صفحه 1:
صفحه 2:
دستور عمل های
واحدهاى سيار J ثابت عرضه مواد |
غذايى مركز سلامت محبط و كار
۱۳۹۲۴ اردیبهشت ٩
د _
صفحه 3:
دستورعمل های M5
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
عركز سلامت معيط كار
° در راك فو عرس وو ادس هيه دعر سو سداد ع ركان هاازة انون اصلاح
قانون مواد خوردنی» آشامیدنی» آرایشی و بهداشتی دستورعمل اجرایی
صدور گواهی صلاحیت,و,پرولنه بهداشتی کیوسک,هاي ثلبت و سیارعرضه
مواد توسط مرکز سلامت محیط و کار تدوین و,پرای اجرا به معاونت های
بهداشتی کشور ابلاغ گر دید
مرک سامت معيط و كار
صفحه 4:
دستورعمل های Sp
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
عركزسلات محيط و كار
مجموعه وسايل و تجهيزات لازم براى ارليه خدمات عرضه مواد غذليى يا
نوشيدنى است كه در يك مكان مشخص نصب شده كيوسك ثابت
ناميده مى شود.
صفحه 5:
دستورعمل های أن
واحدهای سیار و ثابت عرضه مواد غذایی
۳ تاییدیه از شهرداری محل. پلیس راهنمایی و
رانندگی در موارد در خواست های شخصی
ارائه تعهد نامه محضری مبنی برعدم عرضه.
نگهداری واستعمال مواد دخانی وپذیرش
مسئولیت عواقب ناشی از آن
عركز سلامت محيط و كار
صفحه 6:
دستورعمل های 0
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
مت كانين لب :اشاميدتى كيوسك كات :وسيان باد متصل بد شبكه اب
شهرى باشد در غير اينصورت بايد مجهز به مخزن آب آشامیدنی تحت
فشار باشد.
> مخزن لب آشاميدنى بايد حداقل ككنجايش ©©9 ليترلب را داشته باشد»ء
شیلنگ پر کننده و اتصالات آن باید از مواد با درجه مواد غذایی
ساخته شده و برای پر کردن آسان» تمیز کردن و گندردایی طراحی
شده باشد.
مر سامت معيط و كار
صفحه 7:
دستورعمل های 0
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
Sarg Shall pela gaa ® فللخدوسيان thas «pila ay دق"
فاضلاب شهری باشد در غیر اینصورت باید مجهز به مخزن دفع
فاضلاب باشد.
< مخزن فاضلاب با گنجایش حداقل 4*0 لیتر باشد و برای تخلیه آسان»
تمیز کردن و گندزدایی طراحی شده باشد. گنجایش مخزن ذخیره
فاضلاب در هر حال نباید کمتر از 0/0 برابر گنجایش مخزن
ذخیره آب باشد.
صفحه 8:
دستورعمل های
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
te
* مالک مدیر یا متصدی کیوسک ابت باید فقط مواد غذایی بالقوه غیر خطرناک را
عرضه نماید و عرضه مواد غذایی بالقوه خطرناک به طور کلی ممنوع است
* مواد غذایی بالقوه خطرناکمواد غذایی که برای حفظ ایمنی و جلوگیری از رشد
میکروارگانیسم ها و تولید سم ناشی از ن ها نیاز به کنترل زمان و دما دارند. این
مواد مشتمل است بر موادی که در تمام و یا بخشی ازلن شیر یا محصولات لبنی»
تخم مرغ» گوشت. مرغء ماهی؛ و یا هر یک از مواد تشکیل دهنده دیگر که قادر به
حمایت از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا و یا مولد سم باشند وجود دارد.
غذاهلیی که 0۳۱ آّن ۶۴ یا پایین تر ودارای فعالیت لب ۸۵/۰ یا کمتر هستند
مشمول این دسته از مواد غذايى نمی شوند.
مر سامت معيط و كار
صفحه 9:
دستورعمل های 0
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
مركز سلامت محيط و كار
ممنوعيت عرضه اين نوع مواد غذايى شامل آن هايى كه با بسته بندى
مورد تاييد سازمان غذا و داروء با رعايت كامل توصيه ها و دستور عمل
هاى مندرج بر روى بسته بندى هاء عرضه مى شود نمى كردد.
“ فروش لبوء باقلاه شلغم. انواع ذرتء سيب زمينى آب يزء منوط به رعايت
ضوابط مرتبط با بهداشت مواد غذايى و عدم استفاده ازا فزودنى هاى غير
مجاز مى باشد.
3
صفحه 10:
دستورعمل های أن
واحدهای سیار و ثابت عرضه مواد غذایی
"بازرسی بهداشتی از کیوسک ثلبت حداقل هر سه
ماه یکبار انجام می گردد. ولی در صورت وجود
گزارش مبنی بر تخلف. اپیدمی بیماری های
منتقله از مواد غذایی» وجود نقص بحرانی پا نظر
کارشناس بهداشت محیط تعداد دفعات بازدید
افزايش مى يابد.
صفحه 11:
دستورعمل هاى أن
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی 4
مركز سلامت محيط و كار
"مجموعه وسايل و تجهيزات لازم براى ارايه خدمات
عرضه مواد غذلیی که بر روی خودرو نصب شده و
به اسانی قلبل جابجلیی است و در لین دستور عمل
به اختصار واحد سیار نامیده می شود.
صفحه 12:
دستورعمل های أن
واحدهای سیار و ثابت عرضه مواد غذایی
"ارائه تعهد نامه محضری واحد پشتیبان مبتی بر
پشتیبانی از واحد پا واحد های سیارتوسط مالک.
مدير يا متصدی.
“ارائه تعهد نامه محضرى مالكىء مدير يا متصدى
واحد سيار مبنى بر دسترسى به واحد يشتيبان
صفحه 13:
دستورعمل های
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
te
* واحد پشتیبان: محلی است که اجازه بهره برداری از ن حداقل به مدت یک سال به
موجب قوانین و مقررات کشور به مللک. مدیر یا متصدی واحد سیار واگذار شده
باشد و وظیفه ن پشتیبلنی از واحد یا واحدهای سیار بوده و دارای تسهیلات زیر
باشد:
* اتصال به شبکه آبرسانی مورد تایید وزارت
اتصال به سیستم دفع فاضلاب مورد تایید وزارت
سردخانه یا یخچال و فریزر با ظرفیت و ویژگی های مناسب ومتناسب با حجم
فعالیت
* انبار با ظرفیت و ویژگی های مناسب ومتناسب با حجم فعالیت
* اتصال به شبکه برق سراسری و داشتن برق اضطراری
۲
۲
مر سامت معيط و كار
صفحه 14:
دستورعمل های ie
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
عركز سلامت محيط و كار
" تاییدیه از شهردارى محلء يليس راهنمايى و رانندكى
در موارد در خواست هاى شخصى
"ارائه تعهد نامه محضری مبنی برعدم عرضه.
نگهداری واستعمال مواد دخلنی وپذیرش مسئولیت
عواقب ناشی از آن
صفحه 15:
دستورعمل های ie
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
"صدور پرولنه بهداشتی برای مدت یک سال توسط
معاونت بهداشتی دانشگاه
"صدور صلاحیت بهداشتی توسط مرکز بهداشت
شهرستان یا منطقه
صفحه 16:
دستورعمل های 0
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
Se محيط و كار
"مالک مدير يا متصدى واحد سيار بايد فقط مواد غذايى بالقوه غير
خطرناك را عرضه نمايد و عرضه مواد غذايى بالقوه خطرناك به كلى
ممنوع است.
* ممنوعيت عرضه اين نوع مواد غذايى شامل أن هايى كه با بسته بندى
مورد تاييد سازمان غذا و داروء با رعليت كامل توصيه ها و دستور عمل
هاى مندرج بر روى بسته بندى هاء عرضه مى شود نمى كردد.
صفحه 17:
دستورعمل های Mg
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذایی
مرکز سا معط ار
* بازرسی بهداشتی از واحد سیار به صورت ماهانه انجام می شود
* مللک, مدير يا متصدى واحد سيار بايد درزمان تعیین شده که توسط وزارت اعلام
می گردد با واحد سیار خود در محل بازرسی حاضر شود. نسخه ای ازارت کنترل و
بازرسی در اختیار واحد سیار قرار می گیرد.
Sle مدییر یا متصدی واحد سیار موظف است تا قبل از انقضاء مدت اعتباریک
ماهه بازرسی با مراجعه به محل های شده تحت بازرسی مجدد قرار گیرد.
17 مر سامت معيط و كار
صفحه 18:
دستورعمل هاى أن
واحدهاى سيار و ثابت عرضه مواد غذايى
عركز سلامت محيط و كار
*ادامه فعالیت واحد سیار منوط به ارلئه نتيجه بازرسی ماهلنه و پروانه
بهداشتی خواهد بود.
* وزارت می تواند علاوه بر بازدیدهای ماهانه از واحد سیار وپشتیبان در هر
زمان بازرسی نماید.
18 مر سامت معيط و كار
صفحه 19:
با تشکر از توجه شما
ع2
