بازآفرینی شهری قاهره
اسلاید 1: بازآفرینی شهری قاهره ( محله درب الاحمر )
اسلاید 2: تاریخچهقاهره، پایتخت مصر و بزرگترین شهر آفریقا و میانه شرقی است و واقع در کرانه رود نیل و در شمال مصر میباشد. شهر قاهره توسط حکومت فاطميان مصر (Fatimids) در سال هاي 974-969 ميلادي (363-358 هـ.ق) مجددا ساخته شد و نام القاهره (Al-Quahira) -پيروز- بر آن نهاده شد. (منبع: www.Africa.cgtn.com)
اسلاید 3: تاریخچهدر دورههاي حکومت فاطميان، ايوبيان و مملوکيان، قاهره يکي از کانون هاي پيشرفت آموزش در جهان اسلام بود. در نيمهي نخست قرن بيستم، قاهره شهري ويلايي نشين با مجموعهاي از باغها بود؛ اما در 50 سال اخير، فشارهاي ناشي از افزايش جمعيت و بلند مرتبه سازي در آن به حدي رسيده است که قاهره تبديل به يکي از بزرگ ترين و پيچيدهترين شهرهاي جهان شده است و جمعيت آن از سال 1952 م. به بعد، به سه برابر افزايش يافته است؛ به طوري که امروزه قاهره جمعيتي معادل 17 ميليون تن رادر خود جاي داده است.وسعت شهر قاهره 453 کیلومتر مربع و مرکز تاریخی آن که مورد باززنده سازی قرار گرفته چهارکیلومتر مربع است.(منبع: en.wikipedia.org)
اسلاید 4: معرفی محدوده مورد بررسی (محله درب الاحمر)محله دربالاحمر در مرکز تاریخی قاهره واقع شده است. دربالاحمر، منطقهای متراکم و فقیر در بخش تاریخی قاهره است و مشهور به جنایت و داد و ستد مواد مخدر بوده است. شهر قاهره با وجود بهره مندی از استعداد و فرصتهایی قابل توجه همچون غنای معماری و برخورداری از معماری اسلامی ارزشمند، واقع شدن یادمانهای عمده در نزدیکی یکدیگر و گردآمدن طبیعی آنها و وجود یکپارچگی اجتماعی میان اقشار مختلف آن با مشکلات فراوانی روبرو بوده است، همچون:عدم وجود محدودهای قانونی برای حفاظت و احیاء در چارچوب برنامهای سازمان یافته از سوی دولت و یا سایر نهادها زیرساختهای شهری، به خصوص حل نشده ماندن معضل آبهای سطحی یکی از مهمترین عوامل ویرانی سریع یادمانها و بناها عدم توجه به شهر تاریخی با تمرکز قدرت و ثروت در خارج از شهر تاریخی و وجود اجتماعات محلی بدون استطاعت مالیهم پوشانی و تداخل مسئولیت ها و سردرگمی مقامات گوناگون در زمینه مدیریت شهر تاریخی و ایجاد آلودگی صوتی و بصری به دلیل فعالیت صنایع گوناگون ( از تصفیه مس، انبارهای الوار و کارگاه برش سنگ مرمر گرفته تا تعمیر اتومبیل در ساختمان های تاریخی یا در کنار آنها )تراکم بسیار بالای جمعیتی، بالا بودن نرخ بیکاری و مهاجرت از بافت قدیمی کمبود شدید مسکن و اسکان جمعیت در اطراف گورستانها و مقبره های تاریخی ناکارامدی شبکه ارتباطی و تداخل حرکت سواره و پیاده (حبیبی، ۱۳۸۶، ۱۴۴-۱۴۳)
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.