اریک فروم
اسلاید 1: اریک فرومزیباترین و زشت ترین گرایش ها، جنبه ی تثبیت شده و به صورت زیستی تعیین شده ی ماهیت انسان نیستند، بلکه آنها حاصل فرایندهای اجتماعی هستند که {ما را} به وجود می آورند.
اسلاید 2: فروم در شهر فرانکفورت کشور آلمان، در یک خانواده ی یهودی سنت گرا به دنیا آمد. پدرش کاسب، پدربزرگش خاخام، و عموی مادرش محقق مشهور تلمود (آثاری درباره قوانین و سنت های یهودی) بود. فروم در کودکی وقت خود را صرف مطالعات مذهبی کرد، ولی بعدها کلیه ی ارتباطهای خود را با مذهب سازمان یافته قطع کرد و خود را عارف ملحد نامید.کودکی آشفته
اسلاید 3: دو اتفاق زندگی فروم را تحت تأثیر قرار داد1. زمانی که فروم 12 ساله بود از رفتار یکی از دوستان والدینش، زن 25 ساله ی نقاشی که ترجیح داده بود نقاشی را کنار گذاشته و خود را وقف پدر بیوه اش کند، شوکه شد. 2. زمانی که فروم 14 ساله بود جلوه دیگری از غیر منطقی بودن او را ناراحت کرد: فوران تعصب هیستریک در ملت آلمان در خلال جنگ جهانی اول. او از نفرتی که کشور را فرا گرفته بود و مردم با تبلیغات دولت به افکار و اعمال دیوانه وار کشیده شده بودند شگفت زده شد.
اسلاید 4: فروم با اولین روانکاو خود فریدا ریچمن که 10 سال از وی بزرگتر بود ازدواج کرد. فروم در سال 1934 برای گریختن از تهدید نازیها به ایالات متحده مهاجرت کرد. او به شیکاگو رفت تا با هورنای کار کند و بعد به دنبال او به نیویورک رفت. در طول این سالها، عقاید هورنای تأثیر زیادی بر نطریه ی فروم گذاشت. سرانجام فروم در سال 1980 در خانه ی خود واقع در سوئیس درگذشت. ازدواج و مرگ
اسلاید 5: عنوان اولین کتاب فروم، گریز از آزادی، دیدگاه او را درباره ی وضعیت انسان نشان می دهد. در تاریخ تمدن غرب، هر چه افراد آزادی بیشتری کسب کردند، احساس تنهایی، پوچی و بیگانگی بیشتری کردند. بر عکس هر چه افراد آزادی کمتری داشتند، احساس تعلق پذیری و امنیت آنها بیشتر بود. فروم معتقد بود که در قرن بیستم افراد بیشتر از هر دوران دیگری به آزادی دست یافتند و با این حال از افراد قرن های گذشته احساس تنهایی، بیگانگی و پوچی بیشتری کردند. آزادی یا امنیت: تعارض بنیادی انسان
اسلاید 6: بیگانگی با طبیعتفروم با بحث درباره ی تکامل انسان شروع کرد و به تفاوت ماهیت حیوان با ماهیت انسان اشاره نمود. انسان ها از مکانیزم های غریزی زیستی که رفتار حیوان را هدایت می کنند برخوردار نیستند. علاوه بر این، انسان ها موجوداتی هشیار هستند که از خود و دنیای خویش آگاهند. ما در واقع از طبیعت فراتر رفته ایم. در نتیجه، با اینکه در معرض قوانین طبیعی قرار داریم و نمی توانیم آنها را تغییر دهیم، در حالتی از دربه دری، انزوا و بیگانگی رها شده ایم.
اسلاید 7: قرون وسطی: آخرین دوران ثبات فروم، قرون وسطی (تقریبا 400 تا 1400 بعد از میلاد) را آخرین دوران ثبات، امنیت و تعلق پذیری نامید. این دورانی بود که تقریبا هیچ آزادی فردی وجود نداشت زیرا نظام فئودالی جایگاه هر کس را در جامعه تعیین کرده بود. گرچه افراد آزاد نبودند ولی از دیگران بیگانه هم نبودند. آشوب های اجتماعی رنسانس و اصلاح پروتستان با افزایش دادن آزادی شخصی، این ثبات و امنیت را نابود کردند. افراد انتخاب بیشتر و کنترل بیشتری را بر زندگی خود کسب کردند و در عوض احساس های ناامنی، پوچی و تردید درباره ی معنی زندگی آنها را احاطه کردند.
اسلاید 8:
اسلاید 9:
اسلاید 10: رشد شخصیت در کودکیفروم معتقد بود که رشد فرد در کودکی شبیه رشد گونه انسان است. به عبارت دیگر، تاریخ گونه در کودکی هر انسانی تکرار می شود. هنگامی که کودکان رشد می کنند، به آزادی و استقلال فزاینده ای از والدین خود دست می یابند. چون فرایند رسش، مقداری انزوا و درماندگی را در بر دارد، کودکان سعی می کنند امنیت دوران طفولیت را باز یافته و از آزادی فزاینده ی خود بگریزند.
اسلاید 11:
اسلاید 12:
اسلاید 13: جهت گیری های بی ثمر، روش های ناسالم ارتباط برقرار کردن با دنیا هستند
اسلاید 14:
اسلاید 15:
اسلاید 16:
اسلاید 17: تیپ شخصیت ثمر بخش ایده آل و بیانگر هدف اصلی رشد انسان است
اسلاید 18: دیدگاه فروید و فروم درباره ی ماهیت انسان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.