پزشکی و سلامت بیماری‌ها

رژیم درمانی اختلالات گوارشی

digestion

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [2 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “رژیم درمانی اختلالات گوارشی”

رژیم درمانی اختلالات گوارشی

اسلاید 1: رژیم درمانی اختلالات گوارشی

اسلاید 2: فهرستسیستم گوارشخروجمنابع

اسلاید 3: فهرست:التهاب مریمقدمهدستگاه گوارش فوقانی وتحتانیسندروم سوئ جذبمشکلات دندانآشالازیسوئ هاضمهدایورتیکولفتق هیاتوسیبوستخشکی دهاناسهال ودیسانتریدیس فاژیاولسرپپتیکسرطان دهان حلق مریگاستریتسندروم روده کوتاهسلیاکجراحی دهان ومریسندروم دامپینگبیماری التهابی رودهرفلکس گاستروفاژیالکولیت اولسراتیوکولوستومی وایلئوستومیبي اشتهاييهموروئيداستئاتوره

اسلاید 4: lدستگاه گوارش یکی ازمهم ترین بخش های بدن است كه درهضم جذب وسوخت وساز غذادخالت دارد.مجراي گوارشي درمجموعه اي كه حاوي شيره معدي،ترشح هورمون هاي مختلف از ارگان هاي بدن (كبد كيسه صفرا وپانكراس)وآنزيم هاي گوارشي ميباشد.اعتقاد براینست که معده محل ومنشا همه بیماریهاست . اختلالات شایع دستگاه گوارش :تهوع,استفراغ,بی اشتهایی, یبوست واسهال,سوء هاضمهمقدمه

اسلاید 5: بخش هاي مختلف دستگاه گوارش: فوقاني تحتاني

اسلاید 6: دستگاه گوارش فوقاني وتحتانی: مشكلات شايع دربخش فوقانی:دهان:لب شكري، مشكلات دندان، خشكي دهان يابزاق غليظ، ديسفاژي ،سرطان دهان وحلق ومري ،جراحي دهان ومري مري:رفلكس گاستروازوفاژيال ((GERD،التهاب مري،آشالازي، فتق هياتوس معده:اولسر پپتيك‌‌‍، گاستريت، سندرم دامپينگ،زخم استرسدربخش تحتانی:سندروم روده کور,کولوستومی وایلئوستومی,يبوست،اسهال،كوليت اولسراتيو، كرون ،سندروم روده كوتاه،سلياك،ديورتيكول،سندروم سؤء جذب،استئاتوره ،هموروئيد،

اسلاید 7: مشكلات دندان: به علت ازدست دادن يا پوسيدگي دندان،حذف غذاهاي سفت وجويدني مثل فيبرهاويتامين هاومواد معدني از رژيم غذايي.رژيم درماني:استفاده ازمايعات وغذاهاي نرم ومصرف مكمل ها

اسلاید 8: خشكي دهان يا بزاق غليظكاهش توليدبزاق منجربه پوسيدگي دندان مي شودرژيم درماني:1.پرهيز از شيريني هاي غليظ ومراقبت دهان قبل از خواب براي افزايش رطوبت دهان 2.جويدن غذابه طور كامل3.پرهيز ازخوردن غذاهاي خشك وخشن واستفاده از غذاي نرم ومرطوب مثل آبگوشت4.مصرف مايعات پر پروتئين وكالري 5.مصرف مايعات فاقد شكر وحاوي اسيد سيتريك6.استفاده ازبزاق مصنوعي وتوت فرنگي براي تسهيل دربلع

اسلاید 9: سرطان مري

اسلاید 10: سرطان دهان ،حلق،مريشكايت اصلي بيمار :عفونت دنداني،فساد وسيع دندان،اشكال در بلع به علت توده سرطانيدرمان:جراحي، اشعه درماني وشيمي درمانيتغذيه درماني:بهترين روش تغذيه با لوله اما اگر بعد از عمل قادر به تحمل تغذيه دهاني بود :-رژيم مايعات و غذاهاي نرم-استفاده از كربوهيدرات هاي پيچيده به جاي ساده-استفاده از بزاق مصنوعي درصورت لزوم

اسلاید 11: زخم مری

اسلاید 12: التهاب مريدو حالت است:حاد و مزمنعلل ايجاد كننده نوع حاد:بلع اسيدوبازقوي،بيماري هاي عفوني،نوشيدني هاي داغ و سيگارعلل ايجاد كننده نوع مزمن:اختلال درمكانيسم بسته ماندن اسفنگتر مري به معده،چاقي،يبوست،مصرف طولاني آسپرين،الكل وocpعلائم:احساس سوزش سر دلرژيم درماني:1.پرهيزاز مصرف غذاي چرب و زياد در يك وعده غذايي2.پرهيزاز مصرف غذاي اسيدي و با ادويه3.عدم مصرف شكلات،الكل،كافئين،سيگار4.رژيم غذايي نرم و مايع در حجم كم و وعده هاي متعدد5.عدم مصرف غذاهاي خيلي شيرين،سرخ كرده،آب مركبات6.عدم خم وراست شدن هنگام صرف غذا،دمر خوابيدن و پوشيدن لباس تنگ

اسلاید 13: لوزه

اسلاید 14: جراحي دهان ومري:رژيم درماني:1.مصرف غذاهاي مايع2.مصرف ميوه هاي پوره شده يامخلوط شده با آب3.تغذيه داخل وريدي درصورت عملكردغيرطبيعي دستگاه گوارشدرجراحي لوزه:1.مصرف غذاهاي سردباطعم خفيف،نرم وغذاهاي مرطوب براي راحتي وجلوگيري ازخونريزي2.درطول 24ساعت بعدازجراحي:نوشيدني هاي لبني (شيروماست يخي وبستني )ميوه هاي يخي،نكتارگلابي،هلو،آلو3.درروز دوم:مصرف مايعات گرم وغذاهاي نرم4.درطول 5-3روز بيمار مي تواند به رژيم معمول خود بازگردد.

اسلاید 15: ديس فاژييك مشكل عصبي عضلاني است كه خطر آسپيراسيون ،عوارض پنوموني باكتريايي،انسداد برونشيول وپنوموني هاي شيميايي ناشي از آن رابدنبال دارد به علت اختلالات مكانيكي ونرولوژيكرژيم درماني:هدف:تعديل قوام وغلظت غذا ومايعات جهت كاهش آسپيراسيون،هيدراسيون كافي1.مصرف غذاهاي نيمه جامدياباغلظت متوسط2.مصرف غذاهاي سرد ياگرم نه ولرم(چون موجب خفگي مي شود)3.استراحت پس از صرف غذا4.بهداشت دهان بلافاصله پس از صرف غذا جهت افزايش حس چشايي5.تمركز روي عمل بلع هنگام خوردن غذا6.پوزيشن نشسته ونيمه نشسته 7.استفاده ازNGTدر صورت تشديد بيماري

اسلاید 16: فتق هياتوس

اسلاید 17: فتق هیاتوسعبارتست از برامدگي بخشي از مري ومعده به دليل بازگشت محتويات معده به مري بيمار از ناراحتي سوزش سردل شكايت مي كند درمان :تجويز آنتي اسيدها براي خنثي كردن اسيد معده وگاهي جراحيرژيم درماني :استفاده از غذاهاي با حجم كم دروعده هاي متعددپرهيز از دراز كشيدن پس از صرف غذا پرهيز از مصرف غذايي كه مخاط معده را تحريك مي كند نظير آب پرتقال ياآب گوجه فرنگي

اسلاید 18: آشالازی

اسلاید 19: آشالازي دراين بيماري بخش پايين مري حالت طبيعي خود را ازدست مي دهد وبلع مشكل مي شود . درفرد احساس پري در ناحيه حنجره دست ميدهد كه ممكن است با استفراغ همراه باشد.خطرورود غذا به درون ريه ها وجود دارد .دليل بيماري:اسپاسم كاردياك به دنبال عدم وجود شبكه عصبي ميانتريكرژيم درماني:رژيم غذايي نرم با حجم كم دروعده هاي متعددپرهيز از غذاهاي خيلي گرم وخيلي سرد،آب مركبات وغذاهاي پرادويه آهسته غذا خوردن مصرف رژيم كم فيبر ونرم كه بلع آنها راحتتر است

اسلاید 20: رفلكس گاستروازوفاژيالبرگشت ترشحات اسيدمعده به مخاط تحتاني مري كه منجر به سوء هاضمه وسوزش سردل وگاهي درد گردن وگلومي شود. اين علائم باپوشيدن لباس تنگ ياخوابيدن پس ازصرف غذاتشديد مي گردد.فرد يك توده درگلوي خود احساس مي كند.پاتوفيزيولوژي:1.بي كفايتي اسفنگتر تحتاني مري =برگشت ترشحات اسيدي معده به مري2.دراثرفتق نافي،مصرف الكل،افزايش وزن،حاملگي،سيگاروتاخيردرتخليه معده=افزايش فشارداخل معدهدرمان:تجويز انتي اسيد هابراي خنثي سازي اسيد،جراحي

اسلاید 21: رژيم درماني:1.كاهش وزن براي كاهش فشارداخل شكمي2.پرهيز ازعواملي كه فشارمعده رازياد مي كنند3.اجتناب ازمصرف نوشابه،فراورده هاي گوجه فرنگي،غذاهاي ادويه داردرصورت التهاب مري(استفاده ازسايرمنابع ويتامينC به علت عدم مصرف گوجه فرنگي)4.حفظ وضعيت نشسته به مدت60-45دقيقه پس از خوردن غذا5.پرهيز ازخوردن3-2ساعت قبل از خوابيدن 6.عدم پوشيدن لباس هاي تنگ وبالابردن سرتخت هنگام خوابيدن

اسلاید 22: اولسر پپتيك

اسلاید 23: اولسرپپتيكزخم مزمن تشكيل شده در دستگاه معدي رودي كه شيره معده در تماس مستقيم با غشاي مخاطي است. در دئودنوم ومعده وگاهي در مري تحتاني وژژنوم بعداز گاستروانتروستومي وگاستركتومي تشكيل ميشودعلائم:به دنبال درد درناحيه اپي گاستربه فرد احساس گرسنگي دست مي دهد،نفخ،استفراغ خوني،كم خوني،كاهش وزن،دردبه علت افزايش حركات دودي به دنبال افزايش مصرف مايعات

اسلاید 24: رژیم درمانی اولسرپپتیکهدف:دارو جهت ا رام كردن وتسكين بيمار، كاهش ترشح معده ،خنثي كردن شيره هاي مترشحه ،تسكين اسپاسم عضلاني1.مقدار كم غذا ،فواصل مكررتغذيه اي 2.پرهيز از مصرف غذاهاي اسيدي3.عدم استفاده از غذاهاي غني از فيبربه علت تحريك مخاط4.استفاده از چربي جهت كاهش ترشحات معده5.پرهيز از مصرف الكل ،سيگار، ضدالتهاب هاي غير استروئيدي (آسپرين)6.پرهيزازمصرف غذاهاي پروتئيني به علت تحريك ترشح پپسين وگاسترينَ

اسلاید 25: گاستریت

اسلاید 26: گاستریتالتهاب ديواره معده كه با درد شكم تهوع واستفراغ همراه است.2نوع است:حادومزمناين بيماري به دليل آلودگي غذا،پرخوري مصرف بيش ازاندازه الكل ياالودگي هاي باكتريايي ياويروسي ظاهرمي شود.(شايع ترين علت ورم معده عفونت هليكوباكترپيلوري است.) درنوع حادپس ازبرطرف كردن علت:پرهيز ازمصرف غلات به مدت3-1روزاستفاده ازمايعات ساده وبرخي دم كرده هاي گياهي مثل نعنا وبابونهدرصورت استفراغ شديداستفاده ازسرم بجاي مايعات خوراكيمصرف غذاهاي ساده وسبك2-1 روزپس ازبهبودي

اسلاید 27: در نوع مزمن به علت از بين رفتن سلول هاي مخاط ،آكلرهيدريا،كم خوني پرنيشيوز و سؤء تغذيه وهمچنين سوراخ شدن و خونريزي و انسداد پيلور ايجاد ميشودرژيم درماني:رژيم فاقد غذاهاي محرك ترشح اسيد معدهدر صورت بروز كم خوني پرنيشيوز به علت فقدان فاكتور داخلي تزريقي يا اسپريB12 تجويز

اسلاید 28: سؤء هاضمهعلل:استرس،اضطراب وروش زندگيعلائم:دردهاي مبهم شكمي،نفخ شكم،تهوع،ريفلاكس وآروغ زدنتوصيه هاي درماني:-اصلاح مصرف زياد چربي،قند،كافئين،ادويه جات و الكل-آهسته غذا خوردن وجويدن كامل غذا-عدم مصرف مايعات همراه غذا

اسلاید 29: بي اشتهايينشانه بسياري از اختلالات جسمي است و صرفا نشانگر مشكلات گوارشي نمي باشد،مسائل عاطفي مثل ترس و... باعث بي اشتهايي ميشودرزيم درماني:-غذا مطابق ذائقه شخص ومحيط مطبوع -استفاده از چاشني هاي ترش يا قوي در صورت كاهش حس چشايي-مصرف غذا در حجم كم و دفعات زياد-مصرف مكمل هاي مايع در فواصل غذايي به منظور افزايش دريافت كالري و پروتئين-محدوديت دريافت چربي به علت ايجاد سيري زودرس-خوردن آرام و بدون عجله

اسلاید 30: سندرم دامپينگ (سندرم هايپر اسموتيك ژژنوم)اين سندرم يك ناهنجاري معدي-روده اي است كه به دليل تخليه زود هنگام محتويات معده درژژنوم به وجود مي آيد.اين حالت در افرادي كه مورد جراحي هاي گاستركتومي جزيي يا كامل قرار گرفته اند به وجود مي آيد و با مصرف زياد كربوهيدرات هاي ساده(قند و شكر)كه باعث افزايش اسمولاريته محتويات معده مي شود و يا مصرف زياد مايعات همراه غذا كه منجر به افزايش سرعت تخليه مي گردد،بدتر مي شود.پاتوفيزيولوژيبه علت اختلال در اسفنگتر پيلور مواد هضم نشده و هايپر تونيك از معده وارد ژژنوم شده و ظرف 15 دقيقه علايم زير مشاهده مي شود:

اسلاید 31: -تهوع،اتساع شكم،دردهاي كرامپي و اسهال.كاهش مايعات منجر به كاهش حجم خون در گردش مي شود كه باعث:-ضعف،سرگيجه،افزايش سرعت ضربانات قلب مي شود.واكنش ثانويه:هايپو گليسمي(2-1 ساعت بعد) به علت افزايش سريع قند خون به دنبال جذب سريع كربوهيدرات رخ مي دهد.در پي آن ترشح اضافي انسولين سبب افت سريع قند خون مي شود كه علائم زير بروز مي كنند:-سرگيجه،تعريق،تاكي كاردي،گيجي و سنكوب.سؤء جذب و سؤء هاضمه در اثر مواجهه ناكافي با آنزيم هاي گوارشي و صفراويسؤء جذب چربي و ويتامين هاي محلول در آن،ويتامين B12 و كلسيم وفولات در اثر رشد بيش از حد باكتري ها به دنبال كاهش ترشح اسيد معده

اسلاید 32: رژيم درماني افزايش وعده هاي غذايي در روز با حجم كم (6-5 وعده) به علت كاهش ظرفيت معدهحذف قندهاي ساده (شيريني،آبميوه غليظ،قند و...) به علت احتمال هايپو گليسمي وكافئين،دسرها ،الكل و نوشابه هاي گاز دار به علت تخليه سريع معدهمصرف غذاهاي پر پروتئين با چربي متوسط به علت هضم آهسته تر منع مصرف مايعات يك ساعت قبل وبعد و همراه غذا و محدوديت مايعات دريافتي به 2-1 فنجاندراز كشيدن بعد از صرف غذا جهت به تعويق انداختن تخليه معدهتجويز مكمل آهن و B12 و فولاتمصرف مواد سرشار از پكتين(سيب) و جويدني هاي گياهي(جوي دوسر) براي تخليه آهسته تر معده وجذب آهسته كربوهيدرات و كند كردن پاسخ گليسميك

اسلاید 33: سندروم روده کوتاه:سوءجذب سوءتغذیه ودهیدراتاسیون ناشی از کاهش سطح جذب رودهپاتوفیزیولوژِی:بسته به میزان ومحل برداشته شده وباقي مانده روده وبرداشته شدن يا باقي ماندن دریچه ایلئوسکال

اسلاید 34: رژیم درمانی سندروم روده کوتاه:-8-6وعده غذایی کم-پرهیز ازخوردن مایعات 1ساعت قبل وبعدغذا-پرهیز ازمصرف کافئین والکل دراولین سال بعدجراحی-استفاده ازماست وپنیر کهنه به علت نداشتن لاکتوز-کاهش مصرف چربی-اجتناب ازمصرف غذاهاومایعات حاوی مانیتول وسوربیتول(برای جلوگیری ازنرم شدن مدفوع)-پرهیزازمصرف غذاهای اسیدی درصورت سوزش سردل-پرهیز ازمصرف شیرینی های غلیظ(بعلت هایپراسموتیک بودن موجب پیشرفت اسهال می شوند)

اسلاید 35: سلیاک

اسلاید 36: سلیاکانتروپاتی ناشی ازگلوتناختلال خودایمنی ارثی روده باریک باخوردن گلوتن درگیرمی شود. علائم:-ازبین رفتن پرزهای مخاط روده باریک دراثرخوردن گلوتن (سوءجذب ریز مغذی ودرشت مغذی ها)-اسهال,کاهش وزن ,تحلیل عضلات,خستگی,کم خونی فقرآهن,نفخ شکم,ادم,عدم تحمل لاکتوز,-افزایش خطرسرطان بخصوص لنفومای گوارشی-درکودکان ممکن است تحریک پذیری ,توقف رشدوتاخیردربلوغ

اسلاید 37: تغذیه درمانی سلیاک:-حذف کامل ودائمی گلوتن از رژیم غذایی-مصرف برنج آرد سیب زمینی وذرت-مصرف پروتئین متناسب با نیازبدن

اسلاید 38: سندروم سوءجذب:به هضم ناکافی مواد مختلف مثل پروتئین ها کربوهیدرات هاو ویتامین هاموادمعدنی وآب وبویژه چربی ها(سوءجذب چربی هامنجربه ازدست دادن کالری ,کاهش وزن پیش رونده کمبودتغذیه ثانویه مثل کمبوداسیدچرب ضروری ویتامین محلول درچربی وکلسیم می شود)

اسلاید 39: علت شناسی:-صدمه مخاط روده کوچک به علت حساسیت به گلوتن ( ایجادبیماری سلیاک درکودکان)-بیماری هایی مانندسل التهاب ایلئوم وژژنوم آنتریت موضعی لنفوم بدخیم -استفاده طولانی مدت ازبرخی آنتی بیوتیک ها-انسدادمجاری صفراوی به علت سنگ یاسیروز

اسلاید 40: رژیم غذایی سندروم سوءجذب-رژیم پرکربوهیدرات وپروتئین(درصورت لزوم حذف عوامل حساسیت مثل لاکتوزوگلوتن گندم)- رژیم نرم بامحدودیت فیبربرای افزایش مدت زمان ماندن مواد غذایی درروده-مصرف مکمل های مولتی ویتامین,ویتامین محلول درآب وچربی واملاح-افزایش دریافت مایعات -حداکثرجذب مواددرصورت حجم کم دردفعات زیاد-استفاده از رژیم کم چرب بخصوص (روغن تری گلسرید بااسید چرب متوسط زنجیر)

اسلاید 41: دایورتیکولعبارت است ازبوجود آمدن کیسه های مدور فتق ماننددردیواره مخاط روده بزرگ که بدنبال یبوست مزمن ورژیم کم فیبر دراز مدت ایجاد می شودکه با بالا رفتن سن احتمال آن افزایش می یابد.پاتوفیزیولوژی: دراثرتجمع باکتری وسایرمحرک های داخل دایورتیکول که منجربه کرامپ های شکمی,دوره های متغیراسهال ویبوست,نفخ,دیستانسیون شکمعوارض:-خونریزی پنهان وخونریزی حاد رکتوم(کم خونی فقر آهن)-آبسه وسوراخ شدن روده(ایجادپریتونیت)-تشکیل فیستول دراثرانسدادروده ورشد بیش ازحد باکتریها(منجربه سوءجذب چربی وویتامین ب 12)

اسلاید 42: دایورتیکولتغذیه درمانی:رژیم پرفیبروافزایش مصرف مایعات-پرهیز ازمصرف غذاهای دارای پوست ودانه (التهاب دراثر به دام افتادن دردایورتیکول)-رژیم کم فیبردرطول فاز حاد دایورتیکولیت درهنگام خونریزی روده وآبسه

اسلاید 43: یبوست

اسلاید 44: يبوستعبارتست ازدفع نامرتب وناقص مدفوع سخت وخشك واشكال در عبور آن.حركت طبيعي روده به سيستم عصبي خودكار وعادات تغذيه اي بستگي دارد در نتيجه رژيم غذايي نقش عمده اي در درمان يبوست دارد رژيم درماني:1.مصرف زياد سبزيجات خام ميوه هاي تازه ودريافت آزادمايعات در كنار مصرف حبوبات وغلات2.پرهيز از مصرف مواد غذايي بسيار تصفيه شده يا تغليظ شده مانند نان تهيه شده از آرد تصفيه شده غذاهاي سرخ كردني ترشي 3.حفظ زمان بندي منظم وعده هاي غذايي*فشار و تنش يبوست را تشديد مي كند.

اسلاید 45: هموروئيدپارگي عروق خوني اطراف اسفنگتر مقعدعلل:يبوست ،استفاده طولاني مدت ازانواع مسهل ها يا تنقيه وبارداريدرمان غذايي : هدف:كاهش دردوتسهيل دفع مدفوعاستفاده از از سبزي وميوه كاملا پخته يا نيمه پخته همراه با 10-8 ليوان مايعات در روزسبب عدم ابتلاي فرد به يبوست مي شود

اسلاید 46: اسهال وديسانترياسهال عبارتست از عبور مدفوع بي شكل ديسانتري:اسهال همراه با خون ومخاطرژيم درماني :1.استفاده از رژيم كم باقيمانده 2.استفاده از رژيم ملايم بدون چاشني وادويه جات3.استفاده از مايعات فراوان جهت حفظ تعادل آب والكتروليت(مثل آب نارگيل وآب ميوه هاي تازه)4.مصرف فرني ،حريره ،پوره (كربوهيدرات هاي قابل جذب ) به عنوان منبع فوري انرژي5.عدم استفاده از چربي ها 6.تامين ويتامين به شكل وريدي يا خوراكي 7.مصرف موادي چون تخم مرغ ،شير، بي چربي وفراورده هاي لبني 8.عدم مصرف غذاهاي پرادويه ،چاي، قهوه غليظ، نوشيدني هاي كربناته، سرخ كردني ،سبزي و ميوه هاي پر فيبر

اسلاید 47: استئاتورهدراين نوع اسهال همراه مدفوع، چربي دفع مي شود. بيماري ارگانيك شديد است.افراد دچار سوء جذب استئاتوره نيز دارند .علل وجود چربي در مدفوع:1.نقص در هضم 2.نقص در جذب درمان غذايي:غذاهاي غني از پروتئين مصرف مكمل هاي ويتامين و آهن وكلسيم استفاده از چربي هاي متوسط زنجيربه علت هيدروليز سريع

اسلاید 48: بیماری التهابی رودهشامل :کرون وکولیت اولسراتیوکه دارای 2مرحله عود وخاموشی اند.کرون(آنتریت ناحیه ای):ایجاد التهاب وزخم شدیدمخاطی درتمام بخش ها بخصوص ایلئومانسداد کامل یابخشی ازروده علایم:-اسهال آبکی مزمن -دهیدراتاسیون -استئاتوره-تهوع استفراغ -دل درد تب خستگی -کم خونی به دلیل خونریزی معده-کاهش وزن -ایجادفیستول وآبسه وباریک شدن مجرای روده

اسلاید 49: رژیم درمانی بیماری های التهابی روده-برطرف کردن التهاب ازطریق مصرف رژیم های غذایی کم فیبر-اجتناب ازمصرف الکل های قندی(سوربیتول),قهوه, الکل ,شیر,کافئین, نوشابه یخی وکربنات دار-رژیم کم لاکتوز به علت عدم تحمل لاکتوز-رژیم پر پروتئین ومکمل ویتامین واملاح برای جبران وزن

اسلاید 50: كوليت اولسراتيواختلال لوله اي كه با التهاب وزخمي شدن كولون همراه است ومنجربه عبور مكررمدفوع همراه با خون ومخاط مي شود وشروعي شبيه حمله ديسانتري دارد.علائم:ناراحتي خفيف شكمي، تمايل شديد به دفع مدفوع (2-3 باردر روز) ،اسهال، خونريزي با مدفوع رژيم درماني :-رژيم غذايي با پروتئين بالا وچربي متوسط -مكمل هاي ويتاميني واملاح معدني -اجتناب ازمصرف سبوس غلات، سبزيجات خام ،ميوه هاي خشك ،مغزها ،چاشني ها وادويه جات-وعده هاي غذايي به صورت مكررودرمقدار كم درنظرگرفته شود

اسلاید 51: کولوستومی وایلئوستومیعبارت است از:برداشتن کولون ,رکتوم ,مقعدپاتوفیزیولوژی:کولوستومی:کوتاهی کولون بخاطرجذب مایعات,سدیم وپتاسیم ازطریق کولون بروز مشکلات تغذیه ایدرایلئوستومی:ازدست دادن آب والکترولیت,کاهش جذب چربی واسیدهای چرب

اسلاید 52: رژیم درمانی کولوستومی وایلئوستومیبلافاصله بعدازجراحی:-رژیم غذایی مایعات صاف,سپس مایع کامل بعد کم باقیمانده-رژیم غذایی حاوی انرژی,پروتئین مایعات وسدیم-در مراحل اولیه محدودیت فیبروبتدریج به آن افزوده شود-درعرض 8-6هفته مصرف رژیم معمولی پس از جراحی-دریافت مایعات فراوان خصوصا دربیماران ایلئوستومی برای حفظ برون ده ادراری-رقیق کردن آبمیوه هابرای جلوگیری از اسهال اسموتیکB12,cویتامین ,Na,K,Ca,Fe برای فردایلئوستومی :فولات

اسلاید 53: رژیم درمانی کولوستومی وایلئوستومی-محدود کردن چربی درصورت استئاتوره-پرهیز ازاستفاده غذاهای تولیدکننده گاز-استفاده ازفیبرهای محلول درصورت برون ده زیاد ازناحیه استوما-وعده های غذایی منظم,جویدن کامل غذابرای جلوگیری از انسداد-تزریق یااسپری ویتامین ایلئوستومی برای جلوگیری ازکم خونی ناشی ازسوء جذب

750 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید