بیماری های غلات
اسلاید 1: بيماريهاي غلات Cereals diseases
اسلاید 2: سياهك پنهان گندمعامل بيماري: T.laevis=Tilletia foetida T.caries= T.tritici نام انگليسي:Covered smut ,Stinking bunt, Common buntميزبان: گندمعلايم بيماري: كوتاهي و تغيير رنگ بوته به سبز مايل به آبي تا سبز خاكستري، افزايش پنجه زني واستشمام بوي ماهي گنديده از دانهروشهاي كنترل: شيميايي(ضدعفوني بذر) وكاشت زودهنگام پاييزه
اسلاید 3: زمستانگذراني عامل بيماري بصورت تليوسپور روي دانه و گاهي در خاك مي باشد. اين بيماري تا زماني كه خوشه ظاهر نشود قابل تشخيص نيست. بوته هاي آلوده كوتاهتر از بوته هاي سالم بوده وريشه آنها كاملاً رشد نمي كند.پنجه زني در اين بوته ها افزايش مي يابد.رنگ خوشه هاي آلوده مايل به آبي مي باشد. با فشار دانه هاي آلوده اسپور هاي سياه نسبتاً چربي خارج مي گردد كه در اثر وجود تري متيل آمين بوي ماهي گنديده مي دهد.
اسلاید 4:
اسلاید 5: سياهك آشكار گندم وجوعامل بيماري: Ustilago nudaنام انگليسي:Loose smutميزبان: گندم و جوعلايم بيماري: سياه شدن خوشه و دانهروشهاي كنترل: شيميايي(ضدعفوني بذر)
اسلاید 6: زمستانگذراني عامل بيماري بصورت ريسه غيرفعال در لپه دانه هاي آلوده است. در اين بيماري خوشه هاي آلوده سياه شده و تماما تبديل به توده سياه رنگي مي گردند و كمي زودتر از خوشه هاي سالم ظاهر مي شوند. تليوسپورها ي داخل خوشه به وسيله باد يا حشرات در سطح مزرعه پخش شده و از خوشه تنها محور اصلي آن باقي مي ماند.
اسلاید 7:
اسلاید 8: سياهك پنهان پاكوتاه گندمعامل بيماري:Tilletia controversaنام انگليسي:Dwarf buntميزبان: گندم، جو وگرامينه هاي وحشيعلايم بيماري: كوتاهي شديد بوته و تبديل مواد داخلي دانه به اسپورهاي قهوه اي يا سياهرنگ با بوي ماهيروشهاي كنترل:كاشت ارقام مقاوم و از بين بردن بقاياي گياهي و مبارزه شيميايي(ضدعفوني بذر)
اسلاید 9: اين قارچ زمستان را بصورت تليوسپور درخاك بسر مي برد. بوتههاي آلوده معمولاً كوتاهتر از حد طبيعي شده، تعداد پنجه در آنها افزايش مييابد. سنبلههاي آلوده داراي رنگ سبز مايل به آبي هستند و گلومهاي آنها نسبت به سنبله هاي سالم بازتر ميشود. پس از رسيدن محصول، سنبلههاي آلوده با رنگ تيرهتر و سنبلچههاي بازتر كه نوك دانههاي آلوده در آنها قابل رؤيت است، براحتي از سنبلههاي سالم قابل تفكيك هستند. سنبلههاي آلوده معمولاً بلندتر و تراكم سنبلچههاي آنها كمتر از سنبلههاي سالم است. دانههاي آلوده به جاي رنگ زرد طلايي، داراي رنگ خاكستري مايل به قهوهاي هستند. شكل دانه آلوده شبيه دانههاي سالم، اما معمولاً كمي گردتر و كوچكتر است. با فشار دادن دانه، پودر سياه (تليوسپورهاي قارچ) از آن خارج مي شود كه داراي بوي ماهي گنديده است.تليوسپور
اسلاید 10: سياهك سخت جوعامل بيماري:Ustilago hordeiنام انگليسي:Covered smutميزبان: جو، چاودار و برخي علفهاي هرز گندميانعلايم بيماري: وجود غشاء نازك شفاف به رنگ سفيد مايل به خاكستري روي دانه هاي سياه شده و عدم ظهورخوشه به علت گرفتار شدن درون غلاف برگ پرچم روشهاي كنترل: كاشت ارقام مقاوم و مبارزه شيميايي(ضدعفوني بذر)
اسلاید 11: عامل بيماري زمستان را بصورت تليوسپور روي بذر يا در خاك مي گذراند.بوته ها و خوشه هاي آلوده كوتاهتر از گياه سالم هستند.از مشخصات بارزابن بيماري وجود غشاء نازك شفاف است كه سطح تليوسپورهاي سياهك را روي خوشه مي پوشاند.اين غشاء ،خوشه سياهك زده را محكم نگه داشته ومانع از ريزش تليوسپورها مي شود وبه همين علت سياهك سخت گفته مي شود.
اسلاید 12: زنگ زرد گندمعامل بيماري:Puccinia striiformis fsp,tritici نام انگليسي:Stripe rust,Glume rust,Yellow rustميزبان: گندم، جو، چاودار، يولاف و علفهاي هرز خانواده گندميانعلايم بيماري: وجودجوشهاي زرد رنگ روي برگ و گاهي غلاف،خوشه و گلوم ودر نتيجه كوچكي و چروكيدگي دانه روشهاي كنترل: از بين بردن علفهاي هرز ، كاشت ارقام مقاوم و مبارزه شيميايي
اسلاید 13: زمستانگذراني عامل بيماري بصورت اردوسپور يا ميسليوم داخل برگ مي باشد. در اثر آلودگي اين قارچ جوشها يي به صورت نوارها يا خطوط زرد باريك عمدتاً روي برگها و سنبلچهها تشكيل ميشود. زماني كه خوشهها آلوده ميشوند تاول ها در سطح داخلي پوشينهها و پوشينكها ظاهر شده، در بعضي مواقع دانههاي درحال تشكيل را نيزمورد حمله قرار ميدهد. دانه هاي آلوده بي اندازه كوچك ، چروكيده و فاقد نشاسته هستند.درصورت مالش انگشت روي برگ گرد نارنجي رنگ مشاهده مي شود.
اسلاید 14:
اسلاید 15:
اسلاید 16:
اسلاید 17: پاخوره غلاتعامل بيماري:Gaeumannomyces graminisنام انگليسي:Take allميزبان: غلاتعلايم بيماري: كوتاهي بوته،زودرسي ، كوچكي وچروكيدگي دانه، سفيد و عقيم شدن خوشه و شكنندگي بوته از محل طوقهروشهاي كنترل: رعايت تناوب زراعي، آيش، اصلاح بافت خاك، شخم ، حذف علفهاي هرز و...
اسلاید 18: عامل بيماري زمستان را در بوته هاي آلوده وخاك بسر مي برد. اين قارچ ريشه گياه را مبتلا و جريان شيره نباتي را كند مي سازد بدين ترتيب ريشه ها كم پشت ، تنك ، ترد و شكننده ، چروكيده و خشك مي شوند. بوته هاي آلوده قبل از خوشه دهي كوتاه و مقدار پنجه زني نسبت به بوته هاي سالم كاهش مي يابد. خوشه هاي آلوده كوچكتر بوسيله سر سفيدشان مشخص مي شوند. رنگ ريشه هاي بيمار سياه شده و همچنين ممكن است پايه ساقه ها نيز اين علائم را نشان دهند. در اثر اين بيماري دانه ها نا مرغوب وچروكيده مي شوند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.