zir-laki

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “زیر لاکی”

زیر لاکی

اسلاید 1: زیر لاکیارائه:

اسلاید 2: تعریفنوعی نقاشی آبرنگ بر روی اشیای مقوایی (پاپیه ماشه) همچون قلمدان ، جلد کتاب ، قاب آینه ، رحل قرآن ، جعبه آرایش ، ورق بازی ، سینی و غیره که رویه آن با ماده جلادهنده (لاک) پوشانیده می شود. روند کار به طور خلاصه چنین است: نخست ، شی مورد نظر را با خمیر کاغذ و چسب و به کمک قالب های چوبین مخصوص می سازند (ممکن است سازنده خود نقاش باشد) سپس سطح شی را بوم سازی (زمینه سازی می کنند تا آماده برای نقاشی شود. برای اجرای طرح از رنگماده محلول در آب استفاده می کنند. در پایان ، سطح نقاشی شده را با قشری ضخیم از روغن کمان (مخلوطی از روغن بزرک ، روغن سندروس و روغن جلا می پوشانند. از این رو نقاشی لاکی نمودی همانند نقاشی روغنی دارد.

اسلاید 3: تاریخچهقدیمی ترین نمونه نقاشی زیراکی در ایران متعلق به قرن ششم ه.ق می باشد. این نمونه تکه چوبی به جا مانده از ظرفی است که نوازندگانی بر روی آن نقاشی شده اند. اما بهترین و برجسته ترین نمونه جلد های الاكی مربوط به عهد صفوی و قرن دهم ه.ق می باشند. از این دوره تا انتهای قرن سیزدهم ه.ق عالی ترین نمونه های این هنر پدید آمدند. این شیوه از نقاشی در زمان سلطنت فتحعلی شاه به استاندارد بالایی دست پیدا کرد که تاثیر آن در نقاشی های اشرف (در قرن هجدهم میلادی) کاملا مشهود می باشد در راستای پیشرفت هایی که در قرن ۱۹ میلادی (دوره قاجار) صورت گرفت ، اشیا لاکی تولید شده به مقدار زیادی متاثر از نقش ها و طرح های اروپایی به خصوص زنان جوان در لباس هاس ویکتوریایی و حتی خانواده های مسیحی بودند.محمد اسماعیل از نقاشان دوره سلطنت ناصرالدین شاه بود که به ارائه وقایع تاریخی پرداخت ؛ به عنوان مثال بر روی جعبه جواهرات در موزه تاریخی برن، قلعه هرات محمد شاه به تصویر کشیده شده و تاریخ و امضای آن متعلق به سال ۱۲۸۳ ه.ق ( ۱۸۶۵ میلادی) می باشد.

اسلاید 4:

اسلاید 5: منشا رشته هنری نقاشی زیر لاکی در ایران منشا رشته هنری نقاشی زیر لاکی در ایران به اواخر دوره صفویه باز می گردد دو تا دوره های زندیه و قاجاریه ادامه می یابد. هر چند که کارهای زیر لاکی نخستین بار از زمان ظهور مغولان (سده سیزدهم میلادی) در عرصه تاریخ و حتی پیش از آن مطرح گردید، لیکن ورود این کارها در ترکیب با نقاشی از دو سده پیش به عنوان رشته ای مستقل پا به میدان هنرهای ایرانی گذاشت.بن مایه های مشترک و مورد پسند استفاده شده بر روی جلدهای کتاب های دوره صفویه عبارت بودند از تفرج درباریان در طبیعت، شکار، نبرد حیوانات، طبیعت، انگاره های هندسی، طرح های گل و گیاه و اسلیمی های متنوع.

6,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید