بانک
اسلاید 1: نام استاد: محمد موسوی نام و نام خانوادگی: فرزاد علیخانی کلاس: 408 نام درس: اصول مدیریت اسلامی
اسلاید 2: نخستین بانک ایرانی در آغاز سال 1304 شمسی که هنوز آرامش در سراسر کشور و فعالیتهای عمومی در شئون مختلف اجتماعی محسوس نشده بود و تاثیر شگرف عوامل اقتصادی و بازرگانی در حیات سیاسی مملکت نمودی نداشت. اولین بانک ایرانی با سرمایه 3,883,950 ریال در محلی محدود – چند باب مغازه – تاسیس شد و در 24 اسفند همان سال اولین شعبه بانک سپه در شهر رشت افتتاح گردید. و اکنون بانک سپه با بیش از 80 سال (بیش از سه ربع قرن) تجربه به عنوان یکی از مهمترین نهادهای مالی و اقتصادی کشور با حدود 1800 شعبه توانسته با جذب سرمایه های سرگردان جامعه و سوق دادن آن بسمت فعالیتهای مولد اقتصادی در جهت تحقق اهداف اقتصادی کلان کشور مشارکتی موثر و مطلوب داشته باشد. در عرصه بین المللی نیز با ایجاد واحدهای بانکی در کشورهایی چون آلمان، ایتالیا و فرانسه و همچنین بانک بین المللی سپه انگلستان، در ارائه خدمات بانکی از جایگاه ارزنده ای برخوردار است. از اهم فعالیتهای بانک سپه در عرصه بین المللی میتوان به خدماتی از قبیل افتتاح انواع حسابهای سپرده، انجام امور حوالجات ارزی، گشایش اعتبار اسنادی، ابلاغ اعتبارات اسنادی، پوشش اعتبارات اسنادی، تایید اعتبارات اسنادی، صدور ضمانتنامه ارزی، ... اشاره نمود. مطالب فوق تاریخچه مختصری بود از این بانک کهن ایرانی، اما در این برهه زمانی که سرعت چرخه سازندگی در سراسر جهان، نیاز به حضور بانکها را هر روز افزایش میدهد، طبیعتا با گسترش توان اقتصادی ملل مختلف در پهنه گیتی، نیاز به سیستم بانکی کارآمد و پویا بیش از پیش احساس میشود.
اسلاید 3: نخستین بانک خارجی در ایران، شعبه یک بانک انگلیسی با مرکزیت لندن تحت عنوان، بانک جدید شرق، بود که در سال ۱۲۶۶ تاسیس شد و شعب بسیاری را در تهران و چند شهر دیگر دایر کرد اما این بانک پس از مدتی دارایی های خود را به، بانک شاهی ایرانˈ فروخت. بانک شاهی به عنوان امتیازی ۶۰ ساله، در ازای اعطای وام دولت انگلیس به ناصرالدین شاه، به شخصی به نام رویتر واگذار شده بود، این بانک که حق انحصاری انتشار اسکناس را برعهده داشت از سال ۱۳۲۷( پایان مدت امتیاز ۶۰ساله)تا سال ۱۳۳۱بدون مجوز باعنوانˈ بانک انگلیس در ایران و خاورمیانه ˈ در ایران فعالیت کرد. پس از تاسیس بانک شاهی بانک های دیگری با سرمایه بیگانگان در ایران به وجود آمدند که هر کدام از آنها به عنوان امتیازات سیاسی از سوی دولت های وقت با زمان های چندین و چند ساله در اختیار روسیه و کشورهای دیگر قرار گرفتند، بانک هایی چون ˈبانک استقراضی ایرانˈ با واگذاری امتیاز ۷۵ ساله به یک تبعه روسی و ˈبانک روس و ایرانˈ که با هدف تسهیل مبادلات بازرگانی بین دو کشور تاسیس شدند.
اسلاید 4: ما نخستین بانک ایرانی که با سرمایه داخلی تاسیس و به عنوان اولین بانک در راه تحکیم اساس اقتصاد ملی کشور محسوب شد، ˈبانک پهلوی قشونˈ با نام فعلی ˈبانک سپهˈ بود که در چهاردهم اردیبهشت سال ۱۳۰۴ هجری خورشیدی برای سامان دادن به امور مالی ارتش، با بهره گیری مالی از محل وجوه بازنشستگی نظامیان، فعالیت محدود خود را در قالب اولین بانک با فکر و سرمایه ایرانی آغاز کرد. یکسال بعد، ˈموسسه رهنی ایرانˈ با استفاده از وجوه صندوق بازنشستگی کشور، تحت نظارت وزارت دارایی تشکیل شد که به افراد بسیاری با اخذ وثیقه منقول وام با بهره پایین ارائه می کرد. این موسسه پس از تاسیس بانک ملی ایران به عنوان جزیی از این بانک تلقی شد و در سال ۱۳۱۸ که بانک رهنی به وجود آمد، به ˈبانک کارگشاییˈ تغییر نام یافت. دو سال بعد از تاسیس نخستین بانک با سرمایه ایرانی، در چهاردهم اردیبهشت سال ۱۳۰۶ دولت به موجب قانون مصوب مجلس شورای ملی موظف شد تا بانکی در سطح ملی تاسیس کند. پس از تصویب اساسنامه توسط کمیسیون مالیه مجلس این بانک در بیستم شهریور ۱۳۰۷ با نام ˈبانک ملی ایرانˈ به منظور فعالیت در سطح ملی افتتاح و با توجه به محدودیتهای نظام بانکی، وظایف بانک مرکزی را نیز بر عهده گرفت و با نگهداری حساب های دولتی، حق انتشار اسکناس نیز پس از خریداری از بانک شاهی، در سال ۱۳۱۱ به این بانک واگذار شد.
اسلاید 5: ˈبانک مرکزی ایرانˈ در سال ۱۳۳۹ با سرمایه ای معادل سه میلیون و ۶۰۰ ریال، از محل تفاوت ارزیابی پشتوانه اسکناس تأسیس شد. از آن پس به موجب قانون پولی و مالی کشور، فعالیتهای غیر انتفاعی بانک ملی ایران مانند نشر اسکناس، بانکداری دولت و عملیات مشابه آن به بانک مرکزی واگذار و این بانک مسئولیت اداره نظام پولی و اعتبار و کنترل سازمان بانکی کشور را بر عهده گرفت.پس از مدتی با تصویب اولین طرح برنامه عمرانی کشور در سال ۱۳۲۷، نیاز به وجود موسسات اعتباری افزایش یافت و در تیرماه ۱۳۲۸ دولت به منظور کمک مالی به واحدهای تولیدی خصوصیˈ بانک برنامه ˈ را ایجاد کرد.در سال ۱۳۲۸ اولین بانک خصوصی با نام ˈبانک بازرگانی ایرانˈ به صورت شرکت سهامی تاسیس و تا سال ۱۳۵۰، ۲۱ بانک خصوصی راه اندازی شد.یکسال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، تمامی بانک ها در سراسر ایران به جهت حفظ حقوق صاحبان سپرده و سرمایه های ملی، بکارانداختن چرخهای تولیدی صنعت کشور و تضمین بازپرداخت سپرده ها و پس اندازهای مردم، ملی شدند .دو سال بعد، مجمع عمومی بانک ها، شبکه بانکی کشور را که متشکل از ۳۷ بانک بود، در قالب شش بانک تجاری با عناوین رفاه کارگران، ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، ملت، سپه و سه بانک تخصصی با عناوین کشاورزی، مسکن و صنعت و معدن سازماندهی کرد.
اسلاید 6: بانک ملت به موجب مصوبهی مورخ 29 آذر 1358 مجمع عمومی بانکها از ادغام بانکهای تهران، داریوش، بینالمللی ایران، عمران، بیمهی ایران، ایران و عرب، پارس، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان در تاریخ 31 تیر 1359 تشکیل و تحت شماره 38077 در ادارهی ثبت شرکتها به ثبت رسید. عملیات اجرایی بانک نیز از همان تاریخ آغازشد.سرمایهی اولیهی بانک ملت معادل 5.33 میلیارد ریال، در اثر ادغام بانکهای یادشده شکل گرفت. آخرین افزایش سرمایه شرکت در تاریخ 19 مرداد 1384 بالغ بر 11,861 میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی داراییهای ثابت و اندوختهی تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی انجامشد.به استناد مجمع عمومی فوقالعاده بانکها مورخ 17 فروردین 87 و تصوینامه هیات محترم وزیران به شماره 68985/ت 37925 ت مورخ 2 مرداد 86 شخصیت حقوقی بانک ملت به سهامی عام تبدیل گردید.بانک ملت در حال حاضر با سرمایه 13100 میلیارد ریال بهعنوان یکی از بزرگترین بانکهای کشور است که درچارچوب دولت جمهوری اسلامی ایران فعالیت مینمایند.این بانک دارای 1،815 شعبه در داخل و 5 شعبه در خارج از کشور میباشد.تعداد پرسنل بانک درحال حاضر 24,757نفر است و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیرهی بانک آقای دکتر علی دیواندری میباشند. مهمترین راهبردهای بانک ملت توسعهی فنآوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت روابط مشتریان، بهبود کیفیت خدمات، توسعه منابع انسانی و بهبود شاخصهای عملکرد است. برای دستیابی به این راهبردها، اهدافی همچون رشد و بهرهوری بانک، سوددهی و ارائه خدمات مناسب به مشتریان، شناخت نیازها و دستهبندی مشتریان و فرآیندهای مربوط به سود، آموزشهای استراتژی محور، فنآوری نوین بانکی و همسوسازی اهداف فردی، بخشی و سازمانی ترسیم شدهاست. تاریخچه و معرفی بانک ملت
اسلاید 7: بانک ملت به موجب مصوبهی مورخ 29 آذر 1358 مجمع عمومی بانکها از ادغام بانکهای تهران، داریوش، بینالمللی ایران، عمران، بیمهی ایران، ایران و عرب، پارس، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان در تاریخ 31 تیر 1359 تشکیل و با شماره 38077 در ادارهی ثبت شرکتها به ثبت رسید و عملیات اجرایی بانک از همان تاریخ آغازشد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.