تغذیه دانش آموزان و نقش آنان در مواقع بحران
اسلاید 1: تغذيه دانش آموزان و نقش آنان در مواقع بحران مينا مينائيكارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه
اسلاید 2: بحران در حقيقت دوره موقتي است كه زندگي وسلامت مردم در اين شرايط تحت مخاطره قرار گرفته ونيازمند به كمكهاي فوري مي باشند.طي دهه اخير حدود دو بيليون نفردر معرض انواع بحرانها و بلايا قرار گرفته اند. و متاسفانه بيشتر بلايا در كشورهاي در حال توسعه رخ مي دهد.
اسلاید 3: دلايل وقوع بحرانها عبارتند از: عوامل طبيعي(زلزله،سيل،گردباد و...)عوامل انساني(جنگ،تروريسم ،آتش سوزي،مهاجرتهاي دسته جمعي و ...)
اسلاید 4: كشور ايران جزو ده كشور بلاخيز جهان مي باشد و در قاره آسيا از نظر بروز بلاياي طبيعي مقام چهارم را دارا است.
اسلاید 5: مدت زمان بحران و مشكلات پيامد آن در بحرانهاي مختلف متفاوت است وبستگي به نوع بلا،شدت و وسعت آن دارد.
اسلاید 6: تاثيربلايا بروضع غذا و تغذيه تخريب منابع توليد مواد غذايي(كشاورزي،دامي و...)اختلال در روند توزيع غذااز بين رفتن مراكز ذخيره مواد غذاييقطع برق و از بين رفتن وسايل نگهداري مواد غذاييآلوده شدن آبهاي لوله كشيآشفته شدن وضيت مالي خانواده ها ونبود امكان خريد مواد غذايي
اسلاید 7: آلودگي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي ناشي از آتش سوزي ها و انفجارات ورود غذاهاي غير بومي به منطقه كاهش توليدات و محصولات محلي كاهش مراقبتها و خدمات بهداشتي- تغذيه اي
اسلاید 8: بنابراين در مواقع بحران امنيت غذايي و تغذيه افراد مورد تهديد قرار مي گيرد كه منجر به ا فزايش سوءتغذيه ، بيماريها و مرگ و مير مي شود.
اسلاید 9: كمبودهاي شايع تغذيه اي در بحرانسوء تغذيه ناشي از كمبود پروتئين-انرژيكمبود برخي از ريز مغذيها مانند:تياميننياسينويتامين آويتامين ثاسيد فوليكآهن
اسلاید 10: گروههاي آسيب پذير تغذيه اي در بحرانها كودكانزنان باردار و شيردهكودكان سنين مدرسه و نوجوانانسالمندانبيمارانخانواده هاي پرجمعيتافراد تنها
اسلاید 11: کودکان سنين مدرسه جزء گروه هاي آسيب پذيرند زيرا:نيازهاي غذايي دانش آموزان به دليل سرعت رشدشان افزايش مي يابد.استرس(از دست دادن اقوام، دوستان، از بين رفتن مدرسه وخانه و....) موجب کاهش اشتهاي آنان مي شود.کمبودهاي تغذيه اي آنان را از رشد بالقوه باز مي دارد و موجب کاهش سرعت رشد جسمي و توانمندي ذهني آنان مي شود.
اسلاید 12: کمبودهاي شايع تغذيه اي دانش آموزان در مواقع بحرانکمبود پروتئين-انرژيکمبود برخي از ريزمغذيها مانند:آهنکلسيمويتامين آ
اسلاید 13: نيازمنديهاي تغذيه اي دانش آموزان در مواقع بحران( FAO/WHO)
اسلاید 14: مراحل بحرانمرحله اول(7-3 روز اول بعد از بحران) مرحله دوم(هفته دوم تا سوم بعد از بحران)مرحله سوم(هفته سوم به بعد بحران)
اسلاید 15: ويژگيهاي سبدغذايي در مرحله اول بحران تامين حداقل 2100كيلو كالري و 50گرم پروتئين حاوي حد اقل 4-3 نوع از اقلام غذاييآب آشاميدني سالم غذاي كمكي براي كودكان زير 5سال بمنظور تامين ريزمغذيها توزيع قرص مولتي ويتامين توزيع كپسول مگادوزويتامين آ
اسلاید 16: شرايط سبدغذايي افراد در مرحله دوم بحرانتامين حداقل 2500كيلوكالري و 50گرم پروتئين تامين آب آشاميدني سالم متنوع كردن سبد غذاييتوزيع قرص مولتي ويتامين براي كليه افرادتوزيع غذاي كمكي براي كودكان
اسلاید 17: ويژگي سبد غذايي دانش آموزان در مرحله سوم بحران تامين آب آشاميدني سالم تامين حداقل 2500كالري و50گرم پروتئين تامين ميوه تازه و لبنيات متنوع بودن سبد غذايياستفاده از ميوه هاي خشک در صورت فقدان ميوه تازهضمنا در بحران هاي دراز مدت توزيع مکمل هاي ويتاميني زير توصيه مي گردد:مگادوز ويتامين آ(هر شش ماه يک بار)قرص مولتي ويتامينقرص آهن
اسلاید 18: نمونه اي ازسبد غذايي روزانه مطلوب دانش آموزان پس از بحران
اسلاید 19: اقدامات اجرايي و غذا رساني در بحرانها: توزيع عمومي غذا توزيع غذاي انتخابي براي گروههاي خاص - توزيع مكمل غذايي(عمومي،هدفمند)- تغذيه درماني(كودكان مبتلا به سوء تغذيه شديد)
اسلاید 20: خصوصيات يک برنامه اجرايي مناسب در شرايط بحران:مبتني بر مشارکت جوامع محليهمکا ريهاي بين بخشيآموزشحمايت گروه هاي آسيب پذير
اسلاید 21: بنا براين اجراي يک برنامه مشارکتي-حمايتي براي بهبود وضع تغذيه گروه هاي آسيب پذير در شرايط بحران ضروري است.
اسلاید 22: برخي از فعاليتهاي اجرايي برنامه عبارتند از: آموزش کليه کارکنان درون-برون بخشي (آموزش و پرورش، بهزيستي ، کميته امداد امام خميني ، جهاد کشاورزي ، بهداشت و...) در زمينه مسائل بهداشتي-تغذيه ايآموزش مردم در زمينه بهداشت و تغذيه ( پايش رشد،تغذيه تکميلي ، بهداشت مواد غذايي ،سالم سازي آب آشاميد ني و...)تهيه و توزيع سبد غذايي براي گروه هاي آسيب پذير با حمايت کميته امداد،آموزش وپرورش ،سازمان هاي غير دولتي و...
اسلاید 23: نقش دانش آموزان در بحرانانتقال پيامهاي آموزشي مناسب به خانواده ها قبل و بعداز وقوع بحران نظير :سالم سازي آب آشاميدني(طرز تهيه كلر مادر،جوشيدن آب و...)تغذيه تکميلي کودکان ،تغذيه كودكان در هنگام بيماريگروه هاي غذاييشناسايي گروه هاي آسيب پذير منطقهمشارکت در انجام خدمات بهداشتي(داوطلب بهداشتي)همكاري در نظارت بر تهيه،نگهداري و توزيع مواد غذايي در فروشگاهها
اسلاید 24: نقش کارشناسان بهداشت مدارس در بحرانآموزش معلمين، دانش آموزان و والدين آنان در مورد مسائل بهداشتي-تغذيه اي درمواقع بحرانآشنايي با برنامه ها و مداخلات اجرايي در هنگام بحران همکاري در فعاليتهاي آموزشي برنامه هاي مشارکتي در بحرانهمكاري تنگاتنگ با بخشهاي درگير (بهداشت ،بهزيستي و...)
اسلاید 25: نتيجه گيري : وقوع بحران منجر به دسترسي ناكافي به مواد غذايي،كاهش مراقبتهاي بهداشتي،محيط غير بهداشتي و در نهايت به مخاطره افتادن وضع تغذيه جامعه مي گردد.كودكان زير شش سال،كودكان سنين دبستان،نوجوانان از گروه هاي آسيب پذير تغذيه اي درمواقع بحران مي باشند.با توجه به پيامد هاي بحران نياز به طراحي و اجراي برنامه مشاركتي-حمايتي مبتني بر مشاركت مردمي (درگير نمودن دانش آموزان ،زنان و...)و همكاري هاي بين بخشي مي باشد.به منظور اجراي مداخلات مناسب در مواقع بحران نياز به يك مسئول اجرايي بحران با كليه امكانات لازم(مالي،انساني،تجهيزات و...) در منطقه مي باشد.
اسلاید 26: از توجه شما متشكرم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.