اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی ۲
اسلاید 1: اپیدمیولوژی بالینی اسهال های حاد و مسمومیت های غذاییدکتر سید منصور رضوی
اسلاید 2: تعريف:از نظــــر اپيدميولوژيك،اسهال به دفع سه بار يا بيشتر مدفــوع شل يا آبكي در 24 ساعت گويند.مدفوع شل مدفوعي است كه شكل ظرف را به خود بگيرد.
اسلاید 3: اهميت:اسهال ها از علل عمـده بيماري و مرگ ،به ويژه در بين كــودكان كشور هاي در حـــــال توسعـــه هستند.هنوز سالانه 1.3 بيليون مورد كودك زير 5 سال در جهان مبتلا به اسهال مي شوند كه 3200000 نفــر آنها مي ميرند!به طور متوسط هــــر كودك زير 5 سال،3.3 بار در سال دچار اسهال مي شود.
اسلاید 4: اسهال ها دو دسته هستند:حاد آبكي(ساده)خوني (ديسانتري)(غير التهابي)(التهابي)
اسلاید 5: دسته بندی اسهال های حاداسهال های غیر التهابی یا آنتروتوکسینی (Non inflammatory-D.D)اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی(Inflammatory D.D)اسهال های نفوذی (Penetrating D.D)
اسلاید 6: علايم باليني
اسلاید 7: اسهال های غیر التهابی:تهوع واستفراغ – اسهال ساده و آبکی- گاهي درد شكم وعلایم دهیدراتاسیون –بدون تب.اسهال های التهابی و تهاجمی:اسهال آبکی يا دیسانتری ( اسهال خونی بلغمی) کرامپ های شکــــــمی – زورپیـــــچ - به ندرت استفراغ – تب – لرز – میالــــــژی – و علایـم سیستمیک
اسلاید 8: مشخصات اسهالاسهال حجیم رنگ پریده:مدفوع آب برنجی زیاد:وباسوءجذب مدفوع حجیم،چرب،بد بو همراه با نفخ:ژیاردیامدفوع خونی-بلغمی دو مرحله ای:شیگلااسهال خونی همراه با لکوسیت های تک هسته ای وسندروم شبه آپاندیسیت:یرسینیا آنتروکولیتیکامدفوع سبز رنگ:سالمونلا
اسلاید 9: حالت تهوع و استفراغ
اسلاید 10: اسهال ساده يا ديسانتري
اسلاید 11: شكم درد - دل پيچهيا زور پيچ
اسلاید 12: تب و لرز
اسلاید 13: تب – لرز – ميالژي – شكم درد و گاهي دهيدراتاسيون كه ظرف 3 روز خود به خود خوب مي شود.نوع اين اسهال را مشخص كنيد.اسهال التهابي سيتوتوكسيني
اسلاید 14: عوامل اتيولوژيك اسهال ها
اسلاید 15: عوامل مولد اسهال های غیر التهابی (آنتروتوکسینی)ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)ای کولای آنتروتوکسی ژنیک (Enterotoxigenic E.Coli)کلوستریدیوم پرفرنژانس (Clostridium Perfringens)باسیلوس سرئوس (Bacillus Cereus)استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus Aureus)آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)پلسیوموناس شیگلوئیدس (Plesiomonas Shigelloides)ویروس های شبه نورواک (Norwalk Like Viruses)روتا ویروس ها (Rotaviruses)آدنو ویروس های روده ای (Enteric Adenoviruses)ژیاردیا لامبلیا (Giardia Lamblia)کریپتو سپوریدیوم و سیکلوسپورا
اسلاید 16: عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیتوتوکسینی شیگلا (Shigella)سالمونلا (Salmonella)کامپیلوباکترژژونی (Compylobacter Jejuni)آنتروهموراژیک ای کولای (Enterohemorrhagic E.Coli)آنترواینوازیو ای کولای (Enteroinvasive E.Coli)یرسینیا آنتروکولیتیکا(Yersinia Enterocolitica) ویبریو پارا همولیتیکوس (Vibrio Parahemoliticus)کلوستریدیوم دیفیسیل (Clostridium Dificile)آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas Hydrophila)پلسیوموناس شیگلوئیدس (Plesiomonas Shigelloides)آنتاموبا هیستولیتیکا (Entamoeba Histolytica)
اسلاید 17: عوامل مولد اسهال های تهاجمی(نفوذی)سالمونلا تایفی (Salmonella Typhi)یرسینیا آنتروکولیتیکا(Yersinia Enterocolitica)
اسلاید 18:
اسلاید 19: مشخص کنید ارگانیسم هایی که در اسلاید های بعدی به شما نشان داده می شوند، چه نوع اسهالی را ایجاد می کنند؟يكبار ديگر عوامل مولد را مرور كنيد:
اسلاید 20: ویبریو کلرا (Vibrio cholerae)اسهال غير التهابي غير توكسيني
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.