دیابت
اسلاید 1: پروردگارا ...پروردگارا...چون اناری می خری خندان بخرتا دهد خنده ز دانه او خبرنار خندان باغ را خندان کندصحبت مردانت از مردان کند مولوی
اسلاید 2: دیابت
اسلاید 3: دیابت یکی از مهم ترین علل مرگ و میر و ایجاد عوارض جدی در جهان است. در حال حاضر این بیماری پنجمین علت مهم مرگ در دنیا و مسئول تقریبا 4 میلیون مورد مرگ در سال 2010 بوده است که این آمار به طور تقریبی8/6 درصد کل مرگ و میر در جهان را در بر می گیرد. خطر مرگ برای افراد دیابتی 2 برابر افراد غیر دیابتی است .شیوع جهانی بیماری دیابت در طی دو دهۀ گذشته به سرعت رو به افزایش بوده به طوری که تعداد افراد مبتلا به این بیماری در سراسر جهان از 30 میلیون نفر در سال 1985 به 285میلیون نفر در سال2010 رسیده است. اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند، بر اساس پیش بینی فدراسیون بین المللی دیابت تا سال 2030 بیش از 438 میلیون نفر بیمار دیابتی در دنیا وجود خواهد داشت. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 میزان شیوع دیابت در افراد بالغ در ایران برابر با 10/3 درصد بوده است. کنترل بیماری دیابت نیاز به توجه مستمر دارد که در ایران در حدود 10 میلیارد دلار هزینه را در سال به خود اختصاص می دهد. اختلالاتی که در اثر دیابت ایجاد می شود، باعث بروز عوارضی در ارگان های مختلف بدن می گردد که هزینه های بسیار سنگینی را بر افراد دچار این بیماری و سیستم بهداشتی درمانی جامعه تحمیل می نماید. اپیدمیولوژی دیابت
اسلاید 4: میزان قند خون ناشتا (fasting plasma glucose) بیشتر یا مساوی با mg/dL126 و گلوکز پلاسمایی 2 ساعت بعد از غذا بیشتر از mg/dL200، یا هموگلوبین A1c بیشتر یا مساوی 6/5 درصدعلایم کلاسیک دیابت : تشنگی ، پرنوشی و پرادراری دیابت با ایجاد اختلال در سوخت و ساز چربی و پروتئین باعث ضعف و تحلیل بافت های بدن، کمبود انرژی و لاغری می شود.تعریف دیابت از دیدگاه طب نوین
اسلاید 5: عوارض قلبینارسایی احتقانی قلب ، بیماری عروق کرونر ، آنفارکتوس قلبی ، مرگ ناگهانی / فقدان درد سینهعوارض مغزی3 برابر بیشتر از افراد عادیعوارض دستگاه گوارشتآخیر تخلیۀ معده ، اختلال حرکات روده ، اختلال عملکرد مریعوارض کلیویافزایش جریان خون کلیه >>> دفع کم پروتئین >>> دفع زیاد پروتئین >>> بیماری مرحلۀ نهایی کلیهعوارض چشمیاختلالات شبکیه ، گلوکوم ، کاتاراکت >>> کوری 25 برابر بیشتر از افراد عادیفشارخونتسریع عوارض قلبی – عروقی و کلیوی ، عامل خطر برای بروز عوارض چشمیاختلالات عصبیاختلال حس و خواب رفتگی اندام ها ، درد اندام ها ، اختلال تعریق ، علایم چشمی مثل دوبینی ، علایم قلبی مثل افزایش ضربان قلب در استراحت یا کاهش فشارخون ناگهانیعوارض اندام تحتانیایجاد زخم پا و عفونت آن ، التیام نامناسب زخماختلالات دستگاه تناسلیاختلال نعوظ و انزال معکوس در مردان / کاهش میل جنسی و خشکی واژن در زنانتظاهرات پوستیزخمی شدن و تأخیر در التیام آن ،لکه های پوستی ، ضایعات تاولی ، ضخیم شدن ، خشکی و خارش پوست ، شکستن سدهای پوستی و تسریع روند پیریاختلالات اسکلتی کاهش استحکام و افزایش احتمال شکستگی استخوان ها
اسلاید 6: دیابیطس ، ذیابیطس ، دیانیطس ، ذیانیطس، ذیابیط ، دیابیط، دیابیطا، ذیابیطا، دیابیطش ، دیاقومس ، قرامیس ، دولاب ، دواره ، معطشه ، زلق الکلیه ، مرض المجاری و المعبر ، برمیز ، پرگاریه، بول السکری، دیفافیوش، ذرب البول، استسقاء انمس مرضی است که در آن مریض مدام تشنه است و مدام آب می نوشد و سیراب نمی شود و آب نوشیده شده در اندک زمانی، از راه ادرار دفع می شود اما با اراده و بیمار دائما نیاز به ادرار کردن دارد .تعریف دیابت از دیدگاه طب سنتی
اسلاید 7: غلبه حرارت و سوء مزاج گرم بر کلیه ، مهم ترین عامل بروز این بیماری از دیدگاه حکمای طب سنتی است. بوعلی می فرماید : اکثر ما یعرض دیانیطس من الحرارة الناریة حرارت بالا در کلیه قوه جاذبه آن را تقویت می نماید و کلیه برای کاهش این حرارت طلب آب و رطوبت می نماید و این آب را از کبد جذب می کند. از طرف دیگر کبد نیز از طریق عروق ماساریقا آب را از معده جذب می نماید و این جذب آب و رطوبت از معده باعث ایجاد خشکی و در نتیجه احساس تشنگی مفرط در فرد مبتلا می شود. علت ناشایع تر: غلبه سوء مزاج سرد بر کلیهعلایم :تشنگی بدون سیرابی ، لاغری و سقوط قوت ، تیرگی و فساد رنگ چهره و تعریق کم.
اسلاید 8: هواحرکت و سکونخواب و بیداریخوردنی ها و آشامیدنی هااحتباس و استفراغ (دفع مواد زاید از بدن و حفظ مواد ضروری در بدن)حالات روانیشش اصل ضروری حیات
اسلاید 9: اجتناب از تنفس در هوای آلودهورزش معتدل (فعالیت سنگین و خسته کننده نباشد)تنظیم زمان خواب و فاصله آن با مصرف غذارعایت رژیم غذایی مناسبتوجه به لینت طبع و رعایت شرایط مطلوب استحمام ، جماع و ...پرهیز از هیجاناتتوصیه های درمانی دیابت در طب سنتی
اسلاید 10: مواد غذایی توصیه شده در درمان دیابت از دیدگاه طب سنتی:مواد غذایی ترش مثل غوره و آبغوره، آبلیمو ، سماق، زرشک، سرکهگوشتها: گوشت بره و بزغاله یکساله، گوشت ماکیان ، ماهیمواد غذایی با طبیعت سرد و تر مثل جو ، خرفه، گشنیز، کدومواد غذایی با طبیعت گرم مانند سیر، شنبلیله، شوید، نخود، دارچینمیوه ها: مثل آلو، آلبالو، انار، ریواسگیاهان دارویی مانند اسفرزه، گزنه، قره قاط، عدس تلخنوشیدنی ها: ماء الجبن تهیه شده از شیر گوسفند یا بزیا شترپرهیز از غذاهای شیرین و شور و تندتوصیه های درمانی دیابت در طب سنتی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.