پزشکی و سلامت بیماری‌ها

ارزیابی تغذیه

arzyabie_taghzie

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ارزیابی تغذیه”

ارزیابی تغذیه

اسلاید 1: ارزیابی تغذیه

اسلاید 2: حمایت تغذیه ای اسکرین تشخیص درمان تغذیه روده ای تغذیه وریدی تغذیه دهانی کنترل،بررسی و بازبینی

اسلاید 3: متدهای انتروپومتریک در ICU1-اندازه گیری وزن2-اندازه گیری قد3-دور میانه بازو4-چین پوستی5-دور سر

اسلاید 4: اندازه گیری وزنWeightUse clinical scales wherever possible. Make sure they have been regularly checked for accuracy and ensure that they read zero without the subject standing on them. Weigh subject in light clothing and without shoes.

اسلاید 5: Weight

اسلاید 6: بهترین و معمولترین روش برای اندازه گیری وزن ایده ال:مردان:48+7/2 (به ازای هر اینچ بیش از 152 سانتی متر)زنان:45+3/2 (به ازای هر اینچ بیش از 152 سانتی متر)این مقادیر بر حسب بزرگی یا کوچکی استخوان بندی(جثه) 10% کاهش یا افزایش می یابد.اینچ=54/2 سانتی متر

اسلاید 7: اندازه جثه:قد بر حسب سانتی متر تقسیم بر دور مچ بر حسب سانتی متر

اسلاید 8: بررسی وضعیت سوئ تغذیه در صد از وزن ایده ال=وزن بیمار تقسیم بر وزن ایده ال ضربدر 10080-90 %از وزن ایده ال سوئ تغذیه خفیف70-79% از وزن ایده ال سوئ تغذیه متوسط<70% از وزن ایده ال سوئ تغذیه شدید

اسلاید 9: سوئ تغذیه در بزرگسالانکاهش یا افزایش غیر عمدی بیش از 10%وزن معمول طی 6 ماهو یا بیش از 5%وزن معمول در طی 1 ماهو یا 20 % بیشتر ویا کمتر از وزن ایده ال

اسلاید 10: عوامل تاثیر گذار بر وزن1-اسیت یا ادم یا هیدروسفالی یا درمان اسهال و یا سایر تغییر مایعات می توانند در کوتاه مدت بر وزن اثر بگذارند.2-سوئ تغذیه باغث کاهش توده عضلانی می شود.در این حالت مایعات داخل عروق به فضای خارج عروقی و مایعات داخل سلولی به فضای خارج سلولی حرکت می کنندپس تغییرات اشکار وزن ناچیز خواهد بود و کاهش توده عضلانی مخفی میماند.-

اسلاید 11: سایرروشهای اندازه گیری قددر صورتیکه قادر به انجام اندازه گیری قد به روشی که گفته شد نباشیم از خود بیمار در مورد اندازه قدش می پرسیم .در غیر این صورت از روشهایی که بیان خواهد شد استفاده میکنیم.

اسلاید 12: روش اولنا(ULNA )از بیمار می خواهیم که بازوی خود را ترجیحا سمت چپ را در عرض قفسه سینه با طرف شانه خم کند به طوریکه انگشتان روی شانه قرار بگیرند.

اسلاید 13: سپس با استفاده از یک متر فاصله بین استخوان ارنج را تا نقطه میانی استخوان مچ را اندازه می گیریم.0(مثل شکل)سپس با استفاده از جدول قد را محاسبه می کنیم.

اسلاید 14: Estimating height from ulna length

اسلاید 15: روش دیگر اندازه گیری قددر صورت امکان اندازه گیری قد ساق پای چپبیمار باید روی صندلی بنشیند ،بدون کفش و جوراب ،کف پا روی زمین باشد، با زاویه ای به سمت راست.متر را بین انگشت سوم و چهارم نگه دارید به طوریکه بتوانید صفر را از بین انگشتان بخوانید.کف دستتان را با فاصله 4 سانتی متر از خم زانو در حالیکه متر رابین انگشتانتان نگه داشته اید بگذارید بعد مت را به طور مستقیم در امتداد ساق پا تا پاشنه پا پایین بیاورید.

اسلاید 16:

اسلاید 17: جدول محاسبه قد با استفاده از اندازه گیری ساق

اسلاید 18: روش Demispanدست بیمار را در امتداد شانه صاف می کشیم بعد فاصله بین گودی گردن را تا انگشت وسط اندازه می گیریم بعد با استفاده از جدول قد را محاسبه می کنیم. این روش را نمی توان برای اندازه گیری قد افراد قوز یا افرادی که خمیدگی تیره پشت از پهلو دارند استفاده کرد.برای افرادی که به خاطر ناتواناییهای شدید در تخت فیکس هستند و افراد قوز ترجیحا از روش اولنا استفاده شود.

اسلاید 19:

اسلاید 20: Estimating height using demispan

اسلاید 21: محاسبه قد قد: قد با استفاده از فرمول زير محاسبه مي شود. قد مردان = (2/02 × قد زانو(cm)) - (0/04 ×سن (سال)) + 64/19 قد زنان = (1/83 × قد زانو(cm)) - (0/24 ×سن (سال)) + 84/44 1in=2/54 cm(

اسلاید 22:

اسلاید 23: Calculation of body mass indexActual BMI can be calculated using the following equation:BMI = (kg) وزن)قد cm) 2

اسلاید 24: Body Mass Index

اسلاید 25: روش دیگر برای اندازه گیری توده بدنیدر صورتیکه امکان اندازه گیری قد و وزن وجود نداشته باشد توده بدنی را با اندازه گیری دور بازو محاسبه می کنیم.

اسلاید 26: به بیمار می گوییم بنشیند یا بایستد .سپس از اومی خواهیم ترجیحا بازوی چپ را لخت کند.بعد دست را با زاویه قائمه خم کند.بعد با متر فاصله بین راس شانه و استخوان ارنج را اندازه می گیریم.و نقطه وسط را پیدا می کنیم.

اسلاید 27: بعد از بیمار می خواهیم که دست را به صورت راست و اویزان نگه دارد بعد دور بازو را در نقطه وسط که علامت گذاری کرده بودیم اندازه می گیریم.باید توجه داشته باشیم متر به صورت ازاد نبوده و در عین حال انقد سفت نباشد که باعث چین خوردن پوستبهتر است این اندازه گیری را در یک مقطع زمانی 2 بار تکرار کنیم سپس میانگین دو عدد را حساب کنیم.

اسلاید 28:

اسلاید 29:

اسلاید 30: اگر muac کمتر از 23.5 سانتی متر باشد bmi احتمالا کمتر از 20 کیلوگرم بر متر مربع است.اگر muac بشتر از 32 سانتی متر باشد bmi احتمالا بیش از 30 کیلوگرم بر متر مربع است.

اسلاید 31: Mid arm circumferencemeasured with a nonstretch measuring tapemidway between the acromion and olecranon of the nondominant arm ≤ 15 cm: severe depletion of muscle mass16–19 cm: moderate depletion 20–22 cm: mild depletion

اسلاید 32: Mid arm Muscle Circumference (MAMC) MAMC يا توده ماهيچه اي با استفاده از فرمول زير محاسبه مي شود. MAMC = MAC (cm) - [3/14×TSF (cm)] اندازه استاندارد MAMC (cm) در مردان= 3/25 و در زنان= 2/23تفسير ميزانهاي ارزيابي تغذيه اي بر حسب MAMC %عدم وجود سوء تغذيه 90 <سوء تغذيه خفيف 81 - 90سوء تغذيه متوسط 70 - 80 سوء تغذيه شديد 70>

اسلاید 33: TSF(TSF) Triceps Skin fold: ضخامت چين پوستي که شامل چربي زير پوست نيز مي باشد، براي تعيين ذخاير کالريک بدن با استفاده از کاليپر اندازه گيري مي شود. در اين رابطه ضخامت چربي زير پوست بازو بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد. معرف ميزان چربي زير پوستي و درنتيجه ميزان چاقي خواهد بود.محلهاي اندازه گيري: تريسپس، بايسپس،زير کتف و بالاي تيغه ايلياک .

اسلاید 34: Triceps The skin fold is located midway on the back of the upper arm. The arm hangs freely and the skin fold is lifted parallel to its long axis

اسلاید 35:

اسلاید 36:

اسلاید 37:

اسلاید 38: Sub scapula The skin fold is lifted vertically and measured below the tip of the scapula

اسلاید 39: Suprailiac The skin fold is located immediately above the crest of the ilium. The fold is lifted at a slight angle to the vertical along Abdomen

اسلاید 40:

اسلاید 41: TSF. اندازه هاي بيمار را به ترتيب زير به صورت درصد استاندارد در مي آوريم: درصد استاندارد=میزان بدست امده از بیمار تقسیم بر میزان استاندارد ×100اندازه استاندارد ضخامت چربي زير پوست (mm) در مردان= 5/12 و در زنان= 5/16تفسير ميزانهاي ارزيابي تغذيه اي بر حسب TSF%عدم وجود سوء تغذيه 90 <سوء تغذيه خفيف 51 - 90سوء تغذيه متوسط 30 - 50 سوء تغذيه شديد 30>

اسلاید 42: اعداد زیر پرسنتایل 5 دچار سوئ تغذیه پروتئین کالری شدید هستند.

اسلاید 43:

اسلاید 44: Weight Loss

اسلاید 45: ارزیابی بالینی1-در نظر گرفتن علائم فیزیکی که ممکن است با سوئ تذیه رابطه داشته باشند.2 –تاریخچه تغذیه ای3-بررسی بالینی شامل مو،گوشه های دهان،لثه،ناخنها،پوست،و

اسلاید 46: ظاهر عمومیعلائم:لاغر پوست و استخوان اشتها نداردکمبود:کالری پروتئین-انرژی

اسلاید 47: سرعلائم:تحلیل ماهیچه های شقیقه و گیجگاهکمبود:پروتئین-انرژزی

اسلاید 48: پوستعلائم:درماتیت پوسته پوستهکمبود:پروتئین

اسلاید 49: سندرم کمبود اسیدهای چرب ضروری

اسلاید 50:

اسلاید 51: علائم:زخمهای سوریازیسیکمبود:روی

اسلاید 52: Zinc deficiency

اسلاید 53: علائم:پتشیکمبود:ویتامین ث

اسلاید 54: چشم علائم:شب کوری ترس از نور کراتومالاسی لکه های بیتوتکمبود:ویتامین A ویتامین B2

اسلاید 55: دهانعلائم:خونریزی لثهکمبود :ویتامین ث

اسلاید 56: علائم:گلوسیتکمبود:نیاسین،فولیک اسید،پیریدوکسین،B2, B12

اسلاید 57: علائم:شیلوزیزکمبود:ریبوفلاوین

اسلاید 58: علائم:انگولار استوماتیتیسکمبود:اهن،B12

اسلاید 59: علائم:اتروفی زبانکمبود:ریبوفلاوین،نیاسین،اهن

اسلاید 60: گردنعلائم:گواترکمبود:یدعلائم:بزرگ شدن پاروتیدکمبود:پروتئین

اسلاید 61: شکمعلائم:اسهالکمبود:نیاسین،فولات،B12علائم:نفخکمبود:پروتئین-انرژیعلائم:هپاتومگالیکمبود:پروتئین-انرژی

اسلاید 62: علائم:ادمکمبود:پروتئین و تیامینعلائم:نرمی استخوانکمبود:ویتامین د،کلسیم،فسفرعلائم:استخوان درد و درد مفاصلکمبود:ویتامین ثعلائم:تحلیل و ضعف ماهیچه هاکمبود:پروتئین،کالری،ویتامین د،سلنیوم،کلرید سدیم

اسلاید 63: علائم:ناخن قاشقی شکلکمبود:اهنعلائم:کم خونیکمبود:ویتامین ی،B12 ،اهن،فولیک اسید ،پیریدوکسینعلائم:همولیزیزکمبود:فسفر

اسلاید 64: Wasting Clavicle

اسلاید 65:

اسلاید 66:

اسلاید 67: The Legs showing muscle wasting

اسلاید 68: Quadriceps and Knees

اسلاید 69: سئوالات 1-بیمار خانم 56 ساله با قد 160 سانتی متر،وزن ایده ال را حساب کنید2-بیمار یک اقای 45 ساله با جثه بزرگ،وزن ایده ال را حساب کنید3-بیمار با وزن فعلی 60 کیلو مراجعه کرده وزن ایده ال را 71 تععین نمودیم.وضعیت سوئ تغذیه را تعیین کنید.4-بیمار اقای 45 ساله با ارتفاع زانوی 75 سانتی متر قد بیمار را محاسبه کنید.

اسلاید 70: 5-برای بیماری محاسبه دور بازو انجام شده میزان 14 سانتی متر تعیین شده بیمار در چه وضعیتی از بافت ماهیچه ای است6-درصد استاندارد ضخامت چین پوستی بیمار (اقا)با ضخامت چین پوستی 5 میلی متر را محاسبه و وضعیت سوئ تغذیه را بنویسید

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید