پزشکی و سلامت بیماری‌ها

ارزیابی و مدیریت عوامل خطرزای سلامت

Arzyabi_va_modiriyat_avamel_khatarza_salamat

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ارزیابی و مدیریت عوامل خطرزای سلامت”

ارزیابی و مدیریت عوامل خطرزای سلامت

اسلاید 1: ارزیابی و مدیریت عوامل خطرزای سلامت Dr. bijariCommunity medicine specialist

اسلاید 2: گذار اپیدمیولوژیکبیماریهای عفونی کاهش پیدا کرده و امید زندگی افزایش پیدا کرده است.بار بیماریهای غیرواگیر بدلیل شیوه زندگی ناسالم افزایش پیدا کرده است.ظهور بیماریهای نوپدید و بازپدیدکشورهای در حال توسعه همزمان گرفتار بار ناشی از بیماریهای واگیر و غیر واگیر و بیماریهای نوپدید و باز پدید هستند.

اسلاید 3: تعیین کننده های سلامتتغذیهعوامل خطر محیطی و شغلیشیوه زندگیرشد جمعیتفقر

اسلاید 4: تغذیه75 سال قبل مشکلات مهم تغذیه ای شامل:کمبود غذای کافی و سالم، عدم آگاهی از نیازهای تغذیه ای و عدم درک ارتباط تغذیه با سلامت و بیماری بود.شیوع بالای عفونت ها و انگلها :سوءتغذیهامروز بیشتر مشکلات 75 سال پیش حل شده اما هنوز در کشورهای درحال توسعه بین فقرا و مهاجرانمشکلات تغذیه ای کنونی: مصرف بیش از حد چربی اشباع و ترنس ، کربوهیدرات ونمک و مصرف کم فیبر و غلاتافزایش چاقی و بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت وپوسیدگی دندانرژیم غذایی ناسالم برای کاهش وزنکشاورزی مدرن ممکن است منجر به ایجاد غذای safe نشود.

اسلاید 5: عوامل خطر محیطی و شغلیآلودگی هواتاثیر گازهای گلخانه ای بر لایه ازونتاثیر صنعتی شدن:آلودگی محیط کارافراد فقیر به احتمال بیشتر در معرض آلودگی های هوا ،آب و خاک

اسلاید 6: شیوه زندگیتعیین کننده اصلی سلامت : شرایط زندگی و چگونگی پاسخ مردم به آنها «سبک زندگی»: ترکیبی از فعالیتهای خاص و موقعیتهای محیطی است که منعکس کننده الگوی زندگی است که شامل تعامل بین رفتارها، محیط، فرهنگ و موقعیتهای اقتصادی – اجتماعی است که هر یک بر روی سلامت، بیماری، ناتوانی و مرگ ومیر مؤثرند.سیگار ،الکل ،رژیم غذایی ،فعالیت فیزیکی ارتباط سلامت با سیستم های حمایت اجتماعی

اسلاید 7: رشد جمعیترشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه 4 برابر کشورهای توسعه یافته: افزایش نسبت افراد جوان به کل جمعیتدر کشورهای توسعه یافته افزایش رشد جمعیت افراد مسن باعث مشکلات جدید

اسلاید 8: فقرفقرا بدلایل: تغذیه ناکافی مواجهه مزمن با شرایط زندگی ناسالممحدود کردن دسترسی به مراقبت های سلامت عدم دسترسی به آموزش در معرض قرارگرفتن بیشتر عوامل خطرساز سلامت عدم قدرت برای ارتقای سلامت

اسلاید 9: ریسک فاکتورهای اصلیسیگارفعالیت فیزیکیچاقی و تغذیه

اسلاید 10: سیگارمسئول 20% مرگ ومیرعلتی وابستگی مزمن و عود شونده موثرترین رویکرد : ترکیب درمان دارویی و مداخلات درمانی

اسلاید 11: سیگارمشاوره :دارو درمانی:1/5 تا 2 برابر پرهیز بیشتر جایگزین نیکوتین : patch نیکوتین ، آدامس نیکوتین، اسپری ،زیر زبانی داروهای غیر نیکوتینی :خط اول:بوپروپیون خط دوم :نورتریپتیلین، کلونیدیندرمانهای ترکیبی

اسلاید 12: فعالیت فیزیکی 30تا 45 دقیقه ورزش متوسط در بزرگسالان و 60 دقیقه در کودکانکاهش وزن، کاهش ریسک بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت کاهش ریسک کانسرهای : کولورکتال، پستان، آندومتر

اسلاید 13: چاقی34% افراد overweight و 30/5% چاقچاقی کلاس 3 از 0/8 % در سال 90 به 2/2% در سال 2002 رسیده است.طبقه بندی: BMI دور کمر نسبت دور کمر به باسن

اسلاید 14: عوارض چاقیدیابت و اختلال در تست تحمل گلوکز HTN دیس لیپیدمی مشکلات تنفسی بیماری کرونری قلبی نارسایی احتقانی قلباستئوآرتریت اختلالات سایکولوژیک و…..

اسلاید 15: پیشگیری از چاقی :اولیه ، ثانویه و ثالثیهپیشگیری اولیه: تغییر محیط ، رژیم غذایی، فعالیت فیزیکیکل مقدار انرژی 1200 تا 1600 کالری، کاهش مصرف چربی محدودیت مصرف غذاهای با کالری بالا و پروتئین با سایز بالامحدودیت غذاهای با دنسیتی انرژی بالادارو درمانی برای چاقی:BMI>30 یا BMI>27 با عوارضSiburtamineorlistat

اسلاید 16: تغذیهالگوی تغذیه سالم میوه و سبزی: 5 تا 9 بارکربوهیدرات:4تا8 بار(غلات کامل)پروتئین 3تا7 بار ماهی و مغزهاچربی 3-4 بار اسیدهای چرب تک زنجیره ایشیرینی :تا 75 کالری روزانه

اسلاید 17: تغذیه و بیماریهای مزمنهیپر لیپیدمی و بیماریهای کرونری قلبهایپرتانسیوندیابت کانسراستئوپروزیس

اسلاید 18: هیپر لیپیدمی و بیماریهای کرونری قلبکاهش مصرف چربی تا کمتر از 30%افزایش مصرف فیبرهای قابل حلافزایش مصرف سویاافزایش مصرف مغزها افزایش مصرف امگا3

اسلاید 19: رژیمهای درمانی در بیماریهای قلبی عروقیکل چربی:25-35%اسید چرب اشباع کمتر از 7%اسید چرب تک زنجیره ای تا 20%اسید چرب چند زنجیره ای تا 10%کلسترول تا 200گرم فیبر 20 تا 30 گرمپروتئین حدود 15%کل کالری برحسب نیاز متعادل با وزن ایده ال

اسلاید 20: هایپرتانسیونکاهش وزنورزش منظم تاثیر کمی بر در کاهش فشارخون دارد.کاهش مصرف نمک هم در درمان و هم در پیشگیریکلسیم ،منیزیم و پتاسیم :تاثیر کمی کافئین افزایش Bp می شودبطور کلی: کاهش مصرف نمک ، گوشت و چربی و افزایش مصرف میوه سیزی

اسلاید 21: دیابترژِیم با فیبر بالا و گلایسمیک ایندکس پایین : تاخیر در شروع دیابتفعالیت فیزیکی مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد.رژیم غذایی HTN و بیماریهای قلبی را رعایت کنند.پیشگیری اولیه: حفظ وزن نرمال فعالیت فیزیکی منظم مصرف فیبر بالا

اسلاید 22: آسیب دیدگی شاخص های سلامت جسمی / سندرم متابولیک

اسلاید 23: کانسرهایک سوم مورتالیتی کانسرها با رژیم غذایی مرتبط است.چاقی چربی حیوانی اشباع پروتئین حیوانی افزایش ریسک کانسر الکلفعالیت فیزیکی میوه و سبزی کاهش ریسک کانسر

اسلاید 24: استئوپروزیسکلسیم و vitD افزایش توده استخوانیپروتئین حیوانی و نمک کاهش توده استخوانیکافئین جلوگیری از جذب کلسیمافزایش مصرف vit A کاهش دنسیتی و افزایش ریسک شکستگی هیپمنیزیم و فسفر نقش کمی دارند.

اسلاید 25: سناریو آقای 55 ساله ،شغل وکیل با شکایات زیر مراجعه می کند: خستگی، بی خوابی ،درد زانو وهیپ ،کوتاهی تنفس هنگام بالا رفتن از پله و علائم گوارشی مختصر بیمار در خصوص داشتن بیماری قلبی نگران است چون پدرش در سن 58 سالگی از سکته قلبی فوت کرده و برادرش در 60 سالگی تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفته است.معاینه بالینی بیمار نروال است.برای بیمار تست ورزش درخواست می شود که نتیجه آن طبیعی می باشد.

اسلاید 26: سناریو (ادامه)در شرح حال از بیمار :روزی یک پاکت سیگار می کشد،شیوه زندگی بدون تحرک دارد.BMI=31فشارخون بیمار borderlineو کلسترول خون بالاست.شما به بیمار می گویید: درمورد داشتن بیماری قلبی نگران نباشد.درباره سیگار کشیدن و الگوی غذا خوردن و انجام ورزش از بیمار سوال می کنیدبیمار پاسخ می دهد که شما گفتید که من مشکل قلبی ندارم .من هفتهای 80 تا 90 ساعت کار می کنم و وقتی برای ورزش کردن یا ترک سیگار ندارم و چرا باید ایکار را انجام دهم.شما چه پاسخی می دهید؟

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید