شبکه gsm
اسلاید 1: وزارت علوم و تحقیقات و فناوریموسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب ابهرعنوان پروژه : شبکه GSMاستاد پروژه : جناب آقای مجتبی نامدار نگارش:اکرم رحمانیتابستان 1391
اسلاید 2: چکیدهمخابرات سلولي يکي از سريعترين Application هاي رو به رشد در صنعت ارتباطات است.هر روزه بر تعداد مشترکين اين نوع ارتباط در جهان افزوده مي شود.تجارت ارتباطات موبايل به سرعت در CEPT (دفاتر پست و مخابراتي اروپايي) در حال رشد و توسعه است.CEPT از طريق بازارهاي پرقدرت موبايل، توسعه فناوري موبايل را رهبري مي نمايد و همکاري هاي جديدي در زمينه سيستمهاي استاندارد ساز،پياده سازي و اجراي اين فناوريها بوجود آورده است.يکي از مهمترين محصولات اين استانداردها که در CEPT شکل گرفته است استاندارد GSM است. اين استاندارد سيستم ارتباطات موبايل سلولي ديجيتالي نسل جديد را در CEPT اروپا توسعه داده است. براي اولين بار کار استانداردسازي GSM جهت پياده سازي اين سيستم در سال 1991 صورت گرفته است.European Post Offices and Telecommunication = CEPTسلول منطقه اي است که هرکدام از ايستگاهها پوشش ميدهد براي پوشش راديويي هر سلول از دونوع آنتن مي توان استفاده کرد.
اسلاید 3: معرفی GSM
اسلاید 4: AT Command به نوعي از دستورات رشته اي گفته مي شود که براي مديريت مودم ها اعم از Dial Up, GSM ،... و يا گوشي موبايل مورد استفاده قرار مي گيرند.مثلا براي ارسال اس ام اس از AT+CMGS وبراي خواندن اس ام اس AT+CNGRاستفاده مي شود. جهت ارسال دستور به دستگاه از طريق کامپيوتر کافي است دستورات را به پورتي که مودم را وصل کرديم بفرستيم که اين کار به روشهاي مختلفي ( Win/Web Application, Scripting ) مي تواند انجام شود که يکي از ساده ترين آن ها استفاده از Hyper Terminal ويندوز است.در روشهاي برنامه نويسي نيز کافي است از امکانات زبان انتخاب شده جهت ارتباط با پورت متصل شده به مودم استفاده نمود و يا اينکه از Component هاي آماده ( Activex) براي اي کار استفاده نمود.در راستاي تکامل تکنولوژي GSM و ورود شبکه تلفن هاي همراه به عرصه تبادل داده مبتني بر IP اولين استاندارد با ارائه GPRS بر روي شبکه هاي سلولي به مورد استفاده قرار گرفت.اين تکنولوژي که نقش يک وصله را براي ارائه امکانات تبادل دادهاي بر بستر IP روي شبکه هاي نسل 2 را بر عهده داشت و سعي در نزديکترسازي شبکه هاي پياده سازي شده نسل 2به شبکه هاي نوپاي نسل 3 (مبتني بر ارتباطات ديجيتال ) را عهده دار بود بانام GSM 2.5 شناخته شد.بعدها اين تکنولوژي بهبود يافت و بعنوان EDGE بر روي اين شبکه ها مورد استفاده قرار گرفت.
اسلاید 5: تعريف GSM :GSM ساختار شبکه مقدمه يک اختصار پذيرفت هشدار براي استاندارد سيستم بين المللي ارتباطات همراه محسوب مي شود که در اصل از عبارتي GSM از محبوبترين و رايجترين استانداردهاي تلفن PALM و GPRS HICAP,Mobiletex فرانسوي گرفته شده است وهمانند همراه در سراسر دنيا به شمار مي رود.اين استاندارد در حال حاضر توسط بيش از 2ميليارد نفر در 212 کشور استفاده مي شود که در نوع خود يک رقم باورنکردني است يا امکان حضور همزمان در دو نقطه ي متفاوت ارتباطي، بتوانند از Roaming و باعث مي شود تا کاربران با استفاده از قابليت گوشي همراه خود در هر شهر و هر کشوري استفاده کنند.اين استاندارد با نمونه هاي مشابه قبلي خود تفاوتهايي عمده دارد واز جمله ي آنها ميتوان به کيفيت ديجيتالي برقراري مکالمات با تلفن همراه اشاره کرد که به عبارتي يک سيستم نسل دوم تلفن همراه تلقي مي شود. اين واقعيت، مويد آن است که ارتباطات داده اي به وسيله ي جي اس ام، براي استفاده در پروژهي مشترک نسل سوم گوش هاي همراه نيز کاربرد خواهد داشت. در افزايش کيفيت برقراري تماسهاي تلفني و همچنين GSM از ديدگاه اکثر مصرف کنندگان و کاربران، مزيت اصلي وعمدهي است. SMS کاهش نرخ مکالمات و نيز سرويسهاي جانبي مثل پيام کوتاه يا همچنين از ديد اپراتورهاي شبکه، مزيت وبرتري اين استاندارد، امکان به کارگيري لوازم و تجهيزات جانبي گوشي هاي همراه با مارک هاي مختلف در يک مجموعه است چرا که طراحي باز اين استاندارد به عملکرد چند وجهي ارتباط کاربر کمک مي کند.همزمان با گسترش و توليد نسخه هاي جديدي از اين استاندارد،
اسلاید 6: همخواني و کارآيي مناسب با گوشي هاي اوريجينال و نيز حفظ شده است براي مثال قابليت هاي ارسال داده به شکل بست هييي در نسخه 97 جي اس ام GSM استانداردهاي قديمي تر يا سرويس راديوي عمومي همراه استفاده نمود.سرعت GPRS نيز به مجموعه اي امکانات قبلي اضافه شده و از ابزارهاي يا نسخه آزمايشي بست هي سرعت انتقال داد هي افزايش يافته EDGE ارسال و انتقال بالاتر داده ها نيز همراه با تکنولوژي جديد در99امين توليد اين استاندارد براي کاربران ارايه شده است.GSM براي GSM تاريخچه ي گسترش گوشي هاي سلولي تلفن همراه در اوايل ده هي هشتاد ميلادي در اروپا، رو به زوال نهاد. عدم وجود استانداردسازي هاي تکنولوژيکي، سران اجلاس وزراي ارتباطات و فناوري اطلاعات کشورهاي اروپايي را درسال 1982 باهدف توسعه ي يک استاندارد (GSM) واحد براي گويش هاي همراه که در سراسر قاره، قابل استفاده باشد، وادار ساخت تا به ساخت گروه ويژهي تلفن همراه مبادرت ورزند. نخستين شبکه ي استاندارد جي اس ام نيز در سال 1988 و در فنلاند افتتاح شد. در سال 1989، مسئوليت مديريت به در سراسر قاره نيز به GSM واگذار شد و فاز نخست راه اندازي شبکه هاي ( ETSI) موسسه ي استاندارد ارتباطات سيار اروپا سال 1990 بهره برداري شد. در پايان سال 1993، بالغ بر يک ميليون کاربر از طريق 70 سرويس دهنده در 48کشور از سرويسهاي در سراسر اروپا از سرويسهاي جي اس ام استفاده مي کردند.GSM معماري شبکه يک سيستم ارتباطي سلولي ديجيتال است که با ايده سلولي کردن منطقه جغرافيايي و استفاده مجدد از فرکانس 1 و GSM شکه پوشش دادن منطقه جغرافيايي بوسيله سلولها شروع بکار کرد.شبکه سلولي سيار را به علت اينکه مشترکين تلفن هاي متحرک مي نامند. (PLMN) معمولا درخشکي از آن استفاده مي کنند. شبکه عمومي زميني سيار سلول مشخص مي شود و روش BTS سلول کوچکترين محدوده پوششي در شبکه موبايل مي باشد و بوسيله پوشش راديويي يک سکتور تقسيم سلولي و تعيين شعاع سلولها بستگي به شرايط جغرافيايي منطقه تحت پوشش و در نظر گرفتن ساختمان ها وموانع مصنوعي، قدرت فرستنده، بهره آنتن ونوع آن و حساسيت گيرنده دارد و معمولا براي پوشش راديويي هر سلول از آنتن هاي سکتورايز استفاده مي کنند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.