بلوغ دیررس
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمموضوع کنفرانس:بلوغ دیررسجمع آورنده:رقیه حسین پور
اسلاید 2: بلوغبلوغ مرحله ای از زندگی و رشد انساناست که باعث گذار از کودکی و رسیدن به بزرگسالی می شود ، فردی که دوران بلوغ را پشت سر گذاشته باشد بالغ نامیده می شود و از نظر جنسی ، توانایی تولید مثل دارد . معمولا ورود به دوران نوجوانی با تحولات جسمی و روحی فرزندمان همراه است که ممکن است برخی از آن ها به چشم نیاید البته لازم به ذکر است بلوغ دختران باید با آگاهی و آموزش والدین باشد .تقریبا تمام سیستم های اندامی بدن انسان پس از تولد رشد کرده و پیشرفت می کنند با این حال ، سیستم تولید مثل برای چندین سال غیر فعال باقی می ماند . در حالی که خواب است ، مغز مقادیر بسیار کمی از هورمون های تولید مثلی را ترشح می کند و مانع از وقوع هر گونه رشد جنسی می شود .همچنین می توان گفت بلوغ به معنی بزرگ شدن ، نوجوانی و رسیدن به تکامل جنسی است و بلوغ زمانی را در زندگی توصیف می کند که بدن از نظر جنسی تکامل پیدا می کند و اندام های تناسلی فعال می شوند . دوران بلوغ چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ احساسی پر تنش ترین زمان زندگی هر فرد محسوب می شود ، تغییرات روانی و چالش های زبان بلوغ در صورت پایان نیافتن آن در زمان طبیعی ، مشکلات زندگی را در زندگی فرد به وجود می آورند.
اسلاید 3: انواع بلوغهمانطور که گفتیم بلوغ به مجموعه ای تغییرات بدنی و روحی که بین دوران کودکی و نوجوانی پیش می آید و تا جوانی ادامه می یابد بلوغ می گویند .در دوران نوجوانی و بلوغ دخترها و پسرها یک دوره ی سریع رشد بدنی را تجربه می کنند . که البته این تغییرات در دخترها یک یا دو سال زودتر از پسرها شروع می شود . بلوغ انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله آن ها را معرفی خواهیم کرد .•بلوغ جنسیبلوغ جنسی مرحله ای از نمو بدن است که در آن تمام صفات جنسی فرعی ( تناسلی ، بدنی ، روحی ) رشد کامل نموده و پسر یا دختر از این به بعد مرد و زن نامیده می شوند .•بلوغ جسمیمنظور از بلوغ جسمی رشد و تکامل اعضای بدن است که طی آن رشد استخوان و سایر اندام ها به مرز نهایی خود می رسد .•بلوغ روانینوعی تکامل روحی است که قدرت تشخیص مسائل زندگی را به انسان می دهد ، در این حالت فرد قبول مسئولیت های اجتماعی و قدرت رویارویی با مشکلات پیچیده را پیدا می کند .•بلوغ شرعیبلوغ شرعی به معنای رسیدن به سن تکلیف است که باعث وجوب انجام تکالیف دینی و لزوم احتراز از محرومات برای انسان بالغ می شود.
اسلاید 4: خصوصیات بلوغ در نوجواناندوره بلوغ سرشار از تنش های عاطفی و روانی است . نوجوان که در حال جدا شدن از وابستگی های دوران کودکی و ورود به دوره بزرگسالی است با تضادها و کشمکش های گوناگون روبرو خواهد شد .از جمله مهم ترین این تغییرات در دوران بلوغ می توان به موارد زیر اشاره کرد . •رشد ذهنی و عقلیاز سن 12 تا 15 سالگی فکر منطقی ، عینی ، قدرت استدلال و نتیجه گیری در نوجوان شکل می گیرد . •رشد هیجانی و عاطفیاحساسات و عواطف متعدد قوی و غیرقابل پیش بینی در نوجوان وجود دارد که گاه در تضاد با یکدیگرند و سبب نوسانات واضح خلقی و رفتاری زیر می شود .*خشمناسازگاری و پرخاشگری در نوجوانان ممکن است به دلایلی مانند اختلال در قضاوت های تجربه شده نوجوان – برخورد با موانع و مشکلات – مواجه شدن با سلب آزادی – سرزنش مکرر – محرومیت – انتقاد و دخالت والدین – تبعیض در محیط خانه و مدرسه .*اضطراببه دلیل پیدایش علائم بلوغ ، ترس از شکست در تحصیل ، ترس از بروز بیماری ، ترس از تنها شدن و از دست دادن دوستان .* افسردگیبه دلیل شکست در رسیدن به اهداف تحصیلی – عدم مقبولیت اجتماعی – وجود خلاء روانی – کاهش علائق درسی – احساس بیارزشی و پوچی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.