بسته بندیهای خود گرم شونده و خود سرد شونده
اسلاید 1: كارشناسي ارشد علوم و صنايع غذايي Self-heating & self-cooling packaging گردآورنده: بنفشه بردبار1399
اسلاید 2: مقدمه و تعریففناوریهای جدید بستهبندی مواد غذایی در نتیجه تمایل مصرفکنندگان به محصولات غذایی فرآوری شده راحت، آماده برای خوردن، خوشمزه با ماندگاری و کیفیت بالا بوجود آمده است.ضرورت تأمین غذا در شرایط دشوار جنگ، سیل، زلزله، کوهنوردی و...شرایطی که به هر دلیلی دسترسی به وسایل سردکننده یا گرم کننده مشکل است.تسریع و تسهیل آمادهسازی غذا فناوری نوین با بهرهگیری از واکنشهای مختلف شیمیایی و یا فیزیکی طراحی بستهبندیهای خود گرم شونده و خود سرد شوندهبستهبندیهای خاصی که خود قادر به گرم و یا سرد نمودن محتویاتشان میباشند.1
اسلاید 3: تاریخچهاولین بار در سال 1900 به منظور استفاده کوهنوردان و مکتشفان تولید شد.1910 این قوطیها توسط آمریکاییها در طول یک سفر پروازی در بالن بصورت قوطیهای خود گرم شونده (سوپ) استفاده شدند.زمان جنگ جهانی دوم نیز مورد استفاده قرار گرفتند.Self-heating can اولين بار در سال 1938طراحی شد. Self-chilling canاولين بار درسال1997 طراحي گرديد.سال2006 شرکت آمریکایی نوشیدنیهای خود گرم شونده مانند: کاکائو و قهوه داغ را بر اساس واکنش آب و آهک تولید کرد.سال2008 شرکت فرانسوی مجموعه کاملی از نوشیدنیهای خود گرم شونده را تولید و در سال 2009، 6 نوع سوپ مختلف را تولید کرد.2
اسلاید 4: بستهبندي خودسرد شونده و خودگرم شونده این فناوریها به دلیل افزایش تقاضا برای غذاهای امنتر طراحی شدهاند.تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادي، رشد شهرنشینی و کاهش زمان آزاد براي طبخ غذا، نسل جدیدي از غذاها و بستهبندي را به بازار عرضه کرده است.بستهبندي خود سرد شونده و خود گرم شونده دو نمونه بستهبنديهاي هوشمندي هستند که مصرفکننده را قادر میسازند، در کمترین زمان و بدون داشتن هیچ امکانات خاصی از مصرف یک غذا و نوشیدنی با دماي مطلوب لذت ببرد. ظروف خود گرم شونده و یا خود سرد شونده، دارای نمایشگرهای الکترونیکی حاوی اطلاعات مهم در مورد کیفیت تغذیه و تاریخ انقضا ماده غذایی هستند.3
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.