پزشکی و سلامت طب سنتی

بیماری چیست

bimari_chist_tabaye

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بیماری چیست”

بیماری چیست

اسلاید 1: www.tabaye.ir

اسلاید 2: بیماری چیست؟ انواع اختلالات فعل:سلامتی : یعنی آنکه تمامی افعال سیر طبیعی خود را داشته و خالی از هر گونه اختلال و نقص باشند. مرض: وقتی حاصل می شود که افعال از حالت طبیعی خود خارج شده و بدن عملکرد صحیح نداشته باشد.

اسلاید 3: تقسیم بندی بیماریها مرکب: به ترکیبی از دو مرض مفرد یا بیشتر که یک بیماری واحد ایجاد کند گویند مثل اورام و بثور. وقتی عضوی ورم دارد یک سوء مزاج مادی وجود دارد که موجب تفرق اتصال شده است. مفرد:1)تابع سوء مزاج:مزاج عضویا مزاج شخص طبیعی نمی باشد.الف ) سادهب) مرکب2)تابع سوء هیئت ترکیب:اختلال در اعضای مرکب را گویند.الف)امراض خلقتب)امراض مقدارج)امر اض تعدادد)امراض وضع 3)تابع تفرق اتصال:پیوستگی و پیوند طبیعی اندامهای مفرد یا مرکب از بین میرودمثل شکستگی استخوان

اسلاید 4: انواع سوء مزاج ساده:مزاج یک عضو یا کل اندامها به یک علت خارجی و گذرا تغییر کند مثل سرمازدگی ناشی از سرما مادی:زمانی ایجاد میشود که خلطی به طور غیر طبیعی کیفیت بدن را دگرگون ساخته و در نتیجه آن مزاج یک اندام یا کل بدن دچار تغییر شود.با توجه به جدول یک بیماری مثل سردرد ناشی از سوء مزاج می تواند 16نوع سبب داشته باشد که هر کدام درمان خاص خود رادارد.

اسلاید 5: تقسیم بندی بیماریهای تابع سوء هیئت ترکیب1) امراض خلقت:الف )امراض شکل: انحنای غیر طبیعی استخوان ب)امراض مجاری:انسداد :انسداد عروق کرونرتنگی(ضیق):آسمگشادی: واریسج)امراض فضاهای داخلی:بزرگی فضا (کبر): هیدروسلکوچکی فضا(صغر):تنگی بطنهای مغز در صرعانسدادوامتلا : انسداد بطنهای مغز در سکتهخالی شدن : خالی شدن حفرات قلب از خون در شادی زیادد)امراض سطوح اعضاء:خشونت:خشن شدن نای یا تراشهملاست:ملاست معده(از بین رفتن پستی بلندی طبیعی معده)2)مرض مقدار: بزرگی و کوچکی غیر طبیعی مثل ماکروسفالی3)مرض تعداد: زیادی و کمبود اعضا مثل پلی داکتیلی4)مرض وضع :الف) تغییر محل عضو نسبت به خودش:خلع: دررفتگی کامل مفصلزوال: فتق امعاءحرکت غیر طبیعی: رعشه (ترمور)سکون غیر طبیعی عضو: خشکی مفصل (تحجر مفاصل یا آنکلیوز)ب) تغییر محل عضو نسبت به عضو مجاور:نزدیکی بیش از حد به عضو مجاور: افتادگی پلکدوری بیش از حد نسبت به عضو مجاور: رشد تومور در زیر بغل که موجب دور شدن دست از تنه می شود.

اسلاید 6: مراحل چهارگانه بیماری اکثر بیماریها از شروع تا صحت چها مرحله را می گذرانند.دانستن و شناختن این مراحل در درمان بسیار کمک می کند. مثلا در ورم پس از مرحله شروع افزایش تدریجی تورم دلالت بر این موضوع دارد که ماده زاید در بدن توسط سیستمهای مسئول تصفیه نشده است که آن هم دو دلیل دارد:تولید زیاد اخلاط ناصالحاشکال در سیستمهای دفع کنندهمعمولا ماده زاید متوجه عضو ضعیف می شودمثلا اول در پوست علایمی ایجاد می کند اگر درمان نشود به عضو دیگر مثل مفصل میریزد. برای درمان در مرحله ابتدا از داروهای رادع استفاده می کنیم که مجاری را مسدود کرده و مانع ریختن ماده به عضو می شود در مرحله تزاید از محلل نیز استفاده می کنیم.در انتها فقط از محلل استفاده می کنیم.

اسلاید 7: دلایل و علائم (نشانه شناسی)ب) نشانه های غلبه اخلاط:مثلا چروکیدگی و کمودت و بی طراوتی پوست-خشکی پوست-بروز لکه های تیره در پوست-بتدریج لاغرشدن و خشک شدن پوست و گود افتادن دور چشمها-تاخیر پریود در خانمهاو دفع خون لخته لخته و تیره رنگ-زیادی فکر و وسواس-هجوم افکار بدو عدم تمرکز-اسپاسم و سوزش سر معده-اسپاسم عضلات حلق و حنجره-اسپاسم عضلات پشت ساق-اشتهای کاذب و خرده خواری-پرموئی-کم حرفی و گوشه گیری-ناامیدی و بدگمانی وترس و نگرانی بیش از حد –کابوس و بیخوابی نشانه های غلبه سودا اند.ج)نشانه های اختصاصی اعضابررسی نشانه های اختصاصی غلبه هر کدام از کیفیتهای چها رگانهمثلا سردی در معده باعث ترش شدن غذا و ایجاد آروغ ترش- تمایل به غذاهای سرد و بدتر شدن با آن می گردد.د)بررسی نبض بیمار د)بررسی قاروره(ادرارشناسی)1)علایم ذهنی :توسط بیمار احساس می شوند.2)علایم عینی:توسط پزشک تشخیص داده می شود.الف) نشانه های کلی مزاج : ملمسگوشت و چربیمورنگ بدنخواب و بیداریچگونگی افعال صادر شده از بدنکیفیت مواد دفعی بدنحالات نفسانیبزرگی و کوچکی اعضاءچگونگی تاثیر پذیری از کیفیات چهارگانه

اسلاید 8: معالجاتتلاش مکتب سنتی ایران در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیمارشدن می باشد. بنابراین در قدم اول هر فرد باید مزاج ذاتی خود را بشناسدو ببیند به کدام طیف مزاجی نزدیکتر است سپس روش زندگی مناسب با آن طیف راکه در اصل همان سته ضروریه است را بکار گیرد.به عبارتی دیگر منظور از حفظ الصحه: تنظیم روش زندگی مطابق مزاج و خصوصیات ذاتی فردمیباشد که شامل :الف)دستورات عمومی:صرف غذا بهنگام گرسنگی-استفاده از مایعات به اندازه کافی-فعالیت جسمی به اندازه کافی-استراحت و خواب به اندازه کافی-عواطف و هیجانات خود را سرکوب نکرده وبا دوستان ویاران شفیق در میان گذاشته شوند-نگه نداشتن ادرار-پاک نگه داشتن روده بزرگ و تعریق به اندازه کافیب)دستورات مخصوص هر مزاج الف) تدابیر:شامل تدابیر صحی و مرضی است و بر اساس کنترل و تغییر سته ضروریه انجام می پذیردو تدبیر غذا مهمترین آن است.ب) دارو درمانیج)اعمال یداوی:اقداماتی که توسط دست انجام میشود.جراحیدلک (ماساژ)غمز (اعمال فشار با انگشتان)کی (داغ گذاری و داغ کردن)فصدحجامت

20,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید