taghzieh

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه”

تغذیه

اسلاید 1: Alireza ghahramani 2012تغذیهNutrition is the total of all processes involved in the taking in and utilization of food substances for proper growth, functioning, and maintenance of health.Nutrition plays a role directly or indirectly in all body processes.

اسلاید 2: Alireza ghahramani 2012Actions in the body include:IngestionDigestionAbsorptionTransportMetabolismExcretion

اسلاید 3: Alireza ghahramani 2012Role of the Nurse in Promoting NutritionThe nurse can promote good nutrition byHelping the patient understand the importance of the diet and encouraging dietary complianceServing meal trays to patients in a prompt and positive mannerAssisting some patients with the eating processTaking and recording patient weightRecording patient intakeObserving clinical signs of poor nutrition and reporting themServing as a communication link

اسلاید 4: Alireza ghahramani 2012نیازهای تغذیهآبچربی ها پروتئین ها کربوهیدارت ها ویتامین ها مواد معدنی

اسلاید 5: Alireza ghahramani 2012آبمهم ترین ماده غذائی مورد نیاز بدن است. تقریباً 60 – 70 درصد وزن بدن را آب تشکیل می دهد. احتیاجات بدن به آب با جذب مایعات و غذاهائی از قبیل سبزیجات و میوه های تازه برآورده می شود. Cell function depends on a fluid environment60-70% of body weightMuscle contains more water than fatInfants have higher total body waterFluid needs met by ingesting fluids & solid food high in water content (fruits & veggies)

اسلاید 6: Alireza ghahramani 2012آب

اسلاید 7: Alireza ghahramani 2012کربوهیدارت ها منبع اصلی انرژی مواد غذائی هستند. اکثراً از طریق غذاهای دارای منشا گیاهی تامین می شوند. تنها منبع مهم کربوهیدرات حیوانی به صورت قند لاکتوز در شیر است. کربوهیدارت ها از هر نوع که باشند در نهایت به گلوگز تجزیه می شوند که بدن برای تامین انرژی به آن نیاز دارد. مقدار کمی از آنها در دهان تجزیه می شوند ولی هضم اصلی در روده کوچک و تحت تاثیر آنزیم های مترشحه از پانکراس صورت می گیرد.

اسلاید 8: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 9: Alireza ghahramani 2012پروتئین ها این دسته مهمترین نوع مواد غذایی هستند. پروتئینها در ساخت و ساز سلول های بدن نقش بسیار مهمی دارند . تمام آنزیم ها از جنس پروتئین هستند . تمام عملكرد های رشد و ترمیم بدن ، توسط پروتئین ها انجام می شود. شرایطی مثل گرسنگی های طولانی که ذخایر چربی بدن نیز تمام می شود بدن به ناچار شروع به شکستن و سوزاندن پروتئین ها می کند . دو نوع اسید آمینه وجود دارد : 1 - اسید آمینه های غیر ضروری(11عدد) كه بدن قادر به تولید آنها می باشد. 2 – اسید آمینه های ضروری(9عدد) كه بدن نمی تواند آنها را تولید كند و بایستی از طریق خوردن غذا ها به بدن برسند. پروتئین های حیوانی تمام اسید آمینه های ضروری برای رشد و ترمیم سلول ها را دارند لذا پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا نامیده می شود. ولی پروتئین های گیاهی تمام اسید آمینه های ضروری را ندارند لذا توصیه می شود ترکیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی با هم مصرف شود تا تمام اسید آمینه های ضروری بدن تامین شود.

اسلاید 10: Alireza ghahramani 2012چربی ها پر كالری ترین دسته مواد غذایی هستند . از سوختن هر 1 گرم در بدن حدود 9 كیلو كالری انرژی آزاد می شود . در ساختن دیواره سلولها به خصوص سلولهای مغزی نقش دارند . چربیها تنها مواد غذایی هستند كه در بدن بطور طولانی مدت و به مقدار زیاد می توانند ذخیره شوند. تنها منبع انرژی قابل ذخیره و قابل استفاده در گرسنگی های طولانی مدت چربی ذخیره شده در بافت ها می باشد . مواد سازنده چربی ها اسید های چرب هستند. اسید های چرب نیز به دو نوع ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند : اسید های چرب غیر ضروری در بدن تولید می شوند ولی بدن قادر به تولید اسیدهای چرب ضروری نیست و بایستی توسط غذاها به بدن برسند. اسیدهای چرب با هم تركیب شده و چربیها را می سازند . هضم چربیها در روده کوچک تحت تاثیر آنزیم لیپاز و نمک های صفراوی صورت می گیرد.

اسلاید 11: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 12: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 13: Alireza ghahramani 2012مواد معدنی ساختمان و بقاء استخوان ها، دندان ها و سیستم های مختلف بدن ضروری هستند. مهمترین این مواد : فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم است. فسفر : تنظیم كلسیم و ساختمان استخوانها ، واکنش های تولید انرژی ، ترمیم بافتها، تعادل اسید و باز و ساختمان غشای سلول نقش دارد . شیر ، پنیر ، بستنی ، گوشت ، مرغ ، ماهی ، غلات کامل ، مغز ها و حبوبات کلسیم، سدیم و پتاسیم

اسلاید 14: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 15: Alireza ghahramani 2012مواد معدنی CalciumProtective effect against osteoporosis and hypertension1000 to 1200 mg per dayPotassiumAn electrolyte; may have a protective effect against hypertension2000 mg per daySodiumFunctions as an electrolyteLess than 2400 mg per daySalt is a major dietary source

اسلاید 16: Alireza ghahramani 2012ویتامین ها بهبود و تنظیم فرایندهای شیمیائی، تولید انرژی، ساخت و ترمیم بافت ها و حفاظت سلول ها ویتامین های K – A – D – E ویتامین های محلول در چربی بقیه ویتامین ها محلول در آب هستند. ویتامین K در روده توسط باكتری ها ساخته می شود ویتامین D تحت تاثیر نور آفتاب در پوست ساخته می شود بقیه ویتامین ها و مواد معدنی بایستی توسط غذا ها به بدن برسند .مواد غذایی طبیعی ، سبزیجات و میوه های تازه یافت می شوند.

اسلاید 17: Alireza ghahramani 2012Body Composition

اسلاید 18: Alireza ghahramani 2012هضم – جذب - متابولیسمهضم : مواد غذائی از طریق جویدن، هم زدن و مخلوط شدن با مایعات و واکنش های شیمیائی به انواع ساده تر و قابل جذب آن تبدیل می شود. جذب : فرایندی که طی آن مواد غذائی وارد گردش خون می شود. روده کوچک اولین محل جذب مواد غذائی است. متابولیسم : همه واکنش های بیوشیمیائی درون سلول های بدن شامل دو بخش :کاتابولیسم(تجزیه مواد شیمیائی به مواد ساده تر) آنابولیسم(ساختن مواد شیمیائی پیچیده تر به وسیله سنتز موا غذائی)

اسلاید 19: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 20: Alireza ghahramani 2012نیازهای غذائی در بیماری 1 - غذاهای پوره ای و له شده : مشکل جویدن و بلع2 – رژیم مایعات صاف شده : شامل آب، چای همراه با لیمو، قهوه، آب میوه، نوشابه های شیرین و دسرهای ژلاتینی رقیق 3 – رژیم کامل مایعات : عاری از ادویه جات تحریک کننده و سلولز بوده، اغلب به صورت مایعات رقیق شده همراه با سوپ ساده، فرنی و غلات پخته شده و صاف شده است.

اسلاید 21: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 22: Alireza ghahramani 2012تامین نیازهای تغذیه در شرایط خاص لوله گذاری معدهتغذیه وریدی

اسلاید 23: Alireza ghahramani 2012لوله گذاری معده فرستادن لوله به داخل معده یا روده از طریق دهان یا بینی و یا از یک سوراخ ایجاد شده در شکم به طرف معده(گاستروستومی) و یا ژوژنوم(ژوژنوستومی) اگر تغذیه روده ای کمتر از 4 هفته باشد لوله بینی – معدی یا بینی روده ایاگر بیش از 4 هفته باشد گاستروستومی یا ژوژونوستومی توصیه می شود.

اسلاید 24: Alireza ghahramani 2012دلایل لوله گذاری رفع فشار و تخلیه ترشحات گوارشی تغذیه در افرادی که قادر به خوردن از دهان نیستند شستشو و تشخیص. انواع تغذیه لوله ای با سرعت آهسته 20 تا 50 میلی لیتر در ساعت شروع اگر علایم عدم تحمل(تهوع، کرامپ، استفراغ و اسهال) ظاهر نشود در هر 12 تا 24 ساعت سرعت 25 میلی لیتر افزایش می یابد. اگر تغذیه روده ای کمتر از 4 هفته باشد لوله بینی – معدی یا بینی روده ایاگر بیش از 4 هفته باشد گاستروستومی یا ژوژونوستومی توصیه می شود.

اسلاید 25: Alireza ghahramani 2012نحوه لوله گذاری شستن دستهاوضعیت نشستهحوله یا دستمال زیر چانه بیمارلیوان همراه نیخارج کردن دندان مصنوعیدست راست سمت راست و برعکستنفس از طریق بینی برای کنترل عدم تنفساندازه گیری طول لوله12 – 15 سانت ژل آغشتهسر کاملاً به عقب و رسیدن لوله به حلق سر به سینهعمل بلعچسب زدن روی بینی

اسلاید 26: Alireza ghahramani 2012روش های بررسی محل صحیح لوله معده عکس برداری با اشعه ایکس تزریق هوا به معده و گوش دادن با گوشی ترشحات کشیده شده

اسلاید 27: Alireza ghahramani 2012انواع تغذیه لوله ای با سرعت آهسته 20 تا 50 میلی لیتر در ساعت شروع اگر علایم عدم تحمل(تهوع، کرامپ، استفراغ و اسهال) ظاهر نشود در هر 12 تا 24 ساعت سرعت 25 میلی لیتر افزایش می یابد. اگر تغذیه روده ای کمتر از 4 هفته باشد لوله بینی – معدی یا بینی روده ایاگر بیش از 4 هفته باشد گاستروستومی یا ژوژونوستومی توصیه می شود.

اسلاید 28: Alireza ghahramani 2012

اسلاید 29: Alireza ghahramano 2012عوارض تغذیه روده ای تهوع و استفراغ نفخ و کرامپ های شکمی تجویز بسیار سریع و تاخیر در تخلیه معده و محلول غذائی سرد ایجاد می شود.اسهال : تجویز سریع و غذاهای هیپر تونیک و یا آلودگی باکتریائی انسداد لوله : تجمع مواد به دلیل جریان زیاد تمیز شسته نشدن لوله آسپیراسیون : جریان بسیار سریع مایع – قرار گرفتن نادرست لوله – پوزیشن نامناسب بیمار و احتباس مواد در معدهجابجائی سوند : با سرفه و استفراغ

اسلاید 30: Alireza ghahramano 2012

اسلاید 31: Alireza ghahramano 2012درماننفخ و کرامپ های شکمی :غذا به آرامی داده شود ابتدا به میزان کم و سپس بر حسب تحمل افزایش داده شود. اسهال : سرعت تجویز کم را کم کرده و به صورت آهسته و مداوم انجام دهید و مواد را در یخچال نگه داری کنید. انسداد لوله : با شستن لوله ها قبل و بعد از تجویز داروها برطرف می گردد. آسپیراسیون : با کم کردن جریان و حجم مواد غذائی پوزیشن 30 الی 45 درجه تخت بیمار پس از خوردن غذا پیشگیری می شود.

اسلاید 32: Alireza ghahramani 2012تغذیه وریدی روشی که مواد غذائی از راه ورید داده می شود. قادر به هضم یا جذب مواد غذائی روده ای نیستند دو روش محیطی(PPN) و مرکزی(TPN). در دوره های زمانی بیشتر از 6 هفته به کار گرفته می شود.

اسلاید 33: Alireza ghahramani 2012تغذیه وریدی PPN مددجویانی که تغذیه از راه دهان و یا معده جوابگوی نیازهای آنها نیست. TPN زمانی تجویز می شود که تغذیه از راه دهان یا لوله اصلاً امکان پذیر نباشد و یا میزان نیازهای تغذیه ای بیماران بسیار فراتر از آنها باشد. محلول های TPN شامل دکستروز 35 – 15 درصد همراه با آمینواسیدها، ویتامین ها، مواد معدنی و الکترولیت هاست. شروع انفوزیون با کنترل سطح آلبومین. تنزل آلبومین به 5/2 g/dl یا کمتر نشانگر سوء تغذیه شدید بوده و باید شروع شود. سرعت جریان انفوزیون در ابتدا با سرعت 40 تا 60 میلی لیتر در ساعت باشد و به تدریج افزایش داده شود.

اسلاید 34: Alireza ghahramani 2012تغذیه وریدی

اسلاید 35: Alireza ghahramani 2012اضافه کردن انسولین (به دلیل وجو مقادیر زیاد گلوگز در این محلول ها) هپارین ( پیشگیری از بروز هماتوم ناشی از تحریک جدار ورید توسط کاتتر) به محلول های تزریقی امری ضروری است. از پمپ انفوزیون استفاده شود. کنترل وزن بدن بیمار (افزایش بیش از 1/5 کیلوگرم در هفته باید گزارش شود). چک آزمایشات کراتینین و اوره خون و آنزیم های کبدی. تعویض ست تزریق بین 24 تا 72 ساعت. کنترل نشانه بروز عفونت و التهاب

اسلاید 36: Alireza ghahramani 2012عوارض جانبی عوارض مکانیکی ناشی از وارد کردن سوند ورید مرکزی، عفونت و اختلالات متابولیکی پنوموتراکس :سوراخ شدن سیستم ریوی در نتیجه تجمع هوا در حفره جنب و اختلال تنفسی آمبولی هوا هنگام وارد کردن یا تعویض سوند برای جلوگیری از عفونت، سوند انفوزیون محلول موا غذائی همراه با چربی هر 24 ساعت و در صورت عدم انفوزیون چربی هر 48 ساعت تعویض شود.

اسلاید 37: Alireza ghahramani 2012با تشکر

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید