dars_18_ejtemaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “درس ۱۸ کتاب مطالعات اجتماعی”

درس ۱۸ کتاب مطالعات اجتماعی

اسلاید 1: عنوان پروژه: درس 18 کتاب مطالعات اجتماعی تهیه کنندگان: گروه سورنا سال تحصیلی 92 -93

اسلاید 2: درس 18 قدیمی ترین سکونتگاه های٭ ایراندانش آموزان کلاس هفتم به همراه معلمشان از موزه ی ایران باستان در تهران دیدن کردند.در این موزه مجسمه ها، ظروف و ابزار و وسایلی از گذشته های بسیار دور ایران نگهداری می شود. راهنمای ٭موزه، در این باره توضیح داد:در این موزه، شما آثار تاریخی به جای مانده ازدوره ی قبل از اسلام را مشاهده می کنید. به همین جهت به این موزه، موزه ی ایران باستان می گویند.

اسلاید 3: علم تاریخ، یعنی مطالعه ی دقیق زندگی انسا نها در گذشته. کسانی که تاریخ را مطالعه می کنند، زمان گذشته را بر اساس حوادث و تغییرات مهم به بخشهایی تقسیم می کنند. از آنجایی که ورود اسلام به ایران، مهمترین رویداد تاریخی کشور ما است، به همین جهت تاریخ ایران به دو دوره ی زمانی تقسیم شده است: 1 -تاریخ قبل از اسلام که به آن دوره ی ایران باستان می گویند. 2 -تاریخ دوره ی اسلامی که با سقوط حکومت ساسانیان و ورود اسلام به ایران آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.

اسلاید 4: آیا ایران جایگاه تمدن های کهن بوده است؟باستان شناسان٭ براساس مطالعه ی آثاری که از گذشته پیدا کرده اند، می گویند زندگی بشر از مراحل ابتدایی آغاز شده است. به نظر می رسد هزاران سال پیش، انسان ها از وسایل بسیار ساده و ابتدایی استفاده می کردند، آنها از طریق گرد آوری خوراک و شکار حیوانات زندگی می کردند، در جست وجوی شکار و خوراک از جایی به جای دیگر می رفتند و برای محافظت از خود درون غار ها به سر می بردند. ابزار های انسان های غار نشین در این دوره از سنگ بود و آنها به یادبود شکار هایشان نقش هایی بر روی دیوار غا رها یا کوه های اطراف خود کنده بودند که امروزه هنوز آثار برخی از این سنگ نگاره ها باقی مانده است.

اسلاید 5: به تصاویر زیر توجه کنید. باستا ن شناسان شواهدی از این نوع زندگی را در ایران پیدا کرده اند.نقاشی های درون غار دوشه در استان لرستاندهانۀ غار تاریخی کمربند در نزدیکی بهشهر

اسلاید 6: سپس انسان ها کشاورزی را یاد گرفتند و حیوانات را اهلی کردند. آنها در کنار رودخانه ها برای خود خانه های دائمی ساختند. کشاورزی موجب شد که انسان ها یکجانشین شدند. بدین ترتیب اولین روستا ها در کنار رود های پرآب و چشمه ها پدید آمدند.مردم این روستا ها به تدریج در ساختن ابزار و وسایل گوناگون و مورد نیاز خود پیشرفت کردند.با رونق کشاورزی، غذا به اندازه ی کافی تولید و ذخیره می شد و دیگر همه ی افراد مجبور به کار کشاورزی نبودند و عده ای در کا رهای دیگر مهارت پیدا کردند.

اسلاید 7: برای مثال، آنها با استفاده از گِل، ظروف سفالی ساختند. این ظر فها ابتدا شکل ساده ای داشتند ولی به تدریج شکل بهتری یافتند و دارای نقش و نگارشدند.در بعضی از نقاط ایران مانند تپۀ سییلک در(کاشان) و تپۀ حس نلو، در (آذربایجان غربی) ظروف و وسایلی از زندگی مردم این دوره پیدا شده است. کم کم، داد و ستد و تجارت ابزار و وسایل رونق گرفت.تپه تاریخی سیلک کاشان

اسلاید 8: انسا نها برای رسیدگی به کار ها و نوشتن و محاسبه داد و ست دهایشان خط را اختراع کردند. با گذشت زمان، جمعیت برخی سکونتگاه ها رو به افزایش گذاشت و شهر های بزرگی پدید آمدند که به وسیله ی حکومتی اداره می شدند. آنها قوانین و مقرراتی برای خود وضع کردند. مردم این شه رها در هنر و معماری و ساختن بنا ها، پیشرفت زیادی کردند. بدین ترتیب نخستین «تمدن » های بشری به وجود آمدند.سفال اکتشافی ازتپۀ سیلکجام طلایی مارلیک

اسلاید 9:

اسلاید 10: شواهد و مدارکی که از گذشته به دست آمده، نشان می دهد که در ایران، در گذشته های دور، تمدن های بزرگی پدید آمدند و سپس از بین رفتند. شهر سوخته: درگذشته ای نه چندان دور،باستان شناسان در نزدیکی شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان، اشیایی پیدا کردند و با مطالعه بر روی آنها حدس زدند که حدود پنج هزار سال پیش تمدن بزرگی در این منطقه وجود داشته است. آنها با مطالعه و کاوش بیشتر دریافتند که این تمدن بع دها به طرز نامعلوم و عجیبی از بین رفته است و به همین علت آنها این منطقه را «شهر سوخته » به معنی نابو د شده، نام گذاشتند.

اسلاید 11: البته حفاری و پیدا کردن اشیا، در این منطقه همچنان ادامه دارد و باستان شناسان اینجا هنوز مشغول به کار و مطالعه هستند.چشم مصنوعی و ظرف سفالی که نخستین انیمیشن دنیا به شکل بز بر روی آن نقش و در این منطقه پیدا شده است.

اسلاید 12:

اسلاید 13: تمدن ایلام: حدود هفتاد سال پیش، چند مهندس که با هواپیما به خوزستان می رفتند، متوجه تپه ای شدند و احتمال دادند که زیر آن آثار تاریخی وجود داشته باشد. آنها باستان شناسان را از وجود این تپه با خبر کردند. باستان شناسان پس از مدت ها تلاش با زحمت و مواظبت زیاد خاک ها را کنار زدند و به تدریج خرابه های «چُغازنبیل » مهمترین اثر به جای مانده از تمدن ایلام را کشف کردند.جام نقره ای زن ایلامی

اسلاید 14: معبد٭ چغا زنبیل که شهرت جهانی دارد، در نزدیکی شوش است. این معبد با میلیو نها خشت و هزاران آجر ساخته شده و بر روی برخی آجرها با خط ایلامی، مطالبی نوشته شده است. ایلام یها حدود 3 هزار سال در این منطقه زندگی کرده و تمدن بزرگی را به وجود آورده بودند. آنها بر روی لو حهای گلی، قانون هایی را که پادشاهان ایلامی وضع کرده بودند، می نوشتند که بعضی از این لوح ها تا به امروز باقی مانده است. ایلام یها مانند سایر تمدن های باستانی، خدایان متعددی مثل خدای خورشید و خدای آب و... را پرستش می کردند و مجسمه هایی از این خدایان ساخته و در معابد خود قرار می دادند و آنها را می پرستیدند.

اسلاید 15: ایلامی ها با هنر سفا لسازی آشنا بودند و ظروف سفالی و مجسمه ها و ابزا رهای مختلف آنها در این منطقه یافت شده است.زیگورات چغازنبیل شوش

اسلاید 16: تمدن جیرفت: در ده سال اخیر باستان شناسان موفق شده اند یکی از کهن ترین تمدن های شرق را در نزدیکی جیرفت کرمان در کنار هلیل رود شناسایی و از دل خاک بیرون کشند. وسایل و ظروف سنگی و مفرغی با نقش جانوران، زیگورات٭و کتیبه های آجری از جمله این اکتشافات است. باستان شناسان که درباره ی این کتیبه ها تحقیق می کنند، هنوز موفق به خواندن آنها نشده اند و احتمال می دهند این قدیمی ترین خط دنیا باشد که تمدن جیرفت آن را اختراع کرده است.نمونه ای از ابزار و ظروف سنگ صابونی کشف شده از تپۀ کُنار صَندل جیرفت

اسلاید 17:

اسلاید 18: ظهور پیامبران الهی هم زمان با تمدن ایلام در ایران، درمنطقه ی بین النهرین(سرزمین بین دو رود دجله و فرات) و کنار رود نیل تمدن های دیگری شکل گرفتند که نام و محل آنها را روی نقشه می بینید. این تمدن ها را نام ببرید و مکان آنها را روی نقشه نشان دهید. درکتاب های مطالعات اجتماعی و هدیه های آسمان دوره ی ابتدایی، با سرگذشت پیامبران الهی که در این منطقه می زیسته اند آشنا شدید. دانستید که در آن زمان اگر چه مردم این نواحی در ساختن ابزار و وسایل زندگی پیشرفت کرده بودند و تمدن های بزرگی درکنار رودها پدید آمده بود، اما در زندگی و روابط اجتماعی آنها شرایط بدی حاکم بود.

اسلاید 19:

اسلاید 20: فرمانروایان در کاخ های باشکوه به خوشگذرانی مشغول بودند و به مردم ظلم بسیار می کردند.انسان ها به جای پرستش خداوند یکتا، خورشید و ماه یا بت ها را عبادت می کردند و گمراه بودند. اخلاق و رفتار و قانون و مقرراتی که مردم از آن پیروی می کردند آکنده از جهل و گمراهی، خرافات و ظلم و ستم بود.

اسلاید 21: خداوند متعال در زمان های مختلف برای هدایت مردم و نجات آنها از گمراهی و ظلم، پیامبرانی را فرستاد. دوتن از پیامبران بزرگ الهی یعنی حضرت نوح (ع)و حضرت ابراهیم (ع) در بین النهرین می زیستند. حضرت یوسف (ع) و حضرت موسی (ع) مدت زیادی در مصر بسر می بردند. بعدها حضرت عیسی (ع) در زمان حکمرانی امپراتوری روم در فلسطین متولد شدند. همه ی این پیامبران از جانب خداوند برای هدایت مردم برگزیده شدند. آنها با حاکمان ستمگر عصر خود مبارزه می کردند و به فرمان خداوند از آنها می خواستند دست از ستم بردارند و به آیات خداوند بیندیشند و عمل کنند.

اسلاید 22: به آنها گوشزد می کردند که خداوند بدکاران و ستمگران را نابود خواهد کرد و از مردم نیز می خواستند تا با دوری از گناهان، رفتار نیکو در پیش بگیرند و از ظالمان اطاعت نکنند.

اسلاید 23:

اسلاید 24:

اسلاید 25:

اسلاید 26: پایان«با تشکر از هدیه چشمان شما دوستان عزیز»

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید