التور یا وبا عامل بیماری
اسلاید 1: علائم بيماری1- اولین شکایت بیمار احساس پری وغرغرشکم است وسپس اسهال آبکی شبیه آب برنج - بی بو بادفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش (خیلی زیاد )2- نبودن دل درد ودل پیچه3- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی4- گرفتگی عضلات پشت ساق پا5- عطش فراوان6- فقدان تب7- فقدان خون در مدفوع
اسلاید 2: نحوه سرايت بيماری وبا چگونه است؟آب آلوده به مدفوعآشامیدنیها ومواد غذایی آلوده –سبزی ومیوه هایی که با آب آلوده شسته شده اندو آلودگی غذاهاهای پخته شده بع از تهیه.تماس مستقیم دست با ترشحات اسهال بیمار وبایی.
اسلاید 3: پيشگيری از وبا و آموزش به بيمار و خانواده جوشاندن یک دقیقه ای آب که از سلامتش اطمینان ندارید.شستشوی دست با آب وصابون قبل از خوردن غذا وبعد از اجابت مزاج خودداری از خرید هر گونه موادغذایی از دست فروشان دوره گردانگل زدایی وضدعفونی نمودن سبزی ومیوه
اسلاید 4: روش انگل زدايی وضدعفونی نمودن سبزی وميوهمرحله اول(پاکسازی):پاک کردن سبزی وشستشوی اولیه با آب سالم (آب لوله کشی). مرحله دوم(انگل زدایی):اضافه کردن 3-5 قطره مایع ظرفشویی به ازائ هر لیتر آب مصرفی ونگهداری سبزیجات به مدت 5 دقیقه در آن. مرحله سوم(ضدعفونی):برای ضدعفونی وازبین بردن میکروبها مقدار یک گرم (نصف قاشق چای خوری) پودر کلر خشک را در ظرف 5 لیتری آب ریخته کاملا حل کنید. سپس سبزی ومیوه انگل زدایی شده را به مدت (5-10) در محلول ضدعفونی کننده فوق الذکر قرار دهید تا میکروب ها ی آن کشته شوند. مرحله چهارم(شستشوی مجدد):سبزی ضدعفونی شده را مجددا با آب لوله کشی بشویید تا باقیمانده کلر از آن جدا شوند وسپس مصرف نمایید.
اسلاید 5: راهنمای ارزيابی وضعيت دهيدراتاسيون بيماروضعیت بیماربدون دهیدراتاسیوندهیدراتاسیون نسبیدهیدراتاسیون شدیدنگاه کنیدوضعیت عمومیخوب،هوشیارنا آرام،بی قرارخواب آلوده یا بیهوشچشمهاطبیعیفرو رفتهبسیار فرورفته و خشکاشکداردنداردندارددهان و زبانمرطوبخشک بسیار خشکتشنگیتشنه نیستتشنه و با ولع می نوشدقادر به نوشیدن نیستلمس کنیدنیشگون پوستیسریعا بر میگرددبه آهستگی بر میگرددبسیار آهسته بر میگرددتصمیم بگیریددهیدراتاسیون ندارددو علامت یا >+دو علامت یا>+
اسلاید 6: نشانه اصلی دهيدراتاسيون شديد در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از 7 سال فقدان نبض راديال و فشار خون پايين است
اسلاید 7: تعریف مورد قطعی وبا :فردی که دچار اسهال شده واز مدفوع بیمار ویبریوکلرای جدا شده باشد.
اسلاید 8: روش جمع آوري نمونه مدفوع : محيط انتقال محيط انتقال كري بلربراي نگهداري و انتقال سالمونلا، شيگلا، اشريشياكلي، ويبريوكلرا، ويبريو پارا هموليتيكوس ،انتروكوليتيكا بسيار مورد استفاده قرار ميگيردنمونه گيريبهتر است نمونه گيري مدفوع، در مراحل اوليه بيماري حداكثر ظرف 2 تا 3 روز كه عامل بيماريزا به تعداد بيشتري در مدفوع وجود دارد و قبل از درمان آنتيبيوتيكي انجام شود. اصولاً نمونه مدفوع ( در صورت قوام دار بودن حداقل 5 گرم و يا در صورت كاملاً آبكي بودن معادل cc5 ) نسبت به سوآب برتري دارد و حداقل دو نمونه سوآب مقعدي يا سوآب از مدفوع تازه براي هر بيمار جمعآوري و در محيط انتقال كريبلر تلقیح شود. Dr. Sargiz Vartanyan 20 10 ©
اسلاید 9: ف) تهيه نمونه مدفوع و سوآب مدفوع :براي نمونه مدفوع، از يك ظرف تميز با اندازه و در مناسب استفاده نماييد. در صورت عدم دسترسي به ظروف یکبار مصرف، حتماً از ظرف تميز استفاده كنيد.هنگامي كه نمونه به آزمايشگاه ميرسد لازم است به سرعت آزمايش بر روي آن انجام شود. ( بيشتر از دو ساعت از زمان نمونهگيري نگذشته باشد ). اگر ناچار به نگهداری نمونهها بیش از دو ساعت هستید، سوآبي را درون نمونه مدفوع قرار داده و پس از حركت چرخشي، آن را در يك محيط انتقالي تلقيح كنيد. اگر مدفوع حالت مخاطي دارد سعي كنيد نمونه را همراه مخاط در محيط ترانسپورت تلقيح نماييد سوآب مقعدي:براي نمونهگيري از سوآب پنبهاي سالم استفاده كنيد و دقت كنيد كه پنبه سر آن كنده نشده باشد. ابتدا سوآب را با فروكردن در محيط ترانسپورت استريل مرطوب كرده و سپس به اندازه 2 تا 4 سانتيمتر داخل اسفنكتر ركتوم نموده و بچرخانيد و بيرون بكشيد. با توجه به تغییر رنگ پنبهء سر سوآب، مطمئن شويد سوآب به مدفوع آغشته است. تعداد سوآب مورد نياز بستگي به تعداد عوامل پاتوژن مورد مطالعه دارد معمولاًحداقل 2 سوآب بايد تلقيح شود. در موارد نمونهگيري اسهالهاي ناشي از باكتريهاي مهاجم مانند شيگلا به هنگام تهيه سوآب مقعدي، ساييدن سوآب به مخاط انتهايي روده جهت جمعآوري نمونه بسيار پر اهميت است. Dr. Sargiz Vartanyan 20 10 ©
اسلاید 10: تلقيح به محيط انتقال:در صورتي كه ناچار به تلقيح نمونه پس از دو ساعت شديد ، لازم است نمونهها را در يخچال و يا در محيطهاي انتقالي جهت بقاء بيشتر قرار دهيد. محيط انتقالی تلقيح شده نيز باید در سرما نگهداري شود. زيرا اين شرايط براي پاتوژنهايي مانند شيگلا و كامپيلوباكتر بسيار مهم است. البته بيشتر عوامل پاتوژن باستثناء اين دو ارگانيسم ، قابليت زنده ماندن براي مدتي در محيط انتقالی، در دماي محيط را دارند ( حداکثر يك هفته ).هنگاميكه نمونهها در محيط انتقالی قرار داده شده و نياز به نگهداری آنها براي مدت بیشتری است، لازم است آنها را در يخچال يا فريزر نگهداري كنيد.
اسلاید 11: تلقيح نمونه به محيط انتقالي كريبلر:حداقل دو سوآب مدفوع يا مقعدي را به ته لوله حاوي محيط وارد كنيد. پس از قراردادن سوآب در لوله، قسمت چوبي بيرون از لوله را بشکنید.در لوله را كاملاً ببندید.نمونهها را داخل يخچال نگهداري كنيد و اگر امكان گذاردن در يخچال وجود ندارد، محيط انتقال حاوي سوآب را در مكاني خنك و دور از نور جهت پايين نگاه داشتن دما قرار دهيد.توجه: محيط انتقال حاوي سوآب مدفوع يا مقعد را ميتوان حداكثر 48 تا 72 ساعت در دماي يخچال Cº )4+) نگهداري نمود. در صورت عدم انتقال نمونه ظرف مدت تعيين شده به آزمايشگاه، آنها را ترجيحاً در فريزر Cº 20- و يا در صورت عدم دسترسي در فريزرهاي خانگي ( حدود Cº 15- تا Cº 18- )ميباشند قرار دهيد.انتقال نمونه در لولههاي محيط انتقال دهنده را كاملاً ببنديد. به دقت لولههاي حاوي نمونه را بپوشانيد و سپس در جعبهاي كه به هنگام ارسال شكسته نشود، قرار دهید بر روي هر لوله، اطلاعات مربوط به هر بيمار را ثبت كنيد. توتوجه:فرم بررسي التور و محيط كشت در يخچال دفتر پرستاري موجود است قبل از ارسال نمونه سوپروايزر كنترل عفونت را در جريان قرار دهيد و حتما فرم بررسي التور (قابل دسترسي در دفتر پرستاري)را همراه با نمونه به مركز بهداشت ارسال نماييد.Dr. Sargiz Vartanyan 20 10 ©
اسلاید 12: بستری بیمار در اتاق خصوصیپوشیدن دستکش در زمان ورود به اتاقپوشیدن گان در صورت احتمال آلوده شدن لباس پرسنل با ترشحات بیمار وجود داشته باشداستفاده از وسايل اختصاصي تا حد امكان (گوشی- فشار سنج)چنانچه امكان پذير نيست در فواصل آنها را تميز و ضدعفوني كنيدمحدود نمودن حرکت بیمار در خارج از اتاقنظافت وضدعفوني روزانه اتاق بيمار ووسايل موجود در آن13
اسلاید 13: نکات قابل توجه در اصول احتیاطات تماسی:در آوردن دستکش قبل از ترک اتاق رفع آلودگی دستها با یک ماده حاوی الکل بلافاصله پس از در آوردن دستکشقبل از ترک اتاق ایزوله،گان باید در آورده شود و مراقب بود لباس پرسنل آلوده نشود
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.