پزشکی و سلامت بیماری‌ها

دیابت و بارداری

diabet_va_bardari

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “دیابت و بارداری”

دیابت و بارداری

اسلاید 1: دیابت وبارداری

اسلاید 2: دیابت بارداری؛ مرموز و پرخطر می گوید: من هیچ وقت دیابت نداشته ام، پس چرا باید این بلا سرم بیاید انگار نگرانی او چندان هم بیجا نیست، چون متخصص زنان و زایمان او می گوید: دیابت مادر در دوران بارداری و اثری که روی جنین می گذارد، بعدها آثار خود را در زندگی کودک نشان می دهد، یعنی وقتی قند خون خانم باردار بالا می رود، در بدن جنین هم انسولین و سلول های چربی افزایش می یابد و سرانجام چاقی، مقاومت به انسولین و دیابت در دوران کودکی و بزرگسالی او اتفاق خواهد افتاد.

اسلاید 3: دیابت، شایع ترین عارضه بارداریشایع ترین عارضه طبی در دوران بارداری ابتلا به دیابت است. به گفته متخصصین زنان این عارضه این گونه تعریف می شود: دیابت بارداری یعنی خانم باردار برای اولین بار بدون سابقه قبلی، دچار دیابت شود، ولی اگر خانمی قبل از بارداری دچار دیابت باشد و در حالی که مبتلا به آن است، باردار شود، به این وضع، «دیابت آشکار» یا «قبل از بارداری» می گویند.

اسلاید 4: دیابت شایع ترین عارضه طبي در حاملگی است (6/2%). گروه بندی دیابت در حاملگی: 1- دیابت آشکار 10% 2- دیابت حاملگي 90%

اسلاید 5:

اسلاید 6:

اسلاید 7: اختلال متابولیسم کربوهیدرات زنانی که دارای سابقه خانوادگی قوی دیابت هستند. زنانی که نوزادان ماكروزوم به دنیا آورده اند. زنانی که دچار سقط غير قابل توجيه هستند. زنانی که دارای گلوکزاوری پایدار هستند.

اسلاید 8: تشخیص دیابت بارداریمتخصصین زنان در پاسخ به این پرسش که دیابت بارداری چگونه تشخیص داده می شود، می گویند: در اولین مراجعه خانم باردار به پزشک و در اولین درخواست آزمایش خون، تست قند خون ناشتا هم درخواست و انجام می شود تا اگر مشکلی وجود داشت، خیلی زود اقدام های لازم انجام شود.

اسلاید 9: تشخیص دیابت بارداریدر مواردی هم بررسی قند خون ناشتا ضرورت و اهمیت ویژه ای می یابد و حتما باید انجام شود. متخصصین زنان و زایمان تاکید می کنند: در صورت چاقی خانم باردار، سابقه خانوادگی دیابت در بستگان نزدیک، سابقه دیابت در بارداری قبلی، سابقه زایمان نوزاد با وزن زیاد، سقط های مکرر و غیرقابل توجیه قبلی، مرگ جنین در هفته های آخر بارداری، زایمان طبیعی بسیار سخت که باعث آسیب به نوزاد شده باشد، در اولین و زودترین زمان ممکن، آزمایش قندخون انجام می شود، حتی اگر قند خون اولیه طبیعی باشد، بین هفته های 24 تا 28 بارداری لازم است دوباره قندخون بررسی شود

اسلاید 10: آثار دیابت حاملگي بر روي مادر و جنین ناهنجاری جنین افزایش نمی یابد ( برخلاف نوع دیابت آشکار )هیپرگلیسمی ناشتا بالاي mg/dl 105 افزايش خطر مرگ جنین هفته 8-4 حاملگی ماکروزومی : زایمان سخت – دیستوشی شانه (3% ) در A1 تجمع چربی در نوزاد ( شانه و تنه) هیپر انسولینمی جنین متعاقب هیپرگلیسمی مادر رشد بیش از حد سوماتیک هیپوگلیسمی نوزاد : قند خون mg/dl 35 یا پايينتر ( 4% )خطر دیابت حاملگی در زنان مبتلا به چاقي تنه اي افزایش می یابد. چاقی مادر در مقایسه به عدم تحمل گلوکز عامل خطر متعلق براي تولد نوزاد بزرگ در زنان مبتلا به ديابت حاملگي است. عوارض مادری : سزارین و PIH

اسلاید 11: توصیه های بارداریگر قند خون ناشتاکمتریا مساوی92فردطبیعیاگر قند خون ناشتا93-125فردپره دیابتیکاگر قند خون ناشتابالا یامساوی126غیر طبیعی2-برای تمامی خانمهای باردار درهفته 24-28OGTTاگر قند خون ناشتابالاتریامساوی92اگر قند خون1ساعت پس ازمصرف گلوکزبالاتر یامساوی180اگر قند خون2ساعت پس ازمصرف گلوکزبالاتر یامساوی153

اسلاید 12: اگر مادر از قبل دیابت داشته باشد اگر خانمی از قبل، مبتلا به دیابت بوده است، باردار شود، احتمال بروز مشکلات جنینی مثل ناهنجاری در اندام ها، نقص دستگاه عصبی مرکزی، ناهنجاری های قلبی، کلیوی و اختلالات مغزی در فرزندش شایع است 0در زنان دیابتی که با وجود دیابت باردار می شوند، احتمال مرگ جنین بویژه طی یک تا دو ماه آخر بارداری افزایش می یابد. این زنان بیشتر از بقیه خانم های باردار دچار مشکل افزایش فشارخون و افزایش احتمال سزارین می شوند 0سقط های مکرر، زایمان زودرس، درشت بودن جنین، مرگ های غیرقابل توجیه، افزایش میزان مایع آمنیوتیک و همچنین مشکلات قلبی نوزادان از عوارض بارداری زنان دیابتی است.

اسلاید 13: دیابتی که باقی می ماند از هر دو خانمی که در دوران بارداری به دیابت مبتلا می شوند، یک نفر طی 20 سال بعدی دچار دیابت دائم خواهد شد. همچنین فرزندان این زنان با احتمال بیشتری چاق یا دچار دیابت خواهند شد. فرزند زن دیابتی یک تا 3 درصد احتمال دارد به دیابت مبتلا شود و در صورتی که هم پدر و هم مادر دچار دیابت باشند، فرزند به احتمال 20 درصد به دیابت مبتلا خواهد شد. . فرزند مرد دیابتی یک تا 3 درصد احتمال دارد به دیابت مبتلا شود

اسلاید 14: اول رژیم و ورزش، دوم انسولینمعمولا خانم های دیابتی، چه از قبل به دیابت مبتلا شده باشند و چه در دوران بارداری مبتلا باشند، نگرانی زیادی در این باره دارند، ولی خبر خوب این که این مشکل راه حل دارد. برای درمان خانم بارداری که دچار دیابت شده است، ابتدا رژیم غذایی، ورزش و کنترل مکرر قند خون توصیه می شود، ولی سرانجام در صورت بی تاثیر بودن این رژیم غذایی و ورزش، درمان با انسولین برای او در نظر گرفته می شود.

اسلاید 15: آیا نوزاد انسولین اضافه از مادر دریافت می کند؟انسولین از جفت عبور نمی کند، بنابراین انسولینی که مادر تزریق می کند در خون جنین وارد نمی شود. تنها قند خون مادر از جفت عبور می کند و به جنین می رسد . بالا بودن قند خون می تواند به جنین در حال تکامل آسیب رساند، به همین علت پزشک برای کنترل بهتر قندخون مادر در دوره ی بارداری تزریق انسولین را آغاز می کند. انسولین جنین از جفت عبور نمی کند، بدن جنین از هفته ی دهم حاملگی انسولین می سازد، اما انسولین جنین وارد خون مادر نمی شود.

اسلاید 16: عوامل زیر خطر ابتلا به دیابت حاملگی را برای زنان باردار افزایش می دهند:· داشتن اضافه وزن قبل از بارداری یا در طی بارداری (اگر 20 در صد یا بیشتر از وزن ایده ال و طبیعی اضافه وزن داشته باشند ).· از نظر ژنتیکی به یکی از نژادهای هیسپانیک ، سیاه پوست ، بومیان آمریکایی یا آسیایی تعلق داشته باشند.· وجود قند در ادرار مادر· قند خون در حالت ناشتا زیاد باشد یا در آزمایش تحمل گلوکز به عدم تحمل گلوکز مبتلا باشند (مقدار قند خون بیش از حالت طبیعی باشد اما نه آن قدر بالا که دیابتی محسوب شوند).· سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت (ابتلا والدین به دیابت یا خواهر و برادر مبتلا به دیابت).· سابقه به دنیا آوردن حداقل یک نوزاد با وزن بالای 4کیلوگرم .· سابقه به دنیا آوردن نوزاد مرده.· ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری قبلی.· زیاد بودن مایع آمنیوتیک (وضعیتی که به آن پلی هیدروآمنیوس می گویند).خیلی از زنانی که به دیابت حاملگی مبتلا می شوند هیچکدام از فاکتورهای خطر ذکر شده ی بالا را ندارند، اما با این حال به دیابت حاملگی مبتلا می شوند.

اسلاید 17: تشخیص دیابت حاملگی زنان بارداری که دارای فاکتورهای خطر هستند باید در مراحل اولیه بارداری برای تشخیص دیابت حاملگی غربالگری شوند و سایر زنان باردار بین هفته 24 تا 28 حاملگی باید برای دیابت حاملگی آزمایش شوند. برای آزمایش دیابت حاملگی ، آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را انجام می دهند. این آزمایش با نوشیدن سریع یک مایع که حاوی 75 گرم قند است، انجام می شود. بدن قند را سریعاً جذب می کند و باعث افزایش قند خون در مدت 30 تا60 دقیقه بعد از خوردن مایع شیرین می شود. نمونه خون از بازوی زن باردار یک ساعت بعد از خوردن مایع شیرین گرفته می شود . آزمایش قند خون نشان می دهد که متابولیسم محلول حاوی قند در بدن چگونه است .چنانچه جواب آزمایش برابر با 140میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد ، غیر طبیعی است و در این صورت باید آزمایش دیگری انجام شود. آزمایش دوم ، آزمایش قند خون ناشتا است که ملاک تشخیصی آن در جدول زیر آمده است:

اسلاید 18: مدیریت و کنترل دیابت حاملگیدیابت حاملگی به وسیله مراحل زیر قابل کنترل و مدیریت است :- نظارت بر مقدار قند خون به وسیله 4 مرتبه اندازه گیری روزانه ی قند خون ( قبل از صبحانه ، 2 ساعت بعد از صبحانه ، قبل از وعده های اصلی غذا در صورت نیاز).- اندازه گیری کتون در ادرار ( کتونها اسیدهایی هستند که وجود آن ها در ادرار نشانه عدم کنترل دیابت است).- تبعیت از برنامه ی رژیم غذایی تهیه شده توسط پزشک متخصص تغذیه.* از شما خواسته خواهد شد که مقدار کالری دریافتی روزانه خود را در طول روز تقسیم کنید.- انجام ورزش بعد از کسب اجازه از مسئولین مراقبتی بهداشتی خود.- نظارت بر اضافه وزن در طی بارداری.- تزریق انسولین ، اگر نیاز باشد.* انسولین تنها دارویی است که در طی بارداری برای کنترل دیابت قابل استفاده است.- کنترل فشار خون در حد طبیعیلازم به ذکر است که خانم های مبتلا به دیابت که قصد باردار شدن دارند، بهتر است قبل از بارداری با انجام مشاوره پزشکی قند خون خود را به مقدار نرمال نزدیک کنند و مقدار هموگلوبین A1cخود را به 7 درصد برسانند.

اسلاید 19: نظارت بر مقدارقند خون در دوره ی بارداری با اندازه گیری مقدار قند خون در ساعت مشخصی از روز می توانید از میزان موفقیت خود در کنترل قند خون و ارزیابی روش های ورزشی و تغذیه ای خود در کنترل بیماری تان مطلع شوید تا چنانچه به تزریق مقدار بیشتری انسولین برای حفاظت از جنین در حال رشد نیاز بود، بتوانید به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.  

اسلاید 20: توصیه های پس اززایماندرهفته6-12پس اززایمانOGTTبا75گرم گلوکز(نمونه گیری ناشتاودوساعته)ببببانعتلمنتاببببFFFFFSSققققققبیبیبیبقندخون ناشتا<=99طبیعیببببانعتلمنتاببببFFFFFSSققققققبیبیبیبقندخون ناشتا125-100پره دیابتیکببببانعتلمنتاببببFFFFFSSققققققبیبیبیبقندخون ناشتا>=126دیابتیکیبقندخون2ساعت پس ازمصرف گلوکز<140طبیعییبقندخون2ساعت پس ازمصرف گلوکز140-199پره دیابتیکیبقندخون2ساعت پس ازمصرف گلوکز>=200طبیعی

اسلاید 21: کنترل و مراقبت پس از زایمان هم لازم استپس از زایمان، در مرحله اول، یک تا سه روز پس از زایمان قندخون بررسی می شود. سپس حدود شش هفته پس از زایمان و دوباره یک سال پس از آن و سپس هر ساله قند خون باید بررسی شود و در صورت مختل بودن آن، تشخیص دیابت پابرجا و ماندگار مطرح می شود. به گفته این متخصص زنان و زایمان، خانم باردار مبتلا به دیابتی که پس از زایمان دچار مشکل دیابت نباشد، می تواند از هریک از روش های جلوگیری از بارداری بدون محدودیت استفاده کند، اما در خانم های دچار دیابت پابرجا استفاده از روش های هورمونی (قرص های خوراکی یا تزریقی) ممکن است، مشکل ساز باشد.

32,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید