صفحه 1:
am 2 5 5 ___———————
جستجو و اندازه گیری عوامل نگهدارنده و
= مواد افزودنی در شیر
صفحه 2:
ا 1 رس و
زمانی برای تبدیل شیر فاسد و خراب به ترش و 1 اس
ا ا ا
ونان را
صفحه 3:
_ =
صفحه 4:
* -محلول ١ درصد نيترات نقره 5
= طرز عمل: در یک لوله آزمایش تقریباً یک ميلي لیتر از شیر
عكرت وه عاو كان لخر يه Sips) Ses) ple
تقراهو را اللالإتكاييم جنانجه رنك زرد شير مربوط بوجود بى كرمات
دويتاسٍ باشد نح سعد وج براى تشخيص بهتر
صفحه 5:
Gag ات ری
اصول آزمایش:
ae 5 : 5 — رابا ar, اس
0 260
صفحه 6:
محلول آیعی ٩ گرم در لستر سولفات فروز و آموساک که جح
استعمال تبتره میگردد( برای پایدار نمودن این محلول میتوان به
نسبت 12 میلی لیتر در لیتر به آن اسید سولفوریک اضافه نمود).
7 نزن دور پناس 02/0 نرمال که هر ميلي لیتر آن
۱ OMI SEN
ia
صفحه 7:
اوه ea كك
سا ارت ار ست
eee aie eile) ار ره
yg سولفوريك و دقيقاً 20 ميلي ليتر محلولٍ
مد و ن اضافه مي نماييم. اسيد كرميك فوراً
= خن ی <<
صفحه 8:
را 2 تبتره تست
مينماييم تا اينكه رنك كلى ات ات
تعداد ميلي لیترهای محلول يرمنكنات دويتاس لازم باشد. 20
ميلي لجعو اوعمان , محلول سولفوريك (ملح مور) را درهمان شرائط
با محلول متا نوم و ا ال ل
تعداد ليترهاى ۱
صفحه 9:
= يح كت سس تس سح
© سر سر رس Se
EN P| IBven le @2e= Oc. (Co) ۱ مت نت
0 / 098(<-«)
صفحه 10:
درصد چربی بروش ژربر علاوه بر بوی مخصوص برنگ بتفش"نیز
تررشی auf
صفحه 11:
pus, elo ات یلار 2 بدبر هت سس
COE RCL PPC OO Cee يي
ضعيف مانند كلرورفريك و مقدار جزتي فرمل و در مقابل حرارت
ree) )| ا SSB Ere
بنفش مینوان بوجود فررمال پی برد.
صفحه 12:
eee ere «0007 سارت سح
منفی باشد, قبل از نتیجه گیری باید آزمایش را یکمرتبه نیز با
ست شير رقيق شتدد تترار تسوت
صفحه 13:
3
glad ps س
ee a تس
* كلرورفريك (كلورفريك( محلول 5/2درصد كه تَقريباً مُعادل محلول
ا یکدهم کلرورفریک افی سینال بوزن مخصوص 826/1 است) که
در
توس
صفحه 14:
لو رما aes era
قریب 2 ميلي لیتر اسید کلرید ریک خالص و حداکثر یک قطره از
SLD Illes درحت کطررر تک تداسان شرت )55 )5 ABE
سل دا ۳
ERC] eo ار
صفحه 15:
مایش تا 005/0 ميلي لیتر محلول فرمالنتید افی سینال(حاوی-
3 درصد متانول) را در ليتر شير تشخيص مى ذهد”
— توجه اگر بجای رنگ بنفش رنگ خاکستری قهوه ای ظاهر گردد,
ی و بجای 2 ميلي لیتر شیر مورد آزمایش
را شیووعاری از فرمل و یک قطره شیر مورد
صفحه 16:
= i s
رود La a
ل ص سي acl
= در مورد شيرهايي که جهت نگهداری بآنها بیکرمات دوپتاس اضافه
سگووده: نت تتي_ توان :ايانس SEIN UCR UCSC Core AES
صفحه 17:
براى جستجوى آب اكسيزنه ميتوان از واكنش 00393
استفاده نمود. این واکنش براساس وجود آنزیم پراکسیداز در شیر
اک حضور آب اکسیژنه موجب اکسیداسیون
كاثياكل و تخيير, رنكهيانوبه گلی میگردد . ظاهر شدن اين رنك
صفحه 18:
ولی چنانچه شیر خیلی ترش شده باشد(ترشی بیش از 50درچه سس
درنيك) يا قبلآ حرارتى بالاثر از منحنى انهدام آنْرِيم براكسيداز
حرارت دادة شده باشد, در اينصورت يراكسيداز برد تن
تخواهدبو۵ زاین جهت برای جستجوی آب اکسیژنه در یک
تمونة اشنم لازم purer آن شیر طبیعی( که 00
ن اضافه نشذه باشد) اضافم نمودي ورازراس
صفحه 19:
طرز عمل:
ا در یک لوله آزمایش تقریبء
BOS ee ere rece
ele ee nai
=p ESET cere)
9#|اباشد, در حرارت معمولى بلافاصله در كمتر از يك دقيقه رنى كلى ظاهر
میگردد, در غیر اینصورت رنگ سفید باقی مي ماند.
صفحه 20:
EE 0 ا ب سيكت
تا رل سم =
ae!
توجه:
—_— بايد تا ا ااه
تاثیر نریم کانالاز موجود در شیر تجزيه شده و از بين ميرود.
بر بیج سره مت سس
صفحه 21:
و رز ۱ — و رد
Ree py Centon ۱ رنگ یگ(
ay ۱ مسماید این رنگ هنگامی کاملا واضح خواهد بود
۱ Les e
شده باشند
صفحه 22:
اا الل a
* الكل متيليك.
3 طرز عمل:
oy RIOR i 3
per.
صفحه 23:
ساشته و سي با احتياط 2 15 3 ملي ليا الكل سای
أضافه مينماييم و بكمك يك بهمزن بهم ميزنيم و بعد مخلوط رآ
قر يك ليله رواب رن ل ا Sy pe a
> شعله كرم,نموده و آنرا بجوش ميآوريم و بخارهابي را كه از دهانه
NC nts -o ye OSI UL) ا ey We جنانجه در شير
صفحه 24:
صفحه 25:
اصول آزمایش: ——— كس
0 200 كرك هذا sa rs KOU BAI
سروه كلا رنك بنفش مينمايد. در شير اين رنق تحت
۳ نك للقي قرار كرفته و در نتيجه برنك خاكسترى در
صفحه 26:
82201 کلرورفریک(محلول افی سینال 26درصد بوزن مخصوص * ٠
در شيشه های قطره چکان.
AS طرز عمل :(طریقه an
۱ تقريً 10 مملي لیر از شیو مود آزمایش را در یک وله آزمایش داخل.
صفحه 27:
Serle icra iy year با سالیسیاانها--
ee bn} ی ار ۱ Sail fl ات معاد
دو آنتی سبتیک باشد مخلوط رنگ خاکستری بخود خواهد
سر لا
خواهد بود) اختلاف رنك را ميتوان با مقايسه با لوله شاهد بخوبى
زشتکا رس ساحت.
صفحه 28:
0
Sob Glas * وا 00000 کربنات با بیکربنات دوسود)
SF eyes oy كا pee ا Foe
به آن ناضافة میگردد(چنانچه به یک لیتر شیر 1 گرم بیکربنات
رت اضافه كردد,,اسيديته آن 7/10 درجه درنيك see
صفحه 29:
ا ee SE Se IC er mos
برای شستشو و تمیز کردن بشگه های شیر مورد استفاده راز
ES SED Sco)
ee eee Ca Tere 1-5 CIC a ۱
0 ره مر کر را as
نموده و (6(),تش 5
صفحه 30:
| DDS Ss Dyan cee ja
ت ارام از ل
میگردند) زنادی ا ل ب رك ل ب رك ري
«(۰ eee) ey)
صفحه 31:
ى لازم براى
سس مس
ممووو و ی
" محلول تیتره سود دسی نرمال :
ea Soho ts Hl Jee
صفحه 32:
تک SL ee el رس
ماده خشک و خاکستر ذکر گردید, رين يي
مینمایيم تا خاکستر ان بدست آید تقریباً 20ميلي لیتر آب مقطر
ولوم یه خارکفتتو اضافه نموده تکان میدهیم و صاف میکنیم و مایع
Fe eS SUE ۱
si Ce eae ا
صفحه 33:
-_ ميلي ليتر اسيد سولفوريى دسى ترمال بِدَقْت به مايع صافى اضافه " ٠
eee ا ل ا ا
۱ 2 ا ا U > [igo [beg FU
ere
Pa renee ده قطره فنل 13 اضافه نموده«
صفحه 34:
erg oe res eres 5 ا
ود ليثر أز رابظه یر
بدست ميآيد:
ا ۲
ل سوت مت اب ا سل
صفحه 35:
pee ere
صفحه 36:
ne مورك ارمایش فرار دلوم oe)
= معرفهای لازم برای آزمایش:
9 وردوبتاس!مختناء 0 ما 0 درصد)
sel ee مورد استفاده قرار میدهیم).
صفحه 37:
i san rr Boole rat 5 اا
شيك وك فين =p ae tere
Ble eases hey 5a, sil)
Ce i Bn ستید Bik
= وس ی
