علت شیوع سرطان و بیماریهای تنفسی
اسلاید 1: بسماللّهالرّحمنالرّحیم
اسلاید 2: علت شیوع سرطان و بیمار ی های تنفسیپاییز 1394
اسلاید 3: سالانه 70 تا 90 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می شوند؛ بیماری که هرچند پیشگیری از آن آسان است و هرروز درمانهای جدیدی برای آن پیدا میشود اما افزایش صعودی آن و مرگ و میر ناشی از سرطانهای مختلف جای تامل دارد.همچنین بیماریهای آلرژیک، که شیوع آنها در سالهای اخیر به ویژه در مناطق صنعتی افزایش چشمگیری داشته است، در زمرة بیماریهای مزمن قرار دارند.این بیماریها بهطور قابل توجهی کیفیت زندگی انسانها را تحت تأثیر قرار میدهند و از علل عمدة مراجعه به مراکز بهداشتیودرمانی محسوب میگردند.3/18
اسلاید 4: سرطانسَرَطان یا چَنگار تقسیم نامتقارن سلولهای بدن. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند در هسته سلول اشکال وارد کنند، مانند مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعههایی مانند نور آفتاب. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.4/18
اسلاید 5: علل و عوامل شیوع سرطاندر ایجاد سرطان عوامل وراثتی (ژنتیک) و محیطی نقش اصلی را ایفا می کنند. به علت گسترده و تخصصی بودن بحث عوامل ژنتیکی و اینکه تا حدود زیادی وارثتی و غیرقابل اجتناب هستند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیماری چاقی بویژه در کشورهای توسعه یافته یکی ازعوامل اصلی ابتلا به سرطان به شمار میرود. همچنین سازمان ملل از افزایش سرطانهای ناشی از چاقی در کشورهای توسعه یافته خبر داد. تنها در سال ۲۰۱۲ بیماری چاقی در کشورهایتوسعهیافته باعث ابتلای ۴۸۱هزارنفر ازمردم این کشورها به بیماری سرطان بویژه درمیان زنان شده است. در این پژوهش ما به برجسته ترین عوامل محیطی و در واقع سبک زندگی که باعث سرطان می شوند، میپردازیم.5/18
اسلاید 6: مواد غذایی:برخی سرطانها همچون سرطان گردن رحم به علت عفونتهای ویروسی (ویروس پاپیلومای انسانی) بروز میکنند.عفونتهای باکتریایی و یا ویروسی: مصرفالکل درابتلا به سرطانهای دهان(به غیر از لب)، حنجره، مری و به دلیل ایجاد سیروز الکلی احتمال بروز سرطان کبد را بالا میبرد. مصرف قند در طول دوره درمان سرطان ممنوع است زیراسلولهای سرطانی بامصرف قند میتواند بهتربافتهای دیگر بدن را آلوده کنند. معنی این حرف این است که سلول سرطانی با مصرف قند قویتر می شودو باسرعت بالاتری تکثیر میشوند. توضیح ساده آن این است که سلول سرطانی دارای ۹۴گیرنده قند است ولی سلول بدن دارای ۴ گیرنده است وهر مولکول قندی را که ببیند جذب میکند و بزرگتر میشود.6/18
اسلاید 7: چاقی:بین چاقی و سرطان های مثل روده بزرگ،لوزالمعده ،تیروئید، پستان، کلیه ، مری و برخی دیگر از سرطان ها ارتباط وجود دارد. البته چاقی به خودی خود باعث سرطان نمی شود اما نمیتوان گفت که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.طبق بررسی های انجام شده نوشیدن مایعات داغ، خطر مبتلا شدن به برخی سرطان های دستگاه گوارش نظیر حنجره، مری و معده را به شدت افزایش می دهد. توصیه می شود قبل از مصرف مایعات داغ چند دقیقه صبر کنید تا از دمای آن کاسته شود.مصرف غذا و مایعات داغ:7/18
اسلاید 8: مواد نگهدارنده ای مثل نیترات و نیتریت بیشتر در فرآورده های همچون سوسیس و کالباس استفاده می شودتا خطر ابتلا به باکتری را کاهش داده و اندکی هم به طعم مطبوع محصول کمک کنداما معمولا دردمای سرخ کردن ،نیترات به نیتریت تبدیل میشود نیتریت هم با آمینهای ثانویه ترکیبشده وتولید نیتروزآمین میکند که ماده ای بسیار سرطان زاست . به این دلیل باید در مصرف مواد غذایی دارای نگهدارنده هایی از این دست ، دقت بیشتری کرد.احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان های روده بزرگ، لوزالمعده،کلیه،پستان،پروستات را افزایش میدهد. توصیه میشود که میزان مصرف گوشت قرمز بیش از ۸۵گرم نباشد و در رژیم غذای بیشتر از گوشت ماهی، پرندگان و گیاه سویا استفاده شود.مصرف بیش از حد گوشت قرمز و فرآورده های آن:مواد نگهدارنده موجود در برخی از غذاها:8/18
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.