علوم پایه علوم تجربی

جانوران مهره‌دار (علوم نهم)

jaaanevaraan-mohredaar-oloom-nohom

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “جانوران مهره‌دار (علوم نهم)”

جانوران مهره‌دار (علوم نهم)

اسلاید 1: جانوران مهره دارفصل 14

اسلاید 2: مهره داران، ضمن این که سایر ویژگی های بارز جانوران را (که در فصل پیش به ان ها اشاره کردیم) دارا هستند، اسکلت داخلی دارند، دارای جمجمه هستند که از مغز محافظت می کند و ستون مهره دارند که از نخاع حفاظت می کند. همین امر سبب شده است که نسبت به سایر جانوران از نظر قدرت و اندازه متفاوت باشند. در 5 گروه ماهی ها، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران طبقه بندی می شوند. جانوران مهره دار

اسلاید 3: لازم به ذکر است که ماهی ها خود به چند دسته تقسیم می شوند: ماهی های بدون آرواره (لامپری)، ماهی های غضروفی (کوسه ماهی، ماهی خاویار، اره ماهی و...)، ماهی های استخوانی (قزل آلا، شیرماهی، ماهی آزاد و...). اغلب ماهیان بدون آرواره امروزه منقرض شده اند. تخم ماهیان خاویاری از گران ترین غذاهای جهان است. دریای خرز به عنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری، بیش از 90 درصد خاویار جهان را تامین می کند. فیل ماهی (بلوگا)، تاس ماهی روسی (چالباش)، تاس ماهی ایرانی (قره برون)، ماهی شیب و ماهی ازون برون(سوروگا) گونه های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.ماهی ها

اسلاید 4: دهان در ماهیان غضروفی در سطح شکمی قرار دارد، آبشش آن ها سرپوش ندارد. اغلب دریازی و درنده خو هستند. ستون مهر های آن ها غضروفی است، سطح بدن آن ها از شبه پولک پوشیده شده است، اغلب بزرگ و تنومند هستند، بادکنک شنا ندارند و باله ی دمی آن ها دارای دو شاخه ی نا مساوی است.برخی از تفاوت های ماهیان استخوانی و غضروفی

اسلاید 5: دهان در ماهیان استخوانی در جلوی بدن قرار گرفته است. آبشش ها دارای پوشش هستند، هم در آب شیرین و هم در آب های آزاد زندگی می کنند، هم انواع گوشتخوار دارند و هم گیاهخوار، ستون مهره در این ماهی ها استخوانی است، سطح بدنشان پوشیده از پولک است، اندازه ی آن ها از یک سانتی متر تا چندمتر متفاوت است، بادکنک شنا دارند و باله ی دمی آن ها متقارن است.

اسلاید 6: عکس از ماهی استخوانی و غضروفی

اسلاید 7: بدن اغلب ماهی ها از فلس و پولک پوشیده شده است، بیشتر آن ها دارای بدن دوکی شکل هستند و باله های مختلف دارند که به حرکت آن ها در آب کمک می کند. شکل، طول بدن و تعداد حرکات باله ها در واحد زمان، در سرعت شنای ماهی ها در آب نقش دارد.

اسلاید 8: در (اغلب) ماهی ها باله ها شامل باله های فرد (باله پشتی، باله مخرجی و باله ی دمی) و باله های زوج در دو طرف بدن (باله های سینه ای و باله های شکمی) است. باله ی دمی دو طرف بدن ماهی، عامل اصلی حرکت رو به جلوی ماهی در آب است و برای شنای ماهی در آب نقش اصلی را بر عهده دارد. باله های زوج (سینه ای و شکمی) در حفظ تعادل ماهی نقش دارند . باله های سینه ای برای کم کردن سرعت (به عنوان ترمز) شنا کاربرد دارد. ماهی برای ایستادن کامل در آب از باله های شکمی کمک می گیرد.

اسلاید 9: افزون بر این، باله های سینه ای و شکمی در پیشروی ماهی و چرخش در آب نیز نقش دارند. باله ی مخرجی در سرعت شنا نیز نقش دارند. باله ی مخرجی در سرعت شنا نیز نقش دارد. باله های پشتی و لگنی با ایجاد شکاف و حرکات موجی در آب، سبب می شوند ماهی به جلو و عقب شنا کند، هم چنین این باله ها در حفظ تعادل ماهی در مقابل حرکات چرخشی ناشی از فشار آب نقش دارند. در بسیاری از ماهی ها بادکنک شنا نیز وجود دارد که در حرکات عمودی به ماهی کمک می کند.

14,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید