سیمایی از نماز
اسلاید 1: سیمایی از نماز
اسلاید 2:
اسلاید 3: نمــاز، سادهترين، عميقترين و زيباترين رابطة انسان با خداوند است كه در تمام اديان آسمانى بوده است.نمــاز، تنها عبادتــى است كه سفارش شده قبـل از آن، خوش صداترين افراد بر بالاى بلندى رفته و با صداى بلند، شعارِ «حىّ على الصلوة، حىّ على الفلاح، حىّ على خيرالعمل» را سر دهند. با اذانِ خود سكوت را بشكنند و يك دوره انديشههاى ناب اسلامى را اعلام و غافلان را بيدار كنند.
اسلاید 4: نمــاز به قـدرى مهم است كـه حضرت ابراهيــم عليه السلام هدف خود را از اِسكان زن و فرزندش در صحراى بىآب و گياه مكّه، اقامة نماز معرّفى مىكند، نه انجام مراسم حج.قرآن، به حضرت ابراهيم و اسماعيلعليهم السلام دستور مىدهد كه مسجد الحرام را براى نمازگزاران آماده و تطهير نمايند. آرى، نماز به قدرى مهم است كه زكريّــا و مريم و ابراهيــم و اسماعيــل عليهم السلام خادم مسجد و محل برپايى نماز بودهاند.
اسلاید 5: نمـاز، كليد قبولى تمام اعمـال است.اميرالمؤمنين علی عليه السلام به استاندارش مىفرمايد: بهترين وقت خود را بـراى نماز قرار بده و آگـاه باش كه تمام كارهاى تو در پرتو نمازت قبول مىشود.
اسلاید 6: نماز، ياد خداست و ياد خدا، تنها آرامبخش دلهاست.نماز، در بيشتر سورههاى قرآن، از بزرگترين سوره (بقره) تا كوچكترين آن (كوثر) مطرح است.
اسلاید 7: نماز اميدبخشترين آيه قرآن (ذيل آيات 114-115 سوره هود)حضرت علىعليه السلام بر جمعى وارد شده و از آنها سؤال فرمودند:آيا مىدانيد اميدبخشترين آيهى قرآن كدام است؟!هركس به فراخور حال خويش آيهاى را عنوان كرد:بعضى گفتند: آيهى«انّ اللَّه لايغفر اَن يشرك به و يغفر مادون ذلك»(نساء،48) يعنى خداوند جز شرك،گناهان ديگر را مىبخشد.بعض ديگر بر آن بودند كه اين آيه است؛ «و من يعمل سوء او يظلم نفسه، ثم يستغفر الله، يجد اللّه غفوراً رحيما»(نساء، 110) يعنى هركس خلافكار و ظالم باشد ولى استغفار كند، خداوند را بخشنده و مهربان خواهد يافت.
اسلاید 8: عدّهاى اظهار داشتند آيهى «يا عبادى الذين اسرفوا على انفسهم، لاتقنطوا من رحمة الله، ان الله يغفر الذنوب جميعاً»(زمر،53) يعنى اى بندگان من كه در حقّ خود اسراف كردهايد! از رحمت خدا مأيوس نشويد، زيرا او همهى گناهان را مىبخشد.تعدادى هم نظر به اين آيه داشتند؛ «والذين اذا فعلوا فاحشة او ظلموا انفسهم، ذكروا الله فاستغفروا لذنوبهم و من يغفر الذنوب الاّ اللّه»(آلعمران، 134)يعنى كسانى كه اگر كار زشتى انجام دادند و به خودشان ظلم كردند، ياد خداوند مىكنند و براى گناهان خويش استغفار مىنمايند، و كيست جز خداوند كه گناهان را ببخشد.
اسلاید 9: بعد از اينكه حضرت نظرات آنان را شنيد، فرمودند: از حبيبم رسول خداصلى الله عليه وآله شنيدم كه فرمود: اميدبخشترين آيه در قرآن اين آيه است:«اقم الصلاة طرفى النهار و زلفاً من اليل، ان الحسنات يذهبن السيئات» سپس پيامبرصلى الله عليه وآله ادامه دادند: يا على! سوگند به خداوندى كه مرا بشير و نذير به سوى مردم مبعوث كرد، وقتى كه انسان براى نماز وضو بگيرد، گناهانش ريخته مىشود، و زمانى كه رو به قبله كند، پاك مىشود. يا على! مثال اقامه كنندهى نمازهاى روزانه، مثل كسى است كه هر روز پنج مرتبه در نهر آبى كه جلوى منزل اوست خود را شستشو كن.(تفاسير مجمعالبيان و كنزالدقائق)
اسلاید 10: نماز، از هنگام تولّد در زايشگاه كه در گوش نوزاد اذان و اقامه مىگويند تا پس از مرگ كه در گورستان بر مرده نماز مىخوانند، جلوه مىكند.هم براى حوادث زمينى مانند زلزله و بادهاى ترسآور آمده و هم براى حوادث آسمانى مانند خسوف و كسوف، نماز آيات واجب گشته و حتّى براى طلب باران، نماز باران آمده است.نماز، انسان را از انجام بسيارى منكرات و زشتىها باز مىدارد.
اسلاید 11: در نماز،تمام كمالات به چشم مىخورد كه ما چند نمونه از آن را بيان مىكنيم:نظافت و بهداشت را در مسواك زدن، وضو، غسل و پاك بودن بدن و لباس مىبينيم.جرأت، جسارت و فرياد زدن را از اذان مىآموزيم.حضور در صحنه را از اجتماع در مساجد ياد مىگيريم.توجّه به عدالت را در انتخاب امام جماعت عادل مىيابيم.توجّه به ارزش ها و كمالات را از كسانى كه در صف اوّل مىايستند، به دست مىآوريم.
اسلاید 12: جهتگيرى مستقل را در قبله احساس مىكنيم. آرى، يهوديان به سويى و مسيحيان به سوى ديگر مراسم عبادى خود را انجام مىدهند و مسلمانان بايد مستقل باشند و لذا به فرمان قرآن، كعبه، قبلة مستقل مسلمانان مىشود، تا استقلال در جهتگيرى آنان حفظ شود.مراعات حقوق ديگران را در اين مىبينيم كه حتّى يك نخ غصبى، نبايد در لباس نمازگزار باشد.
اسلاید 13: توجّه به سياست را آنجا احساس مىكنيم كه در روايات مىخوانيم: نمازى كه همراه با پذيرش ولايت امام معصوم نباشد، قبول نيست.توجّه به نظم را در صفهاى منظّم نماز جماعت . توجّه به شهدا را در تربت كربلا .توجّه به بهداشت محيط را در سفارشاتى كه براى پاكى و نظافت مسجد و مسجدىها داده شده است، مىبينيم.
اسلاید 14: توجّه به خدا را در تمام نماز؛ توجّه به معاد را در «مالك يوم الدين»؛ توجّه به انتخاب راه را در «اهدنا الصراط المستقيم»؛ انتخاب همراهان خوب را در «صراط الّذين انعمت عليهم»؛ پرهيز از منحرفان و غضب شدگان را در «غير المغضوب عليهم ولا الضّالّين»؛توجّه به نبوّت و اهلبيت پيامبر صلى الله عليه وآله را در تشهّد ؛ توجّه به پاكان و صالحان را در «السلام علينا و على عباد اللّه الصالحين» مىبينيم.
اسلاید 15: توجّه به تغذية سالم را آنجا مىبينيم كه در حديث آمده است: اگر كسى مشروبات الكلى مصرف كند، تا چهل روز نمازش قبول نيست.آراستگى ظاهر را آنجا مىبينيم كه سفارش كردهاند از بهترين لباس، عطر و زينت در نماز استفاده كنيم و حتّى زن ها وسايل زينتى خود را در نماز همراه داشته باشند.توجّه به همسر را آنجا مىبينيم كه در حديث مىخوانيم: اگر ميان زن و شوهرى كدورت باشد و يا يكديگر را بيازارند و بد زبانى كنند، نماز هيچ كدام پذيرفته نيست.اينها گوشهاى از آثار و توجّهاتى بود كه در ضمن نماز به آن متذكّر مىشويم.
اسلاید 16: امام خمينى(قدس سره) فرمود: نماز، يك كارخانة انسانسازى است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.