شیمیعلوم پایه

خصوصیات شیمیایی آب های آشامیدنی

صفحه 1:
خصوصيات شيميايى ‎PPR KYW be ra F ren‏

صفحه 2:
‎ee Ng hee End‏ يا قليايويودزرا ‎LOE re ere‏ در هدر 2 ‎Eek‏ ‏۳ محلول ۳ آب: آلی و یا غير عالى هستند. ‎BLD Dee Te wee) eee SD ees‏ بتا به ترتيب 0 /0) و بکرل از سری 011,0 اعلام شده است . ‎FEV o POWs IS A Vas sic cecal a Pac ae ee‏ صورت نیروی خراب شدن صابون در آب تعریف کرد. اگر ‎PS Ee Tp Bp Ae Pena IO)‏ ل

صفحه 3:
* سختی آب معمولاً سبب حل شدن جزء بیکربنات کلسیم و بیکربنات منیزیم» سولفات کلسیم و سولفات منیزیم است. * جدول سختی آب بر اساس میزان کربنات کلسیم میلی گرم کربنات كلسيم در ليتر 2 ل 22 6-6 يا ‎Eel‏ ‎aso‏ ‏» آبل شام له ميزان سختى سبك نسيتاً سخت سس ‎ete Re very‏ ا 0 ا 5

صفحه 4:
* مصرف بیشتر مواد پاک کننده و صایون *" رسوب كربنات ها روى ظروف و مصرف سوخت بيشتر ۴ تغییر رنگ و بوی غذا " دوام كمتر يارجه ها و عمر كوتاه لوله ها و اتصالات

صفحه 5:
روشهاى از بين رفتن سختى آب * سختی موقت آب: از طريق جوشانيدن؛ افزودن آهک و كربنات سديم " سختى دائم آب: از طريق افزودن سديم " بين ميزان سختى آب و ابتلا و مرك و مير به علت بيماريهاى قلبى رايطه معكوس وجود دارد.

صفحه 6:
Pa a rein 5) سرب: در اثر الودكى آب به فاضلاب صنعتى واريد آب مى شود. موجب اختلال خونسازىء آنزيمهاء استخوانها و اعصاب مى شود. بیش از نیم میلی گرم در لیتر مسمومیت می دهدو ایجاد ل ا ا ا 9 عروقی می شود. " جيوه: باعث آلودكى آب و حيوانات آيزى شده و ايجاد درد» اختلالات شدید عصبی» صدمه كليوى و نقص هاى مادرزادى مى شود.

صفحه 7:
قلوئور: میزان طبیعی در آب‌9 /0- رک( ۱ ۳ است. كمتر از© /0 ايجاد يوسيدكي دندان و بيشتر از© /© سبب فلوئوروزيس شده كه با شكنندكى دندان هاء زرد و لكه دار شدن آنها نمايان مى شود. كادميم: ايجادضايعات دردناك استخوانى و شكنندكى ‎se‏ اا نيترات: الودكى آب يا نيترات معمولاً در اثر تماس يا كود شیمیایی روی می دهد. نیتریت بهتر است بر ابر با صفر و آمونیاک آزاد و املاح آب از 60 ميلى كرم در ليتر بيشتر نباشد. دی اکسید گوگرد: ترکیب دی اکسید گوگرد با آب ایجاد اسید ‎Sass‏ مى كند كه اثر تحريكى بر مجارى فوقانى تنفسى ‎vis‏

صفحه 8:
روشهای تصفیه آب " رريسوب و حوضه هاى ته نشينى " انعقاد و ۱۳ es او ا es

صفحه 9:
روشهای گندزدایی آب " حرارريتى: به مدت (0©-© دقيقه در مواقع فورى كاربرد دارد " يرتو افكنى: با استفاده از نور خورشيدء لاميهاى (0() كه لاميهاى (0) به علت كرانى موريد مصرف كمى دارند. * شیمیایی: برم يدء ازن و كلر و تركيبات آنها

صفحه 10:
Pore Tere rene rer درجه آب 4 a = ميزان اطمينان ‎AS‏ ‏سالم ‏کت غیر قابل شرب تعداد کلی فرم در ‎os = (OO‏ صفر 94 410-9 و بیشتر 406

صفحه 11:
9 ا ل " محلول كلر مادربراى يكماه اعتبار دارد. * فواید کلر . ضدعفونی کردن آب - ازیین بردن سب ‎err)‏ ‏راز رشد جلبكها و لحن جلوكيرى مى كند)- كمى به انعغاد ‎esa‏ ‎(DAS DY Bettis Bek nye a‏ و 7 ‎Te‏ ل ‎Pk‏

صفحه 12:
eS ‏ل‎ BVO Veet PTE OES See Sere ae wes (iil 57۲۳۱۷۷7 ۱ arn AN =O " فاصله كف جاه فاضلاب تا سطح آب زيرزمينى حداقل © متر 70۳ و باشند ۱

صفحه 13:
کلر عوامل میکروبی بیماریز! را می کشد اما بر ‎ee eee‏ ۱ را 0 ‎REESE DM Let Ip ore ey‏ ede een Ey ‏ل ا ا‎ ea داشته باشد, * آبی که کلرزنی میشود باید صاف و بدون کدورت باشد چون اثر کل * متداولترین ماده برای کلرژنی هییوکلریت کلسیم است مواد دیگر ‎PND Y On Beeb eh‏ ۳ * مقدا ر آمونیاک آب نشانه خوبی از آلودگ ی آب به فاضلاب از یک منشا تازه است .

صفحه 14:
تعریف فاضلاب "انوا ‎id‏ فاضلاب: 1211111 ۱ tb eto ree aren ed

صفحه 15:
مقایسه فاضلابهای خانگی و صنعتی 00 Tee aa eae ‏بيولويكى فاضلابها مى توان از روشهاى‎ ‏مناسب جم عآوری و تصفیه قاضلاب استفاده‎ ‏كرد‎

صفحه 16:
۴ رنگ فاضلاب " وی فاضلاب ۴ رجه حرارت فاضلاب ‎(Ge‏ " )مواد جامد فاضلاب ‎a a 56(O 5‏ زنده فاضلاب

صفحه 17:
روشهای تعیین درجه آلودگی فاضلاب ‎٩‏ ارات رو مرول ارو (Tora Oreucir Curboa)TOOR) (Chew OC Orwanl)COMS)

خصوصیات شیمیایی آب های آشامیدنی :PH غلظتی ونهایهیدروژن ،اسیدیته ی ا ق لیاییب ودنرا ً است ی . معموال در حدود ( 7خنث ) مشخصمیک ند PH.آب جامدات محلول در آب :آلی و یا غیر عالی هستند. مواد رادیواکتیو :مقدار مجاز در آب شرب برای ذرات آلفا و بتا به ترتیب 0/ 1و 1بکرل از سوی WHOاعالم شده است. سختی آب :Hardness of waterاز آن می توان به صورت نیروی خراب شدن صابون در آب تعریف کرد .اگر مقدار زیادی آب الزم باشد تا صابون کف کند ،آب سخت است سختی آب معموالً سبب حل شدن جزء بیکربنات کلسیم و بیکربنات منیزیم ،سولفات کلسیم و سولفات منیزیم است. جدول سختی آب بر اساس میزان کربنات کلسیم میزان سختی میلی گرم کربنات کلسیم در لیتر سبک >1یا 0-75 نسبتا ً سخت 3-1یا 75-150 سخت 6-3یا -300 150 خیلی سخت باید از آشامیدنی بیش آب <6یا سختی متوسط داشته باشد اگر سختی آب 300باید سبک شود. بیش از 3بود معایب سختی آب مصرف بیشتر مواد پاک کننده و صابون رسوب کربنات ها روی ظروف و مصرف سوخت بیشتر تغییر رنگ و بوی غذا دوام کمتر پارچه ها و عمر کوتاه لوله ها و اتصاالت روشهای از بین رفتن سختی آب سختی موقت آب :از طریق جوشانیدن ،افزودن آهک و کربنات سدیم سختی دائم آب :از طریق افزودن سدیم بین میزان سختی آب و ابتال و مرگ و میر به علت بیماریهای قلبی رابطه معکوس وجود دارد. اختالالت ناشی از ناخالصی آب سرب :در اثر آلودگی آب به فاضالب صنعتی وارد آب می شود .موجب اختالل خونسازی ،آنزیمها ،استخوانها و اعصاب می شود. بیش از نیم میلی گرم در لیتر مسمومیت می دهدو ایجاد خط سیاه کنار لثه ،درد شکم ،جنون و بیماریهای قلبی و عروقی می شود. جیوه :باعث آلودگی آب و حیوانات آبزی شده و ایجاد درد ،اختالالت شدید عصبی ،صدمه کلیوی و نقص های مادرزادی می شود.  ‏ ‏ ‏ ‏ فلوئور :میزان طبیعی در آب 0/5 -1/ 5میلی گرم در لیتر است .کمتر از 0/ 5ایجاد پوسیدگی دندان و بیشتر از1/ 5 سبب فلوئوروزیس شده که با شکنندگی دندان ها ،زرد و لکه دار شدن آنها نمایان می شود. کادمیم :ایجادضایعات دردناک استخوانی و شکنندگی استخوانها می شود. نیترات :آلودگی آب با نیترات معموالً در اثر تماس با کود شیمیایی روی می دهد. نیتریت بهتر است برابر با صفر و آمونیاک آزاد و امالح آب از 50میلی گرم در لیتر بیشتر نباشد. دی اکسید گوگرد :ترکیب دی اکسید گوگرد با آب ایجاد اسید سولفوریک می کند که اثر تحریکی بر مجاری فوقانی تنفسی دارد. روشهای تصفیه آب ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ رسوب و حوضه های ته نشینی انعقاد استفاده از صافی ها هوادهی جوشانیدن گندزدایی روشهای گندزدایی آب حرارتی :به مدت 5-20دقیقه در مواقع فوری کاربرد دارد پرتو افکنی :با استفاده از نور خورشید ،المپهای UVکه المپهای UVبه علت گرانی مورد مصرف کمی دارند. شیمیایی :برم ،ید ،ازن و کلر و ترکیبات آنها جدول آب آشامیدنی بر اساس تعداد کلی فرم درجه آب میزان اطمینان 1 کامالً سالم تعداد کلی فرم در 100سی سی صفر 2 سالم 2-1 3 مشکوک 10-3 4 غیر قابل شرب و ب یشتر 10 طرز تهیه کلر مادر 300 گرم پرکلرین 20لیتر آب محلول کلر مادربرای یکماه اعتبار دارد. فواید کلر :ضدعفونی کردن آب -ازبین بردن اجزای مولد بو و طعم(از رشد جلبکها و لجن جلوگیری می کند) -کمک به انعغاد آب،آهن و منیزیم آب در حدود 7باشد بیشترین اثر گندزدایی کلروجود دارد Ph . بیشتر از 8/ 5باشد گندردایی کلر نا مطمئن استPh . خصوصیات آب چاه ) 1 محل استقرار چاه آب برای جلوگیری از آلودگی میکروبی حداقل 15متر با فاضالب فاصله داشته باشد. فاصله کف چاه فاضالب تا سطح آب زیرزمینی حداقل 3متر فاصله باشد. هیچیک از مصرف کنندگان بیش از 100متر فاصله نداشته باشند. از طناب یا سطل شخصی نبایستی برای کشیدن آب استفاده نمود. کلرعوامل میکروبی بیماریزا را می کشد اما بر هاگ میکروبها و برخی ویروسها(هپاتیت،پولیو،تخم کرمها و کیستها اثر ندارد مگر اینکه مقدارش زیاد باشد) کلر بایستی حداقل یکساعت بماند تا با ویروسها و میکروبها تماس داشته باشد. آبی که کلرزنی میشود باید صاف و بدون کدورت باشد چون اثر کلر کم میشود. متداولترین ماده برای کلرزنی هیپوکلریت کلسیم است .مواد دیگر شامل ازن،ید،برم،اشعه ماورا ء بنفش خورشید است. مقدار آمونیاک آب نشانه خوبی از آلودگی آب به فاضالب از یک منشا تازه است. تعریف فاضالب انواع فاضالب: )1 فاضالبهای خانگی )2 فاضالبهای صنعتی )3 فاضالبهای سطحی مقایسه فاضالبهای خانگی و صنعتی با شناخت خواص فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی فاضالبها می توان از روشهای مناسب جمع آوری و تصفیه فاضالب استفاده کرد. خواص فاضالب )1 رنگ فاضالب )2 بوی فاضالب )3 درجه حرارت فاضالب فاضالب)Ph4 )5 مواد جامد فاضالب )6 موجودات زنده فاضالب روشهای تعیین درجه آلودگی فاضالب (Biochemical Oxygen Demand) BOD( 1 (Total Organic Carbon)TOC2) (Chemical O2 Demand)COD3)

51,000 تومان