انواع مجازات و بررسی آن ها
اسلاید 1: سوال ا اندیشه و تحقیق ص 98 کتابآیا در مجازات آخرت که مجازات از نوع سوم است. ظلم امکان پذیر و قابل تصور است ؟ چرا؟
اسلاید 2: انواع مجازات و بررسی آنهاابتدا با بررسی انواع مجازات ها مجازات در روز قیامت را شرح می دهیم امید به اینکه بتواند ما را در راه بندگی خدا یاری دهد
اسلاید 3: دسته اول مجازات های قراردادی است یعنی مجازات، اعتباریست و می شود کم یا زیاد کرد و در دست کسانی است که این مجازات را وضع می کنند.مثلاً فرض کنید کسی که تخلف راهنمایی و رانندگی می کند. می گویند این مقدار جریمه اش کنید، این قراردادیست زیرا در کشورهای دیگر فرق می کند. گاهی خیلی بیشتر و گاهی کمتر است. در این مجازات عقل و سیره عقلا بر این قرار گرفته که باید بین جرم و مجازات تناسب باشد. مثلاً اگر کسی تخلف رانندگی کرد و در محل پارکینگ ممنوع ماشینش را پارک کرد مجازاتش این باشد که ماشینش را نابود کنند و خودش را هم حبس ابد کنند. این را عقلا قبول نمی کنند، می گویند یک تخلف کرده جریمه اش کنید.یا فرض کنید که کسی مثلاً به نامحرم نگاه کرده بگوئیم به خاطر نگاه به نامحرم باید خودش اعدام بشود و پدر مادرش هم حبس ابد بشوند. عقلا نمی پسندند و خواستار یک تناسب بین جرم و مجازات هستند و می گویند او تخلف کرده شما هم جریمه اش کنید، شلاقش بزنید.
اسلاید 4: دسته دوم در واقع مجازات نتیجه خود جرم است اصطلاحاً به آن مکافات می گویند.مثلاً فرض کنید کسی در حال مستی رانندگی کرده و تصادف می کند و پاهایش قطع می شود یا مثلاً چشمانش کور شده است. در این حالت نمی تواند بگوید من فقط یک ساعت تخلف کردم، یک نصف روز تخلف کردم، آیا درست است که شصت سال این جوری باشم؟ یا فرض کنید کسی مثلا هوس کرده که یک چاقویی یا نیشتری به چشمش بزند، ببیند چه جوریست؟ یک لحظه هوس می کند چاقو را می زند و تا آخر عمر نابینا می شود. نمی تواند بگوید که این مجازات با جرم من تناسب ندارد. من یک لحظه هوس کرده بودم، چشمم باید یک ساعت کور می شد نه اینکه تا آخر عمر کور باشم.
اسلاید 5: دسته سوممجازات هائی است که مجازات، چیزی جز خود گناه و خود جرم نیست. یعنی خود جرم تجسم پیدا می کند و اسمش مجازات است که این دسته دیگر در دنیا نیست.مال یتیمی که می خورد به تعبیر قرآن انما یاکلون فی بطونهم ناراً وسیصلون سعیراً در واقع آتش می خورده منتها توجه نداشته در آنجا مجسم می شود
اسلاید 6: آن دو تای اول هر دو در دنیا هست. اما نوع سوم که تجسم اعمال انسان است جای آن در دنیا نیست. حال تصور کنید مجازات اخروی جزء کدامیک از این سه نوع است؟ نوع اول؟ یعنی قراردادیست که بتوان آن را کم یا زیاد کرد یا از نوع دوم که مجازات عمل آن چیزی جز نتیجه عمل باشد.مجازات های اخروی حتی از نوع دوم هم که مکافات باشد نیست. بلکه از نوع سوم که تجسم اعمال است می باشد. در واقع آن جهنمی که به آن اشاره شده چیزی جز خود همان عمل نیست. باطن آن عمل آتش بوده منتها توجه نداشته این مال یتیمی که می خورد به تعبیر قرآن انما یاکلون فی بطونهم ناراً و سیصلون سعیراً در واقع آتش می خورده منتها توجه نداشته در آنجا مجسم می شود.وقتی غیبت می کند در واقع دارد گوشت برادر مرده اش را می خورد ولی الان توجه ندارد. اما آنجا متوجه می شود و تجسم پیدا می کند در آنجا پرده ها کنار رفته فبصرک الیوم حدید متوجه می شود که چه چیزی خورده و چه کاری کرده؟ پس در آنجا عین عمل و تجسم خود عمل هست.
اسلاید 7: خدا کنداز صاحبان خرد باشیم و پند بگیریم ......بنابر این قطعا جواب این سوال منفی است زیرا هر کاری که انسان انجام می دهد در آخرت چهره ی باطنی زشت و زیبای خود را نشان می دهد و آنچه را انجام داده دریافت می کند و همین اعمال ماست که عذاب یا پاداش ما را تشکیل می دهد.
اسلاید 8: یا رب جعلنا من الناجین
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.