خواص زردچوبه
اسلاید 1: تاریخچه گیاه زردچوبه زردچوبه گیاهی با نام علمی Curcuma longa از گیاهان رده زنجبیل وارها «Liliopsida» است که آن را اغلب در دسته راسته زنجبیل ها « Zingiberales » و همینطور تیره زنجبیلیان « Zingiberaceae» و گونه زردچوبه ای ها «Curcuma» نیز جای میدهند.زردچوبه گیاهی چند ساله و بومی هندوستان است. این گیاه در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد در محیطی مرطوب و پر باران رشد میکند. ساقه های زیر زمینی (ریزوم ها) پس از جمع آوری در آب جوش ، جوشانده می شود. پس از خشک کردن ، پودر شده و به عنوان ادویه پرکاربرد وارد بازار مصرف می شود.
اسلاید 2: .
اسلاید 3: خصوصیات گیاهشناسی زرد چوبهزردچوبه گیاهی علفی و چندساله است. این گیاه متعلق به تیره زنجبیل می باشد. منشأ زردچوبه جنوب هندوستان گزارش شده است. جنس کورکوما بیش از 70 گونه دارد که عمدتاً در هندوستان و شمال استرالیا می رویند. ریزوم این گیاه کوتاه و ضخیم و بر دو نوعند، ریزوم های مادری و ریزوم های فرعی (ثانویه). ارتفاع این گیاه بین 60 تا 90 سانتیمتر است. برگ ها سبز رنگ، طویل و به طور دسته ای بر روی ساقه قرار می گیرند.مقدار اسانس در ریزوم زردچوبه متفاوت است و به گونه گیاه و شرایط اقلیمی محل رویش بستگی دارد. مقدار اسانس گونه آمادا، 1/1 درصد، گونه آروماتیکا، 6 درصد و گونه لانگا بین 5 تا 6 درصد است. ماده کریستالی کورکومین مسئول رنگ زردچوبه است.
اسلاید 4: شرایط محیط رشد:این گیاه در خاک های حاصلخیز می روید. خاک هایی که زردچوبه در آن کشت می شود باید از زهکش مناسبی برخوردار باشند. آبیاری مناسب نقش عمده ای در افزایش عملکرد ریزوم این گیاه دارد.همانطور که گفته شد، رویش این گیاه و عملکرد ریشه با حاصلخیزی خاک رابطه مستقیم دارد. توصیه می شود در فصل پاییز هنگام آماده ساختن زمین 20 تا 25 تن در هکتار کود حیوانی به زمین اضافه شود. چنانچه زمین از مواد و عناصر غذایی تهی باشد این مقدار به 75 تا 100 تن در هکتار هم می رسد. افزودن ازت، فسفر و پتاس نیز به وضعیت خاک بستگی دارد. توصیه می شود 100 کیلوگرم در هکتار ازت، 100 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 200 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس به خاک اضافه شود. تمام فسفر و یک سوم پتاس را زمان کشت، یک سوم ازت را 30 روز پس از کشت و باقیمانده ازت و پتاس را 60 روز پس از کاشت باید به خاک اضافه کرد.تحقیقات نشان می دهد استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی نقش عمده ای در افزایش عملکرد ریشه دارد.
اسلاید 5: ترکیبات مهم: مهم ترین ترکیبات زردچوبه پیگمان های زرد رنگی، از دسته کورکومینوزیدها هستند. این مواد به میزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکیل می دهند و ترکیبات اصلی آن شامل کورکومین و دزوکسی کورکومین هستند. ترکیبات دیگر شامل اسانس به میزان 3 تا 7 درصد است که مهم ترین مواد آن شامل بیس آبولن، گواین، ژرماکرن، تورمرون، زینجیبرن و کورلون هستند. با توجه به مقادیر متفاوت مشتقات بیس آبولن در گونه های مختل زردچوبه، می توان گونه های مختلف آن را تشخیص داد. چون ترکیبات و در نتیجه خواص گونه های مختلف زردچوبه تا حد زیادی به هم شبیه هستند، لذا از ریزوم سه گونه دیگر از جمله Curcuma phaeocaulis , Curcuma kwangsiensis Curcuma wenyujin به عنوان زردچوبه استفاده می شود.
اسلاید 6: .
اسلاید 7: .
اسلاید 8: .
اسلاید 9: .
اسلاید 10: خواص دارویی زردچوبه خواص زردچوبه چه از نظر سلامتی و دارویی چه از نظر زیبایی و درمان پوست و مو بسیار زیاد است و میتوان آن را در شکلهای مختلفی استفاده کرد. مثلا میتوان زردچوبه را به عنوان یک ادویه خوش عطر در غذاها مصرف کرد یا با آن شیر زردچوبه درست کرد یا حتی از آن یک چای زردچوبه دم کرد و نوشید و لذت برد. همچنین میتوان این گیاه خوش رنگ و مفید را به طور مستقیم روی پوست بدن و صورت مالید و از فواید بینظیر آن بهره برد.اگر جذب ویژگیهای منحصر به فرد زردچوبه شدهاید دست از خواندن این مقاله تا پایان دست نکشید و همراه ما باشید تا نکات اعجاب آوری از تمام خواص زردچوبه برای سلامتی و زیبایی را برای شما بیان کنیم
اسلاید 11: . ضد سرطان همه ما از خطرات بیماری سرطان آگاهی داریم. اما فقط عده کمی در جهان هستند که میدانند راه پیشگیری از سرطان در آشپزخانه و قفسه ادویه آنهاست! زردچوبه یک داروی ضد سرطانی قوی است که کورکومین موجود در این ادویه در جلوگیری از تکثیر و رشد سلولهای سرطانی (سرطان کولون و رکتوم) نقش موثری دارد. کورکومین موجود در زردچوبه نه تنها سلولهای سرطانی را میکشد، بلکه مانع شکل گیری و رشد آنها نیز میشود. زردچوبه در پیشگیری از سرطان معده، ریه، روده بزرگ، پروستات، پوست، پستان و کبد موثر است.
اسلاید 12: سلامت کبدزردچوبه برای سلامت کبد بسیار مفید است. این گیاه یک سم زدای طبیعی است.کبد از طریق تولید آنزیمها، خون را تصفیه میکند و زردچوبه تولید این آنزیمهای حیاتی بدن را افزایش میدهد. این آنزیمها تجزیهشده و سموم داخل بدن را کاهش میدهند. مصرف منظم زردچوبه باعث مبارزه با چندین مشکل جدی کبدی مانند سیروز، هپاتیت و زردی میشود.
اسلاید 13: بیماری آلزایمرآلزایمر نوعی زوال عقل است که اغلب در افراد سالخورده اتفاق میافتد. زردچوبه در جلوگیری و درمان بیماری آلزایمر موثر است زیرا با کمک به از بین بردن پلاکهایی که در مغز ایجاد میشود و بهبود جریان اکسیژن. به سلامت عمومی مغز کمک میکند. این ماده میتواند ایجاد یا پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کاهش دهد.
اسلاید 14: رفع سوء هاضمهزردچوبه در درمان مشکل سوء هاضمه بسیار موثر است. چرا که کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک میکند و گوارش را تقویت میکند. همچنین در از بین بردن سوزش سر معده، التهاب شکم، گاز معده و همچنین مشکلات روده کمک میکند.
اسلاید 15: سلامت قلبزردچوبه به منظور جلوگیری از بیماریهای مختلف قلب مانند گرفتگی عروق، به پاکسازی شریانهای مسدود شده و کاهش التهاب کمک میکند. این گیاه خطر حملات قلبی و سکته مغزی را با جلوگیری از تشکیل پلاک در دیواره عروق قلبی و کاهش کلسترول را پایین میآورد. به طور کلی استفاده از زردچوبه منجر به سلامت قلب میشود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.