Ghadir

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “از مدینه تا غدیر”

از مدینه تا غدیر

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2:

اسلاید 3: آغاز سفر از مدينه تا غديرابلاغ دو مسئله اساسی : حج، ولايت و خلافت دوازده امام عليهم‏السلام .120000 نفر در مکه در پنجم ذى الحجة.اميرالمؤمنين عليه‏السلام در یمن.علی

اسلاید 4: برنامه حجبا رسيدن ايام حج، پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله به عرفات و مشعر و منى رفتند، و اعمال حج را با تمام واجبات و مستحبات آن به مردم آموختند. در منى پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دو بار سخنرانى كردند، و زمينه را براى اعلام ولايت اميرالمؤمنين عليه‏السلام آماده فرمودند. همچنين آن‏حضرت به امرخداوند، ودايع انبياء عليهم‏السلام را به اميرالمؤمنين عليه‏السلام تحويل دادند. علی

اسلاید 5: لقب اميرالمؤمنين جبرئيل از طرف خداوند لَقَب «اميرالمؤمنين» را به عنوان اختصاص آن به على بن ابى‏طالب عليه‏السلام آورد.

اسلاید 6: اعلان عمومى براى حضور در غديرمنادىِ پيامبر صلى‏الله‏عليه‏ واله .غدير خم .

اسلاید 7: برنامه‏هاى قبل از خطابهتجمع بيش از صد و بيست هزار نفر .آماده کردن منبر و برنامه سخنرانی .

اسلاید 8: كيفيت سخنرانى پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آلهسخنرانىِ تاريخى و آخرين خطابه رسمى خود . دو نفر در حال قیام بر فراز منبر .يازده بخش .

اسلاید 9: حمدوثنای الهیدر اولين بخش سخن، حضرت حمد و ثناى الهى به جا آورده، صفات قدرت و رحمت حق تعالى را ذكر فرمودند، و به بندگى خود در مقابل ذات الهى شهادت دادند.

اسلاید 10: فرمان الهی برای مطلبی مهمدر بخش دوم تصريح فرمودند كه بايد فرمان مهمى درباره على عليه‏السلام ابلاغ كنم، و گرنه رسالت الهى را نرسانده‏ام و ترس از عذاب خدا دارم.

اسلاید 11: اعلان رسمی ولایت وامامت دوازده امام در سومين بخش، آن حضرت امامت دوازده امام بعد از خود را تا آخرين روز دنيا با عموميت ولايت آنان بر همه انسان‏ها، و در طول زمان‏ها و در همه مكان‏ها، و نفوذ كلماتشان در جميع امور اعلام فرمودند.

اسلاید 12: معرفی و بلند کردن اميرالمؤمنين عليه‏السلام به دست پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله در بخش چهارم خطبه، پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله بازوان اميرالمؤمنين عليه‏السلام را گرفتند و آن حضرت را از جا بلند كردند و در اين حال فرمودند: «مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ، اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ». سپس كمال دين را با ولايت ائمه عليهم‏السلام اعلام فرمودند.

اسلاید 13: تأکید بر توجه امت به مسئلئه امامتدر بخش پنجم، حضرت صريحا فرمودند: «هر كس از ولايت ائمه عليهم‏السلام سرباز زند اعمال نيكش سقوط مى‏كند و در جهنم خواهد بود». بعد از آن شمه‏اى از فضايل اميرالمؤمنين عليه‏السلام را متذكر شدند.

اسلاید 14: اشاره به کارشکنی های منافقیندر مرحله ششم، پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله با تلاوت آياتى از قرآن در رابطه با عذاب الهى و لعن دشمنان دين، فرمودند: «منظور از اين آيات عده‏اى از اصحاب من هستند كه مأمور به چشم پوشى از آنان هستم، ولى بدانند كه خداوند ما را بر معاندين و مخالفين و خائنين و مقصرين حجت قرار داده، و اغماض نسبت به آنان در دنيا مانع از عذاب آخرت نيست». سپس بيزارى خود را از گمراه كنندگان امت اعلام فرمودند و اشاره‏اى هم به «اصحاب صحيفه ملعونه» و غاصبين مقام امامت نمودند.

اسلاید 15: پیروان اهل بیت علیهم السلام ودشمنان ایشاندر بخش هفتم، حضرت تكيه سخن را بر اثراتِ ولايت اهل بيت عليهم‏السلام قرار داده فرمودند: «اصحاب صراط مستقيم در سوره حمد، شيعيان اهل‏بيت هستند». سپس آياتى درباره اهل بهشت را به پيروان آل محمد عليهم‏السلام ، و آياتى درباره اهل جهنم را به دشمنان آل محمد عليهم‏السلام تفسير فرمودند.

اسلاید 16: حضرت مهدی عجل الله فرجهدر بخش هشتم مطالبى اساسى درباره حضرت بقية اللّه‏ الاعظم حجة بن الحسن المهدى ارواحنا فداه فرمودند، و آينده‏اى پر از عدل و داد به دست امام زمان عجل اللّه‏ فرجه را به جهانيان مژده دادند.

اسلاید 17: مطرح کردن بیعتدر بخش نهم مردم را به بيعت با خود و سپس با على عليه‏السلام دعوت نمودند، و آن را از طرف خداوند و بيعت با حق تعالى دانستند.

اسلاید 18: حلال وحرام،واجبات و محرماتدر دهمين بخش، پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله درباره كيفيت بيان احكام الهى در آينده مسلمين فرمودند: چون بيان همه حلال‏ها و حرام‏ها توسط من امكان ندارد، با بيعتى كه درباره امامان عليهم‏السلام از شما مى‏گيرم حلال و حرام را تا روز قيامت بيان كرده‏ام، يعنى بيان ايشان بيان من است. بالاترين امر به معروف و نهى از منكر را نيز، تبليغ پيام غدير درباره اطاعت از امامان عليهم‏السلام و نهى از مخالفتشان دانستند.

اسلاید 19: بیعت گرفتن رسمیدر آخرين مرحله خطابه، بيعتِ لسانى انجام شد و حضرت فرمودند: «خداوند دستور داده تا قبل از بيعت با دست، از زبان‏هاى شما اقرار بگيرم». سپس مطلبى را كه خلاصه آن اطاعت از دوازده امام عليهم‏السلام و عهد و پيمان بر ثابت قدم بودن و بر رساندن پيام غدير به نسل‏هاى آينده و غايبان از غدير بود براى مردم گفتند، و مردم آن را تكرار كردند. كلمات نهايى پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دعا براى اقرار كنندگان و نفرين بر منكرين اوامرش بود، و با حمد و سپاس خداوند خطابه را به پايان رساندند.

اسلاید 20: دو اقدام عملى بر فراز منبراول: بلند كردن و معرفى اميرالمؤمنين عليه‏السلامدوم: بيعت با قلبها و زبانها

اسلاید 21: اول: بلند كردن و معرفى اميرالمؤمنين عليه‏السلام مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ، اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عاداهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُوَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ. هر كس كه من مولى و صاحب اختيار اويم اين على مولى و صاحب اختيار اوست. خدايا دوست بدار هر كس او را دوست بدارد، و دشمن بدار هر كس او را دشمن بدارد، و يارى كن هر كس او را يارى كند، و خوار كن هر كس او را خوار كند.

اسلاید 22: دوم: بيعت با قلبها و زبانها بیعت از تمامی افراد

اسلاید 23: بيعت مرداندو خيمه با لقب «اميرالمؤمنين» به آن حضرت سلام مى‏كردند، و اين مقام والا را تبريك و تهنيت مى‏گفتند. برنامه بيعت و تهنيت تا سه روز ادامه داشت و حضرت اين مدت را در غدير اقامت داشتند. اولین افراد ابوبكر، عمر، عثمان، طلحه و زبير . اعتراض ابوبکر وعمر که می گویند:از جانب توست یا خدا .عمر بعد از بيعت اين كلمات را بر زبان مى‏راند: «افتخار برايت باد، گوارايت باد، اى پسر ابى‏طالب! خوشا به حالت اى ابا الحسن، اكنون مولاى من و مولاى هر مرد و زن مؤمنى شده‏اى .

اسلاید 24: بيعت زنانبا قرار دادنِ دستِ خود در آب بیعت کردند .حضرت صديقه طاهره فاطمه زهرا عليهاالسلام در غدير حضور داشتند، و كليه همسران پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله نيز در آن مراسم حاضر بودند.

اسلاید 25: عمامه سحابدر اين مراسم، پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله عمامه خود را كه «سحاب» نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر اميرالمؤمنين عليه‏السلام گذاشتند و انتهاى عمامه را از پشت سر بر دوش آن حضرت قرار دادند .

اسلاید 26: شعر غديرحسّان بن ثابت به مناسبت اين واقعه عظيم شعرى درباره اميرالمؤمنين عليه‏السلام سرود که این سندتاریخی به یادگار ماند.

اسلاید 27: جبرئيل در غديراتمام حجت ديگر اين بود كه مردى زيبا روى در كنار مردم مى‏گفت: به خدا قسم روزى مانند اين روز هرگز نديدم. چقدر كار پسر عمويش را محكم نمود! براى او پيمانى بست كه جز كافر به خدا و رسولش آن را بر هم نمى‏زند. واى بر كسى كه پيمان او را بشكند.

اسلاید 28: معجزه غديربه هلاکت رسیدن حارث فهرى . «خدايا! اگر آنچه محمد مى‏گويد حق و از جانب توست سنگى از آسمان بر ما ببار يا عذاب دردناكى بر ما بفرست»!!همين كه سخن حارث تمام شد و به راه افتاد، خداوند سنگى از آسمان بر او فرستاد وهمانجا او را به هلاكت رساند . با اين معجزه، بار ديگر بر همگان مسلم شد كه»غدير» از منبع وحى سرچشمه گرفته و فرمان الهى است و منكرين آن مستحق عذاب‏اند.

اسلاید 29: پايان مراسم غديرمراسم سه روزه غدیر .«ايّام الولاية» . انتشار خبر در شهرهاکه به گوش همگان رسيد و بدين گونه خداوند حجتش را بر مردم تمام كرد.

اسلاید 30: اتمام حجت جهانى در غديرمطرح كردن غدير مساوى با برچيدن بساط غاصبينِ خلافت بود، و آنان هرگز اجازه چنين كارى را نمى‏دادند. گذشته از تواترِ آن، از نظر رجال و درايت فوق العاده است. مهم این است که هم اکنون پیام غدیر به ما رسیده است.

اسلاید 31: شياطين در غديرابليس و رؤساى اصحاب او هنگام منصوب شدن اميرالمؤمنين عليه‏السلام در روز غدير حاضر بودند. سخن ابليس پس از رحلت پیامبر به اصحابش:«كدام امت بعد از پيامبرشان گمراه نشدند؟! هرگز!! شما گمان مى‏كنيد من بر اينان سلطه و راهى ندارم؟! چگونه ديديد مرا هنگامى كه كارى كردم تا امر خدا و پيامبر را درباره اطاعت على بن ابى‏طالب كنار گذاردند ...»؟!

اسلاید 32: منافقين در غديرمنافقين با احساس نزديكى رحلت پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله و آگاهى از تصميم حضرت براى تعيين رسمى جانشين خود، دست به اقداماتى اساسى زدند و صفوف خود را براى روزهاى بعد از وفات آن حضرت آماده‏تر كردند.

اسلاید 33: صحيفه ملعونه اولاگر محمد از دنيا رفت يا كشته شد نگذاريم خلافت و جانشينى او در اهل بيتش مستقر شود. توطئه گروه پنج نفره . معاذ بن جبل :شما مسئله را از جهت مهاجرين حل كنيد، من درباره انصار ترتيب امور را خواهم داد .تسلط بر دو طايفه «اوس» و «خزرج» .

اسلاید 34: توطئه قتل پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آلهكمين درقله كوه «هَرْشى» . مقابله حذيفه و عمار با منافقین. چهارده یاغی:ابوبكر، عمر، عثمان، معاويه، عمروعاص، طلحه، سعد بن ابى‏وقاص، عبدالرحمن بن عوف، ابوعبيده جراح، ابوموسى اشعرى، ابوهريره، مغيرة بن شعبه، معاذ بن جبل، سالم مولى ابى‏حذيفه.

اسلاید 35: صحيفه ملعونه دومابوسفيان و پسر ابوجهل و خالد بن وليد در این گروه سی وچهار نفره.در اين جلسه اساسنامه نقشه‏هاى آينده را تنظيم كردند و همه افراد طومارى را امضا كردند؛ و آن را به ابوعبيده جراح سپردند تا به مكه ببرد و در كنار صحيفه اول در كعبه پنهان كند .

اسلاید 36: نگرشى به اهداف خطبه غدير سخنرانى به حالت قيام ، شرايط استثنايى گوينده و شنوندگان از نظر تقارن با حج و شدت گرما و مكان خاصى كه قبل از تقاطع جاده‏ها و متفرق شدن مردم در نظر گرفته شده بود، و اينكه مخاطبينِ غدير را جمعيتى به تعداد كل مسلمين جهان تا آخر روزگار تشكيل مى‏دادند، ضرورت دارد. گمراه كنندگانِ امت و تحريف كنندگانِ دين خدا چگونه رو در روى خداى تعالى و پيامبرش ايستادند و مردم را از صراط مستقيم منحرف كردند.

اسلاید 37: محور سخن در خطابه غدير ولايت دوازده امام عليهم‏السلام و شئون امامت ايشان است نيمه اول خطبه مربوط به اصل مطلب يعنى اعلان رسمى ولايت ائمه عليهم‏السلام است. در نيمه دوم پس از فراغت از موضوع اصلى، به توضيح آن پرداخته‏اند. در پايان، نماز و زكات و حج و امر به معروف و نهى از منكر را ياد آور شده‏اند و ارتباط آن را با ولايت بيان فرموده‏اند.

اسلاید 38: آمارى از مطالب خطبه غديرالف . موضوعاتى كه در خطبه مد نظر است .ب . اسماء مباركى كه در خطبه به آنها تصريح شده است .ج . آيات قرآنى كه در خطبه آمده است .د . نكات شاخص در خطبه غدير.

اسلاید 39: الف . موضوعاتى كه در خطبه مد نظر است : صفات خداوند تعالى : 110 مورد. مقام پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله : 10 مورد. ولايت اميرالمؤمنين عليه‏السلام : 50 مورد. ولايت ائمه عليهم‏السلام : 10 مورد. فضائل اميرالمؤمنين عليه‏السلام : 20 مورد.

اسلاید 40: الف . موضوعاتى كه در خطبه مد نظر است :حضرت مهدى عليه‏السلام : 20 مورد. شيعيان اهل‏بيت عليهم‏السلام و دشمنان ايشان : 25 مورد. بيعت با امامان عليهم‏السلام : 10 مورد. قرآن و تفسير آن : 12 مورد. حلال و حرام : 20 مورد.

اسلاید 41: ب . اسماء مباركى كه در خطبه به آنها تصريح شده است نام اميرالمؤمنين عليه‏السلام 40 مرتبه به عنوان «على» عليه‏السلام تصريح شده است. كلمه «ائمه» عليهم‏السلام 10 مرتبه صريحا آمده است. نام «امام زمان عليه‏السلام » 4 مرتبه به عنوان «مهدى» عليه‏السلام آمده است. البته اكثر خطبه، درباره اميرالمؤمنين و ائمه عليهم‏السلام است كه به صورت ضمير يا اشاره آمده است.

اسلاید 42: ج . آيات قرآنى كه در خطبه آمده است : استشهاد به آيات قرآن در بسيارى از مواضع خطبه از نكات شاخص خطبه است. آياتى كه در خطبه غدير به عنوان شاهد يا تفسير آمده 50 مورد است، كه اهميت اين سند بزرگ اسلام را جلوه‏گر مى‏نمايد. تفسير 25 آيه قرآن به اهل بيت عليهم‏السلام و 15 آيه به دشمنان اهل بيت عليهم‏السلام در متن خطبه نيز از نكات بسيار مهم آن است. بيش از 10 آيه از قرآن نيز در ايام واقعه غدير نازل شده كه آيات (يا أيُّهَا الرَّسُول بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إلَيْكَ ... ) و (اَلْيَوْم أكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُم ... ) و(سَألَ سَائِلٌ بِعَذابٍ واقِـع ) سه نمونه بارز آن است.

اسلاید 43: د . نكات شاخص در خطبه غدير : شاهد گرفتن خداوند بر تبليغ خود. شاهد گرفتن مردم بر تبليغ خود. تأكيد بر امامت دوازده امام عليهم‏السلام بعد از خود. تأكيد بر عدم تغيير حلال وحرام و تبيينِ آن توسط امامان. اشاره به منافقين و اقداماتِ گذشته و آينده آنان صريحا و تلويحا.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید