پزشکی و سلامت بیماری‌ها

عفونت های حاد تنفسی درکودکان زیر ۵ سال

ofont-had-kodkan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “عفونت های حاد تنفسی درکودکان زیر ۵ سال”

عفونت های حاد تنفسی درکودکان زیر ۵ سال

اسلاید 1: عفونت های حاد تنفسی درکودکان زیر 5 سال 14 ژوئن 202

اسلاید 2: - عفونت های حاد تنفسی هنوز یکی از 5 علت مرگ در کودکان زیر 5 سال در دنیا را تشکیل می دهد - بعد از شرایط حول تولد و زایمان که 20% بوده است عفونت های حاد تنفسی 18% با تعداد 2 میلیون کودک در سال رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. - بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماریهای حاد تنفسی سالانه سبب مرگ 4 میلیون کودک زیر 5 سال است که تلفات ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه به مراتب بیش از جوامع صنعتی بوده و نیز علت 20 تا 40% موارد پذیرش کودکان در بیمارستانها در نقاط مختلف جهان می باشد عده ای از ویروس ها نظیر ویروس سن سیسیال تنفسی (RSV) ،پاراآنفلونزا ،آدنوویروس ها و آنتروویروسها به عنوان عوامل مهم عفونت های حاد تنفسی کودکان و شیرخواران شناخته شده اند که برخی از این ویروس ها سبب تلفات اطفال خصوصا زیر یکسال می باشد - ویروس سن سیسیال تنفسی به عنوان پاتوژن عمده عفونتهای حاد تنفسی تحتانی (ALRI) کودکان زیر 5 سال و عامل نیمی از موارد برونشیولیت و1/4 % موارد پنومونی کودکان شیرخوار می باشد که پنومونی در کشورهای در حال توسعه باعث مرگ حدود 4 میلیون کودک می باشد 2/7 تا 12/3 % موارد بستری به علت پنومونی می میرند و شیوع پنومونی در کشورهای توسعه یافته 26%مورد به ازاء هر کودک در سال می باشد میزان شیوع برونشیولیت در کودکان زیر یک سال بسیار زیادتر است و سالیانه بین 50 تا 80 هزار شیرخوار در کشور آمریکا بستری می شوند . تنها آمار ثبت شده از بولتن سازمان جهانی بهداشت نشانگر آن است که پنومونی عامل 6% مرگ کودکان ایرانی است .

اسلاید 3: هدف هدف سازمانی بهداشت در دهه 90 کاهش میزان مرگ کودکان زیر 5 سال به علت ARI به میزان یک سوم بوده است که موفقیت چندانی کسب نشده است.

اسلاید 4: عفونت های حاد تنفسی باعث ابتلای 2 بیلیون کودک در سطح جهان میگردد که 4/4 میلیون نفر در سال تلفات دارد

اسلاید 5: مقدمه و اهمیت موضوع عفونت های حاد تنفسی، از شایعترین عفونت های دوران کودکی محسوب میشوند،بطوریکه هر کودک زیر 5 سال ، سالانه 4 تا 8 بار مبتلا می شود و این عفونتها سالانه باعث ابتلای دو بیلیون کودک در سطح جهان میگردد. شیوع عفونت های حاد تنفسی، در شهرها حتی بیش از روستاها بوده و تعداد قابل توجهی از مراجعین سرپایی به کلینیک های اطفال و یا موارد بستری در بیمارستان های کودکان ،مبتلایان به این عفونت ها میباشند بررسی ها نشان میدهد که حدود 60-30% مراجعه کودکان به مراکز بهداشتی –درمانی و 40-30% موارد بستری در بیمارستانهای اطفال به علت ARI می باشد و در نتیجه این عفونت ها بار اقتصادی سنگینی بر سرویس های سرپایی و بیمارستانی وارد می کنند.

اسلاید 6: عفونت های حاد تنفسی،میزان میرایی بالایی دارند و در تمام کشورها جز و علل اصلی مرگ و میر کودکان می باشند. بطور کلی میزان مرگ ومیر در شیرخواران کمتر از یکسال و همچنین در دوران کودکی بیشتر است،اما از 5 سالگی به بعد به شدت کاهش می یابد. بعلاوه حدود 25-15%موارد مرگ ناشی از عفونت های حاد تنفسی به علت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن از جمله سرخک،سیاه سرفه و دیفتری می باشد.

اسلاید 7: در کشورهای در حال توسعه که سوء تغذیه یکی از مشکلات عمده بهداشتی کودکان می باشد میزان مرگ ومیر ناشی از ARI بیشتر است بطوری که 35-30 %علل مرگ ومیرکودکان را تشکیل می دهد(حدود 4 میلیون مورد سالانه(و بسیاری از مرگها در شیرخواران کمتر از 2ماه روی می دهد و تقریبا تمام موارد به علت پنومونی حاد است و حداقل علت مرگ 25%کودکان زیر 5سالی که در کشورهای در حال توسعه می میرند،نیز پنومونی می باشد و در بعضی از نوحی ،پنومونی شایعترین علت مرگ کودکان است .

اسلاید 8: اگر چه بطور کلی میزان بروز عفونت های حاد تنفسی در کودکان کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه یکسان می باشد . اما میزان بروز پنومونی در کودکانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند 6-3 برابر بالاتر از کشورهای توسعه یافته می باشد .بررسی هایی که توسط سازمان جهانی بهداشت صورت گرفته نشان می دهد که این عفونت در کودکان کشورهای در حال توسعه فروانتر وشدیدتر از کودکان کشورهای توسعه یافته می باشد به طوری که میزان بروز سالانه آن در کودکان کمتر از 5 سال در کشورهای توسعه یافته بطور متوسط 4-3 مورد و در کشورهای در حال توسعه 8-7 مورد بیشتر به ازای هر 100 مورد بررسی بوده است . علت اکثر پنومونی های کودکان در کشورهای در حال توسعه ، باکتریها می باشند که در این میان شایعترین عوامل به ترتیب استرپتوکوک پنومونیه «پنوموکوک» هموفیلوس آنفلونزا و استافیلوکوک آرئوس هستند .

اسلاید 9: در بررسی انجام شده در سال 70 در ایران 21% مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در اثر عفونت های حاد تنفسی بوده است برآورد شده 12/9 میلیون مورد مرگ در کودکان زیر 5 سال 1990

اسلاید 10: عوامل ویرولوژیک :تعداد ارگانیسم در ترشحات نحوه تماس فضای مشترک،تماس با ا شیا ء ،صحبت کردن،بوسیدن،خوانندگی ، در آغوش گرفتن بروز بیماری بروز بدون علامت بروز مصونیت مراحل تماس تا بروز بیماریهای حاد تنفسیبقای ارگانیسم هاقدرت بیماریزاییتکثیر ارگانیسم ها

اسلاید 11: عوامل خطر پنومونی یا مرگ از ARIشکل 1:

اسلاید 12: اکثر موارد مرگ ناشی از پنومونی در میان کودکان ،چند روز پس از بروز علائم بیماری و به علت تاخیر در شروع درمان یا عدم درمان رخ می دهد ،بنابراین شناخت زودرس علائم پنومونی توسط ما در و جستجوی فوری مراقبت برای پیشگیری از مرگ کودک ،اساسی می باشد . عوامل خطری که احتمال بروز پنومونی یا احتمال مرگ ناشی از عفونت های حاد تنفسی را در کودک افزایش می دهند در شکل 1 نمایش داده شده است.

اسلاید 13: اپیدمیولوژی عفونت های حاد تنفسی کودکان اینگونه عفونتها در کودکان به مراتب شایعتر از بزرگسالان هستند و بر اساس طبقه بندی سازمان جهانی بهداشت (WHO) دستگاه تنفسی به دو بخش فوقانی و تحتانی تقسیم می شوند بخش فوقانی شامل : حفره های بینی ،حلق،سینوس های اطراف بینی (para nasal) و شیپور استاش می باشد که قسمت اخیر باعث اتصال حلق به گوش میانی می شود .بخش تحتانی شامل : اپی گلوت،حنجره،نای،برونش اصلی راست و چپ ،برونش های فرعی تر ،برونشیول ها و ریه ها می باشد . براساس تقسیم بندی فوق،عفونت های حاد سیستم تنفسی نیز به دو دسته تقسیم می شوند

اسلاید 14: عفونت های حاد سیستم تنفسی نیز به دو دسته تقسیم می شوند: عفونت های حاد تنفسی فوقانی infection) upper respiratory tract)عفونت های حاد تنفسی تحتانی (nfection lower respiratory tract)

اسلاید 15: از نظر اتیولوژی اکثر عفونت های حاد تنفسی ویروسی هستند ولی الگوی فصلی آنها ممکن است متفاوت باشد، ورود عامل عفونی به سیستم تنفسی باعث بروز انواعی ازعلائم بالینی می شود ومحل ابتلا وشدت علائم،تحت تأثیرعواملی ازقبیل سن،جنس،وضعیت تغذیه،وجودزمینه آلرژی درفرد و سابقه تماس های قبلی با آن عامل بیماریزا قرارمی گیرد .به عنوان مثال ورود یک ویروس معین به سیستم تنفسی شیرخوار،باعث بروز علائم بالینی برونشیولیت درکودک نوپا )3-2 ساله) باعث بروز علائم بالینی خروسک (croup )،درکودک بزرگتر باعث بروز علائم بالینی التهاب حلق،درکودک دیگر باعث ایجادعفونت بدون علائم بالینیsubclinical)) و در یک فرد بزرگسال،باعث بروز علائم سرماخوردگی می گردد.

اسلاید 16: عفونت های حاد تنفسی فوقانیاین عفونت ها بطور شایع شامل سرماخوردگی،(hasopharyngitis) ، التهاب حلق (pharyngitis)، التهاب سینوس های اطراف بینی Paranasal sinusitis)التهاب حادگوش میانی ( Acute otitis media) و آبسه های ناحیه حلق می باشد.عفونت های حاد دستگاه تنفسی فوقانی،اکثرأ توسط ویروس ها ایجاد می شود که شامل ویروس های پارا آنفلوانزا،رینوویروس ها،آنفلوانزا و ویروس سنسشیال تنفسی(RSV) است .

اسلاید 17: عفونت های حاد تنفسی تحتانیاین عفونت ها برحسب محل ابتلا به سه گروه تقسیم می شوند :الف- عفونت ناحیه بالای گلوت(supraglotitis infections) ب- عفونت راههای هوایی فوقانی(upper airway infection) ج- عفونت های قسمت سیستم تحتانی (Lower part infection)

اسلاید 18: این ناحیه شامل اپی گلوت،غضروف های آریننوئید وچین های آری اپیگلوتیک می باشد،ازعفونت های این ناحیه بطور عمده می توان به التهاب اپی گلوت (epiglottitis)اشاره نمود .الف- عفونت ناحیه بالای گلوت(supraglotitis infections)

25,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید