تأثیر فیتو کمیکال های موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرک های پس از برداشت
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: موضوع : تأثیر فیتو کمیکالهای موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرکهای پس از برداشت استاد مربوطه : جناب آقای دکتر صادقیتهیه و تدوین : گوهر دلیری
اسلاید 3: فیتوکمیکال چیست؟فیتوکمیکالها مواد شیمیایی غیرمغذی گیاهی هستند که نقش محافظت کننده دارند ومانع از بیماری میشوند.
اسلاید 4: ماهیت فیتوکمیکالها :فیتوکمیکالها بر اساس ساختار شیمیایی و عملکرد فیزیولوژی گروه بندی شده اندو شامل: کاروتنوئیدها - ترکیبات فنولی - گلوکوزینولیتها - ساپونین ها - سولفیدها - فیتوسترولها - فیتواستروژنها - منوترپن ها و آنزیمهای بازدارنده می باشند.
اسلاید 5: فیزیولوژی تغذیه ای فیتوکمیکال ها : فیتوکمیکال ها به عنوان آنتی اکسیدان در بهبود سلامت انسان موثر است وفشار خون و قند خون تحت تاثیر مواد موثره آن قرار می گیرند.
اسلاید 6: دلایل مصرف میوه و سبزیجات در بیماریهای مزمن :میوه و سبزیجات به واسطه دارا بودن بیشترین پتانسیل در حفاظت از بیماری سرطان وبیماریهای قلب و عروق و به علت دارا بودن طیف زیادی از فیتوکمیکالها شناخته شده اند.
اسلاید 7: مطالعات انجام شده :مطالعات نشان میدهد که مصرف زیاد سبزیجات و میوه به خصوص مصرف مداوم آن بروز سرطان را کاهش وارزیابی جدید به وضوح کاهش سرطان ریه را در اثر مصرف نشان داده است.(Rosaceae)و میوه (Brassicaceae)دو گونه گیاهی سبزیجات
اسلاید 8:
اسلاید 9:
اسلاید 10: اثرات محرکهای پس از برداشت روی فیتوکمیکالها :کاربرد محرکهای پس از برداشت می تواند در متابولیسم ثانویه گیاهان تغییر بیاندازد.رفتارهای محرکها محتوای مواد شیمیایی گیاهی را افزایش می دهد و شامل محرکهای فیزیکی و شیمیایی می باشد.
اسلاید 11: محرکهای فیزیکی شامل : 1– دما : دمای انبار (یا نگهداری) اثر واضح روی فیتوکمیکال دارد.برای مثال محتوای بتاکاروتن در گوجه فرنگی ها افزایشی در طی نگهداری دیده شد و این افزایش بیشتر در دماهای بالاتراز 25ْ سانتی گراد می باشد.
اسلاید 12: 2- ترکیب گازهای دگرگون شده :شده در نتیجه تجزیه PHبالا موجب افزایش CO2 در توت فرنگی ها تجمع اسیدهای آلی افزایش می یابد. در میوه انار نیز کاهش سطوح آنتوسیانین با مشاهده می گردد که مربوط به کاهش فعالیت فنیل آلانین CO2بالا رفتن آمونیا-لیاز می باشد.
اسلاید 13: 3- اشعه گاما و ماوراء بنفش :بیوسنتز ترکیبات فنولی تحت تاثیر اشعه گاما و ماوراء بنفش موجب افزایش فعالیت فنیل آلانین آمونیا – لیاز می گردد. این افزایش فعالیت موجب بالا رفتن بیوسنتز ترکیبات فنولی مانند فلاون ها در مرکبات - آنتوسیانین ها در هلوو رسوراترول در انگورمی شود.
اسلاید 14: محرکهای شیمیایی شامل : 1- متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک : کاربرد متیل جاسمونات پس از برداشت افزایشی در محتوای آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدانی (فنولیک و اسید آسکوربیک) در سیب – انبه و موز مشاهده شد.
اسلاید 15: 2- اتیلن : کاربرد اتیلن محتوای ساپونین و ترپن را تحت تاثیر قرار می دهد.رفتار اتیلن در هویج باعث افزایش ترپن می شود ولی یک طعم تلخی را بوجود می آورد. سنتز لیکوپن در گوجه با حضور اتیلن در میوه های نگهداری شده افزایش می یابد.
اسلاید 16: نتیجه :میوه های تازه و سبزیجات به طور طبیعی سرشار از فیتوکمیکال هستند.ترکیبات شیمیایی یافت شده به خاطر پتانسیل آنها در جهت جلوگیری از بیماریهای قلب و عروق و سرطان شناسایی شدند. میوه و سبزیجات همچنین از نظر مواد معدنی – ویتامینها – فیبرها و مقدار کمی چربی اشباع شده غنی می باشند.
اسلاید 17: References1. Schreiner M. 2006. phytochemicals in fruit and vegetables:health promotion and post harvest elicitors.267 – 278 .2. Howard dresbach S,A.Rossi.1787.phitochemicals- vitamins of the futhre.3. Craig,W.1996.phytochemicals:Guardians of our health. JADA.97(10):S199-S204.
اسلاید 18: با تشکر از اساتید محترم آقایان :دکتر صادقی – دکتر مژده وخانم دکتر چالوی ودوستان عزیزم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.