارمندان است که باید به آن توجه ویژه ای شود.2- در حفظ بیت المال کوشا بوده واموال بیت المال را در امور شخصی خود استفاده ننمایند. 3-ذکر خدا وبه یاد خدا بودن نباید در محیط کار فراموش شود زیرا یاد خدا سبب تقویت روح،روشنایی دل ،بینش صحیح، وتعهد بیشتر می شود.4-کار امروز را به فردا وا نگذاشتن هم از اموری است که نباید فراموش شود.5-منظم بودن وداشتن انضباط ضمن اینکه باعث حسن اجرای امور خواهد شد موجب رضایت مردم،انباشته نشدن کارها ومنظم شدن محیط کار خواهدبود.6-ارتباط بین کارمند ومسئول مافوق باید همواره برقرار بوده ومسائل را به اطلاع ایشان برسانند. ویژگی های اخلاق کاری در محیط کار
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.