انقراض دایناسورها
اسلاید 1: بسماللّهالرّحمنالرّحیم
اسلاید 2: موضوعانقراض دایناسورها
اسلاید 3: انقراضدایناسورها بیش از ۱۶۵٫۰۰۰٫۰۰۰ سال بر روی کره زمین زندگی کردند. دانشمندان، تقریباً مطمئن بودند که انقراض نسل دایناسورها بر اثر برخوردی بزرگ بوده است. زیستشناسها و زمینشناسها احتمال میدادند که شاید علت دیگری باعث این انقراض شده باشد. از جمله:دهانه برخوردی شیوا در هند که باعث فعال شدن آتش فشانها شدهفورانهای عظیم آتش فشانی در سطح زمینشاید هم فرایندی تدریجی اینها نظریههای موازی به شمار میرفتند.3/11
اسلاید 4:
اسلاید 5: برپایه آخرین پژوهشها ثابت شدهاست که برخورد یک شهابسنگ عظیم در مکزیک، عامل انقراض دایناسورها بوده است. تیمی از دانشمندان امریکایی و اروپایی این مسئله را تایید کردهاند که انقراض کامل در دوران سوم کرتاسه یعنی اتفاقی که تقریباً ۷۵ درصد از گونههای زنده روی زمین از جمله تقریباً تمام دایناسورها را منقرض کرد، به وسیله شهاب سنگی که ۶۵میلیون سال قبل با زمین برخورد کرد، رخ داده است. انقراض دوران سوم کرتاسه در اصل آخرین انقراض بزرگی است که بر روی زمین رخ داده است و به همین دلیل مورد توجه است که منجر به گوناگونی پستانداران و سرانجام پیدایش انسان گردید.
اسلاید 6: واقعه۶۶ میلیون سال قبل، شهاب سنگی که ۱۵ کیلومتر عرض داشت به منطقهای که امروزه به نام دهانه چیکسالوب نامیده میشود و در مکزیک میباشد، برخورد کرد. این برخورد، باعث فرورفتن زمین و تشکیل گودالی به قطر ۱۸۰ کیلومتر شد و نزدیک به ۴۲۰ زتا ژول (یعنی ۴۲۰ ضربدر ۱۰ به توان ۲۱ ژول) انرژی را آزاد کرد که برابر با انرژی انفجار ۱۰۰ ترا تن (یعنی ۱۰۰ ضربدر ۱۰ به توان ۱۲ تن) TNT بود. برای مقایسه، کافی است اشاره کنیم که انرژی آزاد شده از برخورد چیکسالوب، ۲ میلیون بار بزرگتر از انرژی رها شده در قوی ترین آزمایش هستهای بشر یعنی بمب تزار روسیه است که به سال ۱۹۶۱ انجام شده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.